Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 21

>

Selama 5 bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin Nomik, CoinGecko, pengindeksan kapitalisasi pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Minggu terakhir menyaksikan lebih banyak tanda masalah untuk strategi Nomics ML. Setelah beberapa minggu buruk berturut-turut, hasilnya mulai menaikkan kening. Bitcoin terus berjuang berbanding strategi portfolio lain yang sedang kita kaji. Teruskan membaca untuk sepanjang perbincangan!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 20

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu lalu tidak terkecuali. Ketika pasaran berubah lemah dalam beberapa minggu terakhir, kami menyaksikan Bitcoin meneruskan sentimen menurun. Walaupun minggu-minggu sebelumnya menjadi agak malang untuk strategi pembelajaran mesin, Nomics terus melakukan serangan agresif lagi minggu ini.

Persoalannya tetap ada: adakah prestasi Bitcoin akan dapat mengikuti Kajian Nomics ML?

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan penurunan harga pada awal minggu. Walaupun harganya stabil dan mulai naik pada akhir minggu, hasil minggu ini hanya sederhana.

Bitcoin kekal sebagai portfolio berprestasi terburuk dalam kajian ini.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,245.31.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang sederhana, dijangkakan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 73% dari nilai dalam portfolio.

Setelah 5 bulan mengimbangkan semula portfolio berasaskan indeks, sangat menarik untuk melihat bagaimana perlahan-lahan mengungguli Bitcoin. Ini menunjukkan bahawa menyeimbangkan semula portfolio yang mempunyai peruntukan yang besar untuk Bitcoin masih bernilai.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,312.10.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami prestasi terbaik di antara 4 strategi portfolio yang berbeza yang sedang diuji. Ini dapat dikaitkan dengan peningkatan prestasi yang sihat dari Chainlink, Bitcoin Cash, dan Monero.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko adalah:

 • Pautan Rantai (LINK): +16.58% 7 hari terakhir

 • Tunai Bitcoin (BCH): +6.41% 7 hari terakhir

 • Monero (XMR): +5.58% 7 hari terakhir

 • TRON (TRX): +4.69% 7 hari terakhir

 • Stellar (XLM): +4.37% 7 hari terakhir

Ada tiada kerugian besar dipilih oleh strategi Coin Gecko minggu ini.

Coin Gecko kekal sebagai portfolio prestasi kedua terbaik sejak awal kajian. Minggu lalu ini menyaksikan pemilihan aset yang bagus. Ini mungkin disebabkan oleh kebanyakan aset berprestasi besar pada minggu lalu.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,461.33.

# 4 Nomics ML

Strategi Mesin Pembelajaran Nomik tetap memimpin, walaupun mengalami peningkatan prestasi yang kurang memberangsangkan minggu ini. Dengan unjuran keuntungan sebanyak 9.226% selama 7 hari terakhir dan keuntungan sebenar sebanyak 2.27%, Nomics sekali lagi mengungguli ramalan harga. Sepanjang minggu lalu, Nomics sekali lagi merupakan portfolio berprestasi terburuk.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • Theta Token (THETA): +24.31% 7 hari terakhir

 • Fantom (FTM): +5.70% 7 hari terakhir

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • DigiByte (DGB): -8.36% 7 hari terakhir

Secara keseluruhan, minggu ini terasa tidak lancar. Nomics hanya meramalkan 7 aset akan menunjukkan prestasi positif, jadi dijangkakan setiap perubahan prestasi portfolio (tanpa mengira kenaikan atau penurunan) akan dibendung minggu ini kerana peruntukan 30% kepada USDT. Walaupun Theta Token terus meningkat dengan pesat, terdapat beberapa pilihan lain yang menghasilkan prestasi yang mengagumkan.

Setelah prestasi buruk selama beberapa minggu, ia memberi jaminan untuk melihat secercah harapan untuk Nomics. Sekiranya pasaran mula cenderung lagi ke arah altcoin, Nomics mungkin dapat mengeluarkan angka yang serupa dengan zaman kegemilangan awal kajian ini.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 1,989.15.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Namun, satu tren yang muncul adalah strategi Nomics ML berkinerja sangat baik semasa bull bull, tetapi sangat buruk semasa pasar bear.

Ini berpotensi disebabkan aset yang berjalan lebih pendek semasa pasar beruang daripada ketika seluruh pasaran naik. Sebagai contoh, pada bulan Ogos, kami melihat beberapa minggu berturut-turut di mana aset yang sama akan menunjukkan prestasi yang sangat baik. Walau bagaimanapun, semasa pasaran beruang singkat ini, terdapat lebih sedikit aset yang berprestasi baik dalam beberapa minggu berturut-turut.

Walaupun minggu ini tidak melihat pergerakan besar dari strategi Nomics ML, kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu-minggu berikutnya.

Catatan: Kesimpulan yang dibuat di sini berdasarkan bukti anekdot. Sila ambil dengan sebutir garam.

Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Pemimpin terkenal

Kami sangat gembira melihat kajian kes Nomics ML telah mengilhami gelombang pemimpin yang memanfaatkan data Nomics untuk menerapkan strategi baru.

Minggu ini, kita akan menonjolkan XTSLabs, yang telah menyerahkan versi portfolio MLCaseStudy yang serupa ke Coinbase Pro, Bittrex, dan Binance US. Namun, dia telah menambahkan unsur-unsur penyeimbangan kembali dalam upaya memaksimalkan hasil strategi portfolio Nomics.

XTSLabs

XTSLabs kini menjalankan 4 profil pemimpin yang berbeza. Profil pemimpin ini merangkumi:

 • XTSLabsCBP – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Coinbase Pro.

 • XTSLabsBinUS – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance US.

 • XTSLabsBittrex – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Bittrex.

 • XTSLabsBin – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance.

Tidak seperti portfolio MLCaseStudy yang diuruskan oleh pasukan Shrimpy, portfolio ini memanfaatkan keseimbangan ambang 1%. Itu membolehkan setiap portfolio ini seimbang kembali sepanjang minggu kerana pasaran menjadi tidak stabil.

Dengan penurunan portfolio sebanyak –1.05% untuk Coinbase Pro selama 7 hari terakhir, XTSLabsCBP hanya mengungguli 16% pemimpin di Shrimpy. Ini sangat diharapkan kerana pilihan oleh Nomics minggu ini seperti yang kita lihat dalam perbincangan sebelumnya.

XTSLabs juga cukup baik untuk memberikan perubahan keseimbangan untuk portfolio ini dari masa ke masa. Bermula dengan baki awal $ 1,000 untuk setiap portfolio, kita dapat melihat bagaimana prestasi menjalankan strategi pembelajaran mesin ini berubah berdasarkan pertukaran.

Sehingga hari ini, portfolio Coinbase Pro telah menunjukkan prestasi terbaik dari 4 pertukaran yang berbeza.

Ikuti XTSLabsCBP di Shrimpy.

Perubahan Strategi Minggu 21

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. OmiseGO (OMG)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +47.89%

2. THORChain (JALANKAN)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +41.38%

3. Token Rangkaian Synthetix (SNX)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +33.77%

4. Leret (SXP)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +23.07%

5. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +22.89%

6. Token Theta (THETA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +22.74%

7. Cardano (ADA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +22.35%

8. Kosmos (ATOM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +19.29%

9. Rangkaian Kyber (KNC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +16.51%

10. Pautan Rantai (LINK)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +15.93%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 26.58% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, beberapa minggu kebelakangan ini, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Markah Terakhir Terdapat: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 72.89%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 14.75%

3. XRP (XRP): Peruntukan 3.57%

4. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.54%

5. Binance Coin (BNB): Peruntukan 1.51%

6. Polkadot (DOT): Peruntukan 1.38%

7. Pautan Rantai (LINK): Peruntukan 1.25%

8. Cardano (ADA): 1.13% Peruntukan

9. Litecoin (LTC): Peruntukan 1.09%

10. EOS (EOS): Peruntukan 0.89%

Catatan: Tidak ada aset yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu ini. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sesuai dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Tahan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti nasihat undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau lain-lain. Tiada apa-apa yang terkandung di Laman kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang komprehensif atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman web sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me