Menilai Prestasi Portfolio Crypto Berdasarkan Permodalan Pasaran Aset

>

Mengeluarkan spekulasi dari crypto, satu kajian pada satu masa.

“Kita percaya pada Tuhan. Semua yang lain mesti membawa data.”-W. Edwards Deming

Kajian berikut akan memberikan gambaran mengenai bagaimana permodalan pasaran aset kripto mempengaruhi prestasi portfolio. Data yang dikemukakan adalah berdasarkan data pasaran sebenar. Ini membolehkan kita mengira prestasi strategi masa lalu dengan tepat di pasaran crypto tanpa spekulasi.

Artikel terakhir kami menilai implikasi prestasi mempelbagaikan portfolio. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai topik ini di sini:

Pengguna Crypto yang Mempelbagaikan Berprestasi Lebih Baik

Persediaan

Reka bentuk untuk kajian ini sedemikian rupa sehingga aset dibahagikan kepada 3 kategori; besar ($ 70 juta – $ 26 miliar), pertengahan ($ 9 juta – $ 69 juta), dan kecil ($ 900 ribu – $ 7,8 juta) permodalan pasaran. Julat permodalan ditentukan dengan membahagikan aset kepada 3 kumpulan genap berdasarkan had pasaran setiap aset pada 4 Mei 2017.

Kekangan berikut digunakan semasa melakukan setiap ujian belakang.

Yuran Perdagangan: .25%

Data: Data pasaran dikumpulkan dari bursa sepanjang tahun lalu. Semua data kami tersedia melalui Shrimpy Historical Data API.

Tempoh Masa Data: 4 Mei 2017 hingga 3 Mei 2018

Pembahagian Aset: Berat sama rata di antara semua aset.

Laluan Perdagangan: Semua perdagangan dilakukan melalui BTC untuk kesederhanaan.

Pemilihan Aset: Secara rawak dalam setiap kumpulan cap pasaran.

Aset Termasuk: Senarai lengkap boleh didapati di alat ujian belakang kami.

Pelaburan Permulaan: Setiap portfolio ditingkatkan dengan pelaburan $ 5,000.

Bilangan Ujian Balik: 1,000 untuk setiap ukuran portfolio, jenis strategi, dan pengelompokan kapitalisasi pasaran.

Strategi: Kaedah pengimbangan semula yang digunakan digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ujian Belakang: Baca lebih lanjut mengenai ujian belakang atau jalankan sendiri.

Perbincangan yang lebih mendalam mengenai prosedur ujian belakang dan penyediaan kajian boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya:

Rebalance vs HODL: Analisis Teknikal

Persembahan

Empat kumpulan berasingan dinilai: Aset cap pasaran besar, pertengahan, kecil, dan gabungan. Cap pasaran gabungan mewakili semua aset tanpa mengira permodalan pasaran.

Cap Pasar Besar

Nilai-nilai ini mewakili jumlah pegangan portfolio capaian pasaran yang besar rata-rata setelah satu tahun. Nilai kiri atas mewakili portfolio yang tidak melakukan perdagangan selama satu tahun dan mengandungi 2 aset. Kanan bawah menunjukkan portfolio 10 aset yang diseimbangkan semula setiap 1 jam. Setiap sel mewakili tepat 1,000 ujian belakang yang digabungkan untuk mengira mediannya.

Dalam kajian ini, syiling topi pasaran yang besar terdiri daripada aset yang sesuai dengan julat penilaian $ 70M – $ 26B. Setiap penilaian diambil pada 4 Mei 2017.

Hasil kumpulan ini menunjukkan tidak ada peningkatan prestasi yang dapat dilihat dengan hanya meningkatkan jumlah aset dalam portfolio yang menggunakan strategi HODL. Namun, kita melihat tren yang jelas bahawa apabila frekuensi keseimbangan meningkat, prestasi juga meningkat. Peningkatan prestasi terbesar ini diperhatikan dengan jangka masa keseimbangan 1 jam.

Menyusun semula portfolio crypto cap pasaran yang besar menghasilkan pulangan hingga 1140% sepanjang tahun lalu.

Cap Pasaran Pertengahan

Nilai-nilai ini mewakili jumlah pegangan portfolio capaian pasaran pertengahan median setelah satu tahun. Nilai kiri atas mewakili portfolio yang tidak melakukan perdagangan selama satu tahun dan mengandungi 2 aset. Kanan bawah menunjukkan portfolio 10 aset yang diseimbangkan semula setiap 1 jam. Setiap sel mewakili tepat 1,000 ujian belakang yang digabungkan untuk mengira mediannya.

Dalam kajian ini, syiling cap pasaran pertengahan terdiri daripada aset yang sesuai dengan julat penilaian $ 9 juta – $ 69 juta. Setiap penilaian diambil pada 4 Mei 2017.

Syiling cap pasaran pertengahan menunjukkan pulangan tertinggi mana-mana kumpulan sepanjang tahun lalu. Mereka tidak hanya menunjukkan kasus yang kuat untuk mempelbagaikan bahkan ketika HODLing, mereka menunjukkan pertumbuhan yang luar biasa ketika sering diimbangi. Pengimbangan semula satu jam menghasilkan peningkatan nilai portfolio sebanyak 156% jika dibandingkan dengan HODL.

Menyusun semula portfolio crypto cap pasaran pertengahan menghasilkan pulangan hingga 3980% sepanjang tahun lalu.

Cap Pasar Kecil

Nilai-nilai ini mewakili jumlah pegangan portfolio capaian pasaran kecil rata-rata setelah satu tahun. Nilai kiri atas mewakili portfolio yang tidak melakukan perdagangan selama satu tahun dan mengandungi 2 aset. Kanan bawah menunjukkan portfolio 10 aset yang diseimbangkan semula setiap 1 jam. Setiap sel mewakili tepat 1,000 ujian belakang yang digabungkan untuk mengira mediannya.

Dalam kajian ini, syiling cap pasaran kecil terdiri daripada aset yang sesuai dengan julat penilaian $ 900k – $ 7.8M. Setiap penilaian diambil pada 4 Mei 2017.

Syiling cap pasaran kecil memberikan hasil yang menarik. HODLing portfolio cap pasaran kecil menunjukkan pulangan terendah dari kumpulan backtest sepanjang tahun lalu. Walau bagaimanapun, peningkatan frekuensi keseimbangan memberikan peningkatan yang ketara. Walaupun HODLing menunjukkan prestasi yang jauh lebih buruk daripada aset kapitalisasi pasaran yang besar, tempoh pengimbangan semula 1 jam terbukti menghasilkan keuntungan yang mengagumkan berbanding aset kapitalisasi pasaran.

Menyusun semula portfolio crypto cap pasaran kecil menghasilkan pulangan sehingga 2820% sepanjang tahun lalu.

Gabungan (Mana-mana Cap Pasaran)

Nilai-nilai ini mewakili jumlah pegangan portfolio median setelah satu tahun. Nilai kiri atas mewakili portfolio yang tidak melakukan perdagangan selama satu tahun dan mengandungi 2 aset. Kanan bawah menunjukkan portfolio 10 aset yang diseimbangkan semula setiap 1 jam. Setiap sel mewakili tepat 1,000 ujian belakang yang digabungkan untuk mengira mediannya.

Menggabungkan semua cap pasaran memberikan gambaran umum umum mengenai pasaran. Kita dapat melihat bahawa mencampurkan aset dengan topi pasaran yang berbeza ke dalam portfolio menjadikan pertengahan prestasi jalan raya.

Menyusun semula portfolio crypto menghasilkan pulangan hingga 2340% sepanjang tahun lalu.

Kesimpulannya & Tafsiran

Kumpulan data yang kami perolehi menunjukkan bahawa portfolio cap pasaran pertengahan mengatasi portfolio kapitaliti pasaran kecil, besar, dan campuran sepanjang tahun lalu. Walaupun ini hanya merupakan anomali berdasarkan aset yang dimasukkan ke dalam kumpulan, itu juga dapat menunjukkan sesuatu tentang pasar.

Portofolio cap pasaran pertengahan mempunyai pulangan tertinggi dalam tempoh 1 tahun.

Walaupun beberapa orang mungkin menjangkakan bahawa aset kapitalisasi pasaran kecil berpotensi untuk memperoleh pulangan tertinggi sepanjang tahun lalu, ini jauh dari kebenaran. Hasil ini menggambarkan perkembangan yang memberangsangkan.

Portofolio pasaran kecil HODLing menghasilkan pulangan terburuk dalam tempoh 1 tahun.

Terakhir, walaupun HODLing portfolio cap pasaran yang besar terbukti mengungguli portfolio cap pasaran kecil, ini bukan cerita lengkap. Portofolio cap pasaran yang besar di bawah melaksanakan semua kumpulan portfolio lain apabila kerap diimbangi.

Portofolio pasaran yang besar mempunyai hasil terburuk apabila diseimbangkan setiap jam dalam jangka masa 1 tahun.

Mengimbangi semula dengan Udang

Tahun lalu telah membuktikan bahawa mengimbangi portfolio yang pelbagai dapat meningkatkan prestasi. Shrimpy mempermudah keseluruhan pengurusan portfolio dan proses pengimbangan semula ke antara muka titik dan klik. Pilih aset dengan cepat, peruntukkan portfolio yang pelbagai, dan keseimbangan semula pada jangka masa yang dijadualkan. Yang terbaik, Shrimpy senang digunakan!

Daftar dengan mengklik di sini.

Sekiranya anda masih tidak pasti, cubalah demo untuk melihat semua yang kami tawarkan!

Demo Udang

Bacaan Tambahan

Pengguna Crypto yang Mempelbagaikan Berprestasi Lebih Baik

Rebalance vs HODL: Analisis Teknikal

Pengimbangan Semula Portfolio untuk Cryptocurrency

Alat Backtest Penyusunan Semula Portfolio Crypto

_ _ _

Jangan lupa untuk melihat laman web Shrimpy, ikuti kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Tinggalkan komen untuk memberi tahu kami pengalaman anda dengan pengimbangan semula!

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me