Pelabur Institusi Kini Menggunakan Shrimpy untuk Mengembalikan Dana Crypto mereka

>

Selama bertahun-tahun kita mendengar bagaimana tahun ini menjadi tahun pelabur institusi mula membeli cryptocurrency. Sekiranya tidak 2017 ia pasti akan menjadi 2018. Sebenarnya, pelabur institusi sudah membeli cryptoasset dan banyak lagi yang akan mengikutinya. Ini bukan suis on-off, tetapi kecerunan. Ratusan dana lindung nilai baru telah dibuat tahun ini khusus untuk melabur dalam cryptocurrency. Kita pasti tahun depan kita akan melihat lebih banyak lagi.

Ini adalah perkembangan yang dialu-alukan, bukan hanya kerana permintaan kripto yang meningkat yang akan membantu harga jangka panjang, tetapi disebabkan oleh perkembangan teknologi yang akan dipercepat oleh modal baru ini. Crypto jelas berada di sini untuk tinggal dan lebih banyak pelabur menggigit sedikit demi sedikit untuk mengambil bahagian – dengan menganggap infrastruktur sudah siap dan mereka dapat melakukan usaha wajar.

Pelabur Insititusi tidak diperuntukkan dalam Crypto

Jim Kyung-Soo Liew di Johns Hopkins University Carey Business School dibebaskan kertas penyelidikan pada bulan Disember yang menunjukkan bagaimana pelabur institusi kurang diperuntukkan dalam bitcoin. Analisis risikonya menunjukkan bahawa dana ini harus mempunyai sekurang-kurangnya 1.3% dana dalam bitcoin. Banyak pemberian dana yang ada sekarang dengan dana pencen yang mungkin diikuti.

Menambah BTC ke portfolio meningkatkan pulangan sebenar dan risiko disesuaikan yang mengubah nisbah Sharpe dari 1.76 hingga 2.03.

“Adakah terdapat turun naik? Sudah tentu, tetapi bagi pelabur institusi, mereka perlu berfikir jangka panjang, ”kata Liew. “Tidak ada yang ingin menjadi yang pertama, tetapi mereka ingin menjadi pengikut yang cepat.”

Penggerak Pertama

Nasib baik, sudah ada penggerak pertama pada Shrimpy – pelabur institusi yang menggunakan platform standard kami untuk menguruskan portfolio mereka. Shrimpy membuka platform baru yang dirancang khusus untuk pelabur institusi sebagai respons terhadap permintaan dana ini. Platform ini akan menyediakan sekumpulan alat yang paling kuat di pasaran untuk menguruskan dana institusi. Sama ada anda menguruskan satu juta dolar dalam mata wang kripto atau hampir satu bilion, kami mempunyai penyelesaian yang akan menyelesaikan proses pengurusan anda.

Walaupun kami akan mengembangkan penyelesaian khusus untuk pelabur institusi, ini juga akan mendorong kami untuk mencipta ciri baru untuk pengguna bukan institusi kami. Kami akan mendapat lebih banyak input mengenai ciri apa yang diperlukan untuk terus menjadikan Shrimpy sebagai platform termudah dan paling selamat untuk menguruskan portfolio crypto yang pelbagai.

Mari kita kaji beberapa tawaran kami. The tebal dicetak miring item sudah disokong hari ini. Item-item lain ada di peta jalan kami dan boleh diutamakan mengikut keperluan pengguna kami. Kawasan yang akan kami lindungi merangkumi:

Mengimbangi semula

Pengimbangan semula adalah strategi asas untuk dana selama beberapa dekad kebelakangan ini. Shrimpy adalah platform termudah untuk mengautomasikan proses ini.

 • Pengimbangan semula automatik berdasarkan had pasaran.

 • Keupayaan untuk menetapkan peratusan aset yang diingini (contohnya: 20% BTC, 20% ETH). Semua aset lain kemudiannya dapat ditimbang berdasarkan kapitalisasi pasaran.

 • Jadualkan waktu dan hari keseimbangan yang tepat.

 • Kawalan tambahan ke atas proses perdagangan pengimbangan semula. Cth. mengehadkan jumlah aset yang diperdagangkan setiap jam, atau mengoptimumkan perdagangan berdasarkan pergerakan pasaran.

Sokongan Pelbagai Pertukaran

Memegang aset di beberapa bursa mengurangkan risiko dan meningkatkan kecairan. Selain itu, ini memberikan peluang seperti arbitraj di mana Shrimpy dapat membeli aset dengan harga terbaik di bursa ini.

 • Integrasi dengan pertukaran teratas seperti Binance, Bittrex, Kraken, Coinbase Pro, dan banyak lagi.

 • Integrasi dengan pertukaran tambahan seperti Coinbase Pro dan lain-lain berdasarkan permintaan.

 • Peningkatan semula di pelbagai pertukaran.

 • Pemberitahuan dapat dikirim jika aset perlu dipindahkan ke bursa lain.

Keselamatan

Shrimpy dirancang dengan mempertimbangkan keselamatan sejak awal. Kami menggunakan penyelesaian yang dipercayai oleh inovator teknologi terbesar. Shrimpy adalah satu-satunya platform penyeimbangan semula di pasaran yang direka untuk pelabur institusi.

Beberapa ciri yang ada saat ini atau akan tersedia termasuk:

 • Pelayan khusus yang direka untuk menguruskan aset anda sahaja. Akses ke pelayan ini adalah melalui subdomain yang diperibadikan. Cth. nama syarikat.shrimpy.io

 • Senarai putih IP API sehingga pelayan anda adalah satu-satunya mesin yang dapat melakukan perdagangan melalui API.

 • Senarai putih IP tambahan untuk menyekat akses ke pelayan anda. Ini berguna jika anda hanya ingin mengakses Shrimpy dari satu lokasi, seperti pejabat anda.

 • Pengesahan Dua Faktor (“2FA”) yang disediakan oleh Auth0 yang menggunakan aplikasi mudah alih Google Authenticator.

 • Kekunci API disulitkan dan pengurusan kunci berakar pada modul keselamatan perkakasan (“HSM”).

 • HSM disediakan oleh AWS, yang menggunakan perkakasan yang disahkan FIPS 140-2.

 • HTTPS (Semua data laman web dihantar melalui sambungan Transport Layer Security (“TLS”) yang dienkripsi (iaitu, HTTPS). Kedua-dua data dalam keadaan rehat dan bergerak dienkripsi – semua komunikasi rangkaian menggunakan TLS dengan sekurang-kurangnya enkripsi AES 128-bit. menggunakan TLS v1.2, dan ia dienkripsi dan disahkan menggunakan AES_128_GCM dan menggunakan ECDHE_RSA sebagai mekanisme pertukaran utama.)

 • Pengurangan DDOS melalui Cloudflare.

Pemantauan Penyimpanan Sejuk

Pertukaran boleh digodam. Untuk mengurangkan risiko ini, kami akan menawarkan penyelesaian yang membolehkan anda mengekalkan sebahagian besar aset anda di luar talian. Ini memastikan keselamatan aset sementara masih memberikan kecairan yang cukup di bursa untuk melakukan keseimbangan yang diperlukan.

 • Aset luar talian boleh dimasukkan secara manual untuk dimasukkan dalam pengiraan keseimbangan semula.

 • Pengemaskinian aset luar talian secara automatik melalui alamat awam.

Pelaporan dan Pemantauan

Antara dan selepas setiap keseimbangan semula, anda pasti ingin mengetahui bagaimana prestasi pelaburan anda. Membolehkan Shrimpy melakukan pengimbangan semula untuk portfolio anda memberikan peluang unik bagi kami untuk membuat laporan ini dan memberi anda gambaran komprehensif mengenai metrik yang penting bagi anda.

 • Baca pemantauan kunci API sahaja untuk memastikan sumber pengesahan sekunder.

 • Laporan penggabungan yang merangkumi setiap perdagangan yang dibuat, jumlah yuran yang dibayar di setiap pertukaran, dan ringkasan selanjutnya.

 • Sukatan prestasi.

 • Pemantauan aset dalam talian / luar talian. Ini akan menghantar pemberitahuan apabila aset harus ditarik secara dalam talian dari penyimpanan sejuk anda atau ditempatkan di penyimpanan sejuk dari bursa bergantung pada pengimbangan semula aktiviti dan faktor individual.

Mendaftar

Sekarang setelah anda mengetahui sedikit lebih banyak mengenai penyelesaian yang kami tawarkan, hantarkan e-mel kepada kami di [email protected] untuk menyediakan percubaan percuma dengan Shrimpy. Semasa kami terus mengembangkan platform, kami akan bekerjasama dengan anda 1-on-1 untuk memastikan set ciri kami sesuai dengan keperluan anda.

Kami kini menawarkan perkhidmatan percuma selama 3 bulan kepada semua pelabur institusi baru. Ini merangkumi setiap ciri yang kami tawarkan dan sokongan untuk pengembangan khusus. Jangan terlepas kaedah paling selamat dan paling mudah untuk mengembangkan dan mengurus dana anda.

Adakah anda masih mempunyai soalan atau mahu melihat demo langsung? Hantarkan e-mel kepada kami di [email protected]

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me