Dompet Ontologi Terbaik: 9 Pilihan Penyimpanan ONT & ONG Paling Selamat

Ontology (ONT) adalah projek yang mewujudkan ekosistem kepercayaan peer-to-peer untuk pertukaran dan kolaborasi data – dan telah menarik perhatian.

Lebih khusus lagi, infrastruktur Ontologi wujud sebagai ekosistem lintas sistem, industri silang, dan aplikasi silang. Seperti projek teknologi blockchain lain, Ontology terdesentralisasi, dan berfungsi melalui penggunaan sistem token berganda.

Kedua-dua token itu ONT dan ONG. Token ONT adalah token transaksi rangkaian Ontology, sementara tujuan ONG adalah serupa dengan token GAS NEO, yang pada dasarnya membolehkan orang memperoleh bayaran transaksi apabila mereka membantu menjaga blockchain tetap beroperasi.

Sekiranya anda menggunakan blockchain Ontologi, atau hanya melabur dalam token ONT, anda memerlukan dompet untuk penyimpanan, dan di bawah ini anda akan dapati senarai lapan tempat teratas untuk menyimpan ONT dan ONG.

8 ONT teratas & Dompet ONG

Sebelum saya dapat bergerak ke dompet atas yang boleh anda gunakan, perlu diperhatikan dengan tepat kriteria apa yang kami gunakan untuk menilai dompet ini.

Ini merangkumi beberapa faktor termasuk keselamatan dompet, sokongan pembangun, kemudahan penggunaan dan fungsi. Sudah tentu, mungkin ada dompet yang menyokong ONT yang tidak ada dalam senarai ini. Sekiranya anda ingin menggunakannya, pastikan ia mempunyai reputasi yang wajar dengan masyarakat yang lain.

Dengan itu, mari kita selami terus ke dompet atas (mengikut urutan pilihan).

Dompet Lejar (Dompet Perkakasan)

The Ledger Nano S terkenal sebagai salah satu dompet perkakasan teratas untuk menyimpan banyak cryptocurrency yang berbeza. Sebenarnya, Ledger menyokong lebih daripada 700 cryptocurrency yang berbeza, dan merupakan antara kaedah yang paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency dan memastikannya selamat dari pelaku yang tidak baik.

Walaupun Nano S adalah dompet Ledger yang paling berpatutan, terdapat juga Ledger Blue dan Ledger X yang baru, kedua-duanya juga dapat digunakan untuk menyimpan ONT dan ONG.

Dompet Ontologi Ledger Nano

Dapatkan Ledger Nano X Anda dari kedai rasmi

The Ledger melindungi ONT / ONG anda daripada penggodam dan pelaku buruk lain dalam beberapa cara. Peranti ini memerlukan input digital dan fizikal untuk menyelesaikan sebarang transaksi, yang bermaksud mustahil untuk mencuri dana dari Ledger dari jarak jauh.

Semua data dienkripsi dan dilindungi PIN, serta disandarkan sepenuhnya. Tidak perlu risau jika kehilangan ONT / ONG yang tersimpan di Ledger. Dan anda juga mendapat pemeriksaan anti-malware untuk memastikan peranti tidak terganggu.

Amaran ⚠️: Sekiranya anda akan membeli peranti lejar, pastikan anda mendapatkannya dari kedai rasmi. Pihak ketiga mungkin telah merosakkan peranti.

Dompet Ledger memberikan keselamatan yang sangat baik, menggabungkan kod PIN, penyulitan dan pengesahan dua faktor transaksi dengan memerlukan pengesahan digital dan pengesahan fizikal.

The Ledger Nano S telah melihat beberapa penurunan harga pada tahun 2018 dan pada awal 2019 adalah nilai yang berharga hanya $ 59. The Ledger Nano X adalah model yang lebih maju dan berharga $ 119, sementara Ledger Blue memberi anda keselamatan skrin sentuh canggih, tetapi membawa tanda harga yang cukup besar $ 269.99.

OWallet (Dompet Desktop)

The OWallet adalah dompet desktop rasmi Ontology, dan terdapat dalam versi untuk Windows, Linux, dan Mac OS. Ini adalah dompet desktop yang komprehensif yang memungkinkan untuk bukan sahaja pengurusan dompet standard, tetapi juga untuk pengurusan dompet bersama melalui teknologi pelbagai tandatangan. Selain itu ia juga dapat berinteraksi dengan dompet perkakasan seperti Ledger dan Trezor untuk memberikan pengalaman yang paling selamat.

Sudah tentu dompet itu membolehkan pengguna menghantar dan menerima token ONT. Ia juga menyokong penyimpanan token ONG, dan penebusan token ONG. Tambahan lagi, ia disertakan dengan sokongan untuk ONT ID.

Mereka yang ingin mempertaruhkan token ONT mereka boleh melakukannya melalui OWallet, kerana ia mempunyai sokongan untuk mempertaruhkan dan untuk pengurusan kebenaran saham. Dan dompetnya digabungkan dengan Changelly dan Cryptonex untuk pertukaran crypto yang lancar melalui dompet.

Ontologi Owallet

Antara Muka Pengguna Ontologi Owallet

Pelepasan OWallet yang akan datang diharapkan akan menyertakan integrasi dApp tambahan, termasuk peruntukan untuk penyusunan kontrak pintar, permintaan, dan perkhidmatan komprehensif lain yang akan berguna untuk pembangun dApp.

Perlu diingatkan bahawa pemasangan dan penggunaan dompet bukanlah yang paling mudah, dan Owallet mungkin tidak sesuai untuk pengguna cryptocurrency permulaan. Semasa pemasangan, dompet menawarkan ciri-ciri canggih seperti memilih jalur fail Keystone. Setelah dompet disiapkan, pengguna akan melihat perincian mengenai alamat dompet, kunci awam, baki aset ONT dan ONG, harga baki ONT dalam USD, dan banyak lagi.

Penting juga untuk diperhatikan bahawa OWallet adalah sumber terbuka. Mengapa ini penting? Ini bermaksud bahawa kod tersebut terbuka untuk pemeriksaan umum oleh mereka yang berada dalam komuniti. Anda dapat melihat semua kod sumber untuk dompet di awam GitHub Ontologi.

ONTO (Dompet Mudah Alih)

The Dompet ONTO adalah dompet mudah alih rasmi untuk projek Ontologi. Ia adalah pelanggan dompet terdesentralisasi yang merupakan jalan masuk ke ekosistem Ontologi. Ia bukan sahaja membolehkan anda menghantar, menerima, dan menyimpan ONT dan ONG, tetapi juga membolehkan pengguna membuat identiti digital mereka sendiri di blockchain Ontology. Dan semua ini hadir dengan perlindungan keselamatan dan privasi melalui sekumpulan algoritma kriptografi.

Salah satu faedah keselamatan menggunakan dompet mudah alih ONTO adalah bahawa dompet tidak menyimpan data anda. Semua data anda, termasuk data pengesahan dan pengesahan, hanya disimpan secara tempatan pada peranti anda sendiri. Ini menghalang akses ke data anda oleh pihak ketiga, kecuali anda membenarkan akses tersebut.

Sebagai tambahan kepada sokongan untuk aset ONT, dompet ini juga telah dirancang untuk menyimpan aset ETH, NEO, dan KLAY juga. Ini memberi pengguna fleksibiliti tambahan. Dan pengguna boleh menemui Ontologi dApps melalui antara muka dompet.

ONTO Dompet Ontologi

Tangkapan Skrin Dompet ONTO di iTunes

Bercakap mengenai antara muka dompet, dompet ONTO baru-baru ini direka semula dan hasilnya adalah dompet yang kelihatan bersih dan senang digunakan. Setiap ciri dipersembahkan dengan cara yang jelas dan mudah difahami, malah peminat cryptocurrency yang mula-mula akan mendapati dompet ONTO menjadi intuitif dan mudah digunakan.

Walaupun dompet dapat digunakan untuk membuat dan mengurus ID ONT, ID itu tidak tersambung ke dompet dengan cara apa pun. Terdapat modul fungsi yang berbeza yang mengawal dompet dan ID ONT. Jadi, dompet membantu menguruskan aset, sementara ID merangkumi kebenaran, pengesahan dan identiti.

Sumber terbuka &# 128104;&# 127996; ‍&# 128187 ;: Walaupun ONTO mungkin merupakan dompet yang paling banyak digunakan untuk Ontologi, ia bukan sumber terbuka. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat mengesahkan ketahanan kod secara bebas.

Kita juga perlu ambil perhatian bahawa dompet ONTO memang mempunyai beberapa had transaksi. Untuk satu perkara, semua transaksi ONT mestilah bilangan bulat, jadi transaksi ONT minimum adalah 1 ONT. Sekiranya token utiliti ONG, transaksi minimum ialah 0.0000000001 ONG.

Dompet mudah alih ONTO terdapat dalam versi untuk kedua-dua peranti Android dan iOS. Ia juga disenaraikan di kedai iTunes di mana anda dapat melihat beberapa ulasan pengguna. Banyak pengguna mengadu bug antara muka pengguna. Walaupun yang menggembirakan adalah bahawa pemaju mengikuti mereka.

Dompet Keluaran

Exodus Wallet adalah dompet multicurrency pihak ketiga yang menyokong Ontology. Ia juga menyokong lebih dari 100 cryptocurrency lain dan tersedia untuk Desktop, Macbook dan pada peranti mudah alih. Seperti OWallet dan ONTO, kunci peribadi disulitkan dan disimpan pada peranti.

Keluaran juga merupakan dompet yang mapan yang dibangunkan pada tahun 2016. Ia sangat digemari oleh masyarakat kerana UI yang ringkas. Dompet ini juga telah disokong oleh beberapa perintis crypto terkenal seperti Roger Ver dan Erik Voorhees.

Sekiranya anda akan menyimpan cryptocurrency lain di Exodus dan anda mempunyai peranti perkakasan Trezor, anda akan gembira mengetahui bahawa ia disokong pada Exodus. Anda boleh menyimpan semua kunci peribadi anda di Trezor dan kemudian menggunakan dompet Exodus untuk menguruskan duit syiling anda.

Ontologi Wallet Keluaran

Keluaran USP dan Antaramuka Pengguna Utama

Ciri lain yang cukup kemas dari Keluaran adalah fungsi pertukaran. Melalui integrasi ShapeShift terbina dalam, anda boleh menukar ONT anda dengan cryptocurrency lain yang disokong. Kelebihannya ialah anda tidak perlu menghantar duit syiling anda ke bursa terpusat untuk melakukan penukaran. Anda boleh melakukannya di sana dari kemudahan dompet.

Perkara lain yang mungkin anda hargai dengan dompet pihak ketiga seperti Exodus ialah mereka menawarkan sokongan pelanggan. Bukan hanya terdapat lebih dari 100 artikel berbeza yang membantu anda menggunakan dompet tetapi anda juga boleh log tiket dengan pasukan dan mereka akan mencuba dan menghubungi anda dalam masa 1-2 hari.

Mengenai kod sumber, Keluaran bukan 100% sumber terbuka. Walau bagaimanapun, terdapat sejumlah modul yang telah dibuka kepada komuniti untuk diperiksa. Dan, tidak ada insiden keselamatan di Exodus sejak penubuhannya lebih dari 4 tahun yang lalu. Perkara yang sama tidak dapat dinyatakan untuk sebilangan dompet pihak ketiga yang lain.

Guarda Wallet (Pelbagai Peranti)

Guarda dengan cepat menjadi salah satu dompet pelbagai mata wang yang paling popular. Ia sangat mesra pengguna, dan selain menyimpan ONT / ONG di dompet ini, ia menawarkan sokongan untuk lebih dari 45 cryptocurrency berbeza dan lebih dari 1,000 token. Ia juga berguna bahawa ia tersedia untuk pelbagai platform, yang memberikan fleksibiliti kepada penggunanya di mana peranti yang ingin mereka gunakan untuk menyimpan dan mengakses syiling mereka.

Dompet Guarda ONT

Antaramuka Pengguna dan Sokongan Peranti Guarda Wallet

Guarda tidak hanya memfokuskan pada keselamatan duit syiling pengguna, tetapi juga kemudahan penggunaan dompet. Kedua-duanya penting. Tanpa keselamatan tidak ada yang mahu menggunakan dompet untuk menyimpan apa-apa, tetapi tanpa kemudahan penggunaan, tidak ada yang mahu menggunakan cryptocurrency untuk apa sahaja. Itulah sebabnya anda mendapat kemudahan penggunaan dan keselamatan dengan dompet Guarda.

Selain itu, lihat senarai ciri ini:

  • Dompet bukan kustodian dengan penyulitan kunci sandaran;
  • Salah satu rangkaian cryptocurrency dan token terluas yang disokong, dengan lebih banyak yang ditambah sepanjang masa;
  • Pilih dari pelanjutan web, desktop, mudah alih dan Chrome;
  • Bersepadu dengan dompet perkakasan Ledger untuk keselamatan tambahan;
  • Ciri khas mata wang untuk syiling yang disokong dan penjana token ERC-20 terbina dalam;
  • Perkhidmatan pertukaran dan keupayaan pembelian crypto terbina dalam;
  • Sokongan pelanggan 24/7, dengan masa tindak balas terpantas dari mana-mana dompet.

Sudah tentu banyak orang yang memegang token ONT juga memegang token lain, yang menjadikan aspek dompet berbilang mata wang itu hebat. Di atasnya semua dompet Guarda terkenal dan sangat dihormati dalam industri cryptocurrency.

O3 (Desktop & Dompet Mudah Alih)

The Dompet O3 dibuat khusus untuk rangkaian blok NEO dan Ontology, dan terdapat dalam versi mudah alih (Android / iOS) dan desktop (Windows / MacOS). Ia sangat selamat dan membolehkan penggunanya berhubung dengan dApps pada kedua platform tanpa memaksa mereka untuk berkongsi data peribadi mereka dengan pihak ketiga.

Ontologi Dompet O3

Dompet Mudah Alih O3 di Kedai Google Play

Dompet O3 juga membolehkan penggunanya berdagang dari dompet menggunakan penyatuannya dengan Switcheo DEX. Dan pengguna boleh membeli ONT langsung dari dalam dompet menggunakan cryptocurrency atau kad kredit.

Ciri tambahan dompet adalah suapan berita terbina dalam yang memastikan pemilik ONT dan NEO sentiasa mengetahui mengenai berita Ontologi dan NEO terkini.

Cyano (Dompet Web)

The Dompet Cyano adalah peranti storan berasaskan web dengan sambungan untuk penyemak imbas web Chrome dan Firefox. Ini memudahkan sesiapa sahaja yang mempunyai akses web dan salah satu daripada dua penyemak imbas itu untuk membuat dompet Ontologi mereka dengan kunci peribadi yang disulitkan. Setelah dompet dibuat pengguna boleh log masuk menggunakan kunci peribadi, dengan frasa mnemonik yang dibuat semasa pembuatan dompet, atau melalui akaun yang disimpan.

Cyano juga mempunyai sokongan untuk dompet perkakasan Ledger dan Trezor, menjadikannya jauh lebih selamat daripada pelanjutan berasaskan penyemak imbas sahaja.

Dompet ini dilengkapi dengan sokongan ONT ID, serta sokongan Ontology dAPI. Anda juga boleh beralih antara mainnet Ontology dan testnet dengan mudah, atau menggunakan dompet dengan rangkaian Ontologi peribadi. Dan ia mempunyai sokongan untuk banyak akaun atau beberapa ID ONT.

Cobo (Dompet Mudah Alih)

Idea untuk Dompet Cobo bermula dari tahun 2017, dan pada bulan Mac 2018 terdapat dompet Cobo yang berfungsi dilancarkan. Sejak itu pasukan pengembangan di belakang dompet tidak berhenti bekerja, menambah ciri dan sokongan baru untuk duit syiling secara berkala. Perkara yang baik tentang dompet Cobo adalah bahawa ia dikhaskan untuk digunakan dengan syiling bertaruh, dan itu termasuk ONT.

Faedah Cobo Wallet

Kelebihan Utama Dompet Cobo

Pada masa ini Cobo mempunyai sokongan untuk lebih dari 20 rangkaian blok yang berbeza dan lebih daripada 700 token. Sokongan ini melangkaui rantai Ontologi ke EOS, Tron, Ethereum, NEO, dan banyak lagi. Kerana sokongannya untuk menaruh syiling, Cobo telah mendapat banyak reputasi, dan dianggap sebagai salah satu dompet berbilang mata wang yang lebih baik yang ada.

Cobo juga telah mengeluarkan Cobo Vault, peranti perkakasan yang digunakan untuk menyimpan cryptocurrency di luar talian untuk sekuriti mungkin. Dengan ketahanan kelas tentera, cip penyulitan kelas bank, dan pelbagai tandatangan untuk keselamatan tambahan, mungkin satu-satunya peranti perkakasan yang anda perlukan untuk menyimpan dan menyimpan ONT / ONG.

Tanah Liat (Dompet Mudah Alih)

Tanah liat adalah dompet baru yang menarik yang bukan hanya multi-currency dan multi-blockchain, tetapi juga menyokong pelbagai dompet pertukaran. Ini memungkinkan pemindahan aset dengan mudah bukan hanya antara pengguna, tetapi antara dompet pertukaran individu yang berbeza. Ini memudahkan pengguna untuk berpartisipasi dalam arbitrage, untuk berpartisipasi dalam ICO, dan untuk mula menggunakan dApps dari banyak rantai blok yang berbeza.

Dompet itu dilancarkan oleh pasukan Korea Selatan yang sama yang mengembangkan Coinmanager, dan menambahkan sokongan ONT pada bulan September 2018. Ia datang dari pelaburan oleh pemecut blockchain Hashed, yang merupakan salah satu pelabur terbesar dan paling boleh dipercayai dalam industri blockchain.

Clay memberikan keselamatan dengan menyimpan semua data secara tempatan, dan aplikasi dompet tidak dapat diakses pada perangkat yang di-rooting. Untuk keselamatan tambahan Clay berfungsi dengan Touch ID atau Face ID, memastikan dompet tetap terkunci untuk semua kecuali pemiliknya yang sebenarnya.

Kesimpulannya

Di sana anda memilikinya, 9 dompet Ontologi terbaik di pasaran. Dompet mana yang anda pilih bergantung kepada pilihan peribadi anda.

Anda tidak boleh mengalahkan keselamatan dompet perkakasan seperti lejar. Sudah tentu, jika anda mahukan dompet yang sedikit lebih berfungsi secara percuma, maka anda boleh mempertimbangkan dompet Keluaran. Anda juga boleh memilih dompet mudah alih ONTO kerana kebanyakan komuniti tidak salah.

Apa sahaja dompet yang anda gunakan, pastikan untuk mengamalkan keselamatan dompet 101. Sekiranya anda menggunakan dompet desktop, pastikan untuk tidak memuat turun lampiran dan memastikan program antivirus anda sentiasa dikemas kini. Pastikan juga menyimpan semua benih anda dan simpan di tempat yang selamat.

Akhirnya, jika anda menggunakan dompet mudah alih, anda harus menyedari risiko keselamatan fizikal yang timbul dari pencurian dll. Hodl ONT anda secara rahsia dan anda semestinya baik-baik saja &# 128521;

Tempat Terbaik untuk membeli ONT

  • Pertukaran Binance
  • Huobi

Imej Pilihan melalui Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me