KuCoin vs HitBTC – Pertukaran apa yang lebih baik pada tahun 2020?

>

Artikel ini adalah sebahagian daripada siri yang membandingkan aspek pertukaran yang berbeza. Sertailah Telegram kami untuk terus mengikuti perbincangan dan mengetahui lebih lanjut mengenai pertukaran teratas dalam industri crypto.

Berita Terkini HitBTC

Berita Terkini KuCoin

Sejak 2 tahun kebelakangan ini, pasaran cryptocurrency telah berubah dari kegilaan memburu altcoin ke kuburan projek terbengkalai. Walaupun ini tidak meyakinkan buat masa ini, hari mungkin akan datang lagi di mana kita melihat kebangkitan altcoin. Apabila hari ini tiba, kita ingin bersiap sedia dengan memiliki akses kepada pelbagai pilihan aset melalui pertukaran yang dipercayai.

Semasa kegilaan crypto terakhir, terdapat 2 pertukaran yang terkenal dengan pilihan altcoin yang banyak. Pertukaran ini adalah KuCoin dan HitBTC. Kedua-dua pertukaran ini telah membuat nama untuk diri mereka sendiri dengan berani menyenaraikan aset yang dikehendaki masyarakat.

Tidak syak lagi, jika anda mencari altcoin terkini dan terhebat, anda seharusnya sudah terbiasa dengan dua titan ini. Mereka akan memberi anda akses kepada beratus-ratus aset yang terdiri dari cryptocurrency blue-chip seperti Bitcoin hingga aset yang mungkin tidak pernah anda kenal seperti “Lympo”, token kesihatan dan kesihatan.

Cryptocurrency adalah pelbagai. Kepelbagaian ini boleh menjadi luar biasa apabila sukar untuk mencari jalan untuk mengakses aset yang ingin anda beli. Sekiranya cryptocurrency hanya tersedia dalam satu pertukaran, kebolehcapaian boleh menjadi hambatan untuk menambahkan aset ke portfolio anda.

Sepanjang artikel ini, kami akan membandingkan dan membezakan KuCoin dan HitBTC untuk menentukan pertukaran mana yang harus dinobatkan sebagai raja pemburuan altcoin.

Sebelum memulakan, jangan lupa sertai komuniti aktif kami peniaga untuk mengetahui lebih lanjut mengenai setiap pertukaran cryptocurrency utama dan membincangkan strategi untuk pengurusan portfolio.

Ulasan KuCoin – Adakah Selamat untuk Perdagangan Cryptocurrency

Ulasan HitBTC – Adakah Pertukaran Terbaik untuk Crypto Trading API

Cryptocurrencies yang ada

Pertama sekali, orang yang mencari altcoin akan mencari pertukaran yang menyokong altcoin yang paling diingini. Itu menjadikan ketersediaan aset menjadi salah satu keutamaan tertinggi untuk memilih pertukaran dalam hal ini.

KuCoin

KuCoin kini mempunyai kira-kira 200 aset unik dan 455 pasangan perdagangan disenaraikan di bursa. Ini menyediakan pelbagai pilihan cryptocurrency yang telah diperiksa oleh pasukan KuCoin dan disediakan untuk komuniti mereka yang luas.

Ketika menyenaraikan altcoin, KuCoin mempunyai rekod prestasi yang baik untuk bekerja dengan pelanggan mereka untuk memastikan mereka sentiasa menyokong cryptocurrency yang sangat dicari.

HitBTC

HitBTC kini mempunyai 350 aset unik dan 887 pasangan perdagangan disenaraikan di bursa. Walaupun jumlah aset yang disokong di HitBTC jauh melebihi KuCoin, pelbagai aset ini terasa seperti zombie yang tidak pernah dihapuskan. Senarai aset yang besar mungkin disebabkan oleh minat HitBTC untuk menyediakan jumlah aset terbanyak, tanpa mengira kualiti cryptocurrency ini.

Malangnya, ini mengakibatkan sebilangan besar aset ini menjadi aset cap pasaran rendah yang hampir mati atau nampaknya sudah mati.

Pertukaran mana yang mempunyai senarai kripto yang lebih baik?

Ini adalah panggilan yang sukar. HitBTC jelas mempunyai pilihan aset yang jauh lebih luas, bagaimanapun, banyak altcoin khusus ini mempunyai kecairan yang sangat rendah. Ini menimbulkan masalah besar ketika memperdagangkan duit syiling dengan had rendah ini.

Sebagai perbandingan, KuCoin mempunyai banyak pilihan altcoin yang akan datang. Mempertimbangkan kecairan buku pesanan KuCoin memberikan peluang yang menjanjikan untuk pertukaran.

Pada penghujung hari, HitBTC mempunyai pilihan altcoin terbaik untuk peniaga kripto yang mencari permata langka tersebut.

Jenis Pesanan

Di bahagian ini, kami akan meneroka pelbagai jenis pesanan yang disokong oleh KuCoin dan HitBTC. Walaupun banyak jenis pesanan dapat dihasilkan melalui kombinasi pesanan had khusus, seringkali menguntungkan bagi pertukaran untuk memiliki pelbagai jenis pesanan bawaan yang dapat memberikan jaminan pelaksanaan berdasarkan parameter input.

KuCoin

KuCoin telah melaksanakan salah satu pilihan jenis pesanan yang paling lengkap. Tidak seperti pertukaran lain yang hanya menyokong pesanan had dan pasaran, mereka telah menerapkan beberapa jenis pesanan yang lebih maju yang merangkumi pesanan berhenti, batalkan selepas, pos sahaja, tersembunyi, dan gunung es.

Jenis pesanan pesanan KuCoin menyediakan pelbagai pilihan untuk institusi dan peniaga individu yang ingin membina strategi perdagangan yang lebih maju.

Pengguna yang mencari perdagangan margin juga akan merasa seperti di rumah. KuCoin menawarkan pengalaman perdagangan margin lengkap yang menyaingi pertukaran utama lain seperti Binance dan Bitfinex.

Terakhir, meja perdagangan KuCoin OTC adalah kaedah terbaik bagi institusi untuk membeli pesanan dalam jumlah tinggi tanpa melalui pasaran spot di bursa.

HitBTC

Berbanding dengan KuCoin, HitBTC mempunyai pilihan perdagangan pilihan yang terhad. Hanya dengan pesanan had, pasaran, dan had had yang tersedia, peniaga akan mempunyai masa yang sedikit lebih sukar untuk melaksanakan strategi lanjutan kerana mereka memerlukan logik tersuai.

Seperti KuCoin, HitBTC juga menyediakan institusi dengan akses ke meja OTC. Meja HitBTC OTC dibuka untuk peniaga yang ingin membeli pesanan $ 100,000 +.

Pertukaran mana yang mempunyai jenis pesanan yang lebih baik?

KuCoin pasti mempunyai lebih banyak jenis pesanan yang dapat dimanfaatkan untuk membina strategi perdagangan lanjutan.

Walaupun HitBTC mempunyai sedikit pilihan jenis pesanan, ini pada dasarnya adalah standard di setiap pertukaran. Minimum kosong tidak mencukupi ketika membandingkan dengan pelbagai inspirasi yang terdapat di KuCoin.

KuCoin pasti mengambil kek ketika datang untuk jenis pesanan. Sekiranya jenis pesanan adalah keutamaan tertinggi anda, jangan cari lebih jauh daripada KuCoin.

Yuran Perdagangan

KuCoin dan HitBTC mempunyai yuran perdagangan yang rendah jika dibandingkan dengan standard industri.

KuCoin

KuCoin telah melaksanakan senarai peringkat yuran perdagangan yang menarik echos Binance. Bermula pada 0.1% untuk pembuat dan pengambil, yuran perdagangan menurun dengan jumlah dagangan yang lebih tinggi dan baki KCS yang lebih besar.

Pada Tahap 10, pesanan pengambil akan dikenakan bayaran 0,03% sementara pesanan pembuat akan dikenakan dengan biaya 0,0125%.

HitBTC

HitBTC menyediakan tahap yuran perdagangan senarai yang bersaing secara agresif dengan KuCoin. Semasa berdagang dengan akaun yang ditingkatkan, pedagang akan mendapat akses kepada yuran perdagangan permulaan sebanyak 0.07%. Ini adalah salah satu yuran terendah yang terdapat di pasaran.

Dengan peningkatan jumlah, yuran perdagangan ini terus menurun sehingga mencapai -0.01% untuk pesanan pembuat dan bayaran 0.02% untuk pengambil. Bayaran pembuat -0.01% bermaksud HitBTC akan bayar awak untuk pesanan ini.

Pertukaran mana yang mempunyai yuran perdagangan yang lebih baik?

Semasa berdagang dengan akaun yang ditingkatkan HitBTC, yuran perdagangan di HitBTC lebih baik. Memberi insentif kepada institusi dan individu bernilai bersih untuk melaksanakan jumlah perdagangan yang lebih tinggi dengan membayar wang untuk tahap tertinggi juga merupakan strategi yang bijak untuk menambahkan kecairan ke bursa tanpa membayar pembuat pasaran.

Pengalaman UI

Ini mungkin bukan keutamaan bagi semua orang, tetapi banyak individu menikmati penggunaan produk yang mudah digunakan, senang dilihat, dan mudah difahami. Bermain dengan pertukaran untuk mencari tahu bagaimana melaksanakan tugas asas boleh menjadi luar biasa.

Kami yakin pertukaran yang dirancang dengan baik akan memberi anda beberapa mata tambahan, jadi mari kita bincangkan UI untuk kedua-dua pertukaran ini.

KuCoin

KuCoin telah meningkatkan UI mereka secara agresif sejak tahun lalu. Segala-galanya dari pandangan perdagangan, langkah-langkah onboarding, dan proses deposit dana adalah menyenangkan. Tidak ada masalah.

Bahagian yang paling rumit menggunakan KuCoin adalah seberapa banyak kali anda diminta memasukkan kod 2FA, kata laluan perdagangan, atau mengesahkan e-mel anda. Walaupun kami memahami bahawa ini bertujuan untuk memastikan keselamatan akaun anda sepenuhnya, ini bermakna anda akan sentiasa memerlukan telefon dan e-mel anda semasa berdagang.

Secara keseluruhan, KuCoin mempunyai UI yang luar biasa. Tidak diragukan lagi, dibutuhkan usaha yang besar untuk sampai ke tahap ini, dan kerja keras mereka bersinar melalui karya mereka. Kami memuji mereka kerana setiap kemas kini lebih baik daripada yang terakhir.

HitBTC

Berbanding dengan KuCoin, rasanya HitBTC tidak menumpukan tenaga yang sama untuk meningkatkan pengalaman pengguna mereka.

Hampir semua perkara di HitBTC UI dapat menggunakan tweak kecil atau kemas kini. Pandangan perdagangan terasa ketinggalan zaman, proses onboarding tidak terasa aman, dan terdapat sedikit panduan mengenai cara menggunakan pertukaran daripada KuCoin.

Semuanya, HitBTC terasa ketinggalan zaman. Lebih dekat dengan Poloniex daripada Coinbase Pro, jika berkaitan dengan pengalaman pengguna.

Pertukaran mana yang mempunyai UI yang lebih baik?

KuCoin mempunyai pengalaman pengguna yang jauh melebihi HitBTC. Ketahanan KuCoin dalam mendorong UI mereka menjadi lebih baik dengan setiap kemas kini telah menjadikan KuCoin sebagai salah satu pertukaran utama dalam hal pengalaman pengguna. Terdapat beberapa pertukaran yang akan kami buat dalam kategori yang sama dengan KuCoin dari segi UI.

Kecairan Dagangan

Untuk membeli dan menjual cryptocurrency, kita memerlukan buku pesanan cair. Ini membolehkan kita berdagang dengan harga pasaran dan tidak memperkenalkan kos perdagangan yang besar. Walaupun banyak peniaga akan segera memahami bagaimana yuran perdagangan boleh menjadi mahal, kadang-kadang kos yang lebih besar boleh datang dari melintasi spread bid-ask yang besar atau mengalami kemerosotan semasa pesanan besar.

Di bahagian ini, kami akan membandingkan kecairan KuCoin dan HitBTC dengan menilai pasangan perdagangan BTC / USDT di kedua bursa ini. Oleh kerana ini adalah pasangan perdagangan paling cair di kebanyakan bursa, ini harus memberikan pemahaman umum tentang bagaimana cairan buku terbesar di kedua bursa ini.

KuCoin

Sebelum ini, kami menyebutkan bahawa KuCoin mempunyai 455 pasangan perdagangan yang tersenarai di bursa. Dari pasangan perdagangan ini, hampir 200 mempunyai jumlah dagangan harian di bawah $ 1,000. Ini boleh menjadi perhatian bagi peniaga yang menumpukan pada perdagangan altcoin cap pasaran kecil.

Analisis BTC / USDT:

Kami meneliti 116,690 perdagangan menggunakan pasangan perdagangan BTC / USDT yang berlaku antara 12/1/19 dan 12/3/19 di KuCoin. Dengan perdagangan ini, kami dapat mengira statistik berikut.

 • 1,551.7291 Jumlah dagangan BTC pada pasangan BTC / USDT.

 • 58,078 pesanan dibuat dalam jangka masa tersebut.

 • Saiz pesanan maksimum ialah 15.7119 BTC.

 • Slip maksimum ialah 0.1665%.

 • 5,697 pesanan mengalami penurunan lebih daripada 0,01%.

 • 9.81% pesanan merosot lebih daripada 0.01%.

 • 36 pesanan menyaksikan slip lebih daripada 0.1%.

 • 0.062% pesanan merosot lebih daripada 0.1%.

HitBTC

Sama seperti KuCoin, sebilangan besar aset yang disenaraikan di HitBTC secara konsisten mengekalkan jumlah dagangan yang lebih rendah daripada $ 1,000. Sebenarnya, 600 daripada 887 pasangan perdagangan yang ada di bursa mempunyai jumlah dagangan harian di bawah $ 1,000. Ini benar-benar belum pernah terjadi sebelumnya, terutamanya ketika membandingkan HitBTC dengan pertukaran seperti Binance. Binance pada masa ini menyokong kurang daripada 20 pasangan perdagangan daripada 587 yang mempunyai jumlah dagangan kurang dari $ 1,000.

Analisis BTC / USDT:

Kami meneliti 85,810 perdagangan menggunakan pasangan perdagangan BTC / USDT yang berlaku antara 12/1/19 dan 12/3/19 di HitBTC. Dengan perdagangan ini, kami dapat mengira statistik berikut.

 • 93,831.7456 Volume Dagangan BTC pada pasangan BTC / USDT.

 • 42,787 pesanan dibuat dalam jangka masa tersebut.

 • Saiz pesanan maksimum ialah 120.7243 BTC.

 • Slip maksimum ialah 0.1454%.

 • 4.693 pesanan mengalami penurunan lebih daripada 0.01%.

 • 10.97% pesanan merosot lebih daripada 0.01%.

 • 6 pesanan menyaksikan slip lebih daripada 0.1%.

 • 0.014% pesanan merosot lebih daripada 0.1%.

Pertukaran mana yang mempunyai kecairan yang lebih baik?

Sebilangan besar metrik yang kami nilai dalam kajian kecairan cepat ini serupa di HitBTC dan KuCoin. Kedua-dua pertukaran mengalami profil slippage yang serupa sepanjang tempoh yang diperiksa.

Dengan mempertimbangkan semua faktor kecairan yang berbeza ini, kami mendapati bahawa kedua-dua bursa ini mempunyai kecairan yang agak kuat untuk pasangan perdagangan terbesar mereka BTC / USDT. Pertukaran tidak mengalami penurunan yang ketara, dan kekerapan kejadian slippage kecil juga rendah.

Walaupun kami mendapati pasangan perdagangan BTC / USDT di kedua-dua bursa ini menunjukkan kecairan yang dapat diterima, terdapat sebilangan besar aset yang tidak memberikan kecairan yang sama. Secara peribadi, kami berpendapat kedua-dua pertukaran ini mestilah membersihkan aset yang tidak memenuhi syarat minimum perdagangan.

Perkataan Akhir

Pada penghujung hari, kedua-dua pertukaran ini memberikan nilai unik kepada peniaga cryptocurrency. Dalam kajian ini, kami telah melakukan perjalanan berulang-ulang antara KuCoin dan HitBTC sambil berusaha menentukan pertukaran mana yang merupakan platform utama untuk pemburu altcoin. Ini kerana kedua-duanya merupakan pertukaran yang luar biasa.

Namun, kami kehabisan perkara untuk dibincangkan, jadi sudah tiba masanya untuk menobatkan raja pertukaran pertukaran perburuan altcoin.

… dan penghargaan diberikan kepada …

Kedua-duanya!

Biar saya jelaskan.

Sekiranya anda hanya mencari pelbagai pilihan aset, tidak ada tempat yang lebih baik daripada HitBTC. HitBTC mempunyai pilihan altcoin terbesar di pasaran, hands-down. Sebilangan besar aset ini tidak dapat dijumpai dengan mudah di bursa lain.

Sebaliknya, jika anda membuat pelayaran pertama anda sebagai pemburu altcoin di pasaran cryptocurrency, KuCoin mungkin merupakan pilihan yang lebih baik untuk pemula. Walaupun mereka mempunyai aset yang lebih sedikit, banyak peniaga mungkin merasakan pengalaman pengguna sedikit lebih selesa.

Walaupun HitBTC mempunyai wewenang pertukaran kelas dunia, KuCoin mempunyai perasaan gerakan akar umbi yang berpusat di sekitar pelanggan.

Setelah semuanya dinyatakan dan dilakukan, anda tidak akan menyesal menggunakan salah satu daripada pertukaran ini. Kami mendorong anda untuk bereksperimen dengan kedua-dua pilihan tersebut untuk mencari pertukaran yang paling sesuai untuk anda.

Bacaan Tambahan

Coinbase vs Kraken – Pertukaran Mana Yang Terbaik Untuk Membeli Bitcoin?

Bittrex – Adakah Ini Pertukaran Crypto AS Terbaik?

Cara Membuat Bot Perdagangan Crypto Menggunakan Python

Bot Perdagangan Cryptocurrency – Panduan Lengkap

Udang adalah bot perdagangan yang memudahkan pengurusan portfolio crypto. Memautkan akaun pertukaran anda ke Shrimpy membuka ciri perdagangan mudah yang dapat membantu anda mengautomasikan strategi kripto anda. Cubalah hari ini!

API Crypto Exchange Universal Shrimpy adalah satu-satunya API gabungan untuk pertukaran crypto yang direka khusus untuk pembangun aplikasi. Kumpulkan data buku perdagangan atau pesanan masa nyata, urus akaun pertukaran pengguna, laksanakan strategi perdagangan, dan permudahkan cara anda menyambung ke setiap pertukaran.

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me