Crypto API untuk Routing Pesanan Pintar

>

Selama 6 bulan terakhir, pasukan Shrimpy telah merevolusikan kancah perdagangan kripto dengan melepaskan API Dagangan Pertukaran Crypto Universal pertama yang direka untuk pembangun aplikasi. Menyokong 16 pertukaran, misi kami adalah menyatukan setiap pertukaran utama untuk menyediakan satu set API pertukaran terpadu yang paling lengkap. Ratusan pemaju sudah membina perkhidmatan perdagangan generasi seterusnya menggunakan API ini. Daftar hari ini dan sertai kami pemaju Telegram untuk mula meneroka bagaimana Shrimpy dapat mempermudah proses pengembangan anda.

Walaupun API kami sudah mengubah cara pembangun membuat aplikasi crypto, kami belum melakukan inovasi. Pasukan Shrimpy dengan bangga mengumumkan bahawa kami akan membawa jenis pesanan lanjutan ke setiap bursa kami yang disokong. Usaha ini dimulakan dengan pembebasan kami Laluan Pesanan Pintar (SOR) titik akhir perdagangan. Tersedia untuk setiap pembangun untuk penyatuan segera sekarang, kami menggalakkan anda mencubanya hari ini!

Udang | API Dagangan Kripto untuk Pembangun

Laluan Pesanan Pintar adalah proses mengambil keuntungan secara automatik dari harga terbaik yang terdapat di beberapa pasangan pasaran untuk mengoptimumkan hasil pesanan. Pengulangan pertama SOR kami akan menilai peluang perdagangan melalui setiap pasangan pasaran yang ada di bursa individu untuk melaksanakan strategi ini. Versi SOR masa depan kami akan menggabungkan pelbagai pertukaran dan kumpulan kecairan untuk mengembangkan lagi visi kami untuk Shrimpy’s SOR.

API Shrimpy kini membolehkan pemaju menambahkan sokongan untuk SOR tanpa usaha yang diperlukan untuk mengembangkan ciri yang begitu kompleks. Titik akhir SOR secara automatik menilai setiap pasaran yang menghubungkan aset semasa dan sasaran anda. Shrimpy kemudian akan mengarahkan perdagangan dengan bijak sambil mengawal spread, slippage, masa pelaksanaan, corak perdagangan yang optimum, dan had perdagangan. Setiap perdagangan yang kita laksanakan adalah urutan had yang ditempatkan dengan tepat yang bermaksud memaksimumkan hasil dari proses routing.

Contoh Konseptual

Laluan Pesanan Pintar adalah penilaian pasaran masa nyata yang kompleks untuk menjalankan perdagangan yang paling optimum. Bayangkan kita mahu memindahkan kedudukan LTC kita ke XMR. Di bursa yang kami gunakan dalam contoh ini, katakanlah terdapat 4 mata wang sebut harga yang berbeza yang menghubungkan dua aset ini: ETH, XRP, USDT, dan BTC. Shrimpy akan menilai setiap laluan ini untuk mencari jalan terbaik. Kami bahkan merancang Shrimpy untuk mengarahkan bahagian dana dengan bijak melalui laluan yang berbeza berdasarkan perubahan di pasaran, spread, dan slippage. Hasilnya boleh menjadi banyak perdagangan di setiap mata wang sebut harga ini untuk berjaya mencapai aset tujuan.

Contoh Perisian

Walaupun konsep ini kompleks, pembangun tidak perlu risau. Titik akhir untuk melaksanakan rangkaian perdagangan yang kompleks ini adalah salah satu perkara termudah yang akan anda lakukan sepanjang hari.


Membuat Perdagangan

Mari mulakan dengan menilai bagaimana membina perdagangan SOR yang akan kami kirimkan kepada Shrimpy untuk dilaksanakan. Dalam contoh ini, kami akan memperdagangkan 20 KCS untuk BTC.

Klik di sini untuk melawat dokumen

Permintaan

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//trades

Memohon Badan

{

"dariSimbol": "KCS",

"keSimbol": "BTC",

"jumlah": "20",

"pintarRouting": benar,

}

Jawapan:

{

"ID": "72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758"}

Itu sahaja! Seluruh mesin pelaksanaan SOR kami dapat diakses dengan mengirimkan satu permintaan dengan beberapa parameter. Kami menemukan di “Badan Permintaan” empat parameter yang diperlukan untuk melaksanakan permintaan SOR.

dariSimbol

“FromSymbol” adalah aset yang ingin kami jual.

keSimbol

“ToSymbol” adalah aset yang ingin kita beli.

jumlah

“Jumlah” adalah jumlah “fromSymbol” yang ingin kami jual, dalam unit “fromSymbol”.

pintarRouting

“SmartRouting” adalah boolean untuk mengatakan sama ada kita mahu menggunakan ciri SOR atau tidak.

Dapatkan Status Perdagangan

Sekarang setelah kami melakukan perdagangan dengan SOR, kami dapat mengumpulkan informasi tentang perdagangan yang dilakukan dengan mendapatkan status perdagangan. Sekali lagi, Shrimpy menjadikannya mudah.

Baca lebih lanjut dalam dokumen pembangun

Permintaan

DAPATKAN https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//trades/72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758

Jawapan:

{

"perdagangan": {

"ID": "72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758",

"dariSimbol": "KCS",

"keSimbol": "BTC",

"jumlah": "20",

"status": "selesai",

"kejayaan": benar,

"kod salah": 0,

"ralatMesej": "",

"pertukaranApiErrors": [],

"pintarRouting": benar,

"maxSpreadPercent": "10",

"maxSlippagePercent": "10",

"dicetuskanMaxSpread": salah,

"triggeredMaxSlippage": salah

},

"perubahan": [

{

"simbol": "KCS",

"Nilai asli": "-20",

"btcValue": -0.0028169,

"nilai usd": -20.05604616757

},

{

"simbol": "BTC",

"Nilai asli": "0.0028134",

"btcValue": 0.0028169,

"nilai usd": 20.05604616757

}

],

"mengisi": [

{

"asasAmount": "20",

"asasSimbol": "KCS",

"btcValue": 0.0028169,

"harga": "0.00014067",

"petikanJumlah": "0.0028134",

"petikanSimbol": "BTC",

"sisi": "JUAL",

"nilai usd": 20.05604616757

}

]

}

Ini adalah banyak maklumat, jadi mari kita lihat lebih dekat bagaimana membaca hasil perdagangan ini.

perdagangan

Ini memberikan status pesanan dan perincian permintaan. Segala kesilapan yang kami alami semasa pelaksanaan pesanan akan diletakkan di bahagian ini.

perubahan

Bahagian ini memberikan perubahan baki aset. Dalam contoh ini, kerana kami memperdagangkan 20 KCS untuk BTC, kami melihat baki kami untuk KCS dikurangkan sebanyak 20 (oleh itu ditunjukkan sebagai “-20”) dan baki kami untuk BTC telah meningkat sebanyak 0.0028134 (oleh itu ditunjukkan sebagai “0.0028134”).

mengisi

Bahagian terakhir menyenaraikan perdagangan yang dilakukan Shrimpy untuk memenuhi pesanan yang diminta. Senarai “pengisian” dapat berisi perdagangan tunggal yang menjalankan keseluruhan baki atau daftar dapat berisi ratusan perdagangan kompleks yang ditempatkan secara strategis untuk mengarahkan pesanan secara cerdas melalui pasangan perdagangan alternatif. Jumlah pengisian boleh berubah secara drastik berdasarkan keadaan pasaran, aset mana yang dibeli atau dijual, dan ukuran dana.

Kesepaduan

Titik akhir SOR tersedia untuk penyatuan segera bagi mana-mana pembangun aplikasi kami. Dengan serta-merta memberikan akses untuk melaksanakan strategi Perintah Pesanan Pintar di 16 pertukaran. Tidak ada perbezaan antara mengintegrasikan SOR untuk Binance, Bittrex, Kraken, Poloniex, KuCoin, atau mana-mana pertukaran lain yang kami sokong. Shrimpy mempermudah integrasi ke satu set API yang menghubungkan setiap pertukaran utama.

Aliran permintaan untuk mengintegrasikan Shrimpy API ke dalam aplikasi anda.

Mengintegrasikan dengan Shrimpy bermaksud infrastruktur anda mendapat rehat. Daripada menyusahkan pelayan anda dengan berjuta-juta permintaan, semua pengguna anda dapat langsung terhubung dengan Shrimpy untuk melaksanakan pesanan, mengumpulkan data, dan mengelola akun pertukaran mereka.

Shrimpy menguruskan akaun pengguna anda secara langsung. Kami berkomunikasi dengan setiap pengguna untuk mengelola akun mereka, mengumpulkan data, dan menjalankan perdagangan.

Pelayan Shrimpy akan menangani penyambungan dengan setiap pertukaran untuk pengguna anda, yang pada dasarnya bertindak sebagai penyelesaian pengurusan pengguna yang lengkap. Timbangan udang sebagai skala aplikasi anda. Daripada mengekalkan ratusan pelayan untuk meningkatkan skala hingga puluhan ribu pelanggan, Shrimpy segera menyesuaikan dengan perniagaan anda. Pasukan kami mengendalikan keseluruhan infrastruktur dan rangkaian masa nyata yang diperlukan untuk aplikasi perdagangan yang paling mantap.

Bermula!

API Shrimpy membolehkan setiap pemaju mempunyai akses ke alat perdagangan gred institusi. Manfaatkan ciri-ciri perubahan permainan ini dengan menggabungkan Shrimpy ke dalam infrastruktur anda hari ini. Permudahkan perkembangan anda dan fikirkanlah semasa kami menangani kerumitan integrasi pertukaran untuk anda.

Udang | API Dagangan Kripto untuk Pembangun

Mengenai Udang

Udang adalah perdagangan kripto automatik & alat pengurusan portfolio yang membolehkan pengguna mengautomasikan portfolio crypto mereka dengan hanya beberapa klik. Shrimpy juga menyokong API perdagangan paling maju untuk pembangun aplikasi.

API Dagangan Crypto Shrimpy dibuat sebagai penyelesaian berasaskan awan untuk mengatasi beberapa sekatan jalan raya pembangun crypto termasuk perdagangan pertukaran, skalabilitas produk, dan pengurusan pengguna.

~ Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me