Kajian BitMEX: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Tidak ada keraguan bahawa anda akan pernah mendengar tentang BitMEX (The Bitcoin Mercantile Exchange).

Ini adalah salah satu pertukaran Bitcoin masa depan yang paling terkenal di dunia dan merupakan pertukaran untuk pedagang dan spekulator yang maju.

Tetapi, apa sebenarnya perjanjian dengan BitMEX? Boleh dipercayai dan adakah pertukaran yang selamat untuk digunakan?

Dalam tinjauan BitMEX ini, kami akan menyelami pertukaran ini dan memberi anda semua jawapan. Kami juga akan memberi anda beberapa petua dan petua untuk mengelakkan pembubaran dan memanfaatkan sepenuhnya perdagangan niaga hadapan.

Gambaran keseluruhan

BitMEX dimulakan pada tahun 2014 oleh bekas peniaga Citibank Arthur Hayes serta Samuel Reed dan Ben Delo. BitMEX terletak di Hong Kong dan pasukan berpusat di sana.

Syarikat induk tersebut disebut HDR Global trading Limited yang berdaftar di Seychelles. Ini adalah struktur yang cenderung dipilih oleh banyak perniagaan dan pertukaran berkaitan Bitcoin memandangkan kecekapan cukai.

BitMEX adalah pertukaran perdagangan margin. Ini bermaksud bahawa anda akan memperdagangkan kedudukan leverage dengan syiling yang diletakkan di margin. Perdagangan margin bukan untuk semua pedagang dan boleh sangat berisiko. Ini benar terutamanya dalam kes BitMEX di mana margin boleh berlari hingga 100 kali.

Salah satu kelebihan besar dalam perdagangan margin adalah bahawa ia membolehkan peniaga memendekkan harga cryptocurrency. Ini bermaksud bahawa mereka dapat menjana wang pada kejatuhan harga aset dengan menjualnya secara pendek.

Perkara lain yang membezakan BitMEX dari banyak pertukaran lain adalah mereka tidak menerima deposit Fiat. Anda hanya boleh membiayai dalam Bitcoin dan mengeluarkan Bitcoin.

BitMEX juga berbeza dengan pertukaran cryptocurrency lain yang lebih besar seperti Binance kerana semua kedudukan ditandakan dalam Bitcoin. Walaupun anda boleh memperdagangkan kedudukan margin pada altcoin, keuntungan anda adalah dalam Bitcoin dan anda tidak boleh mengeluarkan syiling ini dari bursa.

Jadi, BitMEX adalah pertukaran untuk peniaga. Bukan pelabur yang membeli dan memegang.

Adakah BitMEX Selamat?

Boleh dikatakan salah satu faktor yang paling penting ketika anda memilih pertukaran adalah prosedur keselamatan yang mereka laksanakan.

Jadi, adakah BitMEX selamat?

Hingga hari ini, BitMEX tidak mengalami sebarang hacks. Ini mungkin disebabkan oleh amalan keselamatan lanjutan yang boleh anda baca dengan lebih terperinci di sini. Mereka memecah dasar pertukaran mereka berdasarkan fungsi:

Dompet

Dompet dijamin dengan deposit dan pengeluaran multisignature. Ini bermaksud bahawa BTC dari dompet yang disimpan sejuk tidak dapat dibelanjakan sehingga penandatangan (rakan BitMEX) dapat membenarkan pengeluaran.

Mereka juga menggunakan perkhidmatan luaran untuk mengesahkan bahawa semua alamat deposit yang dibuat pada sistem adalah alamat yang dikendalikan oleh pengasas. Sekiranya tidak, semua perdagangan dihentikan.

Untuk keselamatan peribadi, anda mempunyai pengesahan dua faktor sekiranya anda ingin menggunakannya. Pengeluaran yang diproses dengan tangan adalah lapisan keselamatan tambahan sekiranya akaun anda terganggu pada bila-bila masa.

Sistem

Infrastruktur pelayan dijamin oleh Perkhidmatan Web Amazon. Mereka memerlukan pelbagai bentuk pengesahan dan juga token perkakasan.

Mesin Dagangan

Terlepas dari ancaman yang datang dari penyerang luaran, ada juga banyak risiko dalam menjalankan platform perdagangan yang sangat kuat dan bertenaga.

Inilah sebabnya mengapa BitMEX mempunyai sejumlah kebijakan untuk memastikan bahawa semua pesanan memang sesuai. Mereka menjalankan pemeriksaan risiko setelah ada pergerakan di bursa dan ketika terdapat perbezaan, perdagangan ditutup.

Komunikasi

Bagi pedagang yang sangat berhati-hati dengan keselamatan komunikasi mereka, BitMEX menawarkan pilihan untuk PGP menyulitkan e-mel automatik.

Tetapan PGP

Mengaktifkan PGP Security dalam Akaun Anda

Sekiranya ini adalah perkara yang anda ingin lakukan, anda perlu pergi ke akaun anda dan memasukkan kunci awam PGP anda ke dalam borang yang mereka tunjukkan. Setelah ini selesai, semua e-mel yang berasal dari [email protected] akan disulitkan.

Perlindungan Aset Crypto

Perlindungan Aset Crypto BitMEX

Ekstrak Beberapa Kontrak Bitmex

Memandangkan BitMEX adalah pertukaran niaga hadapan, satu-satunya aset yang boleh anda jual di pasaran spot adalah Bitcoin. Inilah sebabnya mengapa apabila anda melihat volume di Coinmarketcap, anda hanya akan melihat angka untuk Bitcoin.

Walau bagaimanapun, ketika datang ke pasaran niaga hadapan, BitMEX membolehkan anda memperdagangkan 10 aset cryptocurrency yang berbeza. Ini diberikan di bawah:

Bitcoin (BTC), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Ripple (XRP), Tezos (TEZ), Zcash (ZEC) dan Cardano (ADA).

Walaupun ini adalah duit syiling yang jauh lebih sedikit daripada Bittrex dan Poloniex, ini adalah perdagangan margin cryptocurrency dan bukan pembelian syiling fizikal. Lebih sukar untuk mencari kecairan untuk niaga hadapan altcoin cap yang lebih kecil.

Pertukaran Kekal vs Niaga Hadapan

BitMEX mempunyai dua jenis aset derivatif yang boleh anda jual. Ini adalah instrumen yang disebut “Perpetual Swap” dan niaga hadapan vanila biasa.

Apa itu pertukaran berterusan?

Pertukaran kekal adalah masa depan yang tidak mempunyai tarikh luput. Bagi mereka yang tidak tahu, niaga hadapan adalah instrumen yang diselesaikan pada masa akan datang. Ini kebanyakan diselesaikan setiap suku tahun dan biasanya mempunyai harga luput di atas tempat semasa.

Pertukaran berterusan hanya akan menjadi masa depan yang terus ditandai untuk dipasarkan setiap hari. Dengan cara ini, anda boleh memikirkan pertukaran berterusan dengan cara yang sama seperti pertaruhan spread atau kontrak Kontrak untuk Perbezaan (CFD).

Jangan biarkan definisi mengejutkan anda.

Berdagang pertukaran berterusan seperti perdagangan instrumen fizikal di tempat. Harga yang akan ditunjukkan adalah harga spot aset. Sudah tentu, keuntungan / kerugian anda akan bertambah besar kerana leverage.

Leverage BitMEX

BitMEX disukai oleh pedagang cryptocurrency di seluruh dunia kerana perdagangan leveraj yang boleh anda gunakan. Sebagai contoh, sekiranya instrumen Bitcoin mereka, anda mempunyai leverage maksimum sehingga 100x.

Petua Pro ✔️: Leverage bermula serendah 1x. Mulakan kecil dan mulakan usaha anda pada mulanya!

Walaupun itulah leverage maksimum yang dapat digunakan seseorang dengan Bitcoin, aset lain akan memiliki leverage maksimum yang lebih rendah. Ini akan ditentukan oleh jumlah margin awal yang mesti dikumpulkan. Berikut adalah beberapa nombor leverage maksimum untuk syiling lain:

Leverage BitMEX

Leverage BitMEX di Bursa

 • Riak (XRP): 20x
 • Litecoin (LTC): 33x
 • Ethereum (ETH): 50x
 • Tunai Bitcoin (BCH): 20x
 • Cardano (ADA): 20x
 • Ethereum Classic (ETC): 20x
 • Monero (XMR): 25x
 • ZCash (ZEC): 5x

Apabila anda melakukan margin trading, terdapat dua jenis yang boleh anda gunakan: Isolated dan Cross-Margin.

Sekiranya terpencil, anda boleh memilih jumlah wang di dompet anda yang seharusnya digunakan untuk posisi setelah anda membuat pesanan. Sebaliknya, margin silang akan menganggap bahawa semua wang yang anda ada dalam akaun anda habis untuk leverage.

Sudah tentu, anda perlu menggunakan leverage dan margin silang yang tinggi sekiranya anda tahu apa yang anda lakukan. Leverage adalah pedang bermata dua dan anda juga boleh keluar dengan cepat jika anda berada di sisi perdagangan yang salah.

Ini disebabkan oleh “panggilan margin” yang terkenal.

Dalam kes BitMEX, panggilan margin ini adalah automatik dan akan menggunakan dana yang ada di akaun anda atau mereka akan membubarkan kedudukan anda. Ini akan berlaku setiap kali kedudukan anda jatuh ke tahap margin penyelenggaraan.

Bayaran BitMEX

Bayaran perdagangan di BitMEX berfungsi sedikit berbeza kerana anda memperdagangkan instrumen leveraged. Anda akan mempunyai bayaran “pembuat” dan “pengambil”. Ini pada dasarnya menunjukkan sama ada anda membuat pesanan atau mengambil pesanan.

Apakah maksud ini?

Pada asasnya, semasa anda mengambil pesanan, anda sepadan dengan pesanan yang sudah ada di buku pesanan. Anda pada dasarnya menghilangkan kecairan dengan mengambil pesanan yang sudah ada di buku mereka.

Dalam kes pembuat, anda menambahkan kecairan pada buku pesanan dengan membuat pesanan had yang jauh dari harga semasa. Ini adalah pesanan had beli di bawah harga semasa atau pesanan had jual di atas harga semasa.

Di BitMEX, apabila anda menambahkan kecairan pada buku mereka, mereka akan membayar anda. Inilah sebabnya mengapa mereka disebut rebat. BitMEX mempunyai struktur yang agak sederhana untuk bayarannya.

Untuk Tezos dan ZCash, bayarannya adalah:

 • Bayaran pembuat (Rebat): 0%
 • Bayaran pengambil: 0.25%
 • Bayaran penyelesaian: 0.25%

Dan untuk semua syiling lain:

 • Bayaran pembuat (Rebat): 0.075%
 • Bayaran pengambil: 0.025%
 • Bayaran penyelesaian: 0.05%

Sekiranya pesanan tersembunyi (lebih banyak di bawah) bayaran yang anda akan sedikit berbeza. Apabila anda membuat pesanan tersembunyi, anda akan membayar yuran pengambil sehingga pesanan lengkap selesai. Kemudian, setelah ia dilaksanakan, anda akan diberi rebat pembuatnya.

Sekiranya terdapat bayaran lain, anda tidak perlu membayar apa-apa kepada BitMEX untuk mendeposit atau mengeluarkan dana anda. Namun, mereka akan mengenakan yuran rangkaian minimum untuk pembayaran anda sehingga masuk akal untuk menjaga transaksi anda dalam tahap yang lebih besar.

Pendaftaran dan Perdagangan

Sebelum anda dapat menguji platform, anda perlu mendaftar di BitMEX dengan akaun. Proses pendaftaran agak mudah dan anda hanya perlu memberikan e-mel.

Setakat ini, BitMEX tidak memerlukan dokumen KYC dari peniaga sehingga boleh mendaftar tanpa nama. Anda diminta untuk memberikan e-mel yang sah, bagaimanapun, kerana anda memerlukannya untuk mengesahkan akaun anda dan semua pengeluaran dll.

Pendaftaran BitMEX USA

Sekiranya anda berpangkalan di Amerika Syarikat, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda boleh berniaga di BitMEX?

Jawapan pendek kemungkinan besar tidak. BitMEX adalah pertukaran niaga hadapan tidak terkawal di luar pesisir yang tidak mempunyai lesen dari SEC untuk menawarkan perkhidmatan seperti ini kepada warga AS.

Lebih-lebih lagi, BitMEX adalah salah satu daripada baki pertukaran yang tidak memerlukan pedagang mereka menyelesaikan KYC dan mengenal pasti diri mereka sendiri. Ini bermaksud bahawa mereka tidak dapat mengesahkan dengan tepat siapa yang berdagang di platform mereka.

Ini telah menyebabkan banyak pelanggan dari AS membuat akaun dan berdagang di BitMEX.

Ya, ini bertentangan dengan T mereka&Cs dan BitMEX telah menyekat IP berasaskan AS daripada berdagang tetapi ini bukanlah penyelesaian yang berkesan. Kita semua menyedari perisian VPN yang dapat menyembunyikan asal-usul IP anda.

Namun, mengingat peningkatan pengawasan SEC terhadap broker dan pertukaran luar pesisir lain, BitMEX telah mulai menutup akaun yang disyaki berpusat di AS. Ini bermula dengan pedagang kripto terkenal:

Akaun Bitcoin Tone Vays

Pedagang Bitcoin popular mendapat penutupan akaun. Sumber: Twitter

Oleh itu, jika anda seorang peniaga yang berpangkalan di AS, apakah maksudnya bagi anda?

Nah, BitMEX hanya mungkin menutup akaun anda sekiranya mereka mengesyaki anda berpusat di AS. Oleh itu, jika anda masih dapat berniaga di sana tanpa nama maka mereka tidak mungkin akan segera menggunakannya.

Setelah itu, hanya perlu waktu sebelum pedagang yang berpangkalan di AS tidak dapat menggunakannya secara berterusan. Pertukaran secara beransur-ansur bergerak ke status quo yang lebih telus dan banyak yang berpendapat bahawa hari-hari akaun pertukaran tanpa nama dihitung.

Sekiranya anda seorang yang berpangkalan di AS dengan akaun berasaskan BitMEX maka anda harus berhati-hati. Anda tidak pernah tahu apakah mungkin ada hari ketika pertukaran institusi KYC wajib dan akan meminta dokumen anda.

Sekiranya anda mencari alternatif yang menarik yang menawarkan perdagangan margin kripto kepada pelanggan yang berpangkalan di AS, maka anda boleh mempertimbangkan Kraken.

Platform Dagangan

Sudah tiba masanya untuk memasuki perut binatang BitMEX.

Itulah platform perdagangan dan teknologi. Memandangkan pertukaran itu dilancarkan oleh bank dan peniaga Ex-pelaburan, ia terkenal kerana mempunyai salah satu “mesin pencocokan” yang paling berkesan di sekitar.

Mari kita lihat lebih mendalam …

Setelah anda mengesahkan e-mel anda dan anda masuk semula ke laman web, anda akan diberi platform perdagangan BitMEX. Anda mempunyai senarai semua instrumen yang boleh anda jual di bahagian atas platform.

Platform Dagangan BitMEX

Platform Dagangan BitMEX

Setelah anda memilih instrumen tertentu, maka ia akan terbuka di pasaran tersebut. Apa yang anda hadirkan cukup tipikal untuk pertukaran cryptocurrency. Anda akan mempunyai buku pesanan, carta, pesanan dan kedudukan terkini.

Sesuatu yang sedikit lebih unik bagi BitMEX adalah borang pesanan yang terlibat. Ini jelas diperlukan untuk memilih leverage dan pesanan yang diinginkan.

Mengambil nota✔️: Anda dapat memindahkan widget dan mengubah antara muka perdagangan agar sesuai dengan anda keutamaan

Anda juga boleh mengembangkan carta ke skrin penuh dan menggunakan semua alat dan analisis carta. BitMEX menggunakan carta paparan perdagangan yang bermaksud bahawa anda akan dapat mengakses sebahagian besar kajian dan petunjuk yang anda perlukan.

Di bawah semua carta dalam gambar, anda juga akan mendapat semua pesanan yang anda ada sekarang. Sekiranya anda mempunyai pesanan had langsung yang anda putuskan tidak mahu diisi maka anda boleh memutuskan untuk membatalkannya dari antara muka pesanan ini.

Petua Pedagang?: Terdapat susun atur yang lebih maju yang boleh diaktifkan oleh peniaga pro di papan pemuka mereka

Dari segi mesin perdagangan itu sendiri, BitMEX menggunakan perisian yang digunakan di Wall Street oleh firma perdagangan frekuensi tinggi. Ia ditulis dalam kdb+.

Hanya untuk memberi anda gambaran tentang seberapa cepat mesin perdagangan dapat melaksanakan pesanan, sudah diketahui bahawa kdb + mempunyai kadar throughput hingga 1,000,000 perdagangan sesaat.

Jenis Pesanan

Seperti disebutkan di atas, ada berbagai jenis pesanan yang Anda miliki di BitMEX.

Di bawah ini adalah tangkapan skrin borang pesanan di sebelah kiri. BitMEX juga menyertakan alat kalkulator yang berguna di mana anda dapat menentukan keuntungan / kerugian anda berdasarkan tahap kemasukan dan keluar sasaran anda.

Borang pesanan & amp; Kalkulator

Borang Pesanan BitMEX (kiri) dan Kalkulator PnL (kanan)

Sekiranya anda adalah orang yang pernah berniaga di mana-mana platform dagangan forex atau saham lain yang lebih maju, maka jenis pesanan ini akan anda ketahui. Berikut adalah pesanan:

 • Pesanan Pasaran: Pesanan yang dilaksanakan mengikut kadar pasaran.
 • Perintah Had: Pesanan akan dilaksanakan pada harga yang telah anda pilih
 • Perintah Had Had: Ini akan membuat pesanan had yang dipilih oleh peniaga setelah tahap berhenti tertentu dicapai
 • Hentikan Pesanan Pasaran: Dengan perintah berhenti ini, pesanan akan dilaksanakan di pasaran pada saat tahap berhenti tercapai.
 • Perintah Berhenti Trailing: Ini boleh dianggap sebagai pesanan pasaran berhenti bergerak. Tahap berhenti akan mengikuti harga yang dijelaskan untuk penyebaran dari tahap pasaran.
 • Ambil Pesanan Had Untung: Ini beroperasi seperti perintah berhenti kecuali ia dilaksanakan untuk menutup kedudukan untuk mengunci keuntungan.
 • Ambil Pesanan Keuntungan Pasaran: Ini berfungsi seperti pesanan pasaran berhenti tetapi berkaitan dengan penguncian keuntungan melalui pesanan pasaran setelah tahap tertentu dicapai.

Terdapat dua pesanan lain yang dimiliki BitMEX dalam borang pesanan yang mungkin belum anda temui sebelumnya. Ini adalah pesanan Hidden dan Iceberg yang telah kita bicarakan sebelumnya.

 • Pesanan Tersembunyi: Pesanan tersembunyi adalah pesanan had yang tidak diletakkan pada buku pesanan umum. Ini digunakan oleh peniaga yang tidak mahu peniaga lain mengetahui mengenai kedudukan yang akan mereka laksanakan.
 • Pesanan Iceberg: Ini adalah varian pesanan tersembunyi di mana hanya sebahagian pesanan dipaparkan ke pasaran. Ini dilakukan oleh beberapa peniaga untuk “menyamar” pesanan tersembunyi mereka dari “pedagang yang cerdas”

Sudah tentu, pesanan ini kemungkinan hanya akan digunakan oleh ikan paus crypto yang sangat besar yang pesanannya cenderung memberi kesan besar pada buku pesanan semasa.

Risiko Pembubaran BitMEX

Bagi mereka yang biasa dengan BitMEX, mereka akan mengetahui akan bahaya leverage dan pembubaran yang tinggi.

Apabila anda berdagang di BitMEX dengan leverage sehingga 100x, anda mengambil risiko besar terhadap aset yang tidak menentu itu. Sebenarnya, bahkan ada Bot Twitter yang mengesan pembubaran BitMEX (ia boleh menjadi kejam)

Likuidasi adalah apa yang berlaku apabila harga kedudukan anda mencapai tahap harga “likuidasi”. Sekiranya anda pernah mencapai tahap likuidasi ini maka BitMEX akan mengambil Maintenance Margin yang telah anda taruh dan menutup kedudukan anda. Walaupun anda masih mempunyai margin awal di akaun anda untuk menutup kedudukan anda, ia akan ditutup jika melepasi harga pembubaran.

Inilah sebabnya mengapa ia semestinya kurang optimum dengan kedudukan leverage tinggi di BitMEX. Dengan perdagangan leverage yang lebih rendah, BitMEX memungkinkan kedudukan anda memakan bahagian yang lebih besar dari margin awal anda.

Contohnya, dalam yang menarik ini analisis, penulis mengira bahawa Keperluan Margin Penyelenggaraan (MMR) hampir 50% dari margin awal ketika anda berdagang dengan leverage 100x sedangkan di bawah 5% ketika anda berdagang dengan leverage 10x.

Amaran⚠️: BitMEX adalah cekap dalam melikuidasi kedudukan yang hilang seperti yang mereka lakukan pada perdagangan awal anda.

Oleh itu, analisis menunjukkan bahawa leverage maksimum yang harus anda jual di BitMEX tidak boleh melebihi 25x. Lebih-lebih lagi, jika anda baru memulakan pertukaran, anda harus lebih berhati-hati dengan risiko yang anda ambil.

Deposit dan Pengeluaran

Seperti yang disebutkan, BitMEX adalah pertukaran crypto sahaja. Tidak ada pilihan untuk membiayai akaun anda dengan mata wang fiat.

Akaun dibiayai dan jaminan disimpan hampir secara eksklusif dalam Bitcoin. Oleh itu, anda perlu menghantar Bitcoin ke akaun anda sekiranya anda ingin membiayai. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ini percuma.

Minimum yang boleh anda depositkan ialah 0.001BTC dan tidak ada had pengeluaran. Sekiranya anda ingin melakukan pengeluaran di BitMEX, anda hanya akan memilih tab “baki” dari platform dan kemudian memilih jumlah dan alamat dompet yang dipilih.

Borang Pengeluaran

Memulakan Pengeluaran pada BitMEX

Walaupun deposit adalah automatik, pengeluaran ditangani dengan tangan. Walaupun ini sedikit sebanyak dapat melambatkan prosesnya, ini adalah pilihan yang lebih baik dari segi keselamatan kerana memberi waktu kepada pengguna untuk melihat penarikan yang mencurigakan.

Sokongan Pelanggan BitMEX

Sokongan pelanggan pada BitMEX adalah wajar jika dibandingkan dengan pertukaran lain.

Mereka mendapat sokongan 24/7 melalui e-mel dan tiket. Maklum balas daripada peniaga lain yang kami perolehi adalah bahawa mereka pada umumnya cukup responsif dan rata-rata mengambil masa sekitar satu jam.

Pangkalan Pengetahuan untuk Pertanyaan

Pangkalan Pengetahuan BitMEX untuk Pertanyaan

Petua Pro☎️: Anda boleh mengejar tiket di saluran media sosial mereka seperti Reddit dan Twitter

Sudah tentu, jika anda mengemukakan soalan yang lebih umum, anda lebih senang mencari pangkalan data pengetahuan mereka. Ini agak mudah dilayari dan nampaknya mereka telah merangkumi semua pangkalan mereka.

API BitMEX

Bagi pedagang yang suka membuat kod bot dan algoritma perdagangan mereka sendiri, BitMEX mempunyai REST dan Websocket API yang sangat maju.

Sebenarnya, API mungkin salah satu yang paling lengkap di pasaran. Setiap fungsi yang digunakan di laman web didedahkan melalui API. Ini akan memberi kebebasan kepada para pembangun untuk membuat bot dan aplikasi lain.

Walaupun spesifikasi tepat API BitMEX berada di luar skop tinjauan ini, kami dapat memberi anda panduan tahap tinggi tentang cara menggunakannya.

API Websocket

Salah satu API yang paling popular untuk pembangun adalah soket web yang menggunakan protokol websocket. Ia sangat fleksibel dan mungkin pilihan terpantas bagi pembangun yang hanya ingin mendapatkan data langsung dari bursa.

Oleh itu, API websocket akan menjadi yang terbaik bagi mereka yang membina aplikasi yang menggunakan data pasaran dari BitMEX. Sebilangan besar maklumat ini juga dapat diakses dari bursa tanpa pengesahan diperlukan.

Data ini juga tidak terhad, jadi sebaik sahaja anda berhubung, anda boleh mendapatkan maklumat terkini sekerap yang anda mahukan. Namun, jika anda ingin mendapatkan maklumat yang khusus untuk akaun anda, anda harus mendapatkan pengesahan.

Untuk melakukan ini, anda perlu membuat kunci API di akaun anda. Anda akan menavigasi ke penjanaan utama bahagian semasa log masuk. Anda akan diberikan borang kunci API di bawah.

Penjanaan Kunci API BitMEX

Bentuk penjanaan Kunci API di BitMEX

Anda harus memberikan nama kunci dan memberitahu BitMEX kebenaran apa yang anda mahukan kunci tersebut. Anda juga boleh menyekat sambungan dengan kunci API ini ke alamat IP pilihan anda. Ini boleh menjadi langkah bijak sekiranya ada orang yang dapat memperoleh kunci anda. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai penggunaan kunci umum di sini.

Setelah selesai, anda boleh menekan butang “Buat Kunci API” dan kunci akan dihasilkan untuk anda. Anda kini boleh mengalirkan maklumat khusus akaun melalui sambungan soket web. Namun, anda tidak boleh membuat pesanan melalui soket web. Di sinilah API REST BitMEX dimainkan.

API REST

Sekiranya anda adalah pembangun yang ingin memanfaatkan fungsi penuh API BitMEX, maka anda boleh menggunakan titik akhir REST mereka. Ini merangkumi sejumlah pilihan seperti pelaksanaan pesanan atau pengeluaran dompet. Yang terakhir dilakukan tanpa pengesahan e-mel jadi berhati-hatilah dengannya.

Sekiranya anda menggunakan REST API, ada had kadar yang akan berlaku untuk sambungan anda. Anda akan terhad kepada 300 permintaan setiap jangka masa 5 minit. Sekiranya anda tidak log masuk, had kadar ini ditetapkan kepada 150 setiap 5 minit.

Walau bagaimanapun, jika anda mendapati had ini terlalu ketat dan anda menentangnya, maka anda boleh membuat permintaan khusus dengan menghantar e-mel kepada pasukan sokongan di BitMEX melalui [email protected] Terdapat beberapa syarat yang mesti dipenuhi oleh aplikasi anda sebelum meminta ini. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara ini di sini.

Anda juga harus sedar bahawa BitMEX mempunyai had umum mengenai jumlah pesanan tertunggak dan juga saiz pesanan umum yang boleh anda baca lebih lanjut dalam dokumentasi API mereka.

Sembang Dagangan

Kotak Troll BitMEX

BitMEX “Trollbox”

Sesuatu yang lain yang ditawarkan oleh BitMEX oleh banyak platform FX hari ini adalah pilihan sembang kumpulan.

Ini adalah cara yang cukup kemas untuk anda berkomunikasi dengan peniaga lain dan mendapatkan perspektif mereka mengenai pasaran pada masa ini. Ini dengan tepat dinamakan BitMEX “trollbox”. Terdapat kumpulan sembang dalam bahasa Inggeris, Rusia, Sepanyol, Jepun dan Cina.

Dari segi kualiti perbualan, kotak troll lebih baik… trolling. Sekiranya anda ingin mendapatkan perbualan yang lebih bermakna dengan peniaga maka anda boleh menyertai sembang IRC. BitMEX memberi anda pilihan untuk melakukannya juga.

Program Rujukan BitMEX

Sekiranya anda berpuas hati dengan pengalaman perdagangan BitMEX dan ingin merujuk orang lain, maka anda boleh menggunakan program rujukan BitMEX. Dengan ini, BitMEX memberi anda peluang untuk mendapatkan komisen berdasarkan trader yang boleh anda cadangkan.

Program Rujukan BitMEX

Komisen Rujukan Bitmex

Ini juga sangat berguna bagi pedagang yang mendapat pesanan dalam talian yang agak kuat. Sekiranya anda merujuk seseorang ke BitMEX maka anda akan mendapat peratusan komisen perdagangan dari individu tersebut. Ini akan berbeza-beza bergantung pada jumlah rujukan yang diperdagangkan.

Program rujukan juga bermanfaat bagi mereka yang anda rujuk. Untuk tempoh 6 bulan sejak mereka mendaftar, BitMEX akan memberikan diskaun 10% kepada yuran perdagangan mereka.

Petua Pedagang?: Sekiranya anda mempunyai pengikut, anda boleh mendapatkan pautan penjejakan gabungan anda dan mempromosikannya di Twitter dan Facebook. Komisen untuk anda, potongan untuk mereka

Sekiranya anda ingin mendapatkan pautan rujukan anda, yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke “Akaun & Keselamatan “dan klik” Status Gabungan “. Di sini, anda akan mempunyai papan pemuka gabungan anda yang akan menunjukkan pautan anda serta maklumat penting lain seperti bilangan orang yang telah mendaftar serta jumlah komisen.

Terdapat satu peringatan untuk ini dan ialah apabila sekutu telah dirujuk, mereka harus menyelesaikan pendaftaran mereka dalam masa 7 hari jika anda ingin komisen dapat ditangkap dengan secukupnya. Anda boleh membaca terma dan syarat penuh program afiliasi mereka di sini.

Apa yang Kami Tidak Suka

Walaupun BitMEX tidak diragukan lagi mengagumkan, ada beberapa perkara yang kami fikir memerlukan peningkatan.

Pertama, semasa platformnya maju, antara muka pengguna cukup bertarikh dan perkara dapat disusun dengan lebih baik. Bagi pedagang yang belum pernah menggunakan platform FX dan perdagangan canggih sebelumnya, mungkin agak sukar untuk digunakan pada mulanya.

Terdapat juga kekurangan fungsi perdagangan mudah alih.

Walaupun perdagangan mudah alih bukan untuk semua orang, sangat berguna untuk dapat memantau kedudukan anda dengan cepat semasa anda jauh dari PC. Sudah tentu, mengembangkan aplikasi mudah alih untuk platform seperti BitMEX bukanlah sesuatu yang mudah.

Kelemahan lain tentu saja adalah bahawa ia tidak terbuka untuk peniaga AS.

Sekarang, tidak ada yang menghalang pedagang AS mengakses BitMEX melalui penggunaan VPN. Memandangkan mereka tidak meminta maklumat pengenalan, anda boleh melakukannya dengan mudah.

Adakah melakukannya dengan bijak? Mungkin tidak.

Ini bertentangan dengan terma dan syarat BitMEX dan jika ada situasi di mana anda perlu berinteraksi dengan mereka dan mereka mengetahui bahawa anda adalah penduduk AS, ini hanya boleh menyebabkan lebih banyak masalah.

Kesimpulannya

Satu perkara yang jelas dari tinjauan ini adalah bahawa BitMEX adalah platform perdagangan yang maju dan bukan untuk semua orang.

Dengan BitMEX, anda memperdagangkan aset yang sangat tidak stabil dengan leverage yang boleh mencapai hingga 100x. Ini jelas bukan jenis perdagangan bagi mereka yang baru menggunakan cryptocurrency.

Anda juga harus menyedari hakikat bahawa anda tidak membeli aset yang mendasari dan memasuki perdagangan derivatif. Ini bukan platform yang akan anda gunakan untuk jenis “beli dan tahan”.

Dengan itu, bagi pedagang yang biasa dengan perdagangan margin dan kajian teknikal, maka BitMEX adalah salah satu pilihan terbaik.

Mereka mempunyai keselamatan yang maju, pasukan sokongan pelanggan yang responsif dan mesin perdagangan yang hampir tiada tandingannya.

Sekiranya anda akan menggunakan BitMEX, pastikan bahawa anda menyedari risiko yang timbul dengan perdagangan margin dan tentu saja, jangan sekali-kali mengambil risiko lebih dari yang anda mampu kehilangan.

Gambar Pilihan melalui BitMEX dan Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me