Binance US vs Coinbase Pro: Pertukaran Terbaik untuk Pelanggan AS

>

Dengan pengenalan Binance.US ke pasaran Amerika Syarikat pada tahun 2019, persaingan antara bursa semakin meningkat. Walaupun pertukaran yang bermula di luar AS secara historis berjuang untuk menembusi pasaran AS kerana peraturan, kepatuhan, dan kesukaran penjenamaan, Binance tidak boleh dipandang rendah.

Sepanjang artikel ini selebihnya, kita tidak akan membiarkan apa-apa ketika membandingkan Coinbase Pro ke Binance AS. Segala-galanya dari yuran perdagangan, jumlah dagangan, dan ketersediaan aset akan dibincangkan sepanjang artikel.

Isi kandungan

 1. Latar belakang & Asal

 2. Yuran Perdagangan

 3. Pemilihan Aset

 4. Pasangan Perdagangan

 5. Kecairan

 6. Ketersediaan di AS

 7. Ciri Perdagangan

 8. Pengurusan portfolio

 9. Kaedah Pembiayaan

 10. Keselamatan

 11. Antaramuka pengguna

 12. Pemikiran Akhir

Jangan buang masa lain. Sudah tiba masanya untuk membandingkan!

Coinbase vs Kraken

Dalam artikel ini, kami akan menjawab pertanyaan “pertukaran mana yang terbaik untuk membeli Bitcoin”, serta pertanyaan penting lain mengenai kedua pertukaran popular ini.

Pembaca yang sudah berdagang dengan Binance US atau Coinbase Pro, mendaftar untuk Akaun udang untuk mula mengautomasikan strategi perdagangan anda. Hanya memerlukan 5 minit untuk menyiapkan dan dapat meningkatkan pulangan melalui strategi beli dan tahan yang sederhana lebih dari 305%!

Kajian Binance – Bolehkah Kami Mempercayai Dana adalah SAFU?

Ulasan Coinbase Pro – Adakah Bayarannya Terlalu Tinggi?

1. Latar belakang & Asal

Setiap juara memerlukan kisah asal. Di pasaran cryptocurrency, falsafah dapat mendorong penggunaan, inovasi, dan kesinambungan. Mengenai cerita asal, ada sedikit yang membandingkan dengan kisah di sekitar Coinbase dan Binance.

Kedua-dua pertukaran ini didirikan oleh usahawan yang terdorong yang bersedia mengambil risiko untuk mencuba sesuatu yang baru.

Coinbase Pro

Pada Januari 2015, Coinbase melancarkan versi pertama pertukaran yang kemudian akan menjadi Coinbase Pro. Pertukaran pada awalnya dirilis dengan nama “Coinbase Exchange”. Coinbase melihat pertukaran itu sebagai platform bagi pelabur profesional untuk berdagang cryptocurrency pada buku pesanan cair.

Walaupun pertukaran telah melalui beberapa perubahan jenama selama bertahun-tahun, tetap jelas bahawa Coinbase tidak pernah berkompromi dengan komitmennya untuk mengekalkan platform profesional untuk pedagang.

Ratusan ribu pedagang aktif yang tersebar di AS dan Eropah kini memanggil Coinbase Pro pulang. Bagi kebanyakan orang, ini adalah kaedah paling selamat untuk berdagang cryptocurrency.

Binance AS

Pada 23 September 2019, Binance melancarkan versi pertama pertukaran Amerika “Binance US”. Pada asalnya hanya menyokong segelintir cryptocurrency, pertukarannya telah berkembang dengan pesat sepanjang tahun lalu.

Hari ini, Binance US adalah pesaing yang sihat untuk Coinbase Pro. Walaupun mereka dapat melayani lebih sedikit pedagang, pertukaran itu membangun momentum. Sekiranya kenaikan Binance di meteor pada tahun 2017 mengajar kita apa-apa, kita tidak boleh memandang rendah pertumbuhan pasukan yang bertekad.

Dengan menggunakan jenama Binance yang sangat besar, Binance US berpotensi mengganggu pasaran kripto AS.

2. Yuran Perdagangan

Salah satu perbezaan yang paling ketara antara Coinbase Pro dan Binance US adalah cara setiap pertukaran menyusun yuran perdagangan mereka. Walaupun kedua-dua bursa mungkin menargetkan pasar yang sama, perbezaan antara setiap struktur yuran perdagangan mereka sangat jelas.

Coinbase Pro

Sepanjang tahun lalu, Coinbase Pro secara mengejutkan telah meningkatkan yuran perdagangannya. Individu yang paling teruk dilanda adalah mereka yang hanya menjalankan sejumlah kecil perdagangan setiap bulan. Pelanggan yang berdagang kurang dari $ 10k akan membayar 0.5% yuran perdagangan yang mengejutkan. Ini adalah antara pertukaran tertinggi di pasaran cryptocurrency.

Malangnya, bayaran yang dikenakan oleh Coinbase Pro tidak berdaya saing dengan pertukaran cryptocurrency teratas yang lain sehingga kami mencapai jumlah melebihi $ 50 juta. Oleh kerana 99.99% orang tidak termasuk dalam kategori itu, sangat mengecewakan apabila melihat Coinbase Pro menuju ke arah yang memberi kesan buruk kepada peniaga yang lebih kecil.

Baca lebih lanjut mengenai yuran perdagangan Coinbase Pro.

Penilaian Yuran Pro Coinbase: 3/10

Binance AS

Dari semua pertukaran yang berpusat di AS, Binance US mempunyai struktur tingkatan yuran perdagangan yang paling banyak (jika bukan yang paling banyak).

Bermula dengan kadar asas 0.1% untuk perdagangan pembuat dan pengambil, pelanggan dapat menjimatkan 25% dengan serta-merta dengan membayar yuran dengan BNB. Ciri percuma ini menurunkan yuran perdagangan anda kepada 0.075% dengan satu-satunya syarat adalah pemegangan BNB yang mencukupi untuk membayar yuran tersebut.

Di luar kadar permulaan yang hebat, Binance US terus menurunkan kadar berdasarkan jumlah dagangan 30 hari pelanggan atau baki BNB. Tahap yang lebih tinggi membayar hanya 0% yuran pembuat dan 0,015% yuran pengambil. Struktur yuran Binance AS belum pernah terjadi sebelumnya di pasaran cryptocurrency.

Ketahui lebih lanjut mengenai yuran perdagangan Binance US.

Penilaian Yuran Binance US: 10/10

Kesimpulannya

Bayaran perdagangan Binance US jauh lebih tinggi daripada Coinbase Pro dengan segala cara yang mungkin. Binance US lebih ramah terhadap peniaga kecil yang tidak menyangka akan melaksanakan lebih dari $ 50k dalam jumlah dagangan, dan juga ikan paus yang merancang untuk melaksanakan jumlah dagangan di utara $ 1B setiap bulan.

Setiap peniaga akan lebih baik dengan struktur yuran perdagangan yang disokong oleh Binance US.

3. Pemilihan Aset

Sebelum memindahkan dana ke bursa, banyak peniaga akan tertanya-tanya aset apa yang tersedia untuk diperdagangkan. Aset yang ada akan menentukan bagaimana pelabur dapat memperuntukkan modal mereka. Pelabur di pasaran kripto telah menunjukkan bahawa mereka bersedia untuk pergi ke bursa yang mempunyai pelbagai aset terbesar.

Coinbase Pro

Pada masa penulisan, Coinbase Pro telah 35 aset disenaraikan di bursa.

Lihat semua aset yang ada

Setiap aset yang disenaraikan di bursa Coinbase Pro diperiksa dengan teliti oleh pasukan Coinbase. Hasilnya, Coinbase Pro jarang mengalami kesukaran atau reaksi dari masyarakat ketika menyenaraikan aset baru. Di samping itu, Coinbase Pro jarang didapati membuang aset setelah disenaraikan.

Dalam soal pemilihan aset, Coinbase Pro memiliki reputasi luar biasa kerana memilih aset yang mempunyai daya tahan jangka panjang di pasaran. Selalunya, jika Coinbase memutuskan untuk menyenaraikan aset, ia akan menghasilkan harga yang sesuai, serta peningkatan pendedahan kepada pelanggan AS.

Pada penghujung hari, walaupun Coinbase Pro pada umumnya menyenaraikan aset yang lebih sedikit daripada bursa lain, pelanggan dapat menjangkakan bahawa aset yang disenaraikan patut diberi perhatian.

Kesungguhan Aset Coinbase Pro: 9/10

Pelbagai Aset Coinbase Pro: 5/10

Binance AS

Pada masa ini, Binance US mempunyai 47 aset yang tersenarai di bursa.

Lihat semua aset yang ada

Sejak Binance US dilancarkan hanya setahun yang lalu, pencerobohan seketika dengan menyenaraikan aset secepat mungkin menunjukkan bahawa Binance bertekad untuk membawa banyak pilihan aset kepada pelanggan AS. Ini menarik untuk dilihat dan seterusnya akan mendorong pertukaran yang ada untuk bersaing dengan menyenaraikan aset baru.

Berbeza dengan proses penyenaraian ketat yang diperhatikan oleh Coinbase Pro, Binance kurang ketat dengan proses pemilihannya. Ini dapat diharapkan sebagai pertukaran untuk mencantumkan aset dengan lebih cepat dan berstrategi dengan pelbagai aset yang ada.

Selama bertahun-tahun akan datang, penting bagi Binance US untuk terus mencapai keseimbangan antara penyenaraian aset dengan cepat, tetapi masih mengekalkan standard tinggi untuk aset yang disenaraikan.

Kesungguhan Aset Binance US: 7/10

Varieti Aset Binance US: 7/10

Kesimpulannya

Perlumbaan berlangsung antara Binance US dan Coinbase Pro dalam senarai aset. Walaupun Coinbase Pro mempunyai reputasi yang luar biasa ketika menyenaraikan aset berkualiti tinggi, Binance US menjadi terkenal ketika menyenaraikan aset dengan cepat dan konsisten.

Sepanjang 12 bulan akan datang, kami yakin Binance US dapat memimpin bahagian aset kerana mereka terus mengembangkan pilihan mereka dengan cepat.

4. Pasangan Perdagangan

Walaupun aset individu yang ada di bursa adalah penting, sama pentingnya pasangan perdagangan yang menghubungkan aset tersebut. Tanpa pasangan perdagangan yang mudah, pedagang terpaksa melakukan perdagangan yang tidak perlu untuk memindahkan aset antara cryptocurrency yang berbeza.

Coinbase Pro

Coinbase Pro mempunyai banyak pasangan perdagangan yang menghubungkan mata wang fiat dengan cryptocurrency. Banyak aset yang mempunyai pasangan perdagangan BTC dan fiat untuk memastikan kemudahan aset bergerak masuk dan keluar dari pasaran.

Malangnya, terdapat beberapa keanehan dengan cara Coinbase Pro membina pasangan perdagangan mereka. Sama ada disengajakan atau tidak, perdagangan antara dua aset mungkin memerlukan sebanyak 3 perdagangan.

Mari kita contohi Loom dan Omise Go. Perdagangan antara dua aset ini memerlukan perdagangan dari LOOM -> USDC, kemudian dari USDC -> BTC, dan akhirnya dari BTC -> OH TUHAN. Ini menyebabkan bayaran yang berlebihan dan mengurangkan ketersediaan aset tertentu dengan portfolio yang tidak betul dibina.

Catatan: Masalahnya menjadi lebih rumit ketika memfaktorkan sekatan wilayah. Oleh kerana beberapa pasangan perdagangan tidak tersedia di beberapa kawasan, ini menjadi mimpi buruk bagi banyak peniaga untuk mengetahui pasangan mana yang boleh diperdagangkan dan mana yang tidak.

Lihat pasangan perdagangan yang ada di CoinGecko.

Pasangan Dagangan Coinbase Pro: 6/10

Binance AS

Binance US telah memberi penekanan pada pasangan perdagangan USD. Daripada menawarkan pelbagai jenis pasangan perdagangan untuk setiap aset, hanya beberapa aset terpilih yang mempunyai pasangan perdagangan untuk perdagangan crypto-to-crypto.

Dari 47 aset yang ada di bursa, hanya 7 yang mempunyai pasangan perdagangan BTC. Dipasangkan dengan kekurangan banyak mata wang sebutir biasa, ini menjadikannya sangat sukar untuk membina portfolio aset yang tidak berdagang dengan fiat.

Tidak kira bagaimana anda melihatnya di Binance US, anda pasti perlu berdagang antara pasaran fiat-ke-kripto.

Oleh kerana tujuan cryptocurrency adalah untuk menggantikan sistem monetari tradisional, adalah malang bahawa keputusan oleh pasukan Binance AS adalah sangat bergantung pada pasangan perdagangan fiat-ke-kripto berbanding pasangan perdagangan kripto-ke-kripto.

Lihat lebih banyak pasangan perdagangan yang ada di CoinGecko.

Pasangan Dagangan Binance US: 3/10

Kesimpulannya

Untuk pasangan perdagangan, Coinbase Pro dan Binance US mempunyai masalah besar. Walaupun Binance US mempunyai lebih banyak aset daripada Coinbase Pro, pemilihan pasangan perdagangan adalah minimum. Sebaliknya, Coinbase Pro mempunyai lebih banyak pasangan perdagangan, tetapi kekeliruan yang disebabkan oleh sekatan wilayah menjadikan navigasi pertukaran menjadi rumit.

5. Kecairan

Likuiditi adalah kemampuan pertukaran untuk memproses pesanan besar tanpa mempengaruhi harga aset secara drastik. Pada asasnya, semakin cair pasaran, semakin sedikit nilai akan hilang ketika menjalankan perdagangan.

Coinbase Pro

Coinbase Pro secara historis dianggap sebagai pertukaran dengan kecairan yang luar biasa. Gambar di atas diambil dari CoinMarketCap, di mana kita dapat melihat Coinbase Pro mempunyai sebahagian besar jumlah dagangannya yang tertumpu di Bitcoin, Ethereum, dan Chainlink.

Apabila melihat kedudukan mudah tunai yang diberikan oleh CoinMarketCap, kita dapat melihat dengan lebih jauh bahawa kebanyakan aset bermutu tinggi mempunyai penilaian kecairan dalam julat 300-600.

Kaedah untuk mengetahui skor kecairan ini dikira boleh didapati di sini.

Memecahkan kecairan lebih jauh lagi, kami melakukan analisis ringkas mengenai perdagangan yang dilaksanakan pada 15 September 2020 untuk pasangan perdagangan BTC / USD.

 • Bilangan perdagangan: 96768

 • Bilangan pesanan: 43788

 • Peratus pesanan yang mempunyai slip: 26.86%

 • Peratus pesanan dengan slip lebih daripada 0.01%: 6.73%

 • Peratus pesanan dengan slip lebih daripada 0.05%: 0.41%

 • Peratus pesanan dengan slip lebih daripada 0.1%: 0.03%

 • Maksimum peratus sebarang pesanan tergelincir: 0.187%

Kecairan Coinbase Pro: 8/10

Binance AS

Binance US telah berjuang pada awal hari untuk menarik jumlah dagangan yang ketara. Dalam gambar di atas, diambil dari CoinMarketCap, kita dapat dengan cepat melihat bahawa jumlah merentas pasangan perdagangan jauh lebih rendah daripada pada Coinbase Pro.

Dengan jumlah yang lebih rendah, kita juga sering melihat kecairan yang lebih rendah. Dalam metrik kecairan di atas yang diberikan oleh CoinMarketCap, ini diserlahkan oleh kecairan untuk setiap aset secara amnya dalam lingkungan 100 hingga 300.

Memecahkan kecairan lebih jauh lagi, kami melakukan analisis ringkas mengenai perdagangan yang dilaksanakan pada 15 September 2020 untuk pasangan perdagangan BTC / USD.

 • Bilangan perdagangan: 9191

 • Bilangan pesanan: 4680

 • Peratus pesanan yang mempunyai kelincahan: 30.00%

 • Peratus pesanan dengan slip lebih daripada 0.01%: 15.64%

 • Peratus pesanan dengan slip lebih daripada 0.05%: 2.31%

 • Peratus pesanan dengan slip lebih daripada 0.1%: 0.19%

 • Maksimum peratus bahawa sebarang pesanan merosot: 0.162%

Kecairan Binance US: 3/10

Kesimpulannya

Dalam metrik CoinMarketCap dan analisis khusus kami mengenai perdagangan yang dilaksanakan di kedua bursa, kami melihat Coinbase Pro sebagai pemenang yang jelas. Coinbase Pro secara konsisten mempunyai jumlah dagangan yang lebih tinggi, kecairan yang lebih tinggi, dan penurunan yang lebih rendah daripada Binance US.

6. Ketersediaan di AS

Oleh kerana syarat peraturan dan pematuhan yang ketat dari banyak negeri di AS, perdagangan cryptocurrency di Coinbase Pro dan Binance US tidak tersedia di setiap negeri.

Binance AS

Walaupun Binance US baru-baru ini dilancarkan di Amerika Syarikat, mereka telah berjaya menjadi patuh di kebanyakan negeri. Namun, masih ada sejumlah negara dari mana pelanggan tidak dapat mendaftar dan memulakan perdagangan. Binance US kini tidak ada dalam keadaan berikut:

 • Alaska

 • Connecticut

 • Hawaii

 • Idaho

 • Louisiana

 • New York

 • Carolina Utara

 • Texas

 • Vermont

 • Washington

Ketersediaan Binance US: 4/10

Coinbase Pro

Tidak seperti Binance US, Coinbase Pro telah tersedia untuk perdagangan di Amerika Syarikat selama lebih dari 5 tahun. Selama ini, Coinbase telah mematuhi hampir semua keadaan untuk membolehkan pelanggan berdagang cryptocurrency.

Coinbase Pro kini tidak ada dalam Hawaii.

Ketahui lebih lanjut mengenai lokasi dan pasangan perdagangan di Coinbase Pro.

Ketersediaan Coinbase Pro: 9/10

7. Ciri Perdagangan

Pelanggan datang ke bursa cryptocurrency untuk berdagang, jadi pada akhirnya, pertukaran perlu mempunyai ciri perdagangan yang diperlukan agar para pelabur menjalankan strategi perdagangan yang berkesan.

Binance AS

Oleh kerana Binance US didasarkan pada set ciri perdagangan legendaris yang ditawarkan oleh Binance.com, Binance US telah menetapkan dirinya dengan pilihan awal pilihan perdagangan yang hebat.

Kami menjangkakan Binance US akan terus berkembang menjadi Futures, Margin trading, dan aplikasi terdesentralisasi pada masa akan datang.

Terminal perdagangan asas – Terminal asas adalah antara muka yang mudah bagi pedagang baru untuk merasa selesa dengan berdagang di Binance US.

Terminal perdagangan lanjutan – Terminal lanjutan adalah tempat bagi pedagang yang mahir untuk memanfaatkan alat yang lebih kompleks.

Perdagangan OTC – Perdagangan OTC tersedia untuk institusi yang ingin menjalankan perdagangan dalam jumlah besar di Binance US.

Pasar spot – Binance US hanya menawarkan perdagangan di pasaran spot.

Hadkan pesanan – Pesanan had boleh ditempatkan di pasaran spot untuk pasangan perdagangan mana pun.

Pesanan pasaran – Pesanan pasaran tersedia untuk pasaran spot.

Had berhenti – Perintah had had boleh automatik menggunakan jenis pesanan “had had”.

Pesanan OCO – Pesanan satu-batal-yang-lain tersedia untuk peniaga maju.

Staking Fleksibel – Pengambilan saham yang fleksibel membolehkan pelabur menerima ganjaran bertaruh kerana menyimpan aset tertentu di bursa.

Ciri Perdagangan Binance US: 7/10

Coinbase Pro

Terminal perdagangan asas – Terminal perdagangan Coinbase Pro asas menawarkan fungsi perdagangan minimum. Walaupun sangat sesuai untuk peniaga baru, peniaga maju akan dibiarkan menginginkan lebih banyak.

Pasar spot – Coinbase Pro hanya menawarkan sokongan untuk pasaran spot.

Hadkan pesanan – Pesanan had boleh dilakukan pada pasangan perdagangan pasaran spot yang ada.

Pesanan pasaran – Pesanan pasaran dapat dilaksanakan secara manual pada pasangan perdagangan individu.

Hentikan pesanan – Perintah berhenti menawarkan perlindungan daripada kerosakan kilat.

Ciri Dagangan Coinbase Pro: 4/10

Kesimpulannya

Coinbase Pro tidak menawarkan pelbagai ciri perdagangan yang ketara. Hanya pilihan perdagangan paling asas yang tersedia di Coinbase Pro. Sebaliknya, Binance US secara agresif menambahkan ciri baru dalam usaha untuk mengejar platform Binance.com teras yang mempunyai lebih banyak ciri perdagangan daripada pertukaran lain di pasaran crypto.

8. Pengurusan portfolio

Berdagang di bursa boleh menjadi proses yang membebankan. Memantau perdagangan 24/7, menyegmentasikan dana menjadi beberapa portfolio, dan mengotomatisasi strategi hampir mustahil tanpa perisian untuk membantu prosesnya.

Coinbase Pro

Coinbase Pro menawarkan ciri “Portofolio” di mana pelanggan dapat membahagikan dana mereka menjadi beberapa portfolio. Setiap portfolio ini dapat dilacak, diperdagangkan, dan diuruskan secara individu.

Walaupun ciri portfolio hanya menyelesaikan sebahagian kecil dari ciri yang diinginkan oleh kebanyakan pelanggan ketika menguruskan dana mereka, senang melihat bahawa Coinbase Pro memulakan jalan untuk memasukkan lebih banyak ciri pengurusan portfolio.

Pengurusan Portfolio Coinbase Pro: 3/10

Binance AS

Pada masa ini, Binance US tidak menyokong sebarang ciri pengurusan portfolio.

Pengurusan Portofolio Binance US: 1/10

Kesimpulannya

Sebilangan besar pertukaran tidak menyokong banyak ciri pengurusan portfolio. Hasilnya, kebanyakan pelanggan beralih ke platform pengurusan portfolio seperti Udang. Di Shrimpy, pedagang dapat mengotomatiskan strategi portfolio, membahagikan dana menjadi beberapa portfolio, dan mengesan dana dari masa ke masa dengan cara yang mudah.

Bahagian terbaik perkhidmatan seperti Shrimpy adalah mereka membenarkan para pelabur menghubungkan banyak pertukaran ke satu muka. Portofolio di seluruh bursa boleh dikendalikan melalui satu set ciri seragam.

9. Kaedah Pembiayaan

Langkah pertama sebelum berdagang cryptocurrency di bursa adalah dengan memindahkan wang ke bursa. Sebilangan besar pelabur akan membeli cryptocurrency pertama mereka dengan mata wang fiat. Di bahagian ini, kami akan mendedahkan yuran yang berkaitan dengan transaksi fiat di Coinbase Pro dan Binance US.

Coinbase Pro

Coinbase Pro menyokong pelbagai pilihan pembelian termasuk ACH & pindahan wang, pembelian kad debit, dan menghubungkan akaun bank AS secara langsung. Secara amnya, kos untuk urus niaga bermula dari 1.49% hingga 3.99%.

Ketahui lebih lanjut mengenai yuran deposit Coinbase.

Pilihan dan Bayaran Pembiayaan Coinbase Pro: 7/10

Binance AS

Binance US menyokong pemindahan ACH, pemindahan wang, dan pembelian kad debit. Dengan bayaran antara 0% hingga 3.4%, kami mendapati kaedah pembiayaan yang berbeza yang disokong oleh Binance US sangat menarik.

Ketahui lebih lanjut mengenai yuran deposit Binance US.

Pilihan dan Bayaran Pembiayaan AS Binanbe: 7/10

Kesimpulannya

Walaupun Coinbase Pro mempunyai lebih banyak pilihan untuk membeli cryptocurrency melalui laman web Coinbase utama, Binance US lebih agresif dengan menawarkan yuran serendah mungkin.

Kami yakin pengurangan yuran memberi kelebihan kepada Binance US bagi pelanggan baru yang mencari bayaran deposit serendah mungkin.

10. Keselamatan

Sebelum mempercayai pertukaran dengan wang kita, kita harus selalu melakukan usaha wajar untuk menentukan langkah-langkah keselamatan yang dilaksanakan oleh pertukaran tersebut.

Sekiranya ada sebab untuk meragukan keselamatan pertukaran, lebih baik tetap selamat dan tidak memasukkan dana kami ke bursa.

Coinbase Pro

Dalam soal keselamatan, Coinbase Pro telah menjadi benteng. Sehingga kini, tidak ada pelanggaran keselamatan besar Coinbase Pro yang akan meragukan keselamatan sistem mereka.

Ketahui lebih lanjut mengenai keselamatan Coinbase.

Keselamatan Coinbase Pro: 10/10

Binance AS

Keselamatan selalu menjadi keutamaan bagi pasukan Binance. Walaupun terdapat beberapa kejadian pelanggaran keselamatan kecil pada Binance, pasukan sentiasa telus, cepat menyelesaikan masalah, dan terus meningkatkan infrastruktur mereka.

Sebagai tambahan kepada langkah-langkah keselamatan yang ada, dana SAFU telah menjadi standard luar biasa yang ditetapkan oleh pasukan Binance. Semasa berdagang di Binance US, tidak ada keraguan bahawa dana anda selamat.

Keselamatan Binance US: 10/10

Kesimpulannya

Keamanan tidak pernah menjadi pertimbangan semula untuk kedua-dua pertukaran ini. Mereka berdua mempunyai sejarah keamanan yang kuat, perlindungan dana pengguna yang agresif, dan melakukan perkara yang betul dalam menghadapi ketidakpastian setiap kali berkaitan dengan keselamatan.

11. Antara Muka Pengguna

Keanggunan dalam pasaran cryptocurrency tidak selalu mudah dicari. Banyak projek crypto masih meletakkan teknologi terlebih dahulu dan kebolehgunaan dalam masa yang singkat.

Untuk perdagangan crypto, kami yakin UI & UX adalah aspek penting dalam menyediakan produk yang boleh digunakan. Antaramuka yang membingungkan boleh menyebabkan pelanggan mengambil tindakan yang tidak disengajakan atau bahkan kehilangan dana. Pertukaran harus melakukan segala yang mereka dapat untuk mengurangkan salah faham yang boleh menyebabkan kehilangan dana.

Coinbase Pro

Coinbase sebagai syarikat selalu memfokuskan pada kesederhanaan, kemudahan penggunaan, dan pengalaman yang menyenangkan. Kami melihatnya sejak mereka mula-mula melancarkan perkhidmatan dompet dalam talian Coinbase.

Hingga hari ini, Coinbase Pro masih kekal sebagai karya yang elegan. Terdapat aliran pengguna yang jelas, reka bentuk sederhana, dan arahan yang jelas pada setiap masa.

Coinbase Pro telah menjadi standard industri untuk pelanggan baru memasuki cryptocurrency untuk pertama kalinya. Tidak ada tempat yang lebih baik untuk memulakan perjalanan anda sebagai pemula crypto.

UI Coinbase Pro: 10/10

Binance AS

Binance US berdasarkan reka bentuk pertukaran Binance.com yang diuji dan disahkan secara global. Salah satu sebab Binance cepat berjaya adalah kerana antara muka yang senang, ringkas, dan dirancang dengan indah.

Menyimpan dana, melaksanakan perdagangan, menguruskan pesanan, dan mengeluarkan dana semuanya sangat mudah dilakukan di Binance US. Jarang anda akan tersesat di Binance US.

UI Binance US: 9/10

12. Pemikiran Akhir

Persaingan antara kedua-dua bursa ini sangat menarik untuk ditonton sepanjang tahun lalu. Walaupun Coinbase Pro telah lama menjadi pertukaran lalai untuk pelanggan AS sejak tahun 2015, Binance US mempunyai tembakan untuk menurunkan Coinbase Pro dengan bergerak lebih cepat daripada persaingan.

Memahkotakan Raja

Pada penghujung hari, tidak ada pertandingan. Coinbase Pro dengan mudah merupakan pertukaran cryptocurrency terbaik untuk pelanggan AS. Namun, itu boleh berubah dalam sekelip mata. Binance US bergerak pantas dan Coinbase Pro pasti merasa panas.

Sekiranya Binance US terus menyenaraikan aset dengan cepat, menarik mudah tunai, dan memperluas pilihan ciri perdagangan, kami menjangkakan Binance US akan mengatasi Coinbase Pro pada masa ini tahun depan.

Bacaan Baik Tambahan

Strategi Perdagangan Crypto Arbitrage Mudah

Bot Perdagangan Cryptocurrency – Panduan Lengkap

Pengecilan semula Ambang untuk Pengurusan Portfolio Crypto

Ulasan KuCoin – Adakah lebih baik daripada Binance?

Bagaimana Membangun Dana Indeks Crypto

Platform Dagangan Sosial Kami

Udang adalah platform perdagangan sosial untuk Binance. Ia dirancang untuk membantu peniaga profesional dan pemula mengotomatisasi portfolio mereka, mengesan pasaran, dan melaksanakan strategi jangka panjang yang mudah. Di Shrimpy, pengguna juga dapat menyalin strategi pedagang kripto terbaik di dunia.

CUBA LUAR!

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Terima kasih kerana berhenti!

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me