Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 11

>

Selama dua bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin Nomik, CoinGecko, pengindeksan kapitalisasi pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Hingga saat ini, kami sangat terkesan dengan hasil strategi Pembelajaran Mesin Nomik. Ia telah memisahkan diri dari pek dengan hasil prestasi yang mantap.

Itu sudah cukup mengenai Nomics buat masa ini, mari kita mulai menggali hasil dari minggu lalu dan melihat apa yang telah kita susun untuk minggu depan kajian!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 10

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Oleh kerana strategi Nomics ML terus maju menjelang persaingan, sukar untuk membayangkan senario di mana strategi lain akan dapat mengejar ketinggalan. Walaupun Bitcoin mula kuat dalam beberapa minggu pertama, sejak itu menyerahkan pemerintahan kepada strategi Nomics ML yang telah menobatkan dirinya sebagai raja.

Persoalannya tetap ada: adakah ia akan bertahan?

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan prestasi yang tidak lancar pada minggu lalu jika dibandingkan dengan strategi portfolio yang lain. Kami tidak melihat pergerakan yang signifikan dalam kedua-dua arah sejak beberapa minggu kebelakangan ini, jadi Bitcoin bukanlah portfolio yang paling menarik untuk diadakan baru-baru ini.

Bitcoin adalah portfolio berprestasi terburuk daripada apa yang kami uji.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,068.39.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang biasa-biasa saja, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 75% dari nilai dalam portfolio.

Oleh kerana portfolio terus mengimbangi, kita akan dapat memahami dengan lebih baik bagaimana portfolio akan menyimpang dari portfolio Bitcoin HODL sederhana.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,093.58.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami keputusan prestasi yang kurang baik selama seminggu.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko:

 • Stellar (XLM): +4.59% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko:

 • Cardano (ADA): -5.62% 7 hari terakhir

 • Litecoin (LTC): -4.65% 7 hari terakhir

 • Tunai Bitcoin (BCH): -3.81% 7 hari terakhir

Hanya ada satu pemenang utama minggu ini untuk strategi Coin Gecko (Stellar). Sebilangan besar aset adalah prestasi negatif atau hampir 0% minggu lalu. Coin Gecko kini merupakan portfolio berprestasi terbaik kedua, yang merupakan petanda positif untuk pilihan portfolio ini.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,1144.10.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomik telah mengekalkan kelebihan dalam persaingan. Unjuran keuntungan dari minggu lalu adalah +48.74% di semua aset yang dipilih. Dengan prestasi portfolio terakhir sebanyak +10.83%, portfolio dapat mengesan unjuran dengan agak baik (walaupun kurang menjalankan ramalan) dan juga merupakan portfolio berprestasi terbaik minggu lalu.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML termasuk:

 • Aave (LEND): +48.95% 7 hari terakhir

 • Algorand (ALGO): +32.89% 7 hari terakhir

 • iExec RLC (RLC): +37.98% 7 hari terakhir

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • Elrond (ERD): -11.48% 7 hari terakhir

 • Token BitTorent (BTT): -4.20% 7 hari terakhir

Secara keseluruhan, minggu ini menyaksikan pemilihan aset kebanyakannya hebat. Dua aset yang berprestasi negatif dari aset terpilih adalah Elrond dan BitTorent Token.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 2,111.20.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Kami tidak dapat menggunakannya untuk meramalkan prestasi masa depan, tetapi hasilnya menjanjikan.

Catatan: Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa minggu. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Minggu 11 Strategi Perubahan

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Leret (SXP)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +158.23%

2. Protokol Band (BAND)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +108.25%

3. Token Rangkaian Synthetix (SNX)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +53.01%

4. Aave (LEND)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +48.96%

5. Algorand (ALGO)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +42.02%

6. Gelombang (GELOMBANG)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +36.36%

7. iExec RLC (RLC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +34.14%

8. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +12.59%

9. Ontologi (ONT)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +10.71%

10. Horizen (ZEN)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +9.38%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini. Perhatikan bahawa walaupun Holo (PANAS) berada dalam 10 ramalan teratas minggu ini, ia dikeluarkan kerana penyebaran tinggi.

Anggaran prestasi purata ialah 51.37% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor: 74%

3. EOS (EOS) – Skor: 68%

4. XRP (XRP) – Skor: 67%

5. Stellar (XLM) – Skor: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor: 65%

7. TRON (TRX) – Skor: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor: 64% [Penambahan Baru]

9. NEO (NEO) – Skor: 63%

10. Monero (XMR) – Skor: 63% [Penambahan Baru]

Catatan: Terdapat dua aset baru yang ditambahkan ke indeks CoinGecko. Ini adalah Chainlink dan Monero. Setiap aset ini akan ditambahkan ke strategi dan dibeli semasa pengimbangan semula berikutnya. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 75.18%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 11.75%

3. XRP (XRP): 4.33% Peruntukan

4. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.83%

5. Cardano (ADA): 1.36% Peruntukan

6. Litecoin (LTC): 1.21% Peruntukan

7. Binance Coin (BNB): 1.21% Peruntukan

8. Pautan Rantai (LINK): 1.15% Peruntukan

9. EOS (EOS): Peruntukan 1.06%

10. Tezos (XTZ): Peruntukan 0.92%

Catatan: Tidak ada aset baru yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu lalu. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Pegangan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat sahaja, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau nasihat lain. Tiada apa-apa yang terkandung di dalam Laman web kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang lengkap atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman ini sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me