Gunakan Strategi Ini Untuk Meningkatkan Semula Portfolio Crypto Anda Secara Automatik

>

Panduan untuk pengimbangan semula portfolio dalam crypto.

Pengimbangan semula portfolio adalah strategi sederhana yang telah digunakan oleh institusi dalam sistem kewangan tradisional selama beberapa dekad. Miliaran dolar pelaburan memanfaatkan cara ampuh ini untuk mengurangkan risiko, memperoleh hasil daripada turun naik, dan berpotensi meningkatkan pulangan.

Pasukan kami mempunyai keseluruhan kumpulan telegram yang dikhaskan untuk penyeimbangan portfolio. Kami menggalakkan anda untuk menyertai kumpulan ini di sini.

Bagaimana mengimbangkan semula portfolio

Untuk lebih memahami proses menyeimbangkan portfolio, mari kita lihat contoh mudah dari situasi praktikal.

Bayangkan anda mempunyai 4 cryptocurrency berbeza dalam portfolio anda: BTC, ETH, XRP dan LTC. Demi kesederhanaan, kami akan mengatakan bahawa tujuan kami adalah untuk mengekalkan nilai yang sama dalam setiap aset kripto ini. Itu bermaksud setiap aset akan mempunyai peruntukan atau “berat” 25%. Sekiranya saiz portfolio kami adalah $ 100, pada asasnya kami akan mempunyai $ 25 untuk setiap 4 aset ini.

Apabila portfolio yang sama rata diimbangi, ia dikembalikan ke keadaan yang mempunyai nilai yang sama dalam setiap aset.

A keseimbangan semula maka proses mengembalikan portfolio anda ke peruntukan awal yang diinginkan. Apabila portfolio anda berubah dari masa ke masa kerana harga aset anda berubah, keseimbangan semula akan menyelaraskan semula portfolio.

Contohnya ialah jika nilai LTC dalam portfolio contoh kita naik dari $ 25 hingga $ 30 sementara nilai BTC naik dari $ 25 hingga $ 20. Kami kini mempunyai 30% portfolio kami di LTC dan hanya 20% portfolio kami di BTC. Ini bukan pembahagian 25% yang asal yang kami mahukan. Hasilnya, kami dapat menjual $ 5 dari pegangan LTC kami dan memindahkan nilai tersebut ke BTC. Portfolio contoh kami sekali lagi berada pada peruntukan 25% asalnya untuk setiap aset.

Pengimbangan Semula Berkala

Ilustrasi ini menunjukkan tempoh pengimbangan semula 24 jam. Portofolio ini dibenarkan naik selama 24 jam. Selama masa itu, peratusan peratusan untuk setiap aset dapat berubah. Selepas 24 jam, keseimbangan semula dilakukan untuk menyusun semula portfolio dengan peruntukan yang diinginkan.

Tindakan menyeimbangkan semula portfolio boleh berlaku dalam pelbagai keadaan. Selalunya, pelabur menggunakan strategi pengimbangan semula secara berkala. Ini bermaksud keseimbangan dilaksanakan pada selang waktu yang konsisten. Di ruang crypto, ini mungkin setiap minggu, hari, atau bahkan satu jam. Walaupun sistem kewangan tradisional cenderung menggunakan tempoh pengimbangan semula yang lebih lama seperti tahunan, pasaran cryptocurrency jauh lebih tidak stabil, jadi mungkin untuk melaksanakan jangka masa yang lebih pendek. Kami mendapati dalam kajian terperinci kami bahawa keseimbangan frekuensi tinggi dapat meningkatkan pulangan apabila dilakukan di pertukaran cair dengan bayaran rendah. Anda boleh melihat kajian ini di sini:

Analisis Pengimbangan Semula Frekuensi Tinggi – Strategi Baru untuk Pengurusan Portfolio Crypto

Menyusun strategi penyeimbangan semula

Memulakan pengimbangan semula boleh menjadi rumit apabila dilakukan secara manual. Ia memerlukan ketepatan, kesabaran, dan waktu untuk mengira setiap perdagangan yang anda perlukan untuk melakukan pertukaran secara manual. Cara paling mudah untuk mengimbangi portfolio anda adalah dengan menggunakan aplikasi Shrimpy. Shrimpy adalah aplikasi pengimbangan semula untuk pasaran cryptocurrency. Hanya memerlukan beberapa minit untuk menyiapkannya, jadi mari kita ikuti langkah-langkah untuk menerapkan strategi penyeimbangan pertama kami.

Daftar untuk Shrimpy

Buat akaun Shrimpy dengan melayari https://www.shrimpy.io/ dan mengklik Mendaftar.

Log masuk ke Shrimpy

Masuk ke Shrimpy, anda akan menemui halaman di atas setelah mengklik slaid awal yang menerangkan aplikasinya. Di kotak input, pilih bursa yang ingin anda sambungkan dan masukkan kunci API yang sah yang mengaktifkan izin perdagangan. Panduan terperinci mengenai cara mengakses kunci API untuk setiap pertukaran boleh didapati di sini.

Data sekarang akan mengisi papan pemuka anda.

Pilih Portfolio

Buat portfolio baru di Portfolio tab dengan memilih Buat Portofolio Baru.

Tambahkan Aset ke Portfolio anda

Menggunakan Tambah Aset butang, pilih aset yang anda mahukan dalam portfolio anda.

Pilih Peruntukan Portofolio

Gunakan slaid atau kotak input untuk memilih peratusan setiap aset yang ingin anda simpan dalam portfolio anda. Sebaik sahaja anda memilih Jimat untuk peruntukan, pilih tempoh pengimbangan semula yang sesuai dengan strategi portfolio anda.

Peruntukkan Portofolio Anda

Menggunakan Penolakan Sekarang butang untuk melaksanakan keseimbangan dengan segera. Setelah anda menekan butang, Shrimpy akan mengalokasikan portfolio ke peruntukan yang diinginkan yang dinyatakan dalam tab portfolio anda. Selepas peruntukan awal, setiap kali anda kemudian mengklik Penolakan Sekarang butang, ia akan meluruskan semula peruntukan anda untuk sekali lagi sesuai dengan peruntukan yang anda mahukan.

Tahniah! Anda berjaya melaksanakan pengimbangan semula portfolio pertama anda! Pembayaran balik akan terus berlaku pada selang waktu yang konsisten berdasarkan jangka masa yang ditetapkan dalam tetapan portfolio anda.

Bacaan Tambahan

Cara Membuat Portofolio Crypto yang Beragam dengan Coinbase Pro

The Whitepaper untuk Penyusunan Semula Portofolio di Crypto

Pengguna kripto yang mempelbagaikan prestasi lebih baik

Shrimpy Menambah Portofolio Sosial untuk Crypto

Mengenai Udang

Udang adalah alat pengimbangan semula cryptocurrency automatik yang membolehkan pengguna mengotomatisasi strategi mereka hanya dengan beberapa klik. Ikuti pengguna lain dalam program sosial kami, strategi ujian belakang, dan pantau portfolio anda di bursa.

API Dagangan Crypto Shrimpy adalah penyelesaian berasaskan awan untuk pembangun cryptocurrency. Mengintegrasikan Shrimpy Developer API menyediakan akses ke 16 bursa, titik akhir perdagangan yang seragam, skalabilitas produk, dan pengurusan pengguna.

~ Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me