Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 27

>

Selama 6 bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin, CoinGecko, pengindeksan cap pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Minggu terakhir menyaksikan Bitcoin mengumpulkan sejumlah angka yang mengagumkan. Walaupun semua portfolio mengalami pertumbuhan minggu ini, Bitcoin tidak diragukan lagi menjadi bintang pertunjukan. Setelah beberapa minggu berturut-turut dari strategi pembelajaran mesin, hasilnya mulai menaikkan kening. Teruskan membaca untuk sepanjang perbincangan!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 26

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu lalu tidak terkecuali. Bitcoin memperoleh jumlah besar minggu lalu kerana harganya melonjak hampir $ 15,500. Menjelang akhir minggu, Bitcoin menetap dengan cemerlang 12.90% kenaikan harga.

Walaupun Bitcoin menjadi tumpuan, strategi lain seperti CoinGecko tidak ketinggalan. Setelah berbulan-bulan mengajukan soalan sama ada Bitcoin akan mengikuti prestasi strategi pembelajaran mesin, kita dapat dengan pasti mengatakan: Ya. Bitcoin lebih daripada mampu menangkap dan bahkan mengatasi prestasi strategi lain dalam kajian ini. Namun, kami masih tertanya-tanya apakah ia dapat mengekalkan lintasannya dan meneruskan pertumbuhan yang stabil.

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan kenaikan hebat sepanjang minggu. Kenaikan harga yang besar pada awal minggu akhirnya stabil dan ditutup minggu ini dengan a 12.90% kenaikan harga. Walaupun separuh kedua minggu ini menyaksikan turun naik Bitcoin yang rendah, ia membolehkan pasaran stabil dan diharapkan dapat memberikan sokongan tambahan untuk pertumbuhan berterusan ke minggu depan. Pertumbuhan berterusan Bitcoin selama tiga minggu terakhir memberi harapan masa depan untuk Bitcoin mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dalam beberapa bulan akan datang.

Bitcoin bukan lagi portfolio berprestasi terburuk dalam kajian ini.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,772.54.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang mantap, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 73% dari nilai dalam portfolio.

Setelah 6 bulan mengimbangkan semula portfolio berasaskan indeks, sangat menarik untuk melihat bagaimana perlahan-lahan mengungguli Bitcoin. Ini menunjukkan bahawa menyeimbangkan semula portfolio yang mempunyai peruntukan yang besar untuk Bitcoin masih bernilai.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,778.27.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami prestasi sederhana minggu ini, kerana prestasi Bitcoin yang kuat dan beberapa aset besar lain. Ini akhirnya menjadi portfolio berprestasi terburuk dari 4 portfolio yang sedang dinilai.

CoinGecko masih merupakan portfolio dengan prestasi terburuk daripada 4 portfolio yang dikaji.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko adalah:

 • Pautan Rantai (LINK): +17.59% 7 hari terakhir

 • Ethereum (ETH): +15.96% 7 hari terakhir

 • Bitcoin (BTC): +13.05% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko minggu ini adalah:

 • Monero (XMR): -2.16% 7 hari terakhir

Coin Gecko kini merupakan portfolio berprestasi terburuk sejak awal kajian. Minggu lalu ini menyaksikan pemilihan aset yang wajar, tetapi portfolio lain masih berjaya mengungguli CoinGecko. Ini mungkin disebabkan oleh beberapa aset besar yang hanya mengalami perubahan prestasi kecil sepanjang minggu lalu.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,600.50.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomik tetap memimpin, tetapi merupakan portfolio prestasi terburuk kedua minggu ini. Dengan unjuran keuntungan untuk minggu ini 2.04%, 7 hari terakhir mengungguli unjuran dengan a +7.11% perubahan prestasi. Minggu ini, ramalan harga melebihi jangkaan kami, yang merupakan pembalikan yang baik dari trend yang kami lihat pada minggu-minggu sebelumnya.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • Protokol Lautan (OCEAN): +25.03% 7 hari terakhir

 • NEM (XEM): +25.76% 7 hari terakhir

 • Bitcoin yang dibungkus (WBTC): +13.28% 7 hari terakhir

 • Bitcoin (WBTC): +13.05% 7 hari terakhir

 • DigiByte (DGB): +4.24% 7 hari terakhir

Tidak ada yang kalah yang dipilih oleh strategi Nomics ML minggu ini.

Setelah berminggu-minggu prestasi yang buruk, sangat bagus melihat Nomics membalikkan trend. Nomics dapat mengenal pasti 5 aset yang menunjukkan prestasi positif. 2 dari aset tersebut menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada Bitcoin, yang mempunyai minggu yang hebat. Mudah-mudahan, strategi pembelajaran mesin dapat meneruskan trend dan mengubah rentak kehilangan sebelumnya.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 1,871.57.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Namun, itu semua berubah minggu ini apabila Bitcoin mengatasi strategi Nomics ML untuk pertama kalinya sejak minggu kedua kajian. Walaupun hanya untuk satu hari, itu adalah isyarat bahawa strategi pembelajaran mesin tidak lagi memiliki kedudukan yang kuat seperti dulu.

Kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu-minggu berikutnya.

Catatan: Kesimpulan yang dibuat di sini berdasarkan bukti anekdot. Sila ambil dengan sebutir garam.

Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Pemimpin terkenal

Kami sangat gembira melihat kajian kes Nomics ML telah mengilhami gelombang pemimpin yang memanfaatkan data Nomics untuk menerapkan strategi baru.

Minggu ini, kita akan menonjolkan XTSLabs, yang telah menyerahkan versi portfolio MLCaseStudy yang serupa ke Coinbase Pro, Bittrex, dan Binance US. Namun, dia telah menambahkan unsur-unsur pengimbangan kembali dalam upaya memaksimalkan hasil strategi portfolio Nomics.

XTSLabs

XTSLabs kini menjalankan 4 profil pemimpin yang berbeza. Profil pemimpin ini merangkumi:

 • XTSLabsCBP – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Coinbase Pro.

 • XTSLabsBinUS – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance US.

 • XTSLabsBittrex – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Bittrex.

 • XTSLabsBin – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance.

Tidak seperti portfolio MLCaseStudy yang dikendalikan oleh pasukan Shrimpy, portfolio ini memanfaatkan keseimbangan ambang 1%. Itu membolehkan setiap portfolio ini seimbang kembali sepanjang minggu kerana pasaran menjadi tidak stabil.

Dengan peningkatan portfolio sebanyak +14.35% untuk Bittrex sejak 7 hari kebelakangan ini, XTSLabsBittrex mengungguli 92% pemimpin Shrimpy. Ini adalah hasil yang luar biasa yang mengungguli Bitcoin.

XTSLabs juga cukup baik untuk memberikan perubahan keseimbangan untuk portfolio ini dari masa ke masa. Bermula dengan baki $ 1,000 awal untuk setiap portfolio, kita dapat melihat bagaimana prestasi menjalankan strategi pembelajaran mesin ini berubah berdasarkan pertukaran.

Portofolio Bittrex baru sahaja mengalahkan Coinbase Pro sebagai portfolio berprestasi terbaik dari 4 bursa berbeza yang disokong oleh XTSLabs.

Ikuti XTSLabsCBP di Shrimpy.

Minggu 27 Strategi Perubahan

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Band Protokol (BAND)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +52.98%

2. THORChain (JALANKAN)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +50.31%

3. Aave (AAVE)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +49.96%

4. Token Rangkaian Synthetix (SNX)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +46.98%

5. Decentraland (MANA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +43.1%

6. Solana (SOL)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +29.81%

7. Decred (DCR)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +25.47%

8. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +22.1%

9. Golem (GNT)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +21.81%

10. Hak Cadangan (RSR)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +19.00%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 36.15% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, beberapa minggu kebelakangan ini, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Markah Terakhir Terdapat: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 76.38%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 13.69%

3. XRP (XRP): Peruntukan 2.62%

4. Pautan Rantai (LINK): Peruntukan 1.34%

5. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.31%

6. Binance Coin (BNB): Peruntukan 1.09%

7. Litecoin (LTC): Peruntukan 1.04%

8. Polkadot (DOT): Peruntukan 1.01%

9. Cardano (ADA): Peruntukan 0.89%

10. EOS (EOS): Peruntukan 0.63%

Catatan: Tidak ada aset yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu ini. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan satu operasi pengimbangan semula.

Strategi Tahan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini berbanding prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti nasihat undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau lain-lain. Tiada apa-apa yang terkandung di Laman kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang komprehensif atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman web sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me