Dompet Ravencoin Terbaik: 6 Tempat Paling Selamat untuk Menyimpan RVN anda

Ravencoin (RVN) adalah garpu dari blockchain Bitcoin yang dikembangkan sebagai cara untuk menyimpan dan memindahkan aset dari satu pihak ke pihak lain dengan lancar. Ia terdesentralisasi, sumber terbuka dan rakan sebaya.

Ia menggunakan bukti kerja seperti Bitcoin, tetapi dengan perbezaan unik yang kritikal. Ravencoin tetap tahan ASIC berkat algoritma X16R yang digunakannya untuk konsensus. Ciri Ravencoin ini menjadikannya sangat popular ketika dilancarkan pada Januari 2018 dan tetap popular hingga kini.

Kami sebelum ini telah menulis panduan mengenai cara menambang Ravencoin.

Walau bagaimanapun, tidak kira sama ada anda menambang RVN atau membelinya untuk pelaburan, anda memerlukan dompet yang selamat untuk menyimpan wang anda. Dalam catatan ini, saya akan memberi anda beberapa pilihan penyimpanan terbaik untuk Ravencoin serta beberapa petua teratas untuk penyimpanan duit syiling yang selamat.

6 Dompet Ravencoin Terbaik

Walaupun populariti Ravencoin baru-baru ini, tidak banyak dompet pihak ketiga yang menyokong duit syiling. Memandangkan mereka tidak melengkapkan ICO dan bukan token ERC20, lebih banyak kerja diperlukan oleh pemaju dompet untuk mengintegrasikan koin ke dalam kod mereka.

Walaupun begitu, masih ada beberapa pilihan penyimpanan yang kuat yang boleh anda gunakan. Ini sama ada dikeluarkan oleh pemaju inti sendiri, syarikat yang bersekutu dengan pasukan atau peminat pihak ketiga dalam komuniti.

Dengan itu, berikut adalah senarai beberapa dompet Ravencoin terbaik mengikut urutan pilihan.

Desktop Ravencoin Rasmi (Dompet Desktop)

Salah satu pilihan terbaik dalam dompet cryptocurrency adalah selalu dompet rasmi, dan Ravencoin telah melindungi anda dengan dompet rasmi mereka yang boleh dimuat turun dan dipasang untuk Windows, Linux atau Mac OS.

Dompet Teras Ravencoin

Antara Muka Pengguna Ravencoin Core

Dompetnya mudah digunakan dan anda akan mempunyai benih sandaran untuk digunakan sekiranya anda perlu memasang semula dompet pada peranti lain. Dompet desktop rasmi memuat turun keseluruhan blockchain, jadi memerlukan sedikit masa untuk menyegerakkan sepenuhnya, tetapi setelah selesai, anda akan membantu mengamankan rangkaian Ravencoin, yang positif.

Lebih-lebih lagi, memandangkan ini adalah dompet rasmi yang telah dikembangkan oleh pasukan Ravencoin, anda boleh yakin bahawa ia akan mendapat sokongan masyarakat luas. Pembangun teras sentiasa mengemas kini kod dompet supaya anda yakin bahawa dompet akan sentiasa menyokong ciri Ravencoin terkini.

Kerana ini adalah dompet desktop, ia cukup selamat, tetapi anda masih harus memastikan komputer anda tidak dijangkiti virus atau malware. Anda juga harus memastikan bahawa anda hanya memuat turun dompet dari laman web rasmi Ravencoin atau Repositori GitHub dan bukan dari laman web lain sumber kami.

Trezor (Dompet Perkakasan)

Dompet perkakasan selalu menjadi tempat paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency anda, sama ada anda bercakap mengenai Ravencoin atau cryptocurrency lain. Syukurlah, pasukan di Trezor baru-baru ini firmware yang dikeluarkan untuk peranti perkakasan mereka yang menyokong Ravencoin. Anda boleh menggunakan Dompet Ravencoin Electrum dengan Trezor anda.

Pengguna sangat menyukai Trezor kerana menggunakan firmware sumber terbuka, tidak seperti pesaingnya. Ia juga dompet berbilang mata wang dengan sokongan lebih dari 1,000 syiling. Tahap kemasukan Trezor adalah Trezor Model One yang dijual pada harga € 69 dan boleh dibeli terus dari Trezor.

Dompet Teras Ravencoin

Koleksi Peranti Trezor. Imej melalui Trezor

Amaran ⚠️: Jangan beli peranti perkakasan dari penjual pihak ketiga

Trezor juga menambah ciri keselamatannya dengan menghendaki peranti disahkan sebelum dapat disambungkan ke komputer anda. Dan hanya dapat diakses jika kod keselamatan peranti dimasukkan dengan benar, jika tidak, ia akan gagal menarik kuasa dari komputer, dan memasukkannya ke port USB tidak berpengaruh.

Walaupun Trezor Model One semestinya mencukupi untuk menyimpan RVN dan sebahagian besar syiling anda yang lain, terdapat beberapa syiling popular yang tidak disokongnya. Anda boleh memilih Trezor Model T yang merangkumi pilihan duit syiling yang lebih luas serta lebih mesra pengguna dengan skrin LCD RGB-nya. Anda boleh mendapatkan ini dengan harga 149 €.

Sekiranya keselamatan menjadi perhatian utama anda, Trezor mungkin merupakan pertaruhan terbaik anda untuk penyimpanan RVN yang selamat.

Ravencoin Mobile (Dompet Mudah Alih) Rasmi

Pembangun Ravencoin juga telah membuat dompet mudah alih rasmi, dan ia tersedia untuk iOS dan juga Android sistem operasi. Ini adalah dompet yang bagus untuk mereka yang memerlukan akses ke RVN mereka semasa keluar dan ingin menghantar RVN.

Dompet mudah alih Ravencoin dikembangkan oleh usaha Medici. Ini adalah cabang modal teroka Overstock.com yang telah melabur dalam permulaan yang berkaitan dengan blockchain. Mereka adalah penyokong aktif projek Ravencoin dan bahkan telah menggunakan blockchain untuk memindahkan sekuriti.

Dompet Teras Ravencoin

Dompet Mudah Alih Ravencoin. Imej melalui iStore

Dompet mempunyai reka bentuk yang ramping dan dienkripsi sepenuhnya untuk memastikan RVN anda seaman mungkin pada peranti mudah alih. Anda juga akan menikmati perlindungan PIN di dompet untuk menjaganya daripada pencuri fizikal atau sekiranya anda kehilangan peranti mudah alih anda.

Sudah tentu, ini masih dompet mudah alih dan mereka jauh lebih selamat daripada pilihan lain. Oleh itu, anda mungkin tidak mahu menyimpan terlalu banyak duit syiling pada peranti anda dan menyimpan sebahagian besar pegangan RVN anda dalam dompet luar talian.

Pocket Raven (Dompet Web)

The Pocket Raven adalah perkhidmatan dompet berasaskan web untuk Ravencoin. Ia ditulis dalam javascript dan merupakan sumber terbuka sepenuhnya, menjadikannya telus sepenuhnya. Ia berfungsi dengan lancar dengan blockchain Ravencoin dan bahkan boleh digunakan sebagai penyelesaian pelbagai tanda tangan. Jelas sekali dompet web tidak akan menjadi penyelesaian yang paling selamat, tetapi cara cepat dan mudah untuk memasang dan menjalankan dompet Ravencoin.

Ini mungkin penyelesaian yang baik jika anda menambang RVN dan memerlukan dompet cepat untuk menghantar hasil anda. Mungkin baik jika anda jauh dari komputer desktop dan tidak mengetahui alamat dompet anda. Cukup buat dompet web cepat untuk menerima duit syiling RVN anda dan mereka ketika anda pulang, anda boleh memindahkannya ke dompet desktop utama anda.

Penjana Dompet Pocket Raven

Penjana dompet Pocket Raven

Untuk membuat dompet baru, anda harus memilih nama pengguna dan kata laluan yang unik. Pocket Raven akan membuat alamat sebagai gabungan kedua-duanya dan anda boleh membuat beberapa alamat dengan nama pengguna yang sama tetapi kata laluan yang berbeza. Pengendali laman web ini tidak mempunyai akses kepada butiran ini dengan cara apa pun.

Amaran ⚠️: Anda satu-satunya yang mempunyai akses kepada butiran ini, jadi pastikan anda tidak kehilangannya. 

Kertas Ravencoin (Dompet Kertas)

Dompet kertas semudah menulis kunci peribadi anda pada sehelai kertas. Untuk sesuatu yang lebih mewah ada penjana dompet kertas Ravencoin yang mencetak kunci peribadi anda dengan kemas, dan juga mencetak kod QR untuk memudahkan pemindahan. Dompet kertas adalah kaedah yang sangat selamat untuk menyimpan Ravencoin, kerana tidak disambungkan ke internet, yang bermaksud ia tidak dapat diakses oleh penggodam.

Anda mesti menyimpan kertas itu sendiri dari pencuri dan kemungkinan bencana lain seperti kebakaran atau tumpahan cecair. Adalah tidak biasa untuk mencetak beberapa salinan dompet kertas dan menyimpannya di lokasi selamat yang berbeza.

Dompet Kertas Ravencoin

Penjana Dompet Kertas

Sekiranya anda akan membuat dompet kertas dengan perisian ini, amalan terbaik adalah melakukannya dalam keadaan luar talian. Memandangkan dompet dihasilkan di sisi klien dengan penyemak imbas, ia tidak memerlukan sambungan internet untuk dibuat. Terdapat dua pilihan untuk melakukan ini dengan penjana dompet kertas Ravencoin:

  1. Anda boleh menuju ke laman web dompet kertas, putuskan sambungan dari internet dan kemudian hasilkan dompet anda.
  2. Anda boleh memuat turun fail laman web dari fail tersebut rasmi GitHub dan buka dompet di penyemak imbas anda di mesin luar talian.

Setelah anda mempunyai kunci peribadi, anda harus mencetaknya pada pencetak yang selamat dan menyimpannya dalam keadaan penyimpanan sejuk. Jangan menyimpan dompet kertas dalam bentuk PDF pada mesin anda sama sekali kerana ia tidak disulitkan dan mudah dicuri.

Dompet Ravencoin dengan Penambang (Dompet Desktop)

Ini adalah satu dompet pihak ketiga untuk Ravencoin yang merangkumi perisian perlombongan. Ini bermakna anda boleh melombong RVN dari dompet, hanya dengan membiarkannya terbuka dan berjalan. Ia menggunakan CPU anda, jadi tidak mungkin anda akan menemui blok pada tahap kesukaran semasa, tetapi jika anda melakukannya ia bernilai 5,000 RVN yang merupakan pembayaran yang bagus.

Dompet itu sendiri adalah reka bentuk asas dan tidak banyak loceng dan wisel dengan ciri terbaiknya ialah pilihan perlombongan tambahan.

Kesimpulannya

Di sana anda memilikinya, 6 dompet Ravencoin terbaik yang ada sekarang. Mana yang akhirnya anda pilih bergantung pada pilihan dan kes penggunaan anda sendiri.

Dompet inti adalah yang paling banyak disokong dan secara rasmi disetujui oleh pemaju. Menjalankan simpul penuh di rangkaian Ravencoin bermaksud anda membantu memastikannya selamat dan diedarkan dengan baik. Sudah tentu, ia tidak mengalahkan keselamatan dompet perkakasan atau kebolehgunaan dompet mudah alih.

Mungkin penyelesaian terbaik adalah menggunakan pelbagai dompet yang berbeza. Anda boleh menyimpan sebahagian besar pegangan anda dalam dompet perkakasan / dompet kertas luar talian semasa menggunakan desktop atau dompet mudah alih untuk keperluan perbelanjaan yang lebih kerap.

Tanpa mengira dompet mana yang akhirnya anda pilih, pastikan anda mengikuti keselamatan dompet 101. Jaga kunci peribadi anda dengan selamat, sandarkan benih anda dan jangan beritahu dunia tentang simpanan RVN anda.

Tidak ada yang perlu tahu apa yang sedang anda jalani! ?

Tempat Terbaik untuk Membeli RVN

  • Binance
  • Bittrex

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me