Dompet NEM Terbaik: 6 Tempat Paling Selamat untuk menyimpan XEM anda

NEM (XEM) adalah projek yang unik dan dibina dari awal untuk menjadi salah satu rantaian blok terpantas dan paling cepat tersedia.

Ia dibuat agar dapat disesuaikan juga, dan ini memungkinkan para pembangun untuk membuat pelbagai aplikasi yang terdesentralisasi. Oleh kerana itu, minat terhadap koin asli XEM telah meningkat dengan mantap dan begitu juga penggunaannya yang lebih luas.

Sudah tentu, jika anda menjadi salah satu pemegangnya, anda akan mencari pilihan penyimpanan XEM yang selamat.

Dalam catatan ini, saya akan memberikan senarai 7 dompet NEM teratas. Saya juga akan memberikan beberapa petua terbaik untuk menyimpan XEM anda dengan selamat.

Dompet 7 NEM teratas

Untuk token bukan ERC20, sebenarnya terdapat beberapa dompet yang menyokong NEM. Ini kerana projek ini sudah lama berjalan dan dengan demikian, terdapat sebilangan penyedia dompet yang telah membina integrasi.

Terdapat beberapa kriteria utama yang saya gunakan di sini untuk memilih dompet terbaik. Ini merangkumi aspek seperti keselamatan, kebolehgunaan dan sokongan pemaju / komuniti.

Trezor (Dompet Perkakasan)

Trezor adalah salah satu dompet perkakasan crypto yang terkemuka, dan ia menyimpan syiling XEM anda dengan selamat dengan menyimpannya dalam penyelesaian luar talian, atau penyimpanan sejuk. Seperti mana-mana dompet yang baik, Trezor membuat ungkapan benih ketika pertama kali digunakan yang membolehkan anda mendapatkan semula dana yang disimpan di dompet jika hilang, dicuri atau rosak.

Trezor mempunyai pelbagai lapisan pertahanan untuk menyimpan semua wang anda dengan selamat. Yang pertama adalah keperluan memasukkan PIN sembilan digit hanya untuk mengakses dompet. Ia juga memerlukan input digital dan fizikal untuk setiap transaksi, dengan skrin OLED kecil dan dua butang fizikal digunakan bersama untuk mengesahkan transaksi.

Trezor Wallet NEM

Trezor Model T dan Trezor Model One

Ini bermaksud penyerang digital tanpa akses fizikal ke Trezor tidak dapat mencuri duit syiling anda. Akhirnya, Trezor menggunakan sambungan USB terhad yang melindungi dompet walaupun disambungkan ke komputer yang dijangkiti virus.

Trezor juga sangat berguna jika anda memegang syiling selain NEM kerana ia menyokong lebih dari 1,000 syiling, token, dan aset digital yang berbeza. Trezor berharga € 69 dan merupakan salah satu dompet perkakasan yang paling berjaya selepas Ledger Nano.

NEM Nano (Dompet Desktop)

Dompet NEM Nano adalah dompet desktop yang disokong dengan versi yang tersedia untuk Windows, Linux, dan Mac. Ini adalah dinding kecil yang memungkinkan penyimpanan dan pengurusan wang syiling XEM dengan mudah. Ia juga mempunyai keselamatan yang kuat dan kemampuan untuk menghantar mesej dan mosaik ke mana-mana alamat atau ruang nama NEM.

Dompet dibuat sebagai antara muka NEM yang mudah digunakan yang sesuai untuk pengguna permulaan. Kunci peribadi tetap ada di komputer anda sendiri, dan mengawal XEM anda di tangan anda. Dompet ini juga menyokong akaun berbilang tandatangan dan berbilang pengguna, menjadikannya pilihan yang baik untuk penggunaan pasukan.

UI Dompet Nem Nano

Antaramuka Pengguna Nem Nano Wallet. Imej melalui Sedang

Trezor juga mempunyai sokongan untuk dompet NEM Nano. Selain menyimpan XEM di dompet ini, ia juga dapat digunakan untuk penuaian NEM.

Keselamatan 101 &# 128274 ;: Walaupun dompet desktop selamat, anda menghadapi risiko umum malware dan virus pembalakan kunci. Pastikan anti-virus anda terkini dan anda tidak memuat turun fail berbahaya.

Akhirnya, sesuatu yang menarik perhatian saya ialah ia adalah salah satu daripada beberapa dompet asli yang mempunyai sokongan pertukaran segera. Dalam kes ini, NEM Nano menggunakan Changelly API untuk membuat transaksi segera terus ke alamat NEM anda.

Ini bermakna anda boleh menggunakan Changelly untuk menukar cryptocurrency lain seperti Bitcoin dan Ethereum menjadi XEM dengan cepat dan mudah, yang akan dihantar terus ke alamat NEM anda. Anda bahkan boleh menggunakan gerbang fiat Changelly dan membeli XEM dengan USD, EUR atau GBP anda.

Aplikasi NEM Foundation (Dompet Mudah Alih)

Ini adalah aplikasi mudah alih NEM rasmi, dan tersedia untuk kedua-duanya Android dan iOS sistem operasi. Mudah dipasang dan dikonfigurasi dan memberi pengguna kemampuan untuk menyimpan, menghantar dan menerima XEM dengan mudah di telefon pintar mereka. Ia juga membolehkan import dan eksport akaun dompet NEM yang ada dengan mudah.

Dompet mempunyai pelbagai tandatangan dan memungkinkan untuk menguruskan beberapa akaun. Kunci peribadi disimpan secara tempatan untuk keselamatan, dan semua kunci dan data lain disulitkan. Aplikasi NEM Foundation adalah antara muka yang mudah digunakan yang membolehkan pengguna bertransaksi dengan XEM dengan cepat dan senang.

Nem Foundation Mobile

Tangkapan Skrin Aplikasi Mudah Alih Yayasan NEM

Taburan penilaian untuk aplikasi nampaknya agak tidak jelas. Terdapat banyak orang yang menilai ia sebagai 5 atau sebagai 1 di kedua-dua kedai. Sebilangan besar kebimbangan nampaknya berkaitan dengan masalah dengan dompet individu. Namun, ada beberapa yang mengadu tentang aplikasi yang terhempas tahun lalu. Ini nampaknya telah ditangani baru-baru ini.

Apa yang menggembirakan adalah bahawa pembangunnya responsif terhadap pengguna ini. Mereka menjawab soalan mereka dan mengatasi masalah mereka. Ini menunjukkan bahawa pasukan NEM terbuka untuk kritikan konstruktif.

Dompet Keluaran (Dompet Desktop)

Dompet Keluaran adalah salah satu dompet crypto multicurrency pihak ketiga yang terkenal di pasaran. Mereka juga baru-baru ini mengeluarkan integrasi untuk NEM.

Keluaran memberi pengguna kawalan penuh terhadap kunci mereka pada peranti mereka. Ini boleh dianggap lebih selamat daripada menggunakan penyelesaian dompet kustodian seperti pertukaran cryptocurrency dan lain-lain. Juga tidak diperlukan penyediaan akaun atau pengesahan yang bermaksud bahawa data anda tidak pernah berisiko.

Sokongan Trezor &# 128279 ;: Keluaran juga baru-baru ini bekerjasama dengan Trezor di mana anda boleh menggunakan peranti Trezor tetapi menguruskan wang anda melalui UI Keluaran. Ini mempunyai faedah tambahan tahap keselamatan perkakasan sementara masih dapat menggunakan bahagian depan yang sangat intuitif.

Salah satu titik penjualan utama dompet Keluaran adalah kemudahan penggunaannya. Ia mempunyai antara muka pengguna yang paling intuitif dan membolehkan pengurusan duit syiling cepat dan mudah. Anda juga mempunyai sokongan pelanggan 24/7 yang bagus jika anda memerlukan sokongan pantas atau memerlukan soalan yang lebih terperinci dijawab.

Dompet Keluaran Nem XEM

Dompet Desktop Keluaran dengan Sokongan NEM

Keluaran juga mempunyai integrasi Shapeshift. Ini bermakna anda boleh menukar XEM anda dengan duit syiling lain dengan mudah di dalam dompet. Anda tidak perlu menghantar duit syiling anda ke pertukaran kustodian yang besar dan membeli duit syiling yang anda mahukan. Bayaran lebih rendah dan transaksi yang lebih selamat.

Dompet Keluaran telah dikembangkan oleh pasukan jurutera yang sangat berkebolehan. Projek ini merupakan sumber terbuka sepenuhnya dan masih banyak komponen fungsional projek yang merupakan sumber terbuka. Anda dapat melihat bahagian sumber terbuka ini di khalayak keluaran Exodus GitHub.

Dompet Exodus boleh didapati di Windows, Linux dan Mac. Mereka juga baru-baru ini melancarkan versi mudah alih yang tersedia di iOS. Namun, belum ada sokongan untuk NEM sehingga…

Coinomi (Dompet Desktop dan Mudah Alih)

Coinomi dilancarkan pada tahun 2014 sebagai dompet mudah alih dan baru-baru ini juga telah melancarkan versi desktop. Ini adalah salah satu dompet cryptocurrency mudah alih yang paling popular dan menyokong NEM dan lebih daripada 1,500 aset blockchain lain. Pengguna Plus boleh menambahkan sebarang token ERC-20 sama sekali. Sekiranya anda mahukan dompet yang boleh digunakan untuk menyimpan aset rentas besar, dompet Coinomi adalah pilihan yang sangat baik.

Dalam soal keselamatan, dompet Coinomi menyimpan kunci peribadi anda pada peranti yang memberikan anda kawalan penuh. Terdapat sedikit kontroversi pada awal tahun di mana pengguna Coinomi menuduh mereka pengekodan ceroboh. Namun, ini tidak dapat menyebabkan kehilangan dana dan menyelesaikan masalah dengan segera.

Dompet Coinomi Nem

Dompet Mudah Alih Coinomi dan Dompet Desktop untuk XEM

Perkara lain yang sangat saya gemari mengenai Coinomi adalah fungsi pertukaran. Ini disediakan melalui integrasi Shapeshift mereka yang memungkinkan pertukaran XEM dengan mudah untuk pelbagai jenis cryptocurrency lain tepat di dalam dompet.

Coinomi menghormati privasi anda juga dan anda tidak perlu memberikan nama, alamat e-mel atau maklumat KYC / AML lain semasa anda memuat turun dompet. Ia bahkan menyembunyikan alamat IP memuat turun, dan tidak ada log yang disimpan di pelayan Coinomi.

Sumber terbuka &# 128104; ‍&# 128187 ;: Sekiranya anda seorang yang bersih, satu-satunya kelemahan dompet Coinomi ialah ia bukan sumber terbuka. Ini bermaksud bahawa kod tersebut belum diperiksa oleh pemaju luaran kerana ketahanan dan keselamatannya. Sudah tentu, projek sumber terbuka juga telah dieksploitasi seperti Elektrrum dan Copay.

Dompet Coinomi mudah digunakan, dengan antara muka pengguna yang intuitif dan navigasi yang jelas. Ia juga tersedia di beberapa peranti termasuk pada peranti desktop melalui Windows dan Linux. Terdapat juga versi MacOS dan juga versi mudah alih pada kedua-duanya iOS dan Android.

Pelanggan Komuniti NEM – NCC (Dompet Desktop)

Ini adalah yang asli Dompet desktop NEM, yang juga berfungsi sebagai simpul rangkaian. Ini adalah dompet terbaik untuk menuai syiling tetapi juga sesuai untuk pengguna maju. Pemula dinasihatkan untuk menggunakan aplikasi NEM Nano yang dibangunkan sebagai alternatif yang mudah digunakan daripada NCC.

NCC tersedia untuk Windows, Linux, dan Mac, dan sangat penting untuk memastikan komputer anda bebas virus sebelum memasang klien NCC. Walaupun ini boleh menjadi dompet perisian yang paling selamat untuk NEM, konfigurasi akan terlalu banyak untuk kebanyakan pengguna awal. Namun, ciri canggih yang ada dari NCC sangat menarik bagi pengguna NEM yang maju.

FreeWallet (Dompet Mudah Alih)

FreeWallet adalah dompet mudah alih dan web yang mempunyai pilihan untuk dompet berbilang mata wang untuk simpanan NEM anda atau jika anda lebih suka dompet mata wang tunggal, anda juga boleh memilih Dompet XEM sahaja (Sokongan Android sahaja). Dalam kedua-dua kes tersebut, anda akan mendapat dompet yang sangat baik yang telah dikembangkan dengan mempertimbangkan keselamatan anda.

Salah satu ciri FreeWallet yang tidak disukai oleh sesetengah pengguna adalah bahawa dompet itu menyimpan kunci peribadi duit syiling anda di pelayan mereka sendiri. Mereka melakukan ini supaya mereka dapat memasukkan duit syiling ke dalam simpanan sejuk di peti besi bank. Dengan kata lain, mereka bertindak sebagai “Dompet kustodial” yang mengawal koin anda.

Bukan Kunci Anda &# 128273 ;: Memandangkan pengguna tidak memegang kunci mereka sendiri, penyelesaian dompet ini tidak jauh berbeza daripada menyimpan wang anda di bursa. Anda harus mempertimbangkan kelebihan pemulihan yang mudah kerana tidak menyimpan duit syiling anda secara peribadi.

FreeWallet agak unik kerana tidak ada frasa sandaran yang dihasilkan. Sekiranya anda kehilangan akses ke akaun anda atas sebab tertentu, satu-satunya cara untuk memulihkannya adalah melalui pasukan sokongan FreeWallet. Sebagai tambahan kepada keselamatan asas dompet, anda boleh menambahkan lebih banyak keselamatan dengan menambahkan PIN atau dengan mengesahkan e-mel / nombor telefon anda.

FreeWallet NEM

Dompet FreeWallet NEM (XEM)

Sokongan cap jari juga tersedia yang bermaksud bahawa anda dapat masuk ke peranti anda dengan cepat tanpa kata laluan. Sekiranya anda bimbang tentang pembelian haram di akaun anda, maka anda boleh menetapkan had harian atau mingguan pada jumlah transaksi untuk keselamatan tambahan.

FreeWallet juga bertindak sebagai pertukaran untuk duit syiling yang disokong, yang membolehkan pengguna menukar antara duit syiling dengan cepat dan mudah di dalam dompet. Anda juga boleh membeli BTC dan ETH dengan kad kredit tepat di dalam dompet.

Walaupun ada yang tidak suka bahawa kunci peribadi disimpan dengan syarikat FreeWallet, yang lain akan menghargai kemudahan penggunaan dan fungsi dompet.

Kesimpulannya

Di sana anda memilikinya, 7 dompet NEM XEM terbaik yang kini ada di pasaran. Dompet mana yang akhirnya anda pilih bergantung pada pilihan peribadi dan tahap kemahiran anda sendiri.

Tidak syak lagi bahawa keselamatan yang diberikan oleh dompet perkakasan seperti Trezor mungkin merupakan pilihan paling selamat. Perkara yang hebat ialah anda juga dapat menggunakan Trezor ini sekarang dengan dompet desktop Exodus yang bermaksud antara muka pengguna yang lebih bersih dan intuitif.

Sudah tentu, jika anda selesa menyimpan kunci di desktop anda, maka anda boleh memilih dompet Exodus dengan sendirinya. Sekiranya anda lebih senang menggunakan dompet mudah alih, maka aplikasi NEM foundation dan Coinomi cukup berkesan.

Akhirnya, jika anda berminat menggunakan semua ciri platform NEM maka anda boleh memuat turun dompet desktop NEM nano. Ini juga merupakan kaedah terbaik untuk menyokong asas NEM dan meningkatkan penggunaan teknologi.

Mana-mana penyelesaian dompet yang anda putuskan untuk digunakan, pastikan anda mengamalkan keselamatan dompet 101. Jangan memuat turun fail yang mencurigakan, simpan salinan kata benih anda dan jangan sampai semua orang tahu berapa banyak XEM yang anda pegang!

Tempat Terbaik untuk membeli XEM

  • Binance
  • Bittrex
  • Huobi
  • Poloniex

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me