Nimiq Bekerjasama Dengan Dompet Amanah Binance-DEX

Baru-baru ini ada minat terhadap Nimiq dan minggu ini adalah minat yang menarik bagi seluruh komuniti Nimiq.

Token NIM secara rasmi disatukan ke dalam Trust Wallet, dompet crypto multi-coin yang digunakan oleh Binance DEX. Ini bukan sahaja memberi pengguna Nimiq dompet NIM mudah alih pertama tetapi juga membuka banyak peluang kolaborasi lain.

Dalam catatan ini, kami akan memberi anda gambaran keseluruhan mengenai integrasi serta apa maksudnya untuk Nimiq dan hubungan yang lebih luas antara kedua-dua projek.

Apa itu Nimiq?

Nimiq adalah sistem pembayaran terdesentralisasi di mana duit syiling NIM ditransaksikan sebagai pemindahan dan simpanan nilai. Salah satu perkara yang membezakan Nimiq daripada cryptocurrency lain adalah blockchain berasaskan penyemak imbas mereka yang inovatif, yang membolehkan pengguna berhubung terus tanpa pemasangan yang rumit.

Pendekatan tanpa pemasangan ini memberi pengguna Nimiq bahawa pengalaman ‘ini hanya berfungsi’ dan ini digabungkan dengan penekanan pada kemudahan penggunaan dan menjaga perkara-perkara mudah. Dengan kata lain, Nimiq adalah cryptocurrency yang dibina untuk orang ramai dan bukan hanya yang mahir dalam bidang teknologi.

Nimiq & Dompet Amanah

Token NIM telah disatukan ke dalam Trust Wallet, salah satu dompet pelbagai syiling terkemuka untuk Android dan iOS, di 27 Mac 2019. Trust Wallet diambil alih oleh Binance pada akhir Julai 2018 dan baru-baru ini telah disatukan ke dalam Binance DEX.

Tawaran Dompet Amanah Binance

Pengasas Wallet Trust Viktor Radchenko Bersama CEO Binance CZ Selepas Pemerolehan Wallet Amanah.

Integrasi NIM dapat dilihat sebagai salah satu daripada banyak penyatuan ke dalam Trust Wallet atau sebagai langkah pertama untuk sesuatu yang jauh lebih besar. Sebab mengapa integrasi NIM sedikit berbeza dengan cryptocurrency lain adalah kerana Nimiq kini sedang mengerjakan teknologi yang dapat memberikan nilai yang besar pada Trust Wallet.

? Apakah teknologi ini?

Pada akhir Februari 2019, Nimiq mengumumkan bahawa ia telah membuat cetak biru untuk jambatan crypto-to-fiat baru yang dipanggil Nimiq OASIS. Ini membolehkan pemindahan nilai antara kripto dan ekosistem perbankan tradisional tanpa menggunakan orang tengah seperti pemproses pembayaran kripto.

Ini adalah perjanjian besar apabila anda menganggap bahawa pertukaran yang terdesentralisasi seperti Changelly hanya menerima deposit fiat melalui pemproses pembayaran seperti Simplex, yang mengenakan caj deposit hingga 5%.

Apa yang menjadikan penyelesaian Nimiq OASIS mampu merapatkan ekosistem perbankan tradisional dan crypto adalah bahawa ia membolehkan mata wang fiat sebenar seperti EUR menjadi serasi dengan blockchain.

Nimiq OASIS lebih luar biasa apabila anda menganggap bahawa keseluruhan proses tersebut membolehkan pengguna membeli atau menjual cryptocurrency tanpa kunci peribadi aset crypto yang tidak pernah meninggalkan pemiliknya atau perantara terpusat yang pernah mengawal kedua-dua aset yang ditukar..

Ini menjadikan penyelesaian sesuai untuk mana-mana platform crypto yang ingin menawarkan pertukaran crypto-ke-fiat kepada pengguna mereka.

Nimiq OASIS mempunyai tarikh sasaran live Q4 2019; sasaran dengan zat yang signifikan kepadanya. Sudah, Nimiq telah mengumumkan kerjasama dengan WEG Bank AG (yang dapat anda lihat di laman web rasmi WEG Bank) dan Agora.Trade yang merupakan pertukaran pertukaran bukan kustodian oleh pembuat senarai ‘Forbes 30 under 30’ Reto Trinkler.

Bukan rahsia lagi bahawa WEG Bank sangat ramah dengan cryptocurrency dengan Litecoin dan Tokenpay sudah memiliki kepentingan di bank Jerman.

WEG Bank Mengumumkan Nimiq

Pengumuman oleh WEG Bank mengenai Nimiq Partnership

Iterasi pertama Nimiq OASIS bertujuan untuk menghubungkan rangkaian perbankan tradisional, melalui WEG Bank dan ekosistem cryptocurrency, melalui Agora.Trade. Team Nimiq telah menyatakan bahawa “visi adalah untuk membolehkan penyelesaian dibuat berdasarkan kemitraan strategik dan membawa banyak likuiditas”. Ini bermaksud bahawa Team Nimiq terbuka untuk mengintegrasikan Nimiq OASIS ke dalam bank dan platform cryptocurrency lain.

Dengan semua ini, tidak hairanlah bahawa pengasas Trust Wallet, Viktor Radchenko, “teruja dengan kerjasama baru ini dan menyedari potensi besar Nimiq”. Nimiq OASIS tentunya membawa banyak potensi dan kerjasama strategik sudah ada untuk menghasilkan produk yang berjaya.

Masih belum dapat dilihat apakah Nimiq akan mempererat kolaborasi dengan Trust Wallet, tetapi pastinya ini adalah pilihan menarik yang dapat menghasilkan banyak strategi.

Pemberian 2 Juta NIM

Nimiq mengadakan hadiah istimewa untuk meraikan integrasi NIM ke dalam Trust Wallet, dengan 1000 NIM diberikan kepada 1000 pengguna baru pertama yang muat turun Trust Wallet, tambahkan NIM sebagai duit syiling yang disokong dan tuntut pemberian tersebut. Selepas ini, 100 NIM akan diberikan kepada 1000 pengguna baru seterusnya.

Nimiq Trust Wallet Giveaway

Muat turun Trust Wallet dan Tuntut NIM anda!

Jadi, jika anda ingin mengambil kesempatan maka anda lebih baik bertindak pantas. Pelancaran promosi dan cara menuntut akan diumumkan pada Akaun Twitter Nimiq. Oleh itu, beri mereka ikhtiar untuk terus mengetahui mengenai pengumuman promosi dan jangan lupa bahawa CoinBureau inilah yang membawa anda terlebih dahulu kepada anda ?

Dompet Amanah & Nimiq: Penglihatan Bersama

Dompet berbilang duit syiling seperti Trust Wallet adalah untuk memudahkan pengguna menyimpan kripto mereka di satu tempat. Bagaimanapun, sebelum jenis dompet ini, memegang portfolio dengan pelbagai jenis altcoin adalah proses yang membosankan, paling tidak.

Biasanya, pemegang kripto akan dipaksa untuk menyediakan beberapa dompet dan mengamankannya. Hari-hari itu sebahagian besarnya berlalu dengan peningkatan dompet sejagat dan pemegang crypto kini dapat menyimpan 100+ cryptocurrency hanya dalam satu dompet. Sememangnya, Trust Wallet melihat masalah ini dan memutuskan untuk membuat penyelesaian untuk mempermudah sesuatu.

Etos yang sama berlaku di seluruh Nimiq juga, dengan projek yang memfokuskan pada kemudahan penggunaan, antara muka pengguna yang sederhana, dan pendekatan tanpa pemasangan. Ya, cryptocurrency mengalami peningkatan populariti pada akhir 2017, namun, pasaran crypto masih penuh dengan projek dan platform crypto yang rumit yang sukar difahami dan digunakan oleh pengguna internet biasa.

Kedua-dua Nimiq dan Trust Wallet telah mengambil pendekatan kesederhanaan dan ini boleh menjadi berita baik untuk penggunaan cryptocurrency yang lebih luas.

Apa Hasil Dari Kerjasama?

Visi bersama adalah satu perkara, pelaksanaan dan nilai penjanaan adalah perkara lain. Kerjasama antara Trust Wallet dan Nimiq telah menghasilkan faedah berikut:

  • Komuniti Nimiq yang berkembang pesat telah diberi alternatif hebat dan sederhana untuk menyimpan NIM mereka. Selain itu, Trust wallet adalah aplikasi mudah alih pertama yang menyokong cryptocurrency dan akan menjadi pilihan untuk pengguna NIM bertransaksi dalam perjalanan
  • Nimiq menyebarkan hadiah Wallet Amanah mereka melalui keran di aplikasi. Promosi ini dapat membantu dompet meningkatkan asas pengguna yang lebih besar.
  • Pintu terbuka untuk kolaborasi penyelidikan di masa depan antara kedua-dua projek dan menjalin hubungan yang lebih mendalam antara kedua-dua projek tersebut. Memang, Nimiq mengambil pendekatan yang serupa dengan Agora.Trade dan itu menyebabkan Nimiq memungkinkan pertukaran yang terdesentralisasi untuk bekerjasama dengan WEG Bank, mengambil bahagian dalam Nimiq OASIS dan juga membawa kepada penyelidikan yang lebih mendalam dengan Trinkler Software pada Algoritma konsensus albatross. Albatross menyediakan cetak biru untuk algoritma konsensus baru dengan prestasi hampir maksimum teori untuk rantai tunggal.

Dipelopori Oleh Komuniti Nimiq

Sekiranya anda pernah berada di ruang crypto, maka anda akan mengetahui bahawa kekuatan dan penglibatan komuniti projek crypto adalah kunci kejayaan jangka panjang.

Perkara yang luar biasa mengenai kerjasama Nimiq baru-baru ini dengan Trust Wallet adalah ahli komuniti Nimiq Terorie dan Vasconcelos memainkan peranan penting dalam menjayakan kerjasama ini. Sesungguhnya kedua-dua anggota komuniti telah bertanggungjawab untuk sebahagian besar pembangunan untuk integrasi NIM dengan Trust Wallet dan ini hanya menggambarkan betapa komuniti Nimiq yang sangat pesat berkembang.

Projek Nimiq memang mempunyai sejarah menyokong ahli komuniti dan ini dapat dilihat pada mereka inisiatif pembiayaan masyarakat, di mana ahli ditaja dan diberi sokongan oleh Nimiq untuk mendapatkan idea projek untuk ekosistem. Inilah sebabnya mengapa mereka mempunyai salah satu komuniti yang paling terlibat dalam cryptocurrency dan memberikan kelebihan kepada pesaing cryptocurrency yang lain.

Pemikiran Terakhir

Integrasi NIM ke Trust Wallet berpotensi membawa kepada perkara yang jauh lebih besar. Nimiq OASIS tentunya dapat menambah nilai pada Trust Wallet dan berpotensi untuk memperluas senarai integrasinya dengan platform crypto.

Nimiq kini sedang berada di bawah radar ramai peminat cryptocurrency, namun projek, perkongsian, dan kemajuan baru-baru ini dapat mendorong lebih banyak orang meneroka projek tersebut dan memahami kemungkinannya. 2019 boleh menjadi tahun yang besar bagi Nimiq dan semestinya layak dimasukkan ke dalam senarai pantau anda.

Gambar Pilihan melalui Nimiq

Penafian: Penulis menyimpan beberapa NIM dalam portfolio mereka dan diberi pampasan dalam kapasiti perundingan bebas jangka panjang oleh Nimiq. Artikel ini tidak boleh ditafsirkan sebagai nasihat pelaburan. Sentiasa buat kajian anda sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me