Ini Berapa Banyak Proses Pertukaran Kripto Perdagangan Setiap Bulan

>

Beberapa hari yang lalu, saya terbangun dengan soalan.

Berapa banyak perdagangan yang melakukan proses pertukaran kripto setiap bulan?

Walaupun semua orang boleh pergi dengan mudah CoinMarketCap dan cari jumlah dagangan untuk pertukaran selama 24 jam terakhir, saya tidak dapat memikirkan cara mudah untuk mengira jumlah perdagangan yang sedang diproses pertukaran.

Sekarang, mengetahui jumlah perdagangan yang tepat yang dilakukan oleh pertukaran setiap hari bukanlah masalah yang sangat mendesak, tetapi saya tidak dapat menghilangkan keperluan untuk mengetahui. Saya meluangkan masa dengan rakan baik saya Google, tetapi tidak berjaya.

Perkara paling dekat yang saya dapati ialah Laman Investopedia yang mendakwa Binance dapat memproses hingga 1.4 juta perdagangan sesaat. Walaupun menarik, yang dilakukannya adalah menimbulkan satu lagi persoalan yang berkaitan dengan misi saya untuk memahami jumlah perdagangan pertukaran.

Adakah masalah jika Binance dapat memproses 1.4 juta perdagangan sesaat?

Ini memusingkan saya ke lubang kelinci dengan lebih banyak soalan dan lebih sedikit jawapan. Oleh itu, tidak ada pilihan selain membuka beg data kami untuk mengetahui!

Pasukan kami mengumpulkan titik akhir baru untuk API pembangun kami yang menghitung jumlah perdagangan yang dilakukan oleh pertukaran dalam jangka masa tertentu. Ini memberi saya akses ke semua yang saya perlukan untuk menentukan jumlah perdagangan yang dilakukan oleh pertukaran setiap bulan.

Kod tersebut

Contoh berikut akan menunjukkan bagaimana mungkin menggunakan titik akhir ini untuk mengumpulkan data. Yang perlu anda buat hanyalah menentukan pertukaran, pasangan perdagangan, waktu mula, dan waktu tamat. Dengan maklumat ini, Shrimpy akan melakukan tindakan untuk menghitung jumlah perdagangan yang dilakukan selama jangka waktu tersebut.

Catatan: Anda boleh mengakses titik akhir ini secara percuma, jadi cubalah. Sekiranya anda mahukan had kadar yang lebih tinggi untuk berapa kali anda boleh menghubungi titik akhir per minit, daftar untuk API Pembangun Shrimpy dan dapatkan Kunci API Induk. Percuma, jadi mengapa tidak mencubanya!

Saya menggunakan kami Perpustakaan Python untuk mengakses titik akhir ini dan mengulangi setiap pasangan perdagangan yang ada di setiap bursa. Jumlah perdagangan dikumpulkan untuk setiap jangka masa dan pasangan perdagangan.

Petua hangat: Sekiranya anda tidak mengetahui senarai keseluruhan pasangan perdagangan di setiap bursa utama, itu bukan masalah. Gunakan titik akhir “Dapatkan Pasangan Dagangan” percuma di Shrimpy Developer API untuk mendapatkan pasangan perdagangan di setiap bursa.

Contoh Binance

https://dev-api.shrimpy.io/v1/historical/count?type=trade&pertukaran = binance&quoteTradingSymbol = USDT&baseTradingSymbol = BTC&startTime = 2019-10-01T00: 00: 00.000Z&endTime = 2019-11-01T00: 00: 00.000Z

Tanggapan

{

"mengira": 13228819

}

Contoh Bittrex

https://dev-api.shrimpy.io/v1/historical/count?type=trade&pertukaran = bittrex&quoteTradingSymbol = USDT&baseTradingSymbol = BTC&startTime = 2019-10-01T00: 00: 00.000Z&endTime = 2019-11-01T00: 00: 00.000Z

Tanggapan

{

"mengira": 76928

}

Dalam satu contoh ini, Binance menjalankan 172x lebih banyak perdagangan pada pasangan BTC / USDT mereka berbanding Bittrex sepanjang sebulan penuh.

Tetapi itu tidak menjawab soalan. Berapa banyak perdagangan yang diproses pertukaran setiap bulan dan adakah masalah jika Binance dapat memproses 1.4 juta perdagangan sesaat? Untuk menjawab soalan-soalan ini, kita perlu mengumpulkan jumlah perdagangan di setiap pasangan perdagangan pada selang bulanan.

Analisis Pantas

Untuk mengatasi persoalan ini dengan lebih baik, kami mengumpulkan jumlah perdagangan di setiap pasangan perdagangan sepanjang setiap bulan dan memasukkan nilai-nilai ini ke dalam spreadsheet. Kami kemudian mengulangi proses ini untuk pertukaran popular lain untuk melihat apakah ada pertukaran yang memproses perdagangan yang cukup untuk menjamin hasil perdagangan yang tinggi.

Mulai bulan November 2018, kami mengira satu tahun data kiraan perdagangan.

Hasilnya menggambarkan beberapa perkara menarik yang menjawab soalan pertama kami. Berapa banyak perdagangan yang melakukan proses pertukaran setiap bulan?

Pertama, Binance tidak melakukan perdagangan paling banyak setiap bulan. Penghormatan ini diberikan kepada Huobi Global dengan 121 juta perdagangan pada Oktober. (Tidak perlu bingung dengan Huobi, yang memproses 54 ribu perdagangan yang mengejutkan sepanjang bulan Oktober)

Kedua, jumlah perdagangan tertinggi yang pernah dilaksanakan oleh Binance dalam satu bulan adalah 125 juta perdagangan.

Ketiga, semua pertukaran yang kami analisis menggabungkan 452 juta perdagangan yang dilaksanakan pada bulan Oktober.

Keempat, jumlah perdagangan di bursa berbeza secara drastik. Purata jumlah perdagangan adalah 28 juta untuk bulan Oktober. Jumlah perdagangan median adalah 6 juta.

Kesimpulannya

Selepas semua kerja ini, mari jawab soalan kedua kami. Adakah penting bahawa Binance dapat menjalankan 1.4 juta perdagangan setiap saat? Tidak (ok, itu penting)

Binance tidak pernah rata-rata memproses lebih daripada 50 perdagangan sesaat sepanjang satu bulan. Ini menunjukkan bahawa mereka tidak perlu memproses 1.4 juta perdagangan sesaat dan mereka mungkin tidak perlu memproses banyak perdagangan setiap saat.

Menggabungkan semua perdagangan yang dilaksanakan di setiap pertukaran yang kami analisis tidak menghasilkan jumlah yang lebih menarik. Gabungan, semua pertukaran hanya memproses 175 perdagangan sesaat.

Sekarang, alasan kami mengatakannya “jenis“Perkara penting untuk Binance dapat memproses jumlah perdagangan yang tinggi setiap saat adalah kerana beberapa peniaga memerlukan pelaksanaan pesanan yang cepat. Juga, angka ini hanya menggambarkan purata sepanjang sebulan penuh. Itu bererti mungkin ada beberapa saat di mana Binance memproses 10.000 perdagangan dan beberapa di mana ia memproses 0. Jadi, ada manfaat untuk memiliki kemampuan untuk melakukan 1.4 juta perdagangan setiap detik, walaupun Binance tidak akan benar-benar memproses banyak perdagangan dalam masa yang singkat.

Pada penghujung hari, kita semua tahu lebih cepat adalah lebih baik.

Bacaan Tambahan

Dana Indeks Cryptocurrency – Pengurusan Aset Peribadi

Ulasan Coinbase Pro – Adakah Bayarannya Terlalu Tinggi?

Alternatif CCXT – API Perdagangan Cryptocurrency Pro

Skrip Arbitrage untuk Crypto Trading Bots

Mengenai Udang

Udang menerajui pasaran sebagai aplikasi pengurusan portfolio utama. Pengguna dapat mengkonfigurasi portfolio kripto tersuai dan menerapkan strategi pengimbangan semula pasif, menghilangkan kerumitan untuk secara aktif memperdagangkan kripto.

Aplikasi Web Shrimpy: Shrimpy – Pengurusan Portfolio Cryptocurrency

API Dagangan Pembangun Shrimpy adalah kaedah bersatu untuk mengintegrasikan fungsi perdagangan di setiap bursa utama. Kumpulkan data pasaran sejarah, akses soket web masa nyata, laksanakan strategi perdagangan lanjutan, dan uruskan jumlah pengguna yang tidak terhad.

API Dagangan Crypto Shrimpy: Udang | API Dagangan Kripto untuk Pembangun

Jangan lupa untuk mengikuti kami Twitter dan Facebook untuk kemas kini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram.

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me