Binance Coin Wallets: 10 Tempat Paling Selamat untuk Menyimpan BNB

Binance Coin telah berjalan jauh sejak ICO. Meniru kejayaan Bursa itu sendiri, ekosistem BNB telah berkembang pesat.

Binance Coin bukan sahaja digunakan secara meluas di Binance sebagai token kecairan, tetapi blockchain BNB menjadi platform pilihan untuk dibangunkan oleh pemaju. Suis mainnet telah membuka pintu masuk adopsi.

Sudah tentu, dengan minat terhadap BNB ini, anda memerlukan tempat yang selamat untuk menyimpannya.

Dalam karya ini, saya akan memberikan 10 dompet Koin Binance Terbaik dan juga memberi anda beberapa petua terbaik untuk menyimpan BNB dengan selamat..

Dompet Syiling Binance 10 Teratas

Sebelum menyelami dompet BNB, perlu disebutkan bahawa BNB pernah menjadi token standard ERC-20. Ini bermakna anda boleh menyimpannya di dalam dompet yang serasi dengan Ethereum.

Namun, dengan berpindah ke blockchain Binance Coin yang asli, BNB menjadi standard BEP2. Sokongan dompet untuk BEP2 tidak seluas Ethereum tetapi masih cukup mengagumkan. Selain itu, ini juga bermaksud bahawa jika anda mempunyai duit syiling yang berupa BEP2, ia dapat disokong pada dompet di bawah.

Akhirnya, pemilihan dompet “terbaik” saya berdasarkan beberapa faktor termasuk kebolehgunaan, sokongan pemaju dan tentu saja keselamatan. Mungkin ada dompet yang tidak saya sebutkan, jadi jika anda mempertimbangkan untuk menggunakannya – pastikan bahawa mereka telah membeli dari komuniti.

Dengan itu, mari masuk dengan dompet (mengikut urutan pilihan).

Ledger Nano S (Dompet Perkakasan)

Ini adalah dompet cryptocurrency perkakasan yang paling popular di pasaran dan mudah untuk mengetahui sebabnya. The Ledger Nano S adalah yang terbaik dalam hal keselamatan, dan juga mudah digunakan. Anda bukan sahaja dapat menyimpan BNB anda di sini, tetapi dompet pelbagai mata wang mempunyai sokongan untuk beratus-ratus altcoin yang berbeza, dengan lebih banyak yang ditambah sepanjang masa.

Satu perkara lain yang disukai pengguna mengenai Ledger Nano S adalah kemudahan penggunaan. Anda hanya boleh memasangkannya ke port USB komputer anda dan memulakannya. Dan ia dirancang untuk dikuasakan oleh komputer semasa dipasang, jadi tidak perlu menukar bateri.

Keselamatan dana anda dijamin dengan menyimpan semua kunci peribadi di luar talian di mana ia tidak dapat diakses oleh penggodam. The Ledger Nano S memberi anda ketenangan bahawa duit syiling anda akan selamat.

Dompet Ledger Nano BNB

Dapatkan Ledger Nano X Anda dari kedai rasmi

Keselamatan tambahan terbina dalam dengan mewajibkan semua transaksi disahkan dengan menekan dua butang fizikal pada peranti, sehingga tidak mungkin seseorang mengakses dompet anda dari jauh dan melakukan transaksi apa pun.

Petua Teratas &# 128175 ;: Sekiranya anda akan membeli peranti perkakasan, pastikan anda membelinya dari laman web rasmi. Membeli peranti perkakasan dari pihak ketiga adalah berisiko kerana mungkin telah merosakkan peranti tersebut

Sekiranya Ledger Nano S hilang, keupayaan PIN akan membolehkan anda mendapatkan semula mana-mana BNB yang disimpan pada peranti. Cukup pastikan bahawa anda merakam frasa mnemonik 24-kata anda dan menyimpannya selamat sekiranya anda memerlukan memulihkan dompet anda pada bila-bila masa.

Satu-satunya kelemahan Ledger Nano S adalah bahawa ia tidak percuma, tetapi jika anda menyimpan BNB bernilai ratusan atau berpotensi beribu-ribu dolar dan mata wang kripto lain, harganya bernilai $ 41.

Sudah tentu, ada juga model yang sedikit lebih mahal yang disebut Ledger Nano X dengan harga $ 119. Ini mempunyai sokongan bluetooth, duit syiling tambahan dan ruang penyimpanan untuk lebih banyak aplikasi cryptocurrency – jadi anda tidak perlu memadam aplikasi seperti di Nano S.

Model Trezor T

Dompet perkakasan kedua paling popular pada masa ini adalah peranti Trezor. Ini dikembangkan oleh sebuah syarikat bernama Satoshi lab yang berpusat di Prague di Republik Czech. Model T adalah Trezor yang sedikit lebih mahal dengan harga € 149.

Malangnya, Trezor Model One yang lebih murah tidak menyokong token BNB berasaskan BEP2. Setelah itu, Model T mempunyai beberapa ciri yang sangat bagus yang tidak anda dapat dalam model standard. Ini termasuk skrin warna sentuh untuk pengalaman pengguna yang lebih lancar.

Koin Trezor Model T Binance

Apa yang anda dapat dengan Model T Trezor. Imej melalui Trezor

Seperti Ledger, peranti Trezor menandatangani semua transaksi di sana dan tidak akan memaparkannya ke PC anda. Ini bermaksud ia berada dalam lingkungan “penyimpanan sejuk”. Untuk berinteraksi dengan PC anda, ia dilakukan dengan kabel USB yang kemudian disambungkan ke jambatan Trezor.

Namun, tidak seperti dengan lejar, anda tidak dapat menguruskan BNB anda dengan perisian dompet Trezor. Ia berfungsi bersama dengan Trust Wallet (yang kami bahas di bawah). Kunci peribadi anda akan disimpan di peranti tetapi duit syiling anda akan diuruskan dengan Trust Wallet.

Oleh sebab itulah, Trezor kurang disukai daripada peranti Ledger. Saya lebih suka menguruskan semua cryptocurrency saya di satu tempat melalui aplikasi langsung Ledger. Walaupun begitu, jika anda mahukan dompet perkakasan yang selamat dengan skrin warna dan sokongan untuk lebih dari 1,000 syiling dan token, maka Model Trezor T perlu dipertimbangkan.

Dompet Amanah (Dompet Mudah Alih)

Trust Wallet adalah dompet cryptocurrency rasmi Binance, jadi anda tahu ia berfungsi dengan baik dengan duit syiling BNB. Selain itu ia juga mempunyai sokongan untuk Ethereum dan hampir semua token ERC-20. Trust Wallet juga menyokong semua protokol cryptocurrency terkemuka lain, sehingga dapat digunakan untuk menyimpan Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Tron (TRX), Monero (XLM) dan banyak lagi yang lain.

Dompet hanya tersedia di antara muka mudah alih untuk pengguna Android dan iOS. Sebilangan pengguna mungkin ingin memperhatikan bahawa kod itu adalah sumber terbuka untuk peranti Android atas alasan keselamatan, tetapi sumber tertutup untuk peranti iOS. Dalam mana-mana kes, Trust Wallet tidak pernah mempunyai akses ke maklumat pengguna.

Trust Wallet juga menyimpan semua kunci persendirian secara tempatan pada peranti anda sendiri, memastikan anda dapat mengawal sepenuhnya dana anda. Dan anda selalu dapat menggunakan frasa mnemonik yang dihasilkan untuk memulihkan BNB anda sekiranya anda kehilangan peranti mudah alih anda. Trust Wallet mempunyai pilihan untuk membuat sandaran dompet anda dan menyulitkan semua maklumat semasa anda melalui proses penyediaan.

Amanah Wallet BNB Binance Coin

Dompet Amanah di Kedai iTunes Apple

Anda juga boleh menambahkan kaedah pengesahan lain untuk mengamankan dompet seperti kod PIN atau pengimbasan cap jari. Ciri tambahan ini menjadikan Trust Wallet sebagai salah satu dompet mudah alih yang paling selamat untuk menyimpan duit syiling BNB.

Trust Wallet berintegrasi dengan Binance DEX juga, membolehkan anda melakukan perdagangan segera dari dalam dompet anda. Ini bagus untuk pengguna yang memilih untuk tidak menyimpan BNB mereka di bursa terpusat seperti Binance ketika berdagang Altcoins.

Melihat lebih dekat ulasan di kedai aplikasi, nampaknya pengguna cukup senang. Ia mempunyai lebih daripada 10,000 ulasan di kedai mainan dengan purata 4.6 bintang. Lebih banyak di kedai iTunes ia mempunyai hampir 4.000 ulasan dengan penilaian purata 4.8.

Sebilangan besar ulasan bertulis khusus untuk sokongan duit syiling selain BNB. Namun, yang menggembirakan adalah bahawa pembangun responsif terhadap pertanyaan ini dan mengambil nasihat pengguna.

Dompet Rantai Binance (Dompet Web)

The Dompet Rantai Binance adalah dompet rasmi untuk Binance dan duit syiling BNB. Dompet ini disatukan secara langsung dengan Binance DEX, dan bukan sahaja membolehkan anda menyimpan BNB anda tetapi duit syiling anda yang lain juga.

Semasa membuat dompet baru, anda akan menerima fail kedai kunci dan juga perlu menetapkan kata laluan. Kedua-dua langkah ini sangat penting dalam mengakses dompet anda, jadi pastikan untuk memastikan kedua-duanya selamat. Anda juga harus merakam kata-kata benih mnemonik anda sehingga anda dapat memulihkan dompet sekiranya anda kehilangan fail atau kata laluan kedai kunci anda.

Binance DEX BNB

Membuat Dompet di Binance Dex

Mereka yang menghargai keselamatan akan senang mengetahui Binance Chain Wallet juga berintegrasi dengan dompet perkakasan Ledger, yang membolehkan anda menyimpan BNB anda dengan selamat pada peranti Ledger, tetapi kemudian menggunakan Binance Chain Wallet untuk berinteraksi dengan duit syiling anda.

Ini adalah penyelesaian yang baik yang memberi anda keselamatan dompet perkakasan, dengan kemudahan penggunaan Binance Chain Wallet. Lebih-lebih lagi, ini bermaksud bahawa anda boleh menukar BNB yang anda miliki pada peranti Ledger anda dengan aset BEP2 yang lain tanpa perlu memindahkannya dari dompet perkakasan sama sekali..

Amaran ⚠️: Menggunakan dompet web boleh berisiko berkat serangan pancingan data. Pastikan anda melayari Binance.org di penyemak imbas anda. Penggodam mungkin mencuba dan menipu anda dengan domain lain dan dengan itu mencuri kunci peribadi anda

Perhatikan bahawa pengguna dengan alamat IP yang berasal dari mana-mana negara berikut tidak dibenarkan mengakses Binance Chain Wallet pada 19 Oktober 2019:

Amerika Syarikat, Albania, Bosnia dan Herzegovina, Belarus, Kongo (DRC), Côte d’Ivoire, Crimea, Cuba, Iraq, Iran, Korea Utara, Liberia, Macedonia, Myanmar, Serbia, Sudan, Syria, Zimbabwe.

Atomic Wallet (Desktop & Mudah Alih)

Atomic Wallet menjanjikan keselamatan bertaraf dunia untuk BNB anda dan dana cryptocurrency lain jika anda mengikuti garis panduan dompet untuk menyediakannya dan menggunakannya. Atomic Wallet menyediakan simpanan BNB bukan kustodian, yang membolehkan anda menguruskannya secara terdesentralisasi.

Atomic Wallet mempunyai sokongan untuk BNB dan lebih dari 500 cryptocurrency lain, yang membolehkan anda menyimpan, membeli dan menjualnya dengan lancar. Dompet ini tersedia untuk sistem operasi desktop Windows, Mac, dan Linux dan untuk sistem operasi mudah alih Android dan iOS.

Atomic Wallet BNB

Manfaat dan antara muka Pengguna Atomic Wallet

Atomic Wallet dilengkapi dengan keupayaan pertukaran atom, dan untuk duit syiling yang tidak disokong oleh pertukaran atom namun ia juga mempunyai sokongan ShapeShift, Changelly, dan ChangeNOW yang dibakar langsung ke dompet. Ini bermaksud BNB anda dan mana-mana syiling lain yang disimpan di Atomic Wallet dapat ditukar dengan cepat dan mudah.

Atomic Wallet juga dilengkapi dengan sejumlah ciri keselamatan untuk memastikan duit syiling BNB anda sentiasa selamat sepanjang masa. Kunci peribadi dihasilkan dengan frasa biji mnemonik dan disulitkan dan disimpan secara tempatan pada peranti yang menjalankan dompet. Ini memastikan duit syiling BNB anda berada dalam kawalan anda setiap masa. Dan jika anda kehilangan peranti atau ia rosak, anda boleh mendapatkan semula duit syiling BNB anda dengan mudah menggunakan frasa mnemonik.

Bukan Sumber Terbuka &# 128683 ;: Tidak seperti dompet lain di atas, Atomic Wallet bukan sumber terbuka. Ini bermaksud bahawa komuniti cryptocurrency tidak dapat mengesahkan kebenaran kod tersebut.

Atomic Wallet juga membolehkan anda menggunakan kad bank untuk membeli sejumlah cryptocurrency popular, yang kemudiannya dapat ditukar dengan BNB tepat di dalam dompet. Dan bagi mereka yang suka mempertaruhkan pelbagai cryptocurrency, terdapat banyak sokongan untuk beberapa, termasuk NEO dan Tezos.

Dompet Keluaran (Desktop & Mudah Alih)

Dompet berbilang mata wang lain yang sangat popular yang menyokong Binance Coin (serta lebih dari 100 cryptocurrency lain) adalah dompet Exodus. Ini tersedia pada versi Desktop dan mudah alih. Ini juga merupakan salah satu dompet berbilang mata wang asli yang telah didirikan pada tahun 2016.

Sesuatu yang sangat saya gemari mengenai dompet Exodus adalah antara muka penggunanya yang lancar. Ia juga diselaraskan dengan versi desktop dan mudah alih sehingga anda dapat menguruskan banyak aset crypto anda di pelbagai peranti. Anda juga dapat menggunakannya dengan peranti Trezor (walaupun tidak untuk BNB malangnya).

Seperti dompet Atom, anda juga mempunyai integrasi ShapeShift. Ini bermaksud anda boleh menukar Binance Coin anda dengan duit syiling lain yang disokong di bursa. Namun, perlu diperhatikan bahawa pemaju Exodus menggunakan sedikit penyebaran untuk penukaran ini untuk membiayai pengembangan dan sokongan dompet.

Dompet Keluaran BNB

Antara Muka Pengguna Dompet Keluaran Binance Coin

Pada titik ini, Keluaran menawarkan sokongan manusia 24 jam sehari 7 hari seminggu. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai dompet, anda boleh menaikkan tiket dan mereka akan cuba menghubungi anda dalam masa sehari.

Exodus telah dikembangkan oleh JP Richardson dan Daniel Castagnoli yang telah menggunakan dompet sejak awal. Pada titik ini, dompet itu bukan sumber terbuka sepenuhnya walaupun terdapat banyak komponen yang telah dibuat sebagai sumber terbuka.

Dompet Coinomi (Desktop & Mudah Alih)

Coinomi dianggap sebagai salah satu dompet mudah alih teratas selama bertahun-tahun, dan baru-baru ini mereka telah menambahkan versi desktop dari dompet popular mereka. Kedua-dua versi mudah alih dan desktop boleh digunakan untuk menyimpan BNB dan lebih dari 1,500 cryptocurrency lain.

Versi mudah alih tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iOS, dan versi desktop telah dikeluarkan untuk sistem operasi Windows, Mac, dan Linux – sehingga Anda dilindungi dengan baik.

Coinomi disatukan dengan Changelly dan ShapeShift serta sejumlah DEX yang membolehkan anda menukar BNB dengan cepat dan mudah dengan sebilangan besar cryptocurrency lain. Plus dompet Coinomi mempunyai banyak ciri lain seperti pembayaran rentas rantai satu klik, privasi yang dipertingkatkan, pemerolehan sejuk, dan banyak lagi yang lain.

Coinomi Wallet BNB

Antara Muka Pengguna Coinomi di Desktop & Mudah alih

Coinomi selamat, dengan kunci peribadi anda tidak pernah meninggalkan peranti anda, dan penyulitan yang kuat untuk memastikan duit syiling anda kekal dalam kawalan anda. Juga, tidak ada birokrasi KYC untuk mengakses dana anda, tidak ada persatuan IP, tidak ada pengenalan identiti, tidak ada penjejakan transaksi. Pelayan Coinomi menganonimkan permintaan anda dengan menyembunyikan alamat IP anda dari mata kasar.

Perkara lain yang dihargai oleh mereka yang baru dalam cryptocurrency mengenai Atomic wallet adalah sokongan pelanggan mereka. Mereka mempunyai ejen sokongan yang tersedia 24/7/365 untuk menangani permintaan anda. Walaupun tidak ada fungsi sembang langsung, anda boleh menaikkan tiket dengan mereka.

Satu lagi ciri ialah penyegerakan dompet lengkap di mana anda dapat melihat semua transaksi anda pada versi mudah alih dan desktop anda. Malangnya, seperti Atomic Wallet, Coinomi bukan sumber terbuka – jadi anda harus mempertimbangkan sama ada ini cukup membimbangkan anda.

Dompet Enjin (Mudah Alih)

The Dompet Enjin adalah dompet mudah alih yang menjanjikan keselamatan seperti dompet perkakasan. Selain menyokong penyimpanan dan pemindahan BNB, ia juga mempunyai sokongan untuk token Bitcoin, Ethereum, ERC-20, token ERC-721, dan token ERC-1155. Ini bagus untuk pemain yang kini boleh menyimpan semua barang mereka tepat di dalam Enjin Wallet. Ia tersedia untuk kedua-dua sistem operasi Android dan iOS.

Keselamatan dompet mudah alih terbina dalam melalui teknologi inovatif seperti enkripsi dua faktor dan Papan Kekunci Enjin Secure, yang membuat peretas tidak menggunakan pengetik kunci atau data yang menghidu pada Enjin Wallet. Ciri keselamatan inilah yang menjadikan dompet selamat seperti dompet perkakasan.

Enjin Wallet BNB

Dompet Mudah Alih Enjin di Kedai Google Play

Kerana Enjin Wallet dirancang khusus untuk penggunaan mudah alih, ia mempunyai antara muka yang ringkas dan pantas. Anda dapat memindahkan dan menukar cryptocurrency dengan cepat dan mudah menggunakan Changelly, Bancor, dan KyberSwap.

Satu lagi ciri inovatif dompet adalah keupayaan untuk membuat jumlah dompet yang tidak terhingga, dan menyimpan sejumlah syiling yang tidak terhingga, dan jumlah koleksi blockchain yang tidak terhingga.

Dompet Enjin adalah dompet mudah alih yang baik, ia dipilih oleh Samsung sebagai dompet blockchain yang dipasang secara lalai pada Samsung Galaxy.

Dompet Trubi (Desktop)

The Dompet Trubi adalah dompet pengurusan diri asli Binance yang baru. Ia selamat, selamat, stabil, dan disyorkan oleh Binance. Saat ini, ia hanya tersedia sebagai versi beta untuk Windows, tetapi ada versi Mac yang berfungsi. Terdapat juga versi mudah alih untuk Android dan iOS dalam pembangunan.

Trubi membolehkan anda beralih antara pertukaran cepat dan perdagangan buku pesanan dengan lancar, sama ada anda ingin melaksanakan dengan cepat atau membuat pesanan had.

Direka dari bawah ke atas untuk digunakan dalam perjalanan, Trubi membolehkan anda mengalami semua yang ditawarkan oleh Binance Chain di telapak tangan anda.

Guarda Wallet (Pelbagai Peranti)

Guarda adalah dompet cryptocurrency pelbagai fungsi yang berjalan di Web, Desktop, Sambungan Chrome dan peranti Mudah Alih. Simpan semua duit syiling anda dalam satu dompet. Terima, hantar, beli, tukar, pasang dan lakukan apa sahaja yang anda mahukan dengan semua duit syiling dalam satu dompet pelbagai platform yang selamat.

Guarda adalah salah satu dompet pertama yang memberikan sokongan untuk koin BNB asli ketika mainnet dilepaskan. Sebagai pelopor penyimpanan token BEP-2, Guarda mempunyai hubungan yang sangat baik dan rapat dengan Binance.

Pengguna menyukai dompet Guarda kerana senang disediakan dan mempunyai antara muka pengguna yang bersih. Mereka juga menghargai kekurangan syarat pendaftaran, yang membantu menjaga privasi dan keselamatan.

Kesimpulannya

Dan di sana anda memilikinya, 10 Dompet terbaik untuk menyimpan Binance Coin anda.

Sekiranya anda mahukan cara paling selamat untuk menyimpan BNB anda, maka anda tidak boleh salah dengan dompet perkakasan. Ya, mereka mempunyai kos tetapi ini mungkin tidak signifikan jika dibandingkan dengan kerugian yang dapat dialami oleh peretasan pada portfolio anda. Saya lebih banyak peminat Ledger tetapi peranti Trezor sama selamatnya.

Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan dompet Trust sumber terbuka (diluluskan Binance) atau salah satu dompet pihak ketiga muliturrency. Saya lebih suka dompet amanah kerana ia adalah sumber terbuka – tetapi tidak mempunyai fungsi seperti Exodus atau Coinomi dll..

Akhirnya, anda sentiasa dapat membuat dompet di Binance’s DEX dan mula berniaga duit syiling BNB anda terus dari dompet anda. Walaupun begitu, saya mengesyorkan agar anda melakukan ini dengan jumlah yang kecil dan berniaga dengan jumlah yang lebih besar melalui dompet perkakasan anda.

Apa sahaja dompet yang anda pilih, pastikan anda mengamalkan keselamatan crypto 101. Sentiasa buat sandaran kata kunci anda, berhati-hatilah dengan fail yang anda muat turun dan tahan lama – tidak kurang pentingnya – cukup perhatikan simpanan crypto.

Tidak ada yang perlu tahu apa yang sedang anda jalani &# 128521;

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me