Kajian Derivatif Huobi: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Pasar Derivatif Huobi adalah platform derivatif aset digital pertukaran cryptocurrency Huobi – salah satu yang terbesar dan paling terkenal di angkasa.

Dilancarkan setahun selepas pertukaran utama, Huobi DM menawarkan pelbagai alat dan fungsi untuk memperdagangkan crypto dengan leverage sehingga 100x. Ia juga berusaha untuk mengembalikan reputasi pertukaran tersebut.

Namun, adakah ia benar-benar selamat?

Dalam tinjauan Huobi Derivatif ini, kami akan berusaha menjawabnya. Kami juga akan memberi anda beberapa petua teratas yang perlu anda ketahui untuk memanfaatkan perdagangan anda.

Tinjauan Derivatif Huobi

Huobi DM dilancarkan pada bulan Disember 2018. Ini adalah kejayaan pengembangan pertukaran utama Huobi. Huobi adalah salah satu pertukaran crypto terbesar di ruang yang dilancarkan pada tahun 2013.

Huobi mempunyai pejabat global di Asia, Eropah & Amerika. Selain pertukaran derivatif, mereka juga mempunyai pertukaran tempat utama mereka, kolam perlombongan, meja OTC, dan awan Huobi – senarai yang cukup luas.

Ketika datang ke instrumen derivatif Huobi, mereka menawarkan instrumen niaga hadapan dan pertukaran berterusan. Ini dimanfaatkan hingga maksimum 20x pada niaga hadapan dan 125x pada instrumen swap.

Sejak pelancaran Huobi Derivatives, mereka berjaya meningkatkan jumlah dagangan mereka. Sebagai contoh, selama 24 jam terakhir terdapat jumlah $ 9 bilion dalam jumlah yang diperdagangkan di platform.

Huobi DM menyediakan fungsi perdagangan ini melalui pelbagai platform. Ini termasuk seperti antara muka perdagangan web mereka serta pelanggan PC dan aplikasi mudah alih mereka.

Ini adalah platform global dan dengan itu mereka telah menerjemahkannya ke dalam 7 bahasa yang berbeza. Meskipun jangkauan mereka, ada sejumlah negara di mana layanan ini tidak tersedia. Ini termasuk Amerika Syarikat, Hong Kong, Turki dan beberapa wilayah lain. Anda boleh melihat senarai penuh di sini.

Adakah ia selamat?

Ini mungkin merupakan salah satu soalan paling penting yang boleh diajukan sebelum mereka menggunakan pertukaran baru dan itulah sebabnya ia adalah kriteria utama kami.

Dengan pertukaran derivatif Huobi, kepakaran dan keselamatan di bursa utama pasti akan mempengaruhi langkah-langkah yang berlaku pada pertukaran derivatif. Mari kita lihat beberapa daripadanya.

Keselamatan Pertukaran

Huobi menjalankan prosedur penyimpanan dompet panas dan sejuk. Ini bermaksud bahawa mereka menyimpan sejumlah besar simpanan duit syiling mereka dalam persekitaran luar talian daripada penggodam. Mereka kemudian mempunyai peratusan yang lebih kecil dalam dompet “panas” dengan kemampuan multisig.

Keselamatan Pertukaran Huobi

Beberapa prosedur keselamatan yang berlaku di Huobi Derivatives

Mereka juga mengoperasikan struktur pelayan yang terdesentralisasi di seluruh dunia yang dapat memastikan waktu operasi tanpa mengira sama ada salah satu pelayannya tidak berfungsi. Anda boleh menganggap ini sebagai pengimbangan beban yang berkesan.

Akhirnya, mereka mempunyai langkah-langkah anti DDoS. Kita semua tahu bahawa pertukaran kripto adalah sasaran utama untuk serangan Penolakan Perkhidmatan dan boleh menjadi sangat mengecewakan apabila ini dilakukan pada waktu pasaran puncak.

Pengurusan Risiko

Ini khusus untuk pertukaran derivatif. Mereka harus memiliki perlindungan untuk mengatur risiko yang timbul dari pergerakan pasar yang teruk ketika para pedagang menggunakan pengaruh yang besar.

Inilah sebabnya mengapa Huobi DM mengendalikan dana insurans. Ini adalah sesuatu yang digunakan oleh sejumlah pertukaran lain juga dan membantu melindungi kumpulan perdagangan sekiranya berlaku pembubaran di atas kebangkrutan.

Insurans Huobi

Dana Insurans Huobi yang Melindungi Perdagangan

Pada dasarnya, dana insurans digunakan untuk mencegah apa yang disebut “kerugian sosialisasi”. Ini berlaku apabila peniaga yang menguntungkan di sisi lain perdagangan akan mengurangkan keuntungan mereka untuk membiayai kebangkrutan.

Komunikasi

Semua komunikasi dengan pelayan Huobi dilakukan melalui sambungan SSL 256 Bit. Ini bermaksud bahawa semua data peribadi anda termasuk kata laluan dan maklumat KYC anda disembunyikan dari mata kasar.

Ini juga boleh menjadi kaedah yang baik untuk mengenal pasti percubaan pancingan data yang berpotensi. Sekiranya anda membuka halaman yang tidak mempunyai gembok yang selamat di penyemak imbas, ini bermakna anda harus segera keluar kerana mereka akan menggunakan maklumat peribadi anda.

Keselamatan Akaun

Sering kali, kita adalah pautan paling lemah dalam keselamatan kita sendiri. Itulah sebabnya Huobi telah menyediakan sejumlah alat untuk mengamankan akses anda dan mencegah pencerobohan.

Langkah pertama dan paling penting yang mereka ada adalah pengesahan dua faktor. Ini bermakna bahawa semasa anda log masuk, anda perlu mengesahkan log masuk di telefon anda. Ini boleh dilakukan melalui SMS atau melalui Google Authenticator. Kami mencadangkan yang terakhir untuk mengelakkan penipuan pertukaran sim.

Huobi 2FA

Menetapkan Pengesahan Dua Faktor dalam Akaun

Selain 2FA, anda juga mempunyai pilihan untuk menetapkan kata laluan untuk aset anda. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin mengeluarkan dana anda, anda harus memasukkan kata laluan terlebih dahulu – yang dapat melindungi dari penggodam.

Akhirnya, mereka juga mempunyai pilihan untuk menetapkan kod anti-pancingan data. Ini bermaksud bahawa semua e-mel yang anda terima dari Huobi akan mempunyai kod unik ini dan akan membolehkan anda mengenal pasti e-mel yang tidak kemas.

Aset & Instrumen

Seperti yang telah disebutkan, ada dua jenis instrumen yang dapat Anda jual di platform derivatif Huobi. Ini adalah niaga hadapan tradisional anda dan juga pertukaran atau niaga hadapan yang berterusan.

Dengan instrumen ini, anda memperdagangkan crypto secara marginal. Ini bererti bahawa mereka dimanfaatkan dan pendedahan anda sering kali berlipat ganda dari jumlah yang telah anda letakkan sebagai jaminan.

Jadi, sebagai contoh, jika anda mempunyai syarat margin awal 2%, ini bermakna anda mempunyai leverage 50x. Sekiranya Bitcoin bergerak sebanyak $ 1, kedudukan nota anda akan bergerak 50 kali lebih tinggi daripada itu.

Sekarang setelah anda memahami secara ringkas mengenai pengaruh, mari kita lihat instrumen yang ditawarkan di bursa Huobi.

Niaga hadapan

Niaga hadapan adalah instrumen yang membolehkan pemegang membeli atau menjual beberapa aset pada masa akan datang. Pada dasarnya, anda memperdagangkan beberapa harga instrumen yang akan datang pada tarikh penghantaran yang dipilih.

Dengan instrumen niaga hadapan, anda mempunyai pilihan leverage 1X, 5X, 10X dan 20X. Ini terdapat pada 9 aset cryptocurrency yang berbeza termasuk Bitcoin, Ethereum, EOS, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, Etheruem Classic, Tron & BSV.

Dari segi tarikh luput, mereka mempunyai mingguan, dua mingguan dan Suku Tahunan yang menyelesaikan setiap hari Jumaat. Ketika berkaitan dengan spesifik kontrak, mereka berbeza mengikut aset mana yang diperdagangkan. Berikut adalah beberapa contoh:

 • Bitcoin: Nilai Muka $ 100 dan harga min berubah $ 0.01.
 • XRP: Nilai Muka $ 10 dan harga min berubah $ 0.0001.
 • TRX: Nilai Muka $ 10 dan harga min berubah $ 0,00001.
 • Semua Yang Lain: Nilai Muka $ 10 dan harga min berubah $ 0.001.

Anda juga harus melihat secara spesifik kontrak di Dokumen Huobi. Ini termasuk maklumat seperti rujukan indeks untuk harga dan juga harga dagangan terakhir anda. Yang terakhir hanya dapat dilakukan hingga 10 minit sebelum habis masa berlakunya.

Penting juga untuk diperhatikan walaupun walaupun ini adalah instrumen niaga hadapan pada aset tersebut, aset tersebut hanya diberikan melalui perbezaan harga aset digital. Jadi pada dasarnya, penghantaran fizikal akan berlaku.

Pertukaran

Pertukaran kekal adalah instrumen leveraged yang tidak mempunyai tarikh penghantaran. Mereka ditandakan untuk dipasarkan setiap hari dan menetap 3 kali sehari. Kadang-kadang mereka juga disebut “futures abadi” di bursa lain.

Sebab mereka dipanggil “Tukar” di Huobi Derivatives adalah kerana anda menukar pulangan satu aset untuk pulangan aset yang lain. Di sini, anda menukar pulangan kripto untuk pulangan dolar AS.

Pertukaran Kekal Huobi

Spesifikasi Pertukaran Kekal di Huobi DM

Memandangkan anda melakukan ini, anda perlu membayar kadar pembiayaan. Ini digunakan untuk memastikan bahawa harga pertukaran abadi berlabuh ke pasar spot. Apabila positif, anda akan mempunyai jangka panjang untuk membayar seluar pendek dan sebaliknya untuk negatif.

Di Huobi DM, pertukaran Perpetual mempunyai leverage hingga 125x dan ditulis pada 5 aset yang berbeza. Ini adalah Bitcoin dan Ethereum dengan syiling lain yang akan ditambah tidak lama lagi.

Rujukan Indeks ❓: Ini pada dasarnya adalah harga yang digunakan oleh bursa untuk merujuk kepada yang mendasari. Ini adalah harga gabungan untuk mengambil kira sebarang kemungkinan anomoli.

Anda juga harus perhatikan bahawa walaupun leverage maksimum di bursa adalah 125X untuk pertukaran, ini hanya untuk posisi yang lebih rendah. Semakin besar kedudukan anda, semakin tinggi margin permulaan dan penyelenggaraan anda.

Yuran Derivatif Huobi

Ini adalah satu lagi pertimbangan yang sangat penting bagi mana-mana peniaga. Bayaran yang anda bayar secara langsung mempengaruhi keuntungan perdagangan anda dalam jangka masa panjang.

Huobi menggunakan model yang disebut “pembuat taker” untuk bayaran mereka. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa mereka akan menawarkan yuran yang berbeza berdasarkan sama ada anda membuat atau mengambil mudah tunai.

Bayarannya juga akan berbeza bergantung pada apakah instrumen itu Masa Depan atau pertukaran. Oleh itu, mari kita lihat ini?

Niaga hadapan

Terdapat tiga yuran dalam jadual yuran Niaga Hadapan. Ini adalah pembuat, pengambil dan penghantaran. Bayaran penghantaran adalah yang dibayar sekiranya aset pendasar sebenarnya dihantar kepada anda.

Untuk struktur yuran standard, semua kos Pembuat adalah 0.02% dan semua yuran pengambil adalah 0.03%. Niaga hadapan Bitcoin mempunyai yuran penghantaran sebanyak 0.015% sedangkan semua instrumen niaga hadapan yang lain akan dikenakan bayaran penghantaran sebanyak 0.05%.

Struktur Bayaran Huobi DM

VIP & Struktur Bayaran Market Maker pada Niaga Hadapan

Namun, jika anda adalah pedagang yang dapat memberikan jumlah yang signifikan ke platform maka anda dapat mengajukan permohonan untuk menjadi pembuat pasaran. Ini sebenarnya akan membuat anda mendapat rebat pada kadar pembuat bergantung pada tahap kelantangan yang anda lakukan.

Anda juga berpeluang melamar untuk menjadi pelanggan VIP. Ini dikhaskan untuk peniaga yang datang dari platform lain ke bursa Huobi DM. Terdapat juga tahap yang berbeza di sini walaupun anda harus perhatikan bahawa harga tidak begitu menguntungkan dengan harga dari pembuat pasaran.

Untuk memohon &# 128221 ;: Sekiranya anda ingin melamar menjadi pembuat pasaran maka anda boleh menghantar e-mel [email protected] dan jika anda ingin melamar VIP maka anda boleh menghantar e-mel [email protected]

Manfaat lain yang sangat penting untuk menggunakan derivatif Huobi daripada sebilangan pesaing adalah mereka tidak mengenakan yuran pembubaran. Oleh itu, jika anda tidak dapat menutup kedudukan anda sebelum pembubaran maka anda tidak akan dikenakan bayaran di atasnya.

Pertukaran Kekal

Ketika datang ke pertukaran berterusan, bayaran pembuat adalah 0,02% untuk semua pasangan dan 0,04% untuk biaya pengambil untuk semua crypto Tidak ada bayaran penghantaran kerana ini adalah pertukaran berterusan tanpa penghantaran yang mendasari.

Seperti halnya niaga hadapan, Huobi mempunyai tingkatan yuran yang berbeza untuk mereka yang merupakan VIP atau mereka yang memberikan kecairan yang signifikan untuk pertukaran.

Yuran Pertukaran Huobi

VIP & Bayaran Market Maker pada Swap

Secara amnya, yuran pada Huobi DM hampir sama dengan pertukaran niaga hadapan seperti ByBit atau OKEX. Mereka menawarkan rebat pembuat yang sedikit lebih baik bagi anda yang memberikan kecairan yang diperlukan untuk berada di peringkat ini.

Sekiranya terdapat bayaran lain di rangkaian, anda akan mempunyai yuran pengeluaran yang pada dasarnya hanyalah kos rangkaian yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, jumlah ini minimum dan tidak dikenakan pada bahagian pertukaran.

Pendaftaran

Sekiranya anda ingin memberikan Huobi Derivatives maka anda perlu membuat akaun. Ini sebenarnya cukup mudah. Yang mereka perlukan untuk melengkapkan pendaftaran adalah telefon atau alamat e-mel serta kewarganegaraan anda.

Mereka akan menghantar e-mel kepada anda dengan kod pengesahan yang kemudian anda boleh gunakan untuk mengesahkan e-mel tersebut. Perhatikan bahawa ini hanya berlaku selama 60 saat, jadi sahkan dengan cepat.

Setelah anda mengesahkan e-mel anda akan didaftarkan. Salah satu perkara pertama yang ingin anda lakukan sekarang ialah menyediakan pengesahan dua faktor tersebut untuk memastikan bahawa akaun anda selamat dari awal.

KYC & Pengesahan

Sekarang sesuatu yang perlu anda ketahui mengenai Huobi DM ialah mereka memerlukan KYC penuh dan pengesahan sebelum anda dapat berniaga. Ini bermaksud bahawa anda perlu mengesahkan akaun anda dengan beberapa dokumentasi peribadi seperti pasport, kad pengenalan atau bentuk pengenalan diri yang lain.

Pendaftaran Huobi

Mendaftar di Huobi DerivativesRahsia Privasi &# 128064 ;: Sekiranya anda lebih suka tidak menyerahkan dokumentasi ID anda, masih terdapat sejumlah pertukaran yang tidak memerlukan KYC termasuk seperti PrimeXBT dan Binance

Sekiranya anda akan mengesahkan akaun anda di Huobi Derivatives maka semestinya tidak lebih dari satu hari. Setelah ini selesai, anda perlu menyetujui perdagangan niaga hadapan di akaun anda. Mereka hanya meminta anda untuk mengakui secara elektronik risiko yang timbul dari perdagangan niaga hadapan.

Deposit & Pengeluaran

Sekiranya anda ingin membiayai akaun niaga hadapan, anda perlu memindahkan dana dari akaun tempat anda. Di akaun spot anda, terdapat beberapa cara di mana anda boleh membeli crypto dengan fiat.

Anda boleh menggunakan kad atau anda boleh membiayai melalui wayar dalam pelbagai cryptocurrency yang berbeza. Anda juga boleh memilih untuk melakukan transaksi OTC dengan salah satu daripada banyak penjual yang mereka senaraikan di pasar mereka.

Anda boleh menganggap pasaran OTC ini serupa dengan Bitcoin tempatan. Anda boleh melihat semua statistik untuk penjual ini dan kemudian anda boleh memilih yang mempunyai syarat perjanjian terbaik untuk anda. Penjual ini mempunyai pilihan seperti Wires, Alipay, Western Union, SWIFT dll.

Dana Deposit Huobi

Membiayai kesesuaian anda dengan Bitcoin

Sekiranya anda sudah mempunyai Bitcoin, adalah lebih mudah untuk membiayai akaun anda. Anda hanya perlu pergi ke “akaun Fiat” dan tekan “Deposit”. Ini akan menarik alamat Bitcoin yang boleh anda gunakan untuk membiayai akaun anda.

Catatan &# 128221 ;: Anda perlu menunggu satu pengesahan di rangkaian Bitcoin sebelum dana anda dikreditkan. Anda boleh melihat penjelajah blok untuk mengesan deposit anda.

Sudah tentu, anda juga boleh menyimpan dana dalam pelbagai cryptocurrency lain. Saya menggalakkan anda untuk melihat ikhtisar akaun pertukaran dan anda akan melihat senarai lengkapnya.

Pengeluaran

Pengeluaran adalah semudah itu. Anda perlu menekan pilihan “tarik balik” dan ini akan menghasilkan borang. Di sini anda boleh memasukkan alamat Bitcoin luar talian anda dan menghantar duit syiling ke dompet anda. Walaupun begitu, perhatikan had pengeluaran di bursa.

Platform Futures DM Huobi

Semasa berdagang, anda memerlukan alat yang tepat untuk beroperasi. Di sinilah platform niaga hadapan dan pertukaran Huobi dimainkan.

Platform ini hampir sama ketika datang ke tata letak untuk niaga hadapan dan pertukaran. Mereka hanya akan berbeza dari segi fungsi dan aset yang dapat anda jual dengan instrumen ini.

Susun aturnya cukup intuitif dan senang dijumpai. Di sebelah kiri anda mempunyai semua pasaran yang boleh anda jual. Di tengah anda akan mempunyai carta, di sebelah kiri anda mempunyai buku pesanan anda dan juga pesanan sebelumnya. Kemudian, di bawah carta anda mempunyai borang pesanan anda. Tepat di bawah itulah semua pesanan dan kedudukan anda yang lalu.

UI Futures Huobi

Antaramuka Pengguna Platform Huobi Futures

Ketika datang ke carta, terdapat tiga pilihan yang berbeza untuk anda. Ini adalah carta Huobi standard, carta kedalaman pasaran atau carta pandangan perdagangan. Bagi anda yang tidak tahu, Tradingview adalah salah satu pakej charting terbaik di pasaran. Ia sering digunakan oleh peniaga analisis teknikal.

Burung Hantu Malam &# 129417 ;: Sekiranya anda lebih suka UI yang lebih gelap, anda boleh beralih ke Dark Blue atau Dark. Ini berada di suis tepat di atas carta

Apabila membezakan antara antara Niaga Hadapan dan antara muka Swap, anda akan melihat bahawa untuk niaga hadapan, anda akan mempunyai maklumat mengenai tempoh tamat dan minat terbuka di bahagian atas. Walau bagaimanapun, jika anda menukar, anda akan melihat kadar pembiayaan di bahagian atas platform. Saya telah membincangkan perkara di atas.

Satu lagi perkara yang perlu diperhatikan mengenai platform ini adalah walaupun sangat intuitif, tidak ada panel / widget yang boleh anda bergerak. Ini bermaksud bahawa tidak seperti platform lain, susun atur tidak dapat disesuaikan.

Borang Pesanan

Anda mempunyai beberapa pilihan penyesuaian di sekitar pesanan anda di platform Huobi. Pertama, anda boleh memilih sama ada anda ingin membuka jangka panjang atau menutup perdagangan anda.

Borang Pesanan Futures Huobi

Borang Pesanan di Platform Masa Depan Huobi

Mengenai jenis pesanan, anda mempunyai dua yang boleh anda buat:

 • Perintah Had: Ini pada dasarnya adalah pesanan yang ditetapkan pada harga yang telah ditentukan yang telah anda pilih. Pesanan tidak akan dilaksanakan sehingga pasaran mencapai tahap ini.
 • Perintah Pencetus: Dengan perintah pemicu, pesanan had hanya akan dilakukan setelah pasaran bergerak melewati harga pencetus tertentu.

Anda juga mempunyai parameter tambahan yang tersedia untuk berapa lama pesanan anda dibuka. Mari kita lihat beberapa perkara ini?

 • Poskan Sahaja: Dengan pesanan ini, pesanan tidak akan segera dilaksanakan di pasaran. Mereka ditempatkan supaya anda dapat memastikan status pembuat pasaran itu dengan pengurangan yuran.
 • Segera atau Batal: Dengan perintah ini, ia akan segera dilaksanakan seluruh atau sebagian dan membatalkan yang tidak dilaksanakan dengan segera.
 • Isi Atau Bunuh: Dengan pesanan FOK, baik keseluruhan pesanan anda akan dilaksanakan atau tidak akan dilakukan sama sekali. Perbezaan utama antara IOC ini ialah ia tidak membenarkan pesanan sebahagian

Anda juga akan melihat pada borang pesanan bahawa anda mempunyai pilihan untuk “cross margin”. aset mata wang digital yang sama pada akaun anda akan digunakan sebagai margin semua kedudukan terbuka mata wang digital tersebut.

Sebagai contoh, jika anda membuka satu posisi kontrak BTC, maka semua BTC dalam akaun anda akan menjadi margin kedudukan tersebut, dan jika anda membuka beberapa posisi kontrak BTC, maka semua BTC dalam akaun anda akan menjadi margin yang dikongsi oleh kedudukan terbuka ini. Keuntungan dan kerugian kedudukan satu mata wang digital dapat diimbangi bersama.

Amaran ⚠️: Sekiranya anda akan melakukan perdagangan, pastikan bahawa anda selalu meninggalkan tempat yang mencukupi. Ini akan melindungi risiko kerugian anda

Satu lagi alat yang sangat berguna yang anda ada ialah kalkulator kedudukan. Ini akan membolehkan anda mengira semua tahap terpenting anda sebelum berdagang. Ini termasuk pembubaran, potensi keuntungan dan keperluan margin.

Aplikasi Huobi

Walaupun anda mempunyai antara muka perdagangan dalam talian, Huobi memang mempunyai program komputer dan aplikasi mudah alih yang boleh anda gunakan.

Saya mendapati bahawa program PC lebih berfungsi kerana tidak perlu bergantung pada penyemak imbas PC dan oleh itu jauh lebih pantas. Mereka juga mempunyai grafik yang lebih baik dan anda lebih mengawal parameter perdagangan anda. Program-program ini tersedia pada peranti Windows dan Mac.

Walau bagaimanapun, jika anda seorang peniaga yang selalu dalam perjalanan, di situlah aplikasi mudah alih Huobi masuk. Ini dibangunkan untuk pertukaran utama tetapi anda boleh beralih ke pasaran derivatif di platform niaga hadapan dan pertukaran.

Ini adalah aplikasi yang direka dengan baik dan anda mempunyai pesanan satu sentuhan serta beberapa fungsi asas grafik. Aplikasi ini tersedia di iOS dan Android dan anda boleh pergi ke kedai aplikasi masing-masing untuk mendapatkan maklum balas.

Aplikasi Huobi

Maklum Balas Pelanggan di kedai iTunes dan Google Play

Seperti yang anda lihat, maklum balas umumnya cukup positif. Apa yang juga menggembirakan adalah bagi mereka yang mempunyai kebimbangan, anda dapat melihat bahawa pasukan sokongan segera menindaklanjuti. Ini menunjukkan bahawa mereka cukup pantas dalam bola (sesuatu yang akan saya bahas sedikit).

Saya rasa saya harus menunjukkan sekarang bahawa saya bukan, secara umum, salah satu peminat perdagangan mudah alih terbesar. Ini kerana mereka tidak pernah seefektif memetakan dan memantau pasar di PC. Walau bagaimanapun, jika anda tidak dapat berada di hadapan PC anda sepanjang masa, maka itu adalah alternatif yang baik.

API

Bagi anda yang merupakan pengaturcara, anda akan gembira mengetahui bahawa API global Huobi dapat digunakan di pasaran Niaga Hadapan dan Pertukaran.

Terdapat soket web dan versi REST yang tersedia. Sebaiknya gunakan REST untuk operasi sekali sahaja untuk berdagang dan menarik diri. Anda harus menggunakan soket web untuk data pasaran & kemas kini pesanan. Anda juga harus perhatikan bahawa anda boleh menjadi pembuat pasaran melalui API.

Kunci API Huobi

Menjana Kunci API di Huobi

Sekiranya anda ingin mula menggunakan API maka anda perlu mendapatkan kunci API sendiri. Ini dapat dilakukan dengan mudah dalam pengurusan API papan pemuka akaun anda. Di sini anda boleh memilih sama ada anda mahu ia hanya boleh dibaca, Pengeluaran atau Perdagangan. Anda juga boleh mengikat alamat IP ke API ini sehingga anda dapat memastikan bahawa tidak ada orang lain yang akan menggunakan akaun anda walaupun dikompromikan.

Amaran ⚠️: Jangan berikan kunci API ini kepada pihak luar seperti pengendali bot dll. Terdapat sebilangan besar kes perkhidmatan ini menggunakan kunci API pedagang untuk memulakan taktik jahat

Terdapat banyak panduan berguna yang dapat membawa anda melalui API dan semua fungsi dalam dokumen yang boleh anda baca di sini. Mereka dibahagi antara dokumen untuk perdagangan Spot, Futures dan Swap.

Sokongan

Perkara lain yang penting bagi keseluruhan pengalaman perdagangan adalah tahap sokongan yang diberikan oleh bursa. Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada harus menunggu berjam-jam untuk mendapat sambutan daripada sokongan.

Ketika datang ke Huobi, sebenarnya ada beberapa pilihan untuk mendapatkan sokongan pelanggan mereka. Mungkin cara paling cepat dan berkesan adalah melalui fungsi sembang langsung mereka. Pertama, mereka akan berusaha menolong anda dengan sumber yang ada. Sekiranya tidak berjaya, anda boleh menghubungi ejen langsung.

Sokongan Huobi

Sokongan Sembang Langsung di Derivatif Huobi

Semasa kami melakukan itu, kami dibantu dalam masa 2 minit. Orang yang menolong kami juga cepat menjawab pertanyaan kami dan mengetahui apa yang kami cari. Fungsi sembang langsung ini dibuka 24/7

Sebagai alternatif, anda juga boleh menghantar tiket melalui bahagian sokongan mereka. Ini akan memastikan bahawa pertanyaan anda diarahkan ke bahagian yang betul dan akan membolehkan anda mengesan kes anda dengan tepat. Mereka cuba membalas semua pertanyaan dalam masa kurang dari 24 jam.

Petua Teratas ✅: Sekiranya anda ingin mengejar tiket anda, maka anda boleh mendapatkannya di saluran media sosial mereka. Ini termasuk suka Twitter dan Telegram

Sebagai alternatif, jika soalan anda lebih bersifat rutin maka anda boleh terus membaca FAQ dan dokumen sokongan mereka – ini dipenuhi dengan panduan berguna dan yang lain pasti akan mengemukakan soalan serupa sebelum ini.

Komuniti & Pendidikan

Walaupun sebilangan broker suka membiarkan pedagang mereka menggunakan peranti mereka sendiri, yang lain suka memberi mereka panduan dan sumber pendidikan yang berguna untuk meningkatkan perdagangan mereka. Di sinilah Huobi berusaha membuat pengecualian.

Mungkin cara terpantas untuk mengetahui bagaimana menggunakan platform Huobi adalah melalui video pengajaran mereka. Ini adalah video “kontrak perdagangan 101” mereka yang disajikan dengan cukup baik dan cukup jelas untuk orang yang mempunyai pelbagai tahap pengalaman.

Ini termasuk video seperti:

 • Apa itu perdagangan aset digital?
 • Cara membuka perdagangan
 • Memanfaatkan
 • Mekanisme Margin
 • Tempat & Perdagangan Kontrak

Sekiranya anda mahukan gambaran keseluruhan yang lebih mendalam, anda boleh melihat panduan dan sumber tambahan. Ini membahas topik serupa tetapi menggunakan contoh pengajaran dan cukup komprehensif.

Komuniti

Sesuatu yang lain yang dimiliki oleh Huobi Derivatif yang dapat memberi manfaat kepada semua peniaga adalah komuniti aktif. Ini bagus kerana ia membolehkan anda melancarkan idea daripada peniaga lain dan memahami apa yang sedang berlaku di pasaran.

Komuniti ini dikendalikan oleh Huobi pada aplikasi sembang termasuk WeChat, Telegram dan Tencent. Walau bagaimanapun, nampaknya sebahagian besar pengguna di Telegram tidak begitu aktif yang sangat disayangkan.

Komuniti Huobi

Menyertai Komuniti Huobi

Mungkin kerana semakin ramai peniaga mula menggunakan derivatif di Huobi maka mereka cenderung untuk terlibat dengan pedagang lain. Masih ada komuniti yang aktif di WeChat dan Tencent untuk pedagang Cina di luar sana.

Kawasan untuk Penambahbaikan

Walaupun terdapat banyak perkara yang sangat kami sukai mengenai tawaran Huobi DM, masih banyak bidang yang perlu diperbaiki.

Pertama, akan lebih baik untuk melihat lebih banyak liputan aset di sekitar produk pertukaran berterusan mereka. Ini akan menjadikan mereka berdaya saing terhadap semua pertukaran lain yang menawarkan instrumen jenis ini dengan banyak aset.

Ketika datang ke platform perdagangan, lebih baik melihat lebih banyak fungsi pesanan. Pada masa ini, anda hanya boleh membuat had dan mencetuskan pesanan. Walaupun ini akan memuaskan kebanyakan peniaga, ia akan meninggalkan beberapa jenis profesional yang dikehendaki.

Akhirnya, sangat bagus untuk melihat apakah mereka dapat memasukkan panel ke antara muka pengguna mereka. Ini membolehkan peniaga menyesuaikan susun atur untuk memenuhi keperluan perdagangan mereka dengan sebaik-baiknya.

Kesimpulannya

Jadi, secara ringkas. Kami sangat menyukai produk niaga hadapan Huobi. Ia bukan hanya berfungsi sangat baik tetapi juga aman dan memanfaatkan kepakaran yang dimiliki pasukan di pertukaran utama Huobi.

Untuk instrumen niaga hadapan, terdapat pelbagai aset dan leverage yang baik. Pasaran juga cukup cair dan semua ini diperdagangkan pada platform perdagangan yang sederhana namun mampu dilakukan secara teknikal. Anda juga boleh memperdagangkan program PC dan aplikasi mudah alih.

Dalam soal keselamatan, mereka telah mengambil semua langkah berjaga-jaga yang sama yang digunakan di bursa utama. Dana insurans 20,000 BTC mereka yang kuat menjadikan mereka dilindungi dengan baik dan mereka tidak mempunyai satu pun dana trader sejak mereka mula beroperasi.

Ya, ada bidang yang perlu diperbaiki tetapi pertukaran masih berkembang dan membina fungsi. Kita hanya boleh berharap mereka mengambil kira cadangan peniaga.

Oleh itu, adakah wajar dipertimbangkan?

Nah, jika anda mencari pertukaran niaga hadapan yang sangat berfungsi dan selamat yang disokong oleh salah satu nama terbesar dalam perniagaan, maka ia patut dicuba.

Amaran ⚡️: Berdagang produk niaga hadapan leveraged sangat berisiko. Pastikan anda mengamalkan pengurusan risiko yang mencukupi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me