Kajian Binance 2020 – Selamat Untuk Dagangan dan Menyimpan Crypto?

>

Ulasan ini adalah sebahagian daripada siri tinjauan pertukaran crypto. Ulasan terakhir kami dinilai Kraken, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, dan Coinbase Pro. Kami menerbitkan ulasan untuk setiap pertukaran teratas, jadi jangan lewatkan sebarang kemas kini ini sebelum menyertai kumpulan Telegram kami.

Pembaca yang sudah berdagang dengan Binance, mendaftar untuk Akaun udang untuk mula mengautomasikan strategi perdagangan anda. Hanya perlu 5 minit untuk menyiapkan dan dapat meningkatkan pulangan melalui strategi beli dan tahan yang sederhana sebanyak lebih dari 305%!

Bot Perdagangan

Bot perdagangan kripto telah menjadi topik hangat bagi berjuta-juta pengguna cryptocurrency di seluruh dunia. Mencari kaedah untuk mengautomasikan strategi mereka dan mengungguli pasaran.

Sangat menggoda untuk mengatakannya Binance tidak memerlukan pengenalan, tetapi sekali lagi, tidak ada salahnya untuk menyegarkan diri anda tentang bagaimana dan mengapa Binance telah menjadi pertukaran cryptocurrency teratas di dunia. Bagi kebanyakan syarikat, produk, aset, dan perkhidmatan, jalan ke puncak industri masing-masing biasanya tidak lurus. Perkara yang sama tidak dapat dikatakan untuk Binance – dalam dua tahun sejak ICO, Binance telah berjaya menaklukkan setiap tonggak dan pada masa yang sama menghancurkan persaingannya menjadi kepingan.

Mari kita kembali ke awal. Pada 13 Jun 2017, sekitar jam 11 malam, Pasukan pengasas Binance secara pasti memutuskan untuk membuat pertukaran dan menetapkan 14 Julai tahun yang sama dengan tarikh ICO. Sepanjang bulan itu, pasukan berangkat untuk membuat kertas putih dan meletakkan landasan untuk menjadi pertukaran kripto yang paling legenda. ICO berjaya seketika, mengumpulkan $ 15 juta tepat pada waktunya untuk mengejar larian Bitcoin legendaris yang bermula pada separuh akhir 2017.

Pada mulanya, Binance mempunyai permulaan yang tidak menguntungkan. Token yang disenaraikan di sana nampaknya langsung jatuh dalam apa yang dikenali sebagai “Binance kiss of death.” Namun, itu tidak menghentikan pertukaran daripada merebut pangsa pasar pertukaran dalam jumlah yang banyak. Rumus mereka mudah – menyediakan antara muka pengguna yang sangat intuitif, sederhana, dan pantas yang tidak mempunyai waktu henti.

Sehingga Binance, pengguna pertukaran kripto telah mengalami penderitaan dalam pertukaran yang tidak jelas, tidak cair, dan kurang teratur selama beberapa waktu. Banyak pertukaran muncul dan hilang dalam semalam – yang akan baik-baik saja jika bukan kerana fakta bahawa ketika mereka menghilang, mereka melakukannya dengan dana pengguna. Coinbase adalah sinar harapan pada masa itu, tetapi persembahan mereka tidak jelas, menyebabkan pedagang yang lebih berani membuat akaun di pertukaran asing yang tidak jelas menggunakan Google Translate. Itulah hari-hari.

Along datang Binance, dan semua itu berubah. Altcoin yang sebelumnya tidak dapat dicapai tiba-tiba – dan mudah – tersedia di bursa yang mempunyai sokongan pengguna sebenar dan mesin perdagangan pantas yang sangat hebat. Itu bukan semua Binance yang dibawa ke permainan. Binance Coin (BNB), token asli bursa, mungkin merupakan rintangan.

Binance memperkenalkan pilihan kepada peniaga yang membolehkan mereka membayar yuran perdagangan mereka di BNB – dengan itu mengurangkan yuran perdagangan dengan ketara. Itu masih berlaku hari ini. Langkah hebat untuk membawa token ke dalam campuran juga disokong oleh tokenomik yang mengubah permainan – tetapi lebih banyak lagi kemudian.

Cukup sukar untuk membicarakan Binance tanpa menyebut Changpeng “CZ” Zao, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran, berkarisma, dan bersuara. Pertukaran ini bukan tanpa masalahnya, tetapi perbezaan antara pertukaran itu dan pertukaran lain yang mengalami masalah adalah pertukaran lain tidak mempunyai CZ di pucuk pimpinan.

Awal tahun ini, Binance diretas dengan lebih dari 7,000 BTC ($ 40 juta pada masa itu). Serangan itu, walaupun penting, menunjukkan betapa dunia sangat mempercayai Binance. Dalam tindakan ketelusan sepenuhnya, CZ memberi tahu dunia mengenai serangan itu dengan segera melalui semua saluran media sosial pertukaran, termasuk akaun Twitter peribadinya, dan meyakinkan pengguna Binance bahawa dana SAFU pertukaran akan menanggung semua kerugian. Selain itu, CZ mengambil langkah berjaga-jaga untuk menangguhkan deposit dan pengeluaran selama seminggu selepas penggodaman sementara keselamatan pertukaran ditingkatkan.

Penguasaan dunia Binance telah dibantu oleh pengembangan yang pesat ke pasar dengan laman pertukaran khusus wilayah Binance Uganda, Jersey, dan Singapura – semuanya sebagai tambahan kepada perkhidmatan globalnya. Namun, daripada memusatkan kuasanya menjadi satu pertukaran terpusat, Binance telah memulakan langkah-langkah untuk mendesentralisasi perkhidmatannya dengan melancarkan blockchain sendiri yang dijuluki Binance Chain.

Sekarang setelah anda lebih memahami bidang ekosistem Binance yang luas, mari kita lihat mur dan baut pertukaran.

Membuka Akaun

Mendapatkan akses ke akaun Binance baru adalah mudah. Pasukan di Binance menyedari bahawa banyak, jika tidak kebanyakan, orang yang menggunakan pertukaran mereka baru berniaga dan melabur crypto sama sekali. Untuk itu, Binance telah menjalani beberapa reka bentuk semula, dengan yang terbaru pada akhir Jun 2019, semuanya memenuhi estetika yang lebih sederhana.

Untuk membuat akaun, anda perlu pergi ke Binance.com (selalu periksa sama ada alamatnya betul) dan klik butang ‘daftar’ di sudut kanan atas. Sekiranya anda seorang penduduk AS, anda tidak akan dapat membuat akaun. Sebagai gantinya, anda mesti menunggu sehingga Binance.US debut pada bulan September.

Oleh itu – dengan andaian anda bukan penduduk AS – anda boleh terus memasukkan alamat e-mel dan kata laluan sebelum menekan ‘buat akaun.’ Boom, anda dalam perjalanan untuk berdagang di pertukaran kripto yang paling sibuk di dunia . Anda akan mendapat e-mel yang digunakan untuk mengesahkan akaun baru anda yang boleh anda teruskan dan klik, kemudian voila, masa untuk mendapatkan keretakan.

Perkara pertama yang anda ingin lakukan ialah mengaktifkan keselamatan 2FA pada akaun pertukaran anda. Binance sangat menggalakkan semua orang untuk melakukannya – dan begitu juga kita. Gunakan Google Authenticator atau aplikasi 2FA lain pilihan anda. Selain itu, Binance akan menghantar e-mel kepada anda setiap kali anda ingin menarik diri dari akaun anda. Untuk menyelesaikan penarikan balik, anda perlu mengklik pautan yang terdapat di dalam e-mel. Akhir sekali, anda boleh mengaktifkan kod anti-pancingan data dari akaun Binance anda. Melakukannya membolehkan anda membuat kod yang muncul di semua e-mel Binance sejak itu – dengan cara itu anda dapat memastikan bahawa anda mengklik e-mel Binance yang asli – bukan palsu.

Untuk mula menggunakan akaun Binance baru anda, pergi ke halaman deposit dan cari aset yang ingin anda pindahkan. Sekali lagi, periksa tiga kali watak alamat dompet mengikut watak sebelum benar-benar menghantar apa-apa. Melakukannya akan menyelamatkan anda dari keperitan menghantar Bitcoin Cash ke alamat Bitcoin SV.

Setelah dompet anda dibiayai, anda sudah bersedia untuk menggegarkan. Binance mempunyai dua pandangan bergantung pada keperluan anda. Di kiri atas, berhampiran logo Binance, terdapat butang ‘pertukaran’.

Arahkan kursor ke sana untuk meluaskan dua pilihan tontonan – ‘asas’, dan ‘maju.’ Setelah memilih paparan yang paling sesuai dengan tahap pengalaman anda, sudah tiba masanya untuk berdagang.

Ciri dan Perkhidmatan

Binance boleh dikatakan pertukaran paling kaya ciri yang ada sekarang.

  • PAD pelancaran – Binance telah mendorong gerakan IEO (Initial Exchange Offering) yang baru muncul dengan memperkenalkan Launchpad, platformnya untuk menginkubasi dan menjadi tuan rumah IEO. Sebelum ini, para pelabur harus membuat kajian dengan tekun mengenai ICO sebelum mengalami kesukaran untuk melabur di dalamnya. Dengan Launchpad, pelabur masih perlu melakukan penyelidikan mereka sendiri, tetapi mereka dapat yakin bahawa Binance telah memeriksa projek tersebut lebih awal. Oleh kerana Launchpad adalah platform yang dirancang dengan elegan untuk melabur, tahap membuat pelaburan baru telah meningkat dengan ketara sejak ICO.

  • Perdagangan margin – Walaupun ciri perdagangan margin belum disiarkan, ia akan menjadi. Sebagai sebahagian daripada Binance 2.0, kemas kini keseluruhan bagi sebahagian besar ekosistem perdagangan Binance, perdagangan margin akan membolehkan anda melakukan perdagangan leverage seperti yang mungkin telah anda lakukan di BitMex. Pada mulanya, perdagangan margin hanya akan menyokong token berikut: BTC, ETH, TRX, XRP, dan BNB.

  • Skalabiliti – Pengguna Binance telah memahami bahawa kecuali waktu henti dirancang, hampir tidak ada gangguan perkhidmatan pada tahap mana pun. Walaupun ketika BTC mengalami jumlah dagangan $ 40 + bilion sehari, pertukarannya berjalan lancar dan lancar. Itu mungkin ada kaitan dengan kemampuan pertukaran untuk menyokong 1.400.000+ transaksi sesaat. Dengan jumlah dagangan harian lebih dari $ 1.2 bilion secara purata, Binance adalah hab kewangan tidak seperti yang lain di cryptovere.

  • Rantai Binance – Perkara terakhir adalah benar kerana pertukaran terpusat Binance (CEX) adalah tepat – terpusat. Binance membuat gerakan menjauh dari pemusatan, dan ia melakukannya dengan cepat. Binance Chain adalah usaha blockchain terdesentralisasi syarikat yang juga menyokong pertukaran desentralisasi Binance (DEX). Binance DEX menyokong banyak mata wang yang sama dengan CEX, tetapi ia juga menawarkan banyak aset lain yang masuk ke bursa dengan suara masyarakat. Pada masa akan datang, Binance Chain bahkan mungkin menjadi pesaing sengit Ethereum. Memandangkan jumlah projek yang melambung ke Binance Chain dari blockchain yang bersaing, hari-hari Ethereum sebagai crypto # 2 mungkin terhad.

  • Simpanan Binance – Akaun simpanan fleksibel adalah cara mudah untuk mengambil bahagian dalam pasaran pinjaman dan memperoleh pulangan. Akaun simpanan Binance membolehkan deposit dan penebusan pada bila-bila masa. Anggaran APY untuk aset yang disokong oleh Binance berkisar antara 2% hingga 56%.

Binance Coin ($ BNB) dan Yuran

Binance menggunakan sistem baru untuk bayaran perdagangan. Pada dasarnya, anda boleh membayar harga penuh untuk yuran perdagangan anda, atau anda boleh membayar dengan harga potongan jika anda membeli dan menahan BNB, kemudian membayar yuran perdagangan anda dengan itu. Tanpa menggunakan BNB, yuran perdagangan anda berjumlah 0.1% dari setiap perdagangan yang anda buat. Dengan menggunakan BNB, yuran perdagangan setiap perdagangan adalah .075%.

Itu bukan semua BNB baik, namun. Anda boleh membeli dan menahan BNB untuk memasuki loteri Binance Launchpad. Melakukannya memberi anda peluang untuk menjadi salah satu dari sedikit yang membuat potongan untuk melabur dalam IEO terkini yang ditawarkan. Memandangkan sebahagian besar Binance Launchpad IEO telah mencapai keuntungan 400% +, tidak ada salahnya menyimpan sedikit BNB di dompet anda.

Akhirnya, pada akhir setiap suku kewangan, Binance menggunakan 20% daripada keuntungan suku tahunannya untuk memasarkan membeli BNB – kemudian membakarnya dari bekalan. Maksudnya adalah untuk mengatur bekalan token dan membuatnya semakin langka sementara permintaan untuk koin terus meningkat. Dengan peningkatan kes penggunaan dan produk di sekitar ekosistem Binance, permintaan untuk BNB berada pada tahap tertinggi sepanjang masa, yang dicerminkan oleh kenaikan penilaian BNB yang berterusan.

Keselamatan

Binance menggunakan teknologi AI terbaru, forensik blockchain, dan teknologi keselamatan untuk mengunci pertukarannya dan memastikannya selamat untuk pengguna. Jelas sekali, sebahagian besar menjaga keselamatan pertukaran bukan sahaja menjaga keselamatan teknologi semasa tetapi juga mempunyai staf sokongan yang tepat. Binance, untungnya, mempunyai kedua-duanya.

Kadang-kadang, dan bergantung pada masalahnya, Binance dapat memberikan sokongan masa nyata. Itu cukup istimewa di dunia kripto – terutamanya jika anda terbiasa berniaga di bursa cair sekali sahaja di mana sokongan tidak ada.

Bahagian terbaik mengenai langkah-langkah keselamatan Binance adalah Program SAFU. SAFU bermaksud Secure Asset Fund untuk Pengguna dan merupakan dana insurans satu-of-a-kind untuk pengguna Binance. Binance memperuntukkan 10% dari keuntungan yuran perdagangannya ke dana untuk menampung kerugian yang berlaku dalam keadaan yang tidak dijangka seperti peretasan. Mekanisme SAFU sudah menjadi kejayaan besar – setelah peretasan $ 40 juta yang disebutkan di atas, Binance melindungi dana curi pengguna menggunakan SAFU.

Yang Baik dan Buruk

Sekiranya ulasan ini muncul sebagai sokongan Binance yang bersinar, itu mungkin kerana. Binance tidak kurang dari pertukaran luar biasa yang juga menjadi institusi crypto. Bagi banyak peniaga, Binance telah menjadi sinonim dengan pelaburan cryptocurrency. Walaupun Coinbase masih boleh mengambil kek untuk peniaga baru, mereka yang sudah basah dan mencari pengalaman perdagangan kripto yang lebih mendalam akan mendapati bahawa Binance memberikan.

Pelbagai penawaran produk, ciri, dan dedikasi tanpa kenal lelah untuk menjadikan pertukaran sebagai tempat yang lebih baik untuk berdagang, semuanya menjadikan Binance sebagai destinasi kripto teratas. Walaupun anda dapat menemui aset yang sama di bursa lain, anda harus bertanya pada diri sendiri: Adakah pertukaran lain akan melindungi saya sekiranya dompet saya digodam? Sekiranya jawapannya tidak, maka pertimbangkan untuk menjadikan Binance sebagai sahabat baru anda.

CZ telus, tersedia, dan kelihatan seperti lelaki yang benar-benar baik dengan keinginan untuk menjadikan crypto lebih baik untuk semua orang. Pertukaran binance menggambarkan bahawa. Misi mereka untuk mendesentralisasi pada tahun-tahun mendatang adalah mulia, dan kerana mereka dilihat dan ditiru oleh hampir semua pertandingan, mereka mungkin akan memimpin ke arah pertukaran desentralisasi arus perdana juga di masa depan..

Binance juga menyokong apa yang kami anggap sebagai rangkaian aset digital terbaik di pasaran. Terdapat sebab di sebalik mengapa aset yang disenaraikan di Binance dianggap sebagai pencapaian besar – ini kerana mereka tidak akan menyenaraikan apa-apa. Sikap itu adalah faedah utama bagi peniaga dan pelabur yang mencari kualiti berbanding kuantiti.

Penarafan

Jumlah Penilaian – 4.8

Binance adalah surga bagi pengguna, institusi, dan peniaga aktif cryptocurrency yang maju. Walaupun ia merupakan kurva pembelajaran untuk pemula, Binance telah menjadi pemimpin global dengan alasan yang jelas.

Bacaan Tambahan

Kajian Pertukaran Cryptocurrency Coinbase Pro

Ulasan KuCoin – Adakah lebih baik daripada Binance?

Bagaimana Membangun Dana Indeks Crypto

Petua untuk Pemilihan Aset Portofolio

Udang adalah aplikasi pengurusan portfolio cryptocurrency dan bot perdagangan yang menyokong setiap pertukaran crypto utama termasuk Binance. Memautkan akaun Binance anda ke Shrimpy membuka ciri perdagangan yang mudah yang dapat membantu anda mengautomasikan strategi kripto anda. Cubalah hari ini!

API Pertukaran Crypto Universal Shrimpy adalah satu-satunya API gabungan untuk pertukaran crypto yang direka khusus untuk pembangun aplikasi. Kumpulkan data buku perdagangan atau pesanan masa nyata, urus akaun pertukaran pengguna, laksanakan strategi perdagangan, dan permudahkan cara anda menyambung ke setiap pertukaran.

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me