Dompet Nano Terbaik: 8 Tempat Paling Selamat untuk Menyimpan NANO

Nano adalah mata wang tanpa kependaman latensi rendah yang bukan sahaja tanpa bayaran tetapi juga dapat ditingkatkan serta-merta. Ini semua berkat seni bina kisi bloknya yang unik.

Ini disebabkan oleh ciri-ciri teknikal yang unik bahawa Nano telah mendapat banyak minat dalam komuniti cryptocurrency. Ia dilihat sebagai salah satu duit syiling yang paling menjanjikan berkaitan dengan pembayaran segera dan pembelian tempat penjualan.

Memandangkan permintaan yang tinggi ini, tidak diragukan lagi perlunya beberapa pilihan penyimpanan yang selamat.

Dalam catatan ini, saya akan melihat 7 dompet NANO terbaik. Saya juga akan memberikan beberapa petua teratas anda perlu tahu untuk menyimpan NANO anda dengan selamat.

8 Dompet Nano Terbaik

Nasib baik, ada pilihan yang baik untuk dipilih, merangkumi gamut dari perkakasan, ke telefon bimbit, ke dalam talian, atau bahkan dompet kertas jika itu pilihan anda.

Untuk pemilihan dompet “terbaik” kami, ini berdasarkan faktor-faktor seperti keselamatan, kemudahan penggunaan, maklum balas masyarakat dan sokongan pemaju. Mungkin ada dompet yang tidak ada dalam senarai ini dan jika anda ingin mempertimbangkannya, pastikan ia memenuhi kriteria di atas.

Sekarang dengan cara ini mari kita lihat di 7 tempat terbaik untuk menyimpan Nano anda (mengikut urutan pilihan).

Dompet Lejar (Dompet Perkakasan)

Ironinya Ledger menggunakan konvensyen penamaan Nano yang sama untuk dompet perkakasannya, dan sementara anda boleh menyimpan duit syiling NANO di Nano S dan Nano X, tidak ada hubungan lain antara Ledger dan Nano. Kebetulan sahaja mereka berdua mempunyai nama yang sama.

Dompet Lejar Nano NANO

Dapatkan Ledger Nano X Anda dari kedai rasmi

Sudah tentu, Ledger mungkin merupakan nama yang paling terkenal dalam teknologi dompet perkakasan, dan ia juga dianggap sebagai salah satu kaedah paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency. Ia mempunyai sokongan pelbagai tandatangan, pengesahan 2 faktor, dan sistem pengesahan dua butang.

Bukti Penggodam &# 128187 ;: Peranti perkakasan boleh dianggap sebagai bukti “hack” kerana kunci peribadi anda tidak pernah meninggalkan peranti anda. Selanjutnya, semua penandatanganan yang diperlukan untuk transaksi dilakukan pada peranti itu sendiri. Ia hanya berinteraksi dengan PC anda melalui kabel USB.

Selain menyokong Nano, ia juga mempunyai sokongan untuk lebih dari 1,000 cryptocurrency lain, menjadikannya pilihan yang sangat baik jika anda memegang cryptocurrency lain selain NANO.

The Ledger Nano S berharga $ 59 dan ia juga dapat digunakan untuk NANO anda. Walau bagaimanapun, Ledger Nano X hadir dengan lebih banyak pilihan storan dan juga sambungan Bluetooth. Anda boleh mendapatkan lejar Nano X dengan harga $ 119 pada harga semasa.

Hati-hati ⚠️: Sentiasa beli peranti perkakasan anda dari kedai rasmi. Sekiranya anda membeli dari pihak ketiga, terdapat risiko bahawa mereka mungkin telah merosakkan peranti tersebut dan akan mencuri kripto anda

Satu perkara yang perlu diperhatikan mengenai Ledger Nano dan duit syiling NANO anda ialah anda tidak boleh menggunakan program Ledger Live PC untuk menguruskan NANO anda. Anda akan menggunakan aplikasi web NanoVault yang kita bincangkan di bawah. Sekiranya anda mahukan lebih banyak arahan mengenai cara menyambungkan lejar anda, anda boleh membaca panduan ini.

Dompet NANO (Desktop & Mudah Alih)

Sekiranya anda tidak ingin melabur dalam dompet perkakasan pada masa ini dan hanya ingin menguji Nano, maka anda boleh menggunakan Nano Desktop Wallet. Ini dikembangkan oleh Syarikat Nano Wallet, dan terdapat versi untuk Windows, Linux dan Mac OS.

Syarikat Wallet &# 129300 ;: Sekiranya anda tidak menjadi keliru, anda harus tahu bahawa Syarikat Nano Wallet tidak berhubung dengan Yayasan Nano yang sebenarnya. Ia adalah entiti yang sama sekali berbeza dan terpisah.

Ini adalah dompet yang cukup intuitif dan mudah digunakan. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun fail pemasangan dan kemudian membuat sandaran dompet anda dengan seed recovery. Pastikan menyimpan cadangan anda di tempat yang selamat – satu-satunya perkara yang memisahkan anda (atau orang lain) dari kata laluan anda.

Satu-satunya kelemahan untuk menggunakan dompet desktop ini ialah keperluan untuk menunggu seluruh blokchain memuat turun dan menyegerakkan, tetapi jika anda tidak mempunyai keperluan mendesak untuk menghantar atau menerima duit syiling, ini bukan masalah besar. Dan setelah anda memuat turun dan menyegerakkan dompet desktop, senang digunakan dan anda juga boleh menyediakan beberapa dompet berasingan.

Syarikat Nano Wallet

Antara Muka Pengguna untuk Nano Desktop Wallet & Mudah alih

Bagi anda yang dalam perjalanan, anda akan gembira mengetahui bahawa Syarikat Nano Wallet juga telah mengembangkan dompet mudah alih yang tersedia di kedua-duanya iOS dan Android. Mereka juga mengekalkan dan mengemas kini pangkalan data. Kedua-dua versi selamat dan mudah digunakan, dibina terutamanya dengan mempertimbangkan pengguna.

Sumber terbuka ⌨️: Nano Wallet adalah sumber terbuka yang bermaksud bahawa anda dapat melihat kod sumber di dalamnya GitHub. Perkara ini sering dilihat lebih selamat daripada sumber tertutup kerana pembangun luar juga boleh memeriksa kodnya.

Dompet mudah alih dimuat turun dan digunakan secara percuma, dan menampilkan urus niaga NANO seketika dengan bayaran sifar melalui rangkaian yang terdesentralisasi. Kedua-dua versi ini juga memudahkan untuk membuat sandaran dan menyimpan biji dompet anda, berkongsi alamat dompet anda dengan yang lain melalui kod QR.

Anda juga boleh menghantar Nano Share Card kepada orang lain melalui Wallet Share Action, atau melalui Messenger. Ingatlah bahawa dompet mudah alih adalah simpanan paling tidak selamat kerana kemudahan meretas peranti mudah alih.

Dompet Canoe (Desktop & Mudah Alih)

Dompet seterusnya dalam senarai adalah Dompet sampan. Ini adalah dompet lain yang disyorkan secara rasmi oleh Yayasan Nano dan disokong pada kedua-dua peranti desktop dan mudah alih.

Canoe adalah dompet NANO sumber terbuka dan merentas platform yang memberi anda ketelusan dan kawalan penuh terhadap NANO anda dengan cara yang selamat.

Canoe memberi anda pemindahan tanpa bayaran dan segera yang anda harapkan semasa menggunakan NANO. Mungkin yang terbaik ialah anda boleh memuat turun dan menggunakan Canoe di komputer desktop anda atau pada kedua-dua peranti mudah alih Android atau iOS.

Saya memutuskan untuk melihat ke dalam iTunes stor dan Kedai Google Play untuk melihat apa yang masyarakat katakan mengenai dompet itu. Seperti yang anda lihat di bawah, ia mendapat markah teratas dari banyak pengguna ini (beberapa penilaian terbaik yang pernah kita lihat)

Ulasan Dompet Canoe

Ulasan mengenai Canoe Wallet di iTunes Store dan Play Store

Satu-satunya kelemahan untuk Canoe pada masa ini adalah tidak disyorkan untuk menggunakan dompet yang sama pada versi desktop dan mudah alih, tetapi itu diharapkan dapat diperbaiki segera.

Dompet Natrium (Mudah Alih)

Dompet seterusnya yang akan dicadangkan oleh Yayasan Nano adalah Dompet Natrium. Ini adalah dompet mudah alih yang dikembangkan oleh Appdito. Ia boleh didapati di iOS dan Android.

Seperti banyak dompet mudah alih lain dalam senarai ini, cukup cepat dan mudah disediakan. Anda juga boleh melindungi dompet itu bukan hanya dengan pin tetapi juga dengan maklumat biometrik anda.

Terdapat bahagian “kenalan” di mana anda boleh menyimpan maklumat alamat mereka yang anda bayar secara berkala. Sekiranya anda ingin menerima pembayaran dari seseorang, anda juga boleh berkongsi kod QR peribadi anda.

UI Natrium Wallet

Antara Muka Pengguna Dompet Bergerak Natrium. Sumber: iTunes

Saya juga berpendapat bahawa antara muka pengguna dompet Natrium kelihatan lebih bersih dan intuitif. Seperti dompet mudah alih Syarikat Nano Wallet, anda boleh menambahkan sebilangan alamat Nano.

Pemperibadian &# 128241 ;: Perkara lain yang cukup kemas ialah anda boleh menukar dompet mereka dengan Natrium. Ini dapat memperibadikan pengalaman pengguna anda.

Akhirnya, seperti Nano Wallet, kodnya adalah sumber terbuka dan dapat dilihat di GitHub mereka. Pembangun juga telah mendorong pemaju luaran untuk memalsukan kod dan mengerjakan dompet itu sendiri.

Dompet Keluaran (Desktop & Mudah Alih)

Dompet Keluaran tidak disenaraikan oleh Nano sebagai salah satu dompet pilihan mereka walaupun ia adalah salah satu dompet pihak ketiga yang paling terkenal di pasaran.

Exodus percuma untuk dimuat turun dan merupakan dompet berbilang mata wang yang mempunyai sokongan untuk lebih dari 100 syiling. Ia mempunyai sokongan pada peranti Windows, Mac, iOS dan Android.

Salah satu ciri terbaik mengenai dompet Exodus adalah antara muka mesra pengguna. Anda boleh menukar antara pelbagai cryptocurrency anda dengan mudah dan juga mengesan portfolio gabungan anda.

Dompet Keluaran NANO

UI Desktop Keluaran dan Tangkapan Skrin Mudah Alih. Imej melalui Keluaran

Satu lagi ciri dompet Keluaran yang sangat kemas adalah sokongan terbina dalam untuk menukar pelbagai cryptocurrency. Oleh itu, tidak seperti dompet lain, anda tidak perlu terlebih dahulu menghantar kripto anda – anda boleh menukarnya di dompet.

Sumber terbuka ❓: Keluaran bukan sumber terbuka sepenuhnya. Walau bagaimanapun, terdapat banyak komponen sumber terbuka yang dapat anda lihat di dalamnya Repositori GitHub.

Perkara lain yang mungkin anda hargai adalah tahap sokongan pelanggan di Exodus. Mereka bukan sahaja cepat menjawab pertanyaan yang terdapat dalam tiket dalam talian, tetapi mereka juga berada di puncak ulasan mereka di Google Play / Kedai iTunes.

Di kedai masing-masing, hampir setiap komen (positif atau negatif) dihadiri oleh pasukan eksodus. Secara umum, kebanyakan komen dan penilaian nampaknya cukup positif.

Dompet Guarda

Dompet pihak ketiga lain yang mungkin anda ingin pertimbangkan ialah Dompet Guarda. Ini dibangunkan oleh syarikat yang berpusat di Estonia dan sebenarnya memiliki lesen perkhidmatan kewangan di negara itu.

Guarda bukan sahaja menyokong NANO tetapi juga mempunyai sokongan sehingga 10,000 token dan syiling lain pada rantai yang berbeza. Ia tersedia di Desktop dan mudah alih dan disokong pada sejumlah peranti yang berbeza.

Sesuatu yang harus anda ketahui ialah anda sentiasa mengawal kunci peribadi anda. Walau bagaimanapun, kunci peribadi ini mesti disimpan di PC atau peranti mudah alih anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin meningkatkan keselamatan anda, anda juga boleh melakukannya kerana ini menyokong peranti Ledger yang kami sebutkan di atas.

Guarda Nano

Desktop & Versi mudah alih Guarda NANO Wallet

Sekiranya anda mempunyai NANO pada peranti dan ingin menukarnya dengan salah satu daripada beratus-ratus syiling yang disokong, maka itu juga cukup mudah. Yang perlu anda lakukan hanyalah menggunakan fungsi pertukaran terbina dalam. Ini mungkin termasuk bayaran tetapi ia membawa banyak kemudahan.

Peranti Guarda nampaknya mempunyai sokongan yang cukup kuat di kalangan komuniti Nano dan orang-orang mempunyai pengalaman positif dengannya. Anda boleh menyemaknya sendiri dengan melihat penilaian dan ulasan kedai aplikasi.

Perkara lain yang mungkin anda hargai mengenai dompet Guarda adalah sokongan yang ditawarkan oleh pasukan. Mereka nampaknya cukup cepat untuk menjawab pertanyaan teknikal dan ada juga komuniti Telegram yang cukup besar yang juga dapat membantu anda.

Satu lagi ciri kemas yang mungkin ingin anda gunakan ialah hakikat bahawa dompet Guarda menyokong multisig. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin menyiapkan dompet dengan sebilangan pengguna lain maka anda boleh. Anda memerlukan lebih daripada satu kunci untuk menandatangani transaksi.

NanoVault (Dompet Web)

The Dompet Dalam Talian NANO, juga dikenali sebagai NanoVault, memberi anda akses dan kawalan ke atas aset NANO anda tanpa perlu memuat turun keseluruhan blockchain seperti yang anda lakukan dengan dompet desktop.

Ini juga dompet yang telah kami sebutkan sebelumnya semasa anda menggunakan Ledger Nano Wallet anda. Ini memberi anda keselamatan dompet perkakasan dengan kemudahan penggunaan dompet web.

Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan NanoVault sendiri tanpa Ledger. Yang anda perlukan untuk membuat dompet dalam talian ialah e-mel dan kata laluan anda. Setelah anda memberikannya, mereka akan memberikan pengecam dompet dan Benih anda.

Memiliki dompet dalam talian adalah mudah kerana ia membolehkan anda mengaksesnya dari mana-mana peranti yang disambungkan ke internet dengan penyemak imbas, tetapi ini juga bermaksud anda perlu bertanggungjawab atas keselamatan di bahu anda sendiri.

Hati-hati ☠️: Dompet web berisiko kerana merupakan sasaran mudah bagi penggodam. Pancingan data adalah perkara biasa di dompet web, jadi pastikan anda berada di domain Nano Vault rasmi: nanovault.io

Kemudian, anda sudah bersedia untuk pergi dan mula menggunakan dompet. Memandangkan dompet web tidak aman seperti pilihan lain, saya menasihati anda untuk hanya menggunakan dompet jenis ini untuk transaksi kecil dan bukan untuk simpanan duit syiling yang besar.

Dompet Kertas NANO

A dompet kertas adalah kaedah yang sangat selamat dan selamat untuk menyimpan NANO anda, dengan syarat anda dapat memastikan bahawa dompet kertas itu sendiri tidak akan musnah.

Itu cukup mudah dilakukan dengan membuat beberapa salinan dan menyimpannya di beberapa lokasi. Malah ada beberapa gaya untuk dipilih sehingga anda dapat mencetak dompet yang sesuai dengan anda.

Dompet Kertas Nano

Beberapa Dompet Kertas NANO Fancy

Untuk benar-benar selamat, disarankan untuk menggunakan komputer dengan pemasangan Linux yang baru, bersama dengan printer bodoh dan membuat dompet dengan komputer anda di luar talian.

Setelah anda memiliki dompet kertas, anda boleh menyimpannya dalam simpanan sejuk, iaitu, terputus dari internet. Bergantung pada jumlah yang disimpan pada peranti dan seberapa besar maknanya bagi anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan sesuatu seperti peti besi atau peti besi.

Kesimpulannya

Dan di sana anda memilikinya, 7 dompet Nano terbaik yang ada di pasaran.

Sekiranya anda mencari pilihan yang paling selamat, anda tidak boleh mengalahkan dompet perkakasan. Sekiranya anda lebih suka mempunyai pilihan penyimpanan sejuk yang lain, anda boleh mempertimbangkan dompet kertas.

Walau bagaimanapun, Nano Wallet untuk Desktop / mudah alih juga merupakan pilihan yang baik dengan syarat anda membiarkan komputer atau telefon anda bebas daripada program atau aplikasi berbahaya.

Berikutan itu, semua dompet lain akan berjaya. Keluaran sangat bagus untuk sokongan pelbagai mata wang tetapi kekurangan kod sumber terbuka sepenuhnya boleh menjadi sedikit cabaran bagi mereka yang sangat prihatin terhadap keselamatan.

Tidak kira dompet mana yang anda pilih untuk digunakan, pastikan anda menggunakan amalan terbaik dalam hal keselamatan dompet. Sentiasa buat sandaran kata Benih anda dan berhati-hati dengan apa yang anda pasang dan siapa yang anda ceritakan mengenai NANO Stash anda!

Tempat untuk Membeli NANO

  • Pertukaran Binance
  • Huobi

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me