Bitcoin menghampiri tahap tertinggi – Hanya 41 hari lebih tinggi

>

2020 telah menjadi tahun yang baik untuk Bitcoin setakat ini. Sejak awal tahun ini, Bitcoin telah meningkat nilainya sebanyak 90%. Ini bermakna jika anda melaburkan $ 10,000 ke Bitcoin pada 1 Januari tahun ini, anda sudah mempunyai $ 19,000.

Pemikiran pertama anda setelah mendengar kenaikan Bitcoin pada tahun ini adalah mungkin bahawa anda tidak tahu bahawa harganya akan meningkat tahun ini. Sudah tentu, itu benar.

Mengetahui bila hendak membeli aset selalu menjadi pertimbangan yang sukar. “What ifs” yang tidak terhitung jumlahnya berputar di fikiran kita setiap kali kita membuat keputusan yang boleh menyebabkan kehilangan modal. Walau bagaimanapun, kisah Bitcoin menjadi lebih menarik jika kita mengezum 10 tahun kebelakangan.

Sejak 10 tahun kebelakangan ini, Bitcoin mengalami pertumbuhan yang meletup. Tanpa jabatan pemasaran atau pasukan terpusat, Bitcoin telah menjadi teknologi paling berjaya dalam sejarah moden. Namun, pelabur terus memainkan permainan “bagaimana jika” dan mengulang alasan mengapa melabur dalam Bitcoin adalah idea yang tidak baik.

Persoalannya menjadi: Bilakah masa yang tepat untuk membeli Bitcoin?

Dalam usaha untuk menentukan hari apa yang akan menjadi hari yang baik untuk membeli Bitcoin, kami telah menilai kenaikan harga Bitcoin setiap hari. Sepanjang 2,568 hari terakhir, kami telah menilai dengan teliti kenaikan harian untuk melihat berapa hari menguntungkan untuk membeli Bitcoin sekiranya anda menjual hari ini (29 Oktober 2020).

Hanya untuk bersenang-senang, kami juga menjalankan analisis yang sama terhadap aset popular lain untuk melihat bagaimana prestasi mereka. Kami telah memasukkan hasil untuk mereka di bawah.

Keputusan

Oleh kerana Bitcoin dan aset lain mendekati tahap tertinggi sepanjang masa, lebih mudah untuk mengkonseptualisasikan data ini dengan menyoroti jumlah hari bahawa Bitcoin mempunyai harga yang lebih tinggi daripada hari ini.

Bermula dengan Bitcoin, kita dapat melihat bahawa dari 2,568 hari terakhir, Bitcoin mempunyai harga yang lebih tinggi tepat pada 41 hari. Ini bermakna jika anda melabur dalam Bitcoin pada salah satu dari 41 hari tersebut dan menjual Bitcoin hari ini, anda pasti akan kehilangan wang.

Apa maksudnya ialah membeli Bitcoin pada 2,527 hari lain pasti menguntungkan! Pada dasarnya, jika pelabur menjual Bitcoin mereka hari ini yang dibeli pada hari rawak dalam 2,568 hari terakhir, mereka mempunyai peluang 98,4% untuk memperoleh keuntungan.

Meninjau semula persoalan utama kami: Bilakah masa yang tepat untuk membeli Bitcoin?

Jawapannya menjadi jelas. Pada masa lalu, terdapat beberapa masa buruk untuk membeli Bitcoin. Satu-satunya pengecualian ialah 41 hari di mana Bitcoin mempunyai harga yang lebih tinggi.

Sekarang, jangan lupa bahawa kita mungkin akan segera mendapat kenaikan tertinggi sepanjang masa. Pada ketika itu, kita dapat mengatakan bahawa ada tidak pernah masa yang tidak baik untuk membeli Bitcoin. Bayangkan jika anda pernah mengetahui perkara itu pada 10 tahun kebelakangan ini. Pasti, anda akan memperoleh Bitcoin sebanyak yang anda dapat – walaupun harganya tidak selesa.

Bagaimana dengan cryptocurrency lain?

Dengan menilai beberapa cryptocurrency teratas yang lain, kita dapat melihat julat peratusannya dari 7.14% untuk Waves hingga 21.76% untuk Cosmos. Walaupun sebahagian besar aset ini tidak melihat peratusan satu digit untuk jumlah hari yang tidak menguntungkan, banyak aset telah menutup jurang ke 0% sepanjang tahun lalu.

Apa sekarang?

Tidak mengetahui apa yang harus dilakukan dengan maklumat ini. Walaupun ini dapat menunjukkan bahawa mata wang kripto telah diperkemaskan dan berada di puncak pergerakan bull yang berubah dunia, ini juga bermaksud kita berada di puncak kitaran pasaran lain.

Tiada sesiapa yang tahu.

Pada penghujung hari, tidak ada yang tahu sama ada harga aset akan naik atau turun.

Bacaan Lebih Baik

Panduan Terbaik Untuk Bot Perdagangan Crypto

Perdagangan Sosial – Salin Pedagang Kripto Terbaik

Apa itu #DeFi? Panduan Kewangan Terdesentralisasi

Dagangan Kripto – Apakah itu Spot Market?

Udang adalah platform perdagangan sosial yang membantu anda mengautomasikan perdagangan kripto anda. Sambungkan akaun pertukaran anda ke Shrimpy untuk mula menguruskan portfolio anda seperti profesional.

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti nasihat undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau lain-lain. Tiada apa-apa yang terkandung di Laman kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang komprehensif atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman web sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me