Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 12

>

Selama tiga bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin Nomik, CoinGecko, pengindeksan kapitalisasi pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Walaupun Bitcoin telah meningkat minggu ini, ia telah membuat pertumpahan darah untuk banyak aset DeFi dan topi bawah yang telah menunjukkan prestasi yang sangat baik pada minggu-minggu sebelumnya.

Pergolakan ini merupakan tamparan strategi Nomics ML, tetapi tidak cukup untuk mengurangkan keseluruhan prestasinya di bawah strategi lain dalam kajian ini. Teruskan membaca untuk sepanjang perbincangan!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 11

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu-minggu sebelumnya telah dikuasai oleh strategi Nomics ML, tetapi semuanya jatuh pada minggu ini ketika Bitcoin meletus.

Persoalannya tetap ada: adakah prestasi Bitcoin akan mengikuti Kajian Nomics ML?

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan prestasi luar biasa minggu lalu kerana ia muncul secara parabola. Setelah berminggu-minggu pergerakan harga yang tidak henti-hentinya dari Bitcoin, prestasi ini telah mendorong peningkatan kegembiraan di seluruh pasaran crypto.

Bitcoin adalah salah satu aset berprestasi terbaik selama seminggu.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,304.83.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang luar biasa, dijangkakan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 75% dari nilai dalam portfolio.

Kami melihat sedikit peningkatan prestasi berbanding portfolio Bitcoin HODL kerana Ethereum juga mempunyai minggu yang luar biasa. Prestasi Ethereum adalah + 38% sepanjang minggu.

Oleh kerana portfolio terus mengimbangi, kita akan dapat memahami dengan lebih baik bagaimana portfolio akan menyimpang dari portfolio Bitcoin HODL sederhana.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,346.15.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami keputusan prestasi yang agak baik sepanjang minggu lalu. Ini boleh dikaitkan dengan dua bintang pertunjukan – Bitcoin dan Ethereum.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko:

 • Ethereum (ETH): +38% 7 hari terakhir

 • Bitcoin (BTC): +22.5% 7 hari terakhir

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko:

 • Pautan Rantai (LINK): -4.5% 7 hari terakhir

Hanya ada satu kekalahan besar minggu ini untuk strategi Coin Gecko (Chainlinnk). Sebilangan besar aset positif atau hampir 0% prestasi minggu lalu. Coin Gecko kini merupakan portfolio dengan prestasi terburuk.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,288.79.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomics mengalami tamparan hebat minggu ini apabila ia menurun sebanyak 10%. Dengan unjuran keuntungan sebanyak 51.37% untuk minggu lalu, a -10% merupakan rindu utama oleh Nomics.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML termasuk:

 • Horizen (ZEN): +8.32% 7 hari terakhir

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • iExec RLC (RLC): -28.63% 7 hari terakhir

 • Aave (LEND): -24.03% 7 hari terakhir

 • Token Rangkaian Synthetix (SNX): -24.87% 7 hari terakhir

Secara keseluruhan, minggu ini menyaksikan pemilihan aset kebanyakannya buruk. Satu-satunya aset yang menunjukkan prestasi positif dari aset terpilih adalah Horizen.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 1897.97.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Walaupun minggu ini menyaksikan tamparan besar terhadap prestasi portfolio Nomics ML, kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu depan. Kami tidak dapat menggunakannya untuk meramalkan prestasi masa depan, tetapi hasilnya menarik.

Catatan: Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Minggu 12 Perubahan Strategi

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Elrond (ERD)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +72.15%

2. Ethereum (ETH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +26.37%

3. Emas Bitcoin (BTG)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +11.42%

4. Litecoin (LTC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +9.38%

5. Token FTX (FTT)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +7.48%

6. Zcash (ZEC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +5.38%

7. XRP (XRP)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +3.02%

8. Cardano (ADA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +2.72%

9. Tunai Bitcoin (BCH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +2.62%

10. Tether (USDT)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +0%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini. Perhatikan buat pertama kalinya bahawa USDT telah ditambahkan ke portfolio dalam slot kesepuluh. Ini bermakna tidak ada aset lain yang diramalkan akan berprestasi lebih baik daripada 0% dalam 7 hari ke depan.

Anggaran prestasi purata ialah 15.05% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini. Ini adalah prestasi yang paling rendah, jika bukan yang diproyeksikan paling rendah untuk portfolio Nomics ML sejak awal kajian.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, suatu ketika minggu lalu, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Markah Terakhir Terdapat: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 75.18%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 11.75%

3. XRP (XRP): 4.33% Peruntukan

4. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.83%

5. Cardano (ADA): 1.36% Peruntukan

6. Litecoin (LTC): 1.21% Peruntukan

7. Binance Coin (BNB): 1.21% Peruntukan

8. Pautan Rantai (LINK): 1.15% Peruntukan

9. EOS (EOS): Peruntukan 1.06%

10. Tezos (XTZ): Peruntukan 0.92%

Catatan: Tidak ada aset baru yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu lalu. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Pegangan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat sahaja, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau nasihat lain. Tiada apa-apa yang terkandung di dalam Laman web kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang lengkap atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman ini sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me