Dompet Bitcoin SV Terbaik: 7 Tempat Paling Selamat untuk Menyimpan BSV

Bitcoin SV (Bitcoin Satoshi’s Vision atau BSV) adalah garpu rangkaian Bitcoin Cash yang paling terkenal yang berlaku pada bulan November 2018.

Pembangunan projek ini diambil oleh syarikat pembangunan nChain. Ia juga disokong secara kewangan oleh perlombongan CoinGeek pada awal-awalnya. Sejak pekerja keras, Bitcoin SV telah mencapai 10 teratas dalam pasaran dan mempunyai komuniti yang aktif.

Jadi, ada keperluan untuk penyimpanan BSV yang selamat dan selamat.

Dalam siaran ini, saya akan memberi anda tujuh dompet Bitcoin SV terbaik serta beberapa petua teratas mengenai penyimpanan BSV dengan selamat.

Dompet Bitcoin SV 7 Teratas

Memandangkan Bitcoin SV adalah garpu Bitcoin Cash yang merupakan garpu Bitcoin, terdapat beberapa dompet yang mudah disesuaikan dari pangkalan kod Bitcoin mereka. Terdapat juga sejumlah dompet berbilang mata wang pihak ketiga yang menawarkan sokongan untuk Bitcoin SV.

Pemilihan dompet “terbaik” kami berdasarkan faktor-faktor seperti keselamatan, kegunaan, pembangunan aktif dan sokongan masyarakat. Walaupun mungkin ada dompet lain yang menyokongnya, anda harus memastikan bahawa mereka memenuhi kriteria ini.

Dengan cara ini, berikut adalah tujuh dompet Bitcoin SV teratas.

Electrum SV (Dompet Desktop)

ElectrumSV garpu dompet Bitcoin Electrum yang terkenal. Electrum dimulakan pada tahun 2011 oleh Thomas Voegtlin dan ia adalah salah satu Bitcoin Wallets yang paling banyak digunakan.

Ini adalah satu Hirarki Deterministik (HD) Wallet yang bermaksud bahawa ia secara automatik membuat struktur hierarki alamat peribadi / awam.

Apakah maksud ini?

Pada asasnya, ini bermaksud bahawa jika anda ingin menggunakan alamat awam baru untuk menerima Bitcoin SV anda, maka anda boleh menggunakan satu pilihan utama untuk menghasilkannya. Anda tidak perlu membuat kombinasi kunci peribadi / awam baru.

Dompet ElectrumSV

Antara muka pengguna utama Dompet ElectrumSV

Masih memegang Bitcoin Cash sebelum November 2018 anda?

Kemudian anda boleh menggunakan fungsi pemisah duit syiling ElectrumSV. Ini akan membolehkan anda memisahkan BSV dengan selamat dari rantai Tunai Bitcoin yang asal. Anda boleh membaca ini panduan berguna yang dirangka oleh mereka.

Sumber terbuka &# 128104; ‍&# 128187 ;: Ini adalah sesuatu yang sangat kita gemari mengenai Electrum. Apabila dompet adalah sumber terbuka, anda boleh memastikan kodnya 100% selamat. Anda boleh melihat kod di sini.

Perkara lain yang akan anda hargai mengenai dompet adalah kenyataan bahawa ElectrumSV disokong oleh dompet perkakasan seperti KeepKey, Trezor dan Ledger.

Kita semua tahu bahawa dompet perkakasan adalah beberapa pilihan penyimpanan paling selamat di pasaran. Dengan sokongan ini, ini bermaksud bahawa anda dapat menyimpan kunci anda pada peranti ini dan menggunakan program ElectrumSV untuk menguruskan duit syiling anda – dengan selamat dan selamat.

Pada masa ini, dompet ElectrumSV hanya tersedia di dompet Desktop. Anda boleh memuat turunnya di Windows, MacOS dan Linux.

Keluaran (Desktop & Mudah Alih)

Exodus adalah dompet berbilang mata wang pihak ketiga yang mempunyai sokongan untuk Bitcoin SV. Ini bagus kerana ini bermakna anda boleh menyimpan BSV anda bersama dengan semua aset cryptocurrency anda yang lain.

Keluaran telah wujud sejak 2016 dan mempunyai rekod prestasi yang baik dalam komuniti cryptocurrency. Ia dibina oleh dua pembangun sumber terbuka yang terkenal dan tidak mengalami serangan atau peretasan.

Sumber Tertutup &# 128274 ;: Tidak seperti Electrum, Exodus bukan sumber terbuka. Walau bagaimanapun, ia dibina dari sejumlah perpustakaan sumber terbuka yang berbeza dan terdapat peluasan tertentu yang merupakan sumber terbuka. Anda boleh melihatnya GitHub di sini.

Tidak seperti dompet ElectrumSV di atas, dompet Exodus juga mempunyai sokongan untuk peranti mudah alih. Ini bermaksud bahawa ia boleh menjadi alternatif yang rapi bagi pengguna yang harus mengakses BSV mereka di mana sahaja.

Ia disokong pada Apple iTunes dan juga Android. Versi mudah alih menyokong lebih sedikit duit syiling daripada desktop walaupun kedua-duanya dapat digunakan dengan BitcoinSV. Penilaian di kedua-dua kedai aplikasi sangat positif.

Aplikasi Mudah Alih Exodus

iTunes dan Kedai Google Play Penilaian untuk Exodus Mobile

Perkara lain yang akan anda hargai mengenai dompet Keluaran adalah fungsi pertukaran terbina dalam. Melalui penggunaan integrasi Shapeshift, anda boleh menukar BSV anda menjadi syiling / token lain dengan mudah dan sebaliknya.

Dompet Desktop cukup mudah digunakan dan disusun dengan baik dan intuitif. Anda dapat memantau portfolio anda dengan mudah, mengesan transaksi / alamat dan membuat sandaran dompet anda. Exodus mempunyai sokongan untuk peranti Windows, Mac dan Linux.

Akhirnya, anda akan gembira mengetahui bahawa Exodus juga mempunyai sokongan untuk peranti Trezor. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa anda boleh menyimpan kunci peribadi Bitcoin SV anda di Trezor anda dan kemudian menggunakan dompet Exodus sebagai “pelanggan” pilihan. Anda dapat melihat lebih lanjut mengenai cara melakukannya di sini.

Atomic Wallet (Mudah Alih & Desktop)

Ini adalah salah satu dompet pihak ketiga yang paling popular ketika ini di pasaran. Selain sokongan untuk Bitcoin SV, dompet Atom dapat menyimpan lebih dari 500+ syiling dan token.

Dompet selamat 100% dan sumber terbuka. Anda boleh melihatnya GitHub di sini. Ini juga dompet pelbagai peranti yang mempunyai sokongan untuk versi desktop dan mudah alih.

Sesuatu yang cukup kemas mengenai Atomic Wallet adalah fungsi pertukaran atom mereka. Ini bermakna anda boleh menukar duit syiling dengan mudah dari rantai yang berbeza tanpa memerlukan pihak ketiga. Walau bagaimanapun, ini agak terhad dan hanya tersedia untuk BTC, LTC dan QTUM.

Atomic Wallet juga mempunyai fungsi pertukaran bawaan dengan integrasi Shapeshift / Changelly mereka. Ini bermakna anda boleh menukar BSV anda dengan duit syiling yang lain dengan mudah menggunakan perkhidmatan pihak ketiga mereka.

Pembelian Fiat &# 128184 ;: Anda sebenarnya boleh membeli Bitcoin SV dengan mata wang fiat menggunakan Atomic Wallet. Mereka mempunyai integrasi simplex yang menerima kad kredit.

Dari segi sokongan mudah alih, Atomic Wallet pada masa ini hanya tersedia di Android. Namun, ada rancangan untuk melepaskan versi iOS dalam perancangan mereka. Ulasan untuk aplikasi Android agak positif.

UI Dompet Atom

Versi Dompet Atom dan Dompet Mudah Alih

Versi desktop Atomic Wallet benar-benar cukup intuitif dan disusun dengan baik. Anda boleh menguruskan BSV anda serta semua syiling lain dalam portfolio anda dengan mudah. Anda juga boleh menyegerakkannya dengan telefon bimbit anda.

Dompet desktop kini disokong pada Windows, MacOS, Ubuntu, Debian dan Fedora – jadi pilihan.

Coinomi (Mudah Alih & Dompet Desktop)

Coinomi adalah dompet pihak ketiga berbilang mata wang yang merupakan salah satu yang pertama dilancarkan pada tahun 2014. Ia mempunyai sokongan untuk lebih dari 380 token dan syiling.

Salah satu faedah utama Coinomi adalah privasi yang diberikan oleh dompet. Semasa anda menghantar BSV menggunakan dompet, ia menyembunyikan alamat IP yang anda gunakan untuk menyambung ke pelayan mereka.

Seperti Atomic Wallet, anda juga mempunyai ciri pertukaran. Mereka mempunyai integrasi dengan Changelly dan Shapeshift yang bermaksud anda boleh menukar Bitcoin SV anda untuk cryptocurrency lain.

Ini juga dompet pelbagai peranti dan tidak seperti Atomic Wallet, ia juga mempunyai sokongan untuk peranti iOS. Ulasan untuk dompet di kedai iTunes dan juga Google Play agak positif.

Coinomi BitcoinSV

Sokongan peranti Dompet Coinomi

Antara muka pengguna pada aplikasi Desktop juga cukup intuitif dan mudah dilayari. Anda mempunyai akses cepat dan mudah ke semua syiling anda dan anda boleh beralih di antara banyak fungsi dompet. Dompet disokong pada MacOS, Linux dan Windows.

Satu kelemahan dompet Coinomi ialah ia bukan sumber terbuka. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat mematuhi kod dan memastikan bahawa ia berada 100% di atas papan. Namun, tidak ada insiden dompet dalam sejarah lima tahunnya.

CentBee (Dompet Mudah Alih)

Seperti ElectrumSV, yang Centbee dompet direka khas untuk Bitcoin SV. Ini adalah dompet hanya mudah alih yang berusaha membawa BSV kepada orang ramai dengan pembayaran cepat dan mudah.

CentBee mempunyai beberapa sokongan yang kuat dan mereka disokong oleh Ayre Ventures dan CoinGeek (syarikat yang sama yang menyokong Bitcoin SV). Ini pasti telah membantu pengembangan dompet.

Salah satu ciri utama dompet Centbee adalah fungsi dan kemudahan penggunaannya. Anda boleh menghantar BSV kepada rakan dan keluarga dengan kos yang agak minimum.

Adopsi Pedagang &# 128184 ;: Centbee juga berusaha untuk meningkatkan penggunaan pedagang Bitcoin SV. Ini melalui sistem pembayaran global “ScanPay” mereka. Setelah dilancarkan, ia akan memudahkan pembayaran BSV di tempat penjualan dan dalam talian.

Dompet Centbee Bitcoin SV boleh didapati di kedua-duanya iOS dan Peranti Android. Ulasannya nampaknya cukup baik dan mereka mempunyai 3.9 bintang di iTunes dan 4.2 di Google Play.

Salah satu kelemahan dompet adalah bahawa ia bukan sumber terbuka sehingga anda tidak dapat mengesahkan kodnya. Namun, mengingat fakta bahawa ia mempunyai pengasas dan penyokong yang cukup terkenal, tidak mungkin tidak jujur ​​- walaupun perlindungan terhadap penggodam tidak pasti.

Dompet Edge (Mudah Alih)

Edge Wallet adalah dompet cryptocurrency mudah alih yang lain. Tidak seperti Centbee, Edge Wallet adalah dompet multicurrency yang bermaksud bahawa selain BSV, anda boleh menyimpan 21 syiling / token yang berbeza.

Edge Wallet pertama kali didirikan pada tahun 2014 tetapi dulu dipanggil Airbitz. Ia mengambil moniker baru pada bulan Februari 2018.

Berkaitan dengan kebolehgunaan, Edge Wallet telah dirancang untuk menjadi sangat intuitif. Anda boleh menghantar / menerima transaksi dengan mudah dan melihat portfolio utama anda.

Seperti banyak dompet lain di atas, terdapat juga fungsi pertukaran di mana anda boleh menukar SV Bitcoin anda untuk mana-mana syiling yang disokong yang lain. Anda juga boleh menggunakan fiat anda untuk membeli duit syiling dengan ciri terbina dalam ini.

Pemulihan kata laluan &# 128275 ;: Edge Wallet mempunyai cara yang unik untuk anda mendapatkan semula kata laluan anda sekiranya hilang. Sebagai ganti kata kunci, anda boleh menggunakan dua soalan keselamatan dan juga alamat e-mel anda untuk memulihkannya. Pastikan bahawa ini unik.

Edge Wallet tersedia di kedua-dua iOS dan Android dan nampaknya ada ulasan yang cukup masuk akal untuk aplikasi di kedua-dua kedai masing-masing (4.1 bermula dan 4.0 bintang masing-masing).

EdgeWallet BSV

Tangkapan Skrin Wallet Edge di Apple kedai iTunes

Sesuatu yang perlu diberi perhatian oleh keselamatan adalah bahawa dompet itu adalah sumber terbuka sepenuhnya. Ini bermakna anda boleh terus menuju GitHub mereka dan pastikan kodnya bersih dan selamat.

Guarda Wallet (Pelbagai Peranti)

Kami tidak dapat memberikan senarai dompet pihak ketiga tanpa menyebutnya Dompet Guarda. Seperti dompet lain di atas, ia menyokong sejumlah besar syiling / token.

Syarikat Guarda berpusat di Estonia dan mereka mengembangkan sejumlah produk berkaitan. Mereka juga memiliki lesen di negara ini untuk menjalankan perniagaan pertukaran crypto dengan lesen FIU (reg. FVR000109).

Sebagai tambahan untuk sokongan untuk Bitcoin SV, Guarda dapat menyimpan sehingga 10k token dari 40+ rantai. Anda dapat melihat senarai lengkap semua duit syiling di sini.

Seperti semua dompet pihak ketiga yang lain di atas, anda mempunyai fungsi pertukaran terpasang di mana anda boleh menukar Bitcoin SV anda untuk duit syiling atau fiat lain. Anda juga boleh menggunakan pertukaran fiat mereka untuk membeli BSV tepat di dompet.

Dompet Guarda BSV

Sokongan pelbagai peranti untuk Guarda Wallet

Terdapat pelbagai peranti yang boleh digunakan untuk menggunakan dompet Guarda. Mereka mempunyai dompet web, dompet desktop (Windows, Mac & Linux), dompet mudah alih (iOS dan Android) dan juga sambungan krom.

Catatan ✍️: Dompet web bukanlah dompet yang paling selamat untuk digunakan. Ini disebabkan oleh risiko pancingan data oleh penggodam. Sebaliknya memilih salah satu dompet lain di atas.

Pengguna nampaknya mempunyai pengalaman yang cukup baik menggunakan aplikasi mudah alih Guarda. Di dalam kedai iTunes dan juga Kedai Google Play, mereka mempunyai penilaian bintang 4.2 dan 4.3 masing-masing.

Maklum balas terbaik yang diterima oleh dompet Guarda dari komuniti Bitcoin SV adalah tahap sokongan pelanggan mereka. Memang, di semua kedai aplikasi dan juga forum dalam talian, mereka telah membantu dan berinteraksi dengan pengguna.

Akhirnya, dompet Guarda adalah sumber terbuka. Oleh itu, seperti beberapa dompet lain di atas, ini akan membolehkan anda menyelami pangkalan kod mereka dan memastikan bahawa anda berpuas hati dengannya.

Kesimpulannya

Di sana anda memilikinya, 7 tempat terbaik untuk menyimpan Bitcoin SV anda.

Pada penghujung hari, dompet yang anda putuskan untuk digunakan bergantung pada pilihan dan kes penggunaan anda sendiri.

Pilihan terbaik dari sudut keselamatan adalah menggunakan dompet perkakasan seperti Ledger atau Trezor bersama-sama dengan dompet ElectrumSV atau Exodus. Ini akan menyimpan kunci anda dalam persekitaran penyimpanan sejuk.

Sudah tentu, ini memerlukan sedikit persediaan yang unik dan mungkin bukan untuk semua orang.

Sebagai alternatif, anda boleh memilih pilihan selamat dan selamat yang disediakan oleh Exodus sebagai penyelesaian mandiri atau mana-mana 3 dompet pihak ketiga berbilang mata wang lain.

Tanpa mengira dompet BSV mana yang anda memutuskan untuk pergi, anda harus memastikan bahawa anda mengikuti keselamatan dompet 101. Buat sandaran kunci, jangan muat turun fail berniat jahat, elakkan dari menjatuhkan dompet.

Dan, yang paling penting, elakkan memberitahu sesiapa sahaja mengenai kripto anda …

Sekiranya anda peminat Bitcoin Satoshi’s Vision, jadi seperti Satoshi dan HODL duit syiling anda secara rahsia!

Tempat Terbaik untuk membeli BSV

  • Huobi
  • Bittrex
  • Poloniex

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me