Lisk Relaunches: Kemas kini Terkini dari “Developers Blockchain”

Lisk, yang telah dilihat sebagai blockchain untuk pembangun baru sahaja menyelesaikan banyak pembicaraan mengenai pelancaran semula. Ini semua dilancarkan pada acara pelancaran semula di Berlin.

Lisk cuba memasuki ruang tersebut sebagai alternatif lain untuk ekosistem Ethereum dan token ERC20 yang lain. Blockchain ingin membolehkan pemaju membuat aplikasi desentralisasi mereka sendiri (dApps) namun dalam bahasa yang mereka tahu dengan baik.

Acara ini diterima dengan baik dan kami menyaksikan sekurang-kurangnya 500 orang yang hadir serta ramai yang hadir dalam siaran langsung. Ini pasti menunjukkan minat masyarakat yang besar dalam Lisk dan produk yang mereka tawarkan.

Walaupun terdapat banyak kemas kini pada imej jenama dan laman web Lisk, acara ini juga merupakan cara bagi pasukan untuk mempamerkan beberapa produk yang sedang dikembangkan.

Mari kita lihat beberapa sorotan dari pelancaran semula.

Logo Baru, Identiti Baru

The peristiwa dibuka dengan pendedahan besar logo Lisk baru. Mereka mahu logo itu diposisikan sebagai “penggabungan” semua idea mereka. Seolah-olah mereka memilih reka bentuk rata yang disajikan dalam video pembukaan.

Acara kemudian dilancarkan pada persembahan oleh ahli strategi jenama bernama Christian Vatter. Dia melanjutkan untuk menjelaskan bagaimana Lisk telah menemukan identiti barunya dan bagaimana dia membantu projek itu mendekati penjenamaan baru mereka. Dia ingin memastikan bahawa mesej Lisk jelas kepada semua orang yang berada di luar komuniti.

Untuk memastikan bahawa dia menangkap intipati Lisk, dia melakukan beberapa wawancara dengan anggota pasukan. Dia juga bercakap dengan banyak pengaruh lain di ruang Blockchain dan Fintech di luar Lisk untuk membantu memberitahu keputusannya.

Terakhir, dia ingin mendengar secara langsung daripada mereka yang cenderung menggunakan Lisk, pembangunnya. Dia membuka saluran Slack yang membolehkan pemaju ini berkongsi pandangan mengenai Lisk dan bagaimana mereka melihat projek ini terus maju. Ini membantu Christian membentuk mesej dan mencapai titik penjualan unik berikut.

Kami membolehkan pencipta blockchain.

Sebilangan Perubahan Nama & Akademi Lisk

Ketua pemasaran di Lisk kemudian menyampaikan beberapa perubahan lain yang telah mereka lakukan. Pasukan Lisk ini memutuskan untuk menamakan semula beberapa produk teras. Sebagai contoh, Lisk JS telah menjadi Lisk Elements, Lisk App telah menjadi Lisk Hub dan Lisky dinamakan semula Lisk Commander.

Walaupun menukar nama produk lebih penting dari segi semantik, pelepasan yang lebih penting adalah yang baru laman web. Ini adalah pelabuhan panggilan pertama yang akan dikunjungi pengguna Lisk untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai projek ini.

Mereka melalui banyak aspek laman web baru dan juga Lisk Hub baru. Pengguna juga dapat mengharapkan lebih banyak cara kandungan video melalui kempen YouTube yang disempurnakan. Ini akan membolehkan pengenalan yang lebih mesra pengguna untuk pengembangan blockchain.

Salah satu persembahan yang lebih menarik pada malam itu adalah persembahan yang diberikan oleh Jacob Kowaleski. Dia menggunakan acara itu sebagai pengenalan kepada akademi Lisk. Ini adalah inisiatif pendidikan blockchain Lisk yang ingin menjadi “one-stop-shop untuk semua perkara blockchain”.

Mereka telah memecah Akademi menjadi dua bahagian utama dan ini adalah Asas Blockchain dan Perniagaan Blockchain. Modul ini mempunyai kandungan, infografik dan animasi ringkas. Mereka mendakwa bahawa tujuannya adalah menjadikan pembelajaran blockchain menyeronokkan.

Akademi ini juga mempunyai rancangan untuk mengadakan pertemuan pendidikan yang memenuhi pelbagai jenis pembangun.

Kemajuan Teknologi

Perbincangan Pembangun

Perbincangan Pembangun. Sumber Gambar: Sederhana

Salah satu bahagian pelancaran yang dinanti-nantikan adalah tidak diragukan lagi perbincangan panel yang merangkumi perkembangan yang sedang berlangsung. Ini menampilkan pengasas bersama Lisk dan CTO, Oliver Beddows serta Will Clark dan Cryptographer Iker Alustiza.

Bagi mereka yang telah mengikuti aktiviti di Github, terdapat banyak kerja yang dilakukan pada produk teras. Mereka membentangkan senarai statistik dari halaman github projek

375 permintaan tarik gabungan, 323 terbitan tertutup, 36 penyumbang, dan 3020 komit (yang lebih banyak daripada semua rilis sebelumnya yang disatukan)

Beddows merangkumi banyak perincian Lisk Core, produk utama untuk Lisk. Sebagai contoh, beberapa tujuannya adalah merancang dan melaksanakan API baru serta membangunkan semula lapisan peer to peer transport dan database. Ini akan dilakukan untuk menyokong sepenuhnya penulisan blok atom.

Setelah produk inti siap dihantar, mereka akan mencari penyelesaian yang membolehkan mereka meletakkan komponen produk teras ke dalam pelbagai modul. Ini akan menjadi asas Kit Pembangunan Sampingan (SDK). Akan ada juga peluncuran sistem yuran baru dan lebih baik yang harus diskalakan dan dinamis.

Clark kemudian membahas fungsi khusus Lisk core. Sebagai contoh, dia membincangkan Lisk Elements yang merupakan perpustakaan JavaScript dan juga Lick Commander. Yang terakhir ini akan membolehkan perintah yang dipermudahkan yang dapat digunakan pemaju untuk berinteraksi dengan rangkaian Lisk. Mereka juga boleh memperluas Lisk Elements dengan pakej lain untuk sidechain.

Mereka juga menunjukkan langkah-langkah yang harus diambil oleh pengembang untuk mengembangkan dApp mereka sendiri dari awal hingga penyebaran. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai proses di Lisk halaman produk.

Kesimpulannya

Ketua Pegawai Eksekutif, Max Kordek, mengakhiri malam dengan melihat asas-asas syarikat serta rancangan untuk pengembangan Lisk. Yayasan Lisk kini mempunyai penilaian CHF300 juta yang sangat mengagumkan untuk projek sebesar ini.

Pasukan Lisk juga berkembang pesat ketika mereka berusaha membawa lebih banyak kakitangan yang berbakat untuk mengembangkan operasi mereka. Mereka mahu menggandakan jumlah mereka pada 2018 dan kini mempunyai pelbagai kedudukan terbuka di laman web mereka.

Apa maksudnya untuk Lisk terus maju?

Pelancaran semula adalah cara yang baik bukan hanya bagi Lisk untuk mencipta semula tahap tertentu. Namun itu juga untuk menunjukkan langkah-langkah yang sedang dibuat dalam pembangunan. Untuk itu, Lisk jelas bergerak maju dengan penuh semangat ke arah pelancaran Lisk Core.

Walaupun Lisk beroperasi dalam persekitaran yang sangat kompetitif dengan Cardano dan EOS, ia mempunyai USP yang unik dalam kesederhanaan.

Adakah Lisk dapat mengalahkan persaingan dan secara sah mencabar dominasi Ethereum masih belum dapat dilihat. Walau bagaimanapun, pelabur Lisk (LSK) kemungkinan besar akan memerhatikan kemas kini dalam beberapa bulan akan datang.

Gambar Pilihan melalui lisk.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me