Kemas kini Pelan Harga – Shrimpy Developer API

>

Pasukan Shrimpy dengan gembira mengumumkan perubahan besar akan datang ke API pembangun!

Kemas kini awal merangkumi sistem pembayaran berasaskan kredit baru, penjenamaan semula laman web pembangun, dan titik akhir baru untuk membuang pengguna.

Pembangun yang ada dengan langganan digalakkan untuk berpindah ke sistem pembayaran berasaskan kredit secepat mungkin. Akan tetapi, akan ada masa tenggang untuk peralihan, jadi langganan yang ada akan terus berfungsi sementara.

Peralihan ke sistem pembayaran baru semudah membatalkan langganan yang ada melalui antara muka pemaju, menghubungkan kaedah pembayaran baru, dan memilih pilihan kredit.

Sebagai tambahan kepada peningkatan sistem pembayaran, kami sekarang dengan senang hati menerima pembayaran kad kredit melalui Stripe. Penyedia pembayaran kad kredit tambahan ini akan membantu kami membawa pengalaman yang lebih lancar kepada API pembangun.

Kredit Penggunaan

Sistem berasaskan kredit baru akan membolehkan pemaju mempunyai fleksibiliti yang lebih besar dengan cara mereka mengakses semua yang ditawarkan oleh Shrimpy.

Pembangun boleh membeli kredit pada kadar 100 kredit untuk setiap 1 Dolar AS. Kredit ini dapat digunakan untuk mengakses sebarang fitur dalam API pembangun. Itu bermaksud tidak ada kredit khusus untuk pelbagai jenis data, titik akhir, atau penggunaan. Semuanya menggunakan sistem kredit tunggal.

Isi Semula Kredit Automatik

Kami sangat mengesyorkan memanfaatkan sistem pengisian semula kredit automatik. Ciri ini membolehkan pembangun tidak bimbang kehabisan kredit, terutama bagi pembangun yang memerlukan 100% masa tambahan untuk perkhidmatan mereka. Ciri pengisian semula kredit automatik akan membeli kredit tambahan apabila baki akaun anda semakin rendah.

Contohnya, jika anda membuat pembelian awal $ 50 (5,000 kredit), anda boleh menetapkan pengisian semula automatik pada $ 10 (1,000 kredit). Dengan begitu, sebaik sahaja kredit anda jatuh di bawah 1.000, Shrimpy secara automatik akan membeli 5,000 kredit lagi untuk akaun anda secara automatik.

Ini adalah kaedah termudah untuk terus mengikuti baki kredit anda.

Pecahan Harga

Terdapat sebilangan besar kategori utama yang harus diperiksa ketika melihat perincian harga baru. Perubahan harga yang paling penting yang harus anda fahami sebelum menggunakan sistem harga baru merangkumi data pasaran sejarah, data pasaran langsung, dan pengurusan pengguna.

Ini adalah tiga bidang yang paling mungkin di mana anda akan dikenakan caj, jadi kami mengesyorkan untuk memahami sepenuhnya setiap kategori ini sebelum menyelami sistem harga baru.

Data Pasaran Sejarah (REST API)

Titik akhir ini digunakan untuk mengakses data perdagangan tick-by-tick sejarah, snapshot buku pesanan, dan candlestick. Setiap titik akhir ini berharga berbeza, jadi kami sarankan membaca bahagian ini dengan teliti untuk memastikan anda memahami bagaimana harga titik data yang berbeza sebelum mengirim permintaan.

Perdagangan Sejarah (3 kredit / 1,000 perdagangan)

Data perdagangan tick-by-tick dapat diakses melalui titik akhir “dapatkan perdagangan sejarah”. Bayaran udang untuk setiap perdagangan yang dikembalikan sebagai tindak balas. Ini bermakna jika Shrimpy mengembalikan 100 perdagangan dalam satu respons, itu akan dikenakan biaya 0.3 kredit.

Buku Pesanan Sejarah (20 kredit / 1,000 tangkapan)

Cuplikan buku pesanan boleh diambil dari Shrimpy melalui titik akhir “dapatkan buku pesanan bersejarah”. Udang akan dikenakan untuk setiap tangkapan yang dikembalikan sebagai tindak balas. Sebagai contoh, jika Shrimpy mengembalikan 100 tangkapan gambar pesanan dalam satu respons, itu akan dikenakan biaya 2 kredit.

Candlesticks Sejarah (50 kredit / 1,000 tangkapan)

Candlestick boleh diambil dari Shrimpy melalui titik akhir “dapatkan candle bersejarah”. Udang akan dikenakan untuk setiap kandil yang dikembalikan sebagai tindak balas. Sebagai contoh, jika Shrimpy mengembalikan 100 batang lilin dalam satu respons, itu akan dikenakan biaya 5 kredit.

Catatan: Harap perhatikan bahawa ketika kita merujuk pada “candlestick” kita merujuk pada candlestick tunggal, bukan kumpulan candlestick. Satu kandil mempunyai 1 harga terbuka, 1 harga tinggi, 1 harga rendah, 1 harga tutup dan 1 jumlah jumlah.

Maklumat Tambahan: Shrimpy menyokong kedua-dua titik akhir candlestick bersejarah dan endpoint candlestick langsung. Titik akhir kandil langsung jauh lebih murah, tetapi hanya memberi akses kepada 1,000 lilin terakhir.

Data Pasaran Langsung (REST API)

Titik akhir REST API langsung memberi pemaju cara kos rendah untuk mengakses data pasaran masa nyata untuk pertukaran yang disokong oleh Shrimpy. Pada masa ini, semua titik akhir ini berharga sama.

Ticker (1 kredit / 1,000 panggilan API)

Ticker harga langsung boleh diakses melalui titik akhir “get ticker”. Udang mengenakan flat 1 kredit / 1,000 panggilan API tidak kira berapa banyak data yang dikembalikan untuk permintaan ini.

Buku pesanan (1 kredit / 1,000 panggilan API)

Buku pesanan langsung dapat diakses melalui titik akhir “dapatkan buku pesanan”. Udang mengenakan flat 1 kredit / 1,000 panggilan API tidak kira berapa banyak data yang dikembalikan untuk permintaan ini.

Candlesticks (1 kredit / 1,000 panggilan API)

Candlestick langsung boleh diakses melalui titik akhir “get candles”. Udang mengenakan flat 1 kredit / 1,000 panggilan API tidak kira berapa banyak data yang dikembalikan untuk permintaan ini.

Senarai Pertukaran (1 kredit / 1,000 panggilan API)

Senarai pertukaran yang disokong dapat diakses melalui titik akhir “dapatkan pertukaran yang disokong”. Udang mengenakan flat 1 kredit / 1,000 panggilan API tidak kira berapa banyak data yang dikembalikan untuk permintaan ini.

Daftar Aset (1 kredit / 1,000 panggilan API)

Senarai aset yang disokong untuk setiap pertukaran dapat diakses melalui titik akhir “dapatkan aset pertukaran”. Udang mengenakan flat 1 kredit / 1,000 panggilan API tidak kira berapa banyak data yang dikembalikan untuk permintaan ini.

Senaraikan Pasangan Perdagangan (1 kredit / 1,000 panggilan API)

Senarai pasangan perdagangan yang disokong untuk setiap pertukaran dapat diakses melalui titik akhir “dapatkan pasangan perdagangan”. Udang mengenakan flat 1 kredit / 1,000 panggilan API tidak kira berapa banyak data yang dikembalikan untuk permintaan ini.

Pengurusan Pengguna (0.1 kredit / pengguna / jam)

Sistem pengurusan pengguna akan dikenakan berdasarkan jumlah pengguna yang anda uruskan. Kos setiap pengguna 0.1 kredit / jam. Ini bermakna jika anda mempunyai 10 pengguna, Shrimpy akan mengenakan 1 kredit setiap jam.

Perhatikan: Pembangun dapat menghapus pengguna kapan saja menggunakan titik akhir “Hapus Pengguna”. Setelah pengguna dikeluarkan, anda tidak lagi dapat mengambil tindakan untuk pengguna tersebut. Shrimpy tidak akan dikenakan bayaran untuk pengguna yang dikeluarkan.

Titik Akhir Pengurusan Pengguna (Tanpa Kos Tambahan)

Oleh kerana pengguna mempunyai kos 0.1 kredit / jam, kami tidak memiliki biaya tambahan untuk menghubungkan akaun pertukaran, mengambil data baki, menjalankan perdagangan, menyeimbangkan kembali, melaksanakan perdagangan perutean pesanan pintar, atau tindakan lain yang dapat diambil pada pengguna. Semua tindakan ini adalah percuma.

Data Pasaran Langsung (API Websocket)

Selain API REST yang dapat digunakan untuk mengakses data pasar langsung, Shrimpy juga mendukung berbagai soket web. Soket web ini dapat digunakan untuk mengakses perdagangan waktu nyata, buku pesanan, dan saluran BBO.

Stok Web Data Perdagangan (0,01 kredit / langganan / jam)

Data perdagangan masa nyata dapat diakses melalui “Saluran Perdagangan”. Langganan untuk setiap pasangan perdagangan berharga 0.01 kredit / jam. Itu bermakna jika anda melanggan 100 pasangan perdagangan berbeza, anda akan dikenakan bayaran 1 kredit / jam.

Booksockets Buku Pesanan (0.01 kredit / langganan / jam)

Data buku pesanan masa nyata dapat diakses melalui “Saluran Buku Pesanan”. Langganan untuk setiap pasangan perdagangan berharga 0.01 kredit / jam. Itu bermakna jika anda melanggan 100 pasangan perdagangan berbeza, anda akan dikenakan bayaran 1 kredit / jam.

BBO Websockets (0.01 kredit / langganan / jam)

Data BBO masa nyata dapat diakses melalui “Saluran BBO”. Langganan untuk setiap pasangan perdagangan berharga 0.01 kredit / jam. Itu bermakna jika anda melanggan 100 pasangan perdagangan berbeza, anda akan dikenakan bayaran 1 kredit / jam.

Kemas kini Reka Bentuk Laman Web

Setelah melawat API pembangun, anda akan melihat penampilan baru yang segar. Reka bentuk laman web baru akan membentuk asas penjenamaan bagi ciri-ciri yang akan kami tawarkan pada masa akan datang. Kami ingin memberikan pengalaman yang menyenangkan untuk setiap aspek API pembangun, jadi bermula dengan kali pertama anda mengunjungi halaman arahan laman web pembangun.

Buang Titik Akhir Pengguna

Peralihan ke sistem pembayaran berasaskan kredit baru akan mudah bagi sebilangan besar pemaju. Sebenarnya, kebanyakan pembangun tidak perlu membuat perubahan pada cara mereka berinteraksi dengan API.

Perbezaan utama adalah untuk pembangun yang bergantung pada sistem automatik Shrimpy untuk menandakan pengguna API sebagai “aktif” atau “tidak aktif”. Oleh kerana sistem kredit baru tidak beroperasi dengan prinsip yang sama untuk pengguna API, kini pembangun mesti membuang pengguna API secara manual yang tidak lagi digunakan.

Menghapus pengguna API dapat dilakukan dengan titik akhir “Hapus Pengguna” yang baru. Setelah pengguna dikeluarkan, Shrimpy tidak lagi mengenakan bayaran untuk pengguna tersebut.

Keluarkan Dokumentasi Pengguna

Oleh kerana proses untuk membuang pengguna secara manual sedikit lebih melibatkan para pembangun, kami dengan senang hati mengatakan bahawa kami telah mengurangkan kos untuk setiap pengguna secara drastik dari $ 1.4 / pengguna / bulan menjadi $ 0.72. Ini berjumlah kira-kira separuh kos.

Catatan: Penjimatan kos untuk membuang pengguna hanya berlaku ketika menggunakan sistem pembayaran berasaskan kredit yang baru. Mengemas kini sistem pembayaran baru boleh memberi faedah kos yang besar jika anda mengurus pengguna dengan Shrimpy.

Kesimpulannya

Kami mempunyai senarai panjang ciri baru yang menarik yang dirancang untuk API pembangun. Kemas kini ini hanyalah permulaan dari apa yang kami ada. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, kami mengesyorkan agar semua orang beralih ke sistem pembayaran berasaskan kredit baru secepat mungkin. Membuat pertukaran akan memberi anda pilihan fleksibel baru untuk membuat pembayaran dan berpotensi dapat mengurangkan perbelanjaan bulanan anda.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, jangan ragu untuk menghubungi pasukan kami di [email protected].

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me