Kajian DueDEX: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

DueDEX adalah pertukaran niaga hadapan Bitcoin baru yang telah membuka buku mereka kepada peniaga yang mencari jalan lain untuk berdagang dengan leverage.

Pertukaran ini menawarkan leverage sehingga 100x pada Bitcoin. Ini digabungkan dengan platform mereka yang agak unik dan enjin sepadan kilat. Ia tidak kekurangan persaingan walaupun diberi pelbagai pertukaran lain.

Jadi, bolehkah pertukaran baru itu dipercayai?

Dalam tinjauan DueDEX ini, saya akan berusaha menjawabnya. Saya akan memberikan semua yang anda perlu ketahui mengenai pertukaran tersebut serta beberapa petua teratas semasa anda mula berniaga di sana.

Gambaran keseluruhan

DueDEX adalah nama dagang CKG Global Trading Limited yang merupakan syarikat yang berpusat di Belize. Syarikat mempunyai nombor pendaftaran 172257.

Ia diasaskan oleh Bo Wang yang merupakan pengusaha blockchain Cina. Bagi anda yang tidak tahu, Bo adalah pengasas bersama Factom – penyelesaian blockchain perusahaan.

Sama dengan pertukaran seperti ByBit dan PrimeXBT, DueDEX adalah pertukaran niaga hadapan Bitcoin. Ini bermaksud bahawa anda akan memperdagangkan instrumen derivatif pada harga Bitcoin. Ini bermakna anda boleh memanfaatkan kedudukan anda hingga 100x.

DueDEX juga bekerjasama dengan sejumlah penyedia kecairan peringkat teratas. Ini bermaksud bahawa anda mempunyai kecairan yang mendalam untuk semua pesanan anda. Mereka juga mempunyai mesin yang sepadan yang dapat memproses lebih dari 100k TPS.

Ia juga merupakan pertukaran tanpa KYC yang tidak memerlukan maklumat peribadi untuk membuat akaun. Ini tidak seperti Coinbase et al yang memerlukan KYC penuh daripada peniaga mereka.

DueDEX mengambil pedagang dari seluruh dunia walaupun terdapat beberapa wilayah di mana mereka menyekat pengguna. Ini termasuk Amerika Syarikat, Hong Kong dan lain-lain. Anda boleh melihat senarai penuh di sini.


Adakah DueDEX Selamat?

Ini mungkin merupakan salah satu soalan yang paling penting yang boleh ditanyakan oleh mana-mana pedagang dari pertukaran (terutama yang baru). Jadi, bagaimana DueDEX benar-benar menumpuk?

Baiklah, ada beberapa bidang yang akan kita teliti ketika berusaha menentukan apakah akan menggunakan pertukaran. Ini termasuk perkara seperti keselamatan pengguna, keselamatan pertukaran, penyimpanan duit syiling dan pengurusan risiko perdagangan.

Mari kita perhatikan setiap perkara ini?

Keselamatan Syiling

Untuk penyimpanan duit syiling, DueDEX menggunakan prosedur penyimpanan sejuk. Ini bermaksud bahawa duit syiling disimpan dalam persekitaran luar talian yang menjadikannya selamat dari penggodam dan terputus dari internet.

Keselamatan Syiling DueDex

Dasar DueDex mengenai Keselamatan Syiling

Duit syiling ini disimpan dalam dompet Multi-sig. Ini bermaksud bahawa untuk memindahkan dana, ada sejumlah individu di DueDEX yang diminta untuk menyetujui ini dan menandatangani transaksi.

Ketika menggunakan storan panas, dompet multisig ini hanya boleh digunakan tiga kali sehari. DueDEX memproses pengeluaran secara berkumpulan secara manual dan melalui prosedur berlapis-lapis.

Catatan ✍️: Memandangkan pengeluaran dilakukan secara manual, anda perlu menunggu masa pengeluaran untuk proses anda. Walaupun ini mungkin mengecewakan, ini adalah kaedah yang lebih selamat untuk menguruskan duit syiling.

Keselamatan Pelayan

Infrastruktur perdagangan DueDEX dihoskan pada seni bina Microsoft Azure. Ini adalah salah satu infrastruktur pengkomputeran awan yang paling kuat di sekitar. Ini akan memastikan masa berterusan buku perdagangan mereka.

Lebih-lebih lagi, Microsoft Azure adalah salah satu perkhidmatan hosting awan yang paling selamat di sekitar. Ini bermaksud bahawa bukan sahaja data anda selamat tetapi juga bermaksud bahawa mereka dapat membendung sebarang masalah yang berkaitan dengan serangan DDoS dll..

Keselamatan Komunikasi

Tidak menghairankan bahawa laman web DueDEX sepenuhnya disulitkan SSL. Ini bermaksud bahawa semua komunikasi antara anda dan pertukaran disulitkan dan disembunyikan daripada ancaman penggodam.

Sijil DueDex SSL

Sijil DueDex SSL

Pada ketika ini, anda harus sentiasa memastikan bahawa anda dapat melihat kunci gembok yang selamat di penyemak imbas anda. Sekiranya anda tiba di halaman yang tidak memilikinya, ini boleh menjadi halaman phishing dan anda harus segera pergi.

Keselamatan Pengguna

Sudah tentu, keselamatan sering bermula pada pengguna. Sebilangan besar peretasan berlaku kerana pengguna secara tidak sengaja memberikan kawalan akaun mereka melalui kata laluan atau kunci API. Walau bagaimanapun, DueDEX mempunyai beberapa prosedur untuk melindungi daripada perkara ini.

Salah satunya ialah mereka memberikan pengesahan dua faktor. Ini bermaksud bahawa untuk masuk ke akaun anda, anda juga perlu mengesahkan log masuk dengan telefon anda.

Pengesahan Faktor DueDex Two

Pilihan Pengesahan Dua Faktor DueDexPengesah &# 128242; ️: Untuk pilihan pengesah di atas, anda perlu memuat turun Google Authenticator. Anda boleh memuat turunnya dari Kedai Google Play.

Kami mendorong anda untuk mengaturnya pada saat anda membuat akaun. Dengan pengesahan dua faktor, walaupun penggodam mempunyai akses ke kata laluan anda, mereka tidak dapat log masuk tanpa telefon anda.

Pengurusan Risiko

Memandangkan DueDEX adalah pertukaran niaga hadapan yang menawarkan leverage 100x, anda mempunyai risiko pasaran yang besar. Ini benar terutamanya untuk aset yang tidak stabil seperti Bitcoin.

DueDEX mempunyai sejumlah langkah untuk mengambil pedagang yang berada di bawah margin penyelenggaraan mereka. Ini disebut likuidasi dan DueDEX harus melakukan ini sebelum margin penyelenggaraan habis (dijelaskan di bawah).

Sekiranya terdapat situasi di mana ini tidak dapat dilakukan, kerugian atas pembubaran harus ditebus. DueDEX telah menubuhkan dana insurans untuk melindungi ini dan mencegah “kerugian sosialisasi” di kalangan peniaga.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai dana insurans DueDEX di sini. Walau bagaimanapun, DueDEX mempunyai sistem untuk mencegah penggunaan dana insurans. Ini dipanggil auto-deleveraging dan saya akan membahasnya di bawah.

Leverage DueDEX

Seperti yang telah disebutkan, DueDEX adalah pertukaran niaga hadapan. Ini bermaksud bahawa apabila anda memasuki perdagangan di DueDEX anda memasuki posisi dalam kontrak niaga hadapan.

Bagi mereka yang tidak tahu, kontrak Niaga Hadapan adalah perjanjian untuk membeli atau menjual beberapa instrumen kewangan pada masa akan datang (tarikh luput). Ini bermaksud bahawa anda boleh mengambil posisi panjang atau pendek dengan niaga hadapan.

Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa kontrak niaga hadapan di DueDEX tidak mempunyai masa tamat. Mereka adalah niaga hadapan yang berterusan yang bermaksud bahawa harga tanda anda adalah harga spot dan bukan harga masa depan.

Duedex Perdagangan Leveraged

Kekuatan perdagangan Leverage. Pulangan / Kerugian Dibesar

Kini, produk niaga hadapan bermaksud anda boleh membuat perdagangan crypto margin perdagangan (atau dengan leverage). Ini bermaksud bahawa anda dapat mengambil posisi yang berlipat ganda dari jumlah dana anda.

Sebagai contoh, jika anda berdagang dengan leverage 100x, ini bermakna anda hanya perlu meletakkan margin awal yang 1% dari jumlah keseluruhan pesanan anda. Oleh itu, walaupun harga Bitcoin (BTC) hanya bergerak sedikit, keuntungan / kerugian anda akan bertambah besar.

Amaran ⚠️: Anda boleh menyesuaikan leverage anda dan kami menasihati anda untuk memulakan dengan had leverage yang lebih rendah. Leverage 50x boleh sama menguntungkan apabila dilakukan dengan betul.

Walaupun margin awal adalah jumlah yang harus anda simpan dalam akaun anda untuk membuka posisi, anda juga diminta untuk memasukkan margin penyelenggaraan. Pada DueDEX ini ditetapkan pada 0.5%.

Jadi, sebagai contoh, jika anda telah mengambil kedudukan 10BTC, anda diminta untuk menghantar 0.15BTC. 0.1BTC ini adalah margin awal yang akan dipegang oleh bursa. 0.05BTC disimpan sebagai margin penyelenggaraan.

Pembubaran

Ini adalah istilah yang terkenal dalam perdagangan niaga hadapan. Inilah yang berlaku apabila ekuiti anda jatuh di bawah tahap margin pemeliharaan yang diperlukan. DueDEX akan segera menutup kedudukan anda.

Sekiranya harga yang mereka berjaya mencairkan kedudukan anda lebih besar daripada “Harga kebangkrutan” maka margin awal anda akan diambil dan dihantar ke dana insurans yang telah kami bicarakan di atas.

Melikuidasi kedudukan DueDex

Proses Pencairan Posisi pada DueDex

Sekiranya, bagaimanapun, DueDEX tidak dapat melikuidasi kedudukan anda di atas harga kemuflisan maka mekanisme Deleveraging Auto akan berlaku. Saya tidak akan menggunakan mekanik sepenuhnya di sini tetapi pada dasarnya ini adalah kaedah untuk membuang risiko semua buku perdagangan.

Sekiranya ada peniaga yang rugi yang tidak dapat dilikuidasi di atas harga kemuflisan maka peniaga yang bertentangan dengan leverage paling banyak atau PnL terbaik akan dilikuidasi. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai bagaimana ADL berfungsi di sini.

Bayaran DueDEX

Sesuatu yang benar-benar dapat menjana keuntungan anda adalah bayaran yang dikenakan oleh pertukaran. Oleh itu, ia adalah salah satu pertimbangan terpenting bagi kita.

Jadi, bagaimana rupa mereka di DueDEX?

Nah, untuk bayaran perdagangan, DueDEX menggunakan model bayaran pembuat-pengambil. Ini bermaksud bahawa peniaga yang memberikan (membuat) kecairan di bursa akan mendapat rebat sementara mereka yang mengambil akan dikenakan bayaran.

Pembuat / Pengambil ❓: Sekiranya anda keliru dengan syarat-syarat ini, yang perlu anda ketahui ialah pengambil biasanya pesanan pasaran sedangkan pembuat membuat pesanan had.

Pada masa ini, anda akan dikenakan bayaran 0,075% sebagai pengambil dan anda akan mendapat rebat sebanyak 0,025% jika anda seorang pembuat. Ini betul-betul sesuai dengan yuran yang anda ada di bursa lain seperti ByBit et al.

Yuran Perdagangan DueDex

Struktur Bayaran Mudah di DueDex

Dari segi bayaran lain, anda juga akan dikenakan “kadar pendanaan”. Walau bagaimanapun, ini bukan bayaran yang dikenakan kepada DueDEX. Ini adalah bayaran pembiayaan yang boleh anda fikirkan sebagai kadar faedah pada kedudukan yang dipinjam.

Ini adalah kadar yang dibayar kepada pasaran terbuka dan bergantung pada perbezaan kadar faedah antara pendanaan USD dan pembiayaan BTC. Memandangkan ini adalah harga pasaran, ia tidak tetap dan mungkin positif / negatif bergantung pada keadaan.

Akhirnya, tidak ada bayaran untuk mendepositkan dana walaupun anda mungkin perlu membayar sedikit penambang semasa pengeluaran. Ini dilakukan untuk menampung kos transaksi yang perlu dibayar oleh DueDEX bagi pihak anda.

Pendaftaran DueDEX

Dengan andaian bahawa anda berpuas hati dengan DueDEX dan ingin memberikannya putaran maka anda perlu mendaftarkan akaun. Jadi, anda boleh menavigasi ke laman utama dan tekan butang “daftar”.

Mendaftar DueDex

Mendaftar di DueDex melalui Surat & Telefon

Semasa mendaftar dengan DueDEX, anda boleh menggunakan e-mel atau nombor telefon. “Kod Rujukan” adalah jika orang lain telah merujuk anda ke platform. Program rujukan adalah sesuatu yang akan kita bahas di bawah.

Setelah selesai mendaftar, anda akan dihantar pautan pengesahan. Setelah anda mengesahkan e-mel tersebut maka anda boleh log masuk semula ke akaun anda. Pada tahap ini, kami mendorong anda untuk menetapkan pengesahan dua faktor anda di telefon bimbit anda.

Perkara lain yang mungkin anda perhatikan ialah DueDEX tidak memerlukan sebarang bentuk KYC. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu menghantar dokumen atau menunggu pasukan mereka menyetujui permohonan anda. Ini tentu saja bagus untuk anda yang meminati privasi.

Deposit / Pengeluaran

Setelah akaun anda didaftarkan, anda perlu membiayai akaun langsung untuk memulakan perdagangan. Pergi ke bahagian “deposit” di kawasan pentadbiran akaun anda.

Di sini anda akan diberikan alamat Bitcoin dan juga kod QR. Ini adalah alamat dompet yang perlu anda gunakan untuk membiayai akaun anda. Sebaik sahaja anda menghantar dana, anda dapat memantau urus niaga pada penjelajah blok Bitcoin.

Petua Teratas &# 128175 ;: Perhatikan bonus deposit yang ditawarkan DueDex. Ini boleh menjadi cara yang baik untuk meningkatkan perdagangan anda walaupun kami mendorong anda untuk membaca T&Cs

Pengeluaran adalah semudah itu. Anda boleh menekan tab “Pengeluaran” di mana anda boleh mengemukakan permintaan. Di sini anda boleh memasukkan alamat luar talian anda. Seperti yang disebutkan di atas, anda harus mengambil perhatian bahawa pengeluaran hanya diproses secara manual tiga kali sehari.

Pengeluaran diproses pada jam 0:00, 8:00, 16:00 (UTC). Anda juga harus perhatikan bahawa permintaan penarikan dapat dibuat kapan saja hingga 30 minit sebelum waktunya. Oleh itu, jika anda membuat permintaan selepas ini, anda harus menunggu sehingga waktu pengeluaran berikutnya.

Platform Dagangan DueDEX

Masa untuk masuk ke perut binatang dan melihat platform perdagangan DueDEX yang sangat digemari. Jadi, jika anda berada di akaun anda, anda boleh menekan “Trade” dan anda menuju ke antaramuka.

Kesan pertama kami adalah bahawa ia cukup baik dan intuitif. Susun aturnya hampir sama dengan beberapa platform perdagangan leveraj lain yang telah kami kaji.

Tepat di tengah-tengah platform anda mempunyai carta harga anda. Anda akan melihat bahawa carta ini kelihatan hampir serupa dan itu kerana ia adalah perisian tradingview. Carta perdagangan adalah beberapa yang paling berfungsi dalam industri.

Platform DueDex

Antaramuka Dagangan Platform DueDex

Carta ini adalah impian penganalisis teknikal crypto kerana mereka memungkinkan untuk melakukan analisis yang cukup maju. Anda mempunyai trend, petunjuk, kajian dan juga peluang untuk menyimpan templat carta anda untuk kemudian.

Sekiranya anda ingin melihat kedalaman pasaran DueDEX, anda boleh menukarnya pada modul carta. Kedalaman pasaran membolehkan anda mengetahui lebih mudah mengenai kecairan buku pada masa itu.

Petua Teratas &# 128175 ;: Anda juga boleh mengembangkan carta untuk menjadikannya skrin penuh. Ini dapat memudahkan memetakan tren.

Tepat di bawah carta ini, anda mempunyai pesanan yang lalu dan sekarang. Anda juga mempunyai kedudukan terbuka dan PnL secara langsung. Akhirnya, anda mempunyai fungsi untuk membatalkan semua pesanan di kanan atas pesanan ini.

Kemudian di sebelah kanan carta anda mempunyai perdagangan terkini dan juga buku pesanan langsung. Anda juga dapat menyesuaikan bagaimana buku pesanan disajikan dan memilih untuk melihat hanya pesanan beli atau pesanan jual.

Akhirnya, di sebelah perdagangan terbaru, anda mempunyai buku pesanan anda sendiri. Di sini anda boleh membuat pesanan anda dan anda mempunyai pelbagai pilihan penempatan pesanan yang boleh anda gunakan. Mari kita lihat beberapa perkara yang akan kita lakukan?

Penempatan Pesanan

Perkara pertama yang akan anda perhatikan ketika melihat borang pesanan anda ialah anda boleh memilih untuk membuat tiga jenis pesanan. Ini adalah perkara berikut:

  • Perintah Had: Pesanan had adalah pesanan yang ditempatkan jauh dari pasar pada harga yang telah ditentukan. Setelah pasaran mencapai tahap ini, pesanan anda akan dilaksanakan mengikut parameter yang anda tentukan awalnya (kurangkan sahaja & pesanan pos).
  • Pasar: Ini adalah pesanan yang akan dilaksanakan dengan harga pasaran. Ini juga biasanya dilaksanakan sebagai pesanan pengambil sehingga anda akan membayar yuran pengambil
  • Berhenti Pasar: Ini adalah perintah Berhenti yang akan dilaksanakan pada tingkat pasar ketika tahap yang telah ditentukan dilanda. Tahap ini adalah tahap berhenti anda dan boleh digunakan untuk mengambil untung atau menghentikan kerugian.
  • Had Berhenti: Ini juga merupakan stop loss tetapi bukannya dilaksanakan pada tingkat pasar ketika terkena, akan ditempatkan sebagai batas pesanan pada harga yang telah ditentukan pada awalnya.

Anda juga akan menyedari bahawa untuk setiap jenis pesanan anda boleh menetapkan jumlah leverage anda. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda mungkin harus memulakan dengan had leverage yang lebih rendah kerana perdagangan pada 100x terlalu berisiko.

Jenis Pesanan DueDex

Beberapa Jenis Pesanan di DueDex

Anda juga harus perhatikan bahawa semasa anda membuat pesanan had, anda dapat memilih berapa lama pesanan anda tetap berkuat kuasa. Anda memiliki pilihan untuk “Baik sampai Dibatalkan”, “Segera atau Batal” atau “Isi atau Bunuh”. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai parameter masa ini dalam dokumen DueDEX.

Ketika menyamai pesanan anda, DueDEX mempunyai mesin pencocokan yang cukup berkesan. Ini dapat memproses sekitar 100k transaksi sesaat dengan kependaman hanya 10 milisaat – bagus untuk pelaksanaan terbaik.

Testnet

Perkara lain yang mungkin ingin anda gunakan di DueDEX ialah Testnet mereka. Anda boleh menganggapnya sebagai platform demo yang tersedia di testnet.duedex.com.

Pada dasarnya, Testnet ini meniru semua syarat perdagangan yang anda miliki di bursa sebenar. Satu-satunya perbezaan ialah anda berdagang dengan duit syiling ujian yang tidak dapat ditarik balik.

Duit Syiling &# 128176 ;: Sebelum anda boleh berniaga di testnet, anda perlu mendapatkan duit syiling ujian dari faucett. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara itu di sini

Ini boleh menjadi kaedah yang baik bagi anda untuk menguji strategi perdagangan anda dan membiasakan diri dengan platform perdagangan DueDEX sebelum anda menyimpan wang. Anda juga akan menggunakan testnet untuk mencuba API mereka (lebih lanjut mengenai ini di bawah).

Sokongan Pelanggan DueDEX

Perkara lain yang sangat kami beri penekanan adalah sokongan pelanggan. Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada harus menunggu berjam-jam untuk mendapatkan tiket untuk dihadiri oleh kakitangan sokongan.

Jadi, bagaimana DueDEX menumpuk?

Mereka cukup berkesan. Cara terbaik untuk mendapatkannya adalah melalui borang hubungan mudah mereka di laman web mereka. Mereka mempunyai ejen sokongan yang tersedia 24/7 dan kami mendapat sambutan dalam masa 2 jam.

Sokongan Pelanggan DueDex

Tempat untuk mencapai Pasukan Sokongan Pelanggan DueDex

Sudah tentu, ada juga cara yang lebih tradisional untuk menghubungi mereka termasuk di e-mel sokongan mereka ([email protected]). Malangnya, tidak ada telefon sembang langsung yang tersedia.

Petua Pro &# 128175 ;: Sekiranya anda ingin mempercepat tiket anda, anda boleh menghubungi mereka melalui akaun media sosial mereka. Anda boleh memukulnya Twitter atau mereka Telegram.

Sudah tentu, anda mungkin tidak perlu meminta sokongan pelanggan terlebih dahulu. Ini kerana mereka mempunyai Pusat Bantuan yang cukup luas dengan banyak soalan yang paling kerap dijawab.

API DueDEX

Ada pengaturcara di luar sana? Anda akan gembira mengetahui bahawa DueDEX mempunyai API yang cukup mantap di mana anda dapat membuat kod algoritma perdagangan anda sendiri. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai API di repositori rasmi.

Sekiranya anda ingin memulakan perdagangan melalui API maka anda perlu mendapatkan kunci API anda. Ini juga boleh dilakukan di bahagian akaun anda. Setelah sampai di sana, anda perlu menghasilkannya terlebih dahulu.

Kunci API DueDex

Menjana Kunci API DueDex anda

Anda perlu memberikan nama kunci API serta memutuskan kebenaran apa yang anda mahukan kunci tersebut (baca, tulis, berniaga). Akhirnya, anda juga boleh memilih untuk melabel putih alamat IP tunggal dari tempat pertukaran akan menerima perintah – langkah bijak.

Sudah tentu, semasa kita membahas kunci API, saya harus memberi amaran kepada anda tentang risiko pemberian kunci API ini kepada pihak ketiga. Sesiapa sahaja yang mempunyai izin perdagangan dan kunci API anda dapat menjalankan perdagangan. Perkhidmatan bot perdagangan telah menggunakan kunci API secara jahat pada masa lalu di bursa seperti Binance.

Program rujukan

Sekiranya anda mempunyai pengalaman yang menyenangkan di DueDEX dan ingin merujuk orang lain, anda pasti gembira mengetahui bahawa DueDEX mempunyai program rujukan / gabungan yang cukup menarik.

Mereka memberi anda peluang untuk memperoleh hingga 30% dari komisi seumur hidup dari arahan langsung anda. Ini bermaksud bahawa bagi setiap pedagang yang mendaftar dengan pautan rujukan anda, anda akan mendapat 30% daripada yuran perdagangan mereka.

Catatan &# 128221 ;: Sudah tentu, anda harus membaca T&Cs yang disertakan dengan program afiliasi ini untuk memastikan bahawa anda merujuk pengguna dengan cara yang mematuhi.

Terdapat juga tahap komisen afiliasi tambahan yang ada di DueDEX. Sekiranya arahan anda merujuk seseorang dan mereka mula berniaga, maka anda akan mendapat 10% daripada yuran perdagangan yang mereka hasilkan sepanjang hayat mereka di platform.

Perolehan DueDex

Memperoleh Potensi dengan Affiliate DueDex

Perkara lain yang sangat kami sukai mengenai program afiliasi DueDEX ialah terdapat penyelesaian harian. Ini bermaksud bahawa anda berhak mengeluarkan wang anda sehari selepas komisen diperoleh – cukup menyegarkan.

Kawasan Untuk Penambahbaikan

Walaupun ada banyak perkara yang sangat kami sukai mengenai DueDEX, masih banyak ruang untuk diperbaiki.

Perkara pertama dan paling jelas bahawa pertukaran hanya membolehkan anda berdagang niaga hadapan Bitcoin. Ini cukup mengehadkan dan hampir semua bursa pesaing menawarkan niaga hadapan pada aset lain.

Kemudian tidak ada aplikasi mudah alih yang tersedia. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin berdagang semasa anda berada jauh dari PC anda, anda perlu menggunakan penyemak imbas mudah alih – jauh dari ideal.

Begitu juga, sementara platform perdagangan cukup berfungsi, nampaknya ia mempunyai kebanyakan ciri yang sama dengan platform perdagangan yang sudah ada. Sekiranya DueDEX benar-benar ingin bersaing, ia harus mengembangkan beberapa platform USP.

Akhirnya, reputasi dalam talian DueDEX masih terhad kerana ia merupakan pertukaran baru. Sudah tentu, ini adalah sesuatu yang dihadapi oleh semua pertukaran baru dan selagi mereka memberikan perkhidmatan yang sama seperti yang kita hadapi; reputasi akan ditegakkan dari masa ke masa.

Kesimpulannya

Secara ringkasnya, kami mendapati DueDEX sebagai pertukaran yang cukup mengagumkan. Leverage yang mencukupi, keselamatan duit syiling yang kuat dan pelaksanaan pantas yang dapat memproses pesanan dalam milisaat.

Kami juga menyukai kenyataan bahawa mereka mempunyai program rujukan yang menarik dengan pasukan perkhidmatan pelanggan yang sangat responsif. Begitu juga, bayaran perdagangan mereka cukup menarik dan ada insentif yang mencukupi untuk pembuat pasaran.

Lebih-lebih lagi, dari perspektif pengurusan risiko, DueDEX nampaknya telah melintasi T mereka dan menghiasi I mereka. Mereka mempunyai sistem deleveraging automatik untuk mengurangkan risiko kerugian dan jika gagal – selalu ada dana insurans itu.

Ya, ada ruang untuk diperbaiki, tetapi ini adalah pertukaran baru. Mereka mempunyai rancangan untuk melancarkan lebih banyak ciri dan fungsi semasa mereka berkembang. Sesungguhnya, seseorang berharap agar tinjauan yang membina seperti kami akan diambil kira semasa mereka ingin memperbaikinya.

Jadi, adakah DueDEX pertukaran untuk anda?

Sekiranya anda mencari pertukaran niaga hadapan Bitcoin yang selamat dan berfungsi dengan baik, maka mereka perlu dipertimbangkan.

Amaran ⚡️: Berdagang Niaga Hadapan Bitcoin sangat berisiko dan anda boleh kehilangan keseluruhan pelaburan anda. Pastikan anda mengamalkan pengurusan risiko yang mencukupi

Imej Pilihan melalui DueDex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me