Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 28

>

Pengumuman: Binance akan menyekat mana-mana pelanggan AS yang tersisa daripada memasuki pertukaran Binance. Ini bermakna pasukan Shrimpy perlu memindahkan kajian ini ke pertukaran lain dalam beberapa minggu akan datang. Peralihan tidak akan berlaku minggu ini, tetapi kami akan terus mengemas kini semua orang dengan maklumat terkini mengenai migrasi semasa kami mengetahui lebih lanjut. Kami akan melakukan semua yang kami mampu untuk menjadikan peralihan sehalus mungkin.

Selama 6 bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin, CoinGecko, pengindeksan cap pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Minggu terakhir menyaksikan Bitcoin mengumpulkan sejumlah angka yang mengagumkan. Walaupun semua portfolio mengalami pertumbuhan minggu ini, Bitcoin tidak diragukan lagi menjadi bintang pertunjukan. Walau bagaimanapun, strategi pembelajaran mesin tidak ketinggalan minggu ini. Selepas beberapa minggu buruk berturut-turut, sangat menarik untuk melihat ramalan pembelajaran mesin keluar dengan kuat minggu ini. Teruskan membaca untuk sepanjang perbincangan!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 27

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu lalu tidak terkecuali. Bitcoin memperoleh jumlah besar minggu lalu kerana harganya melonjak hampir $ 16,800. Menjelang akhir minggu, Bitcoin menetap dengan cemerlang 10.61% kenaikan harga.

Walaupun Bitcoin menjadi tumpuan, strategi lain seperti ramalan pembelajaran mesin tidak ketinggalan. Setelah berbulan-bulan mengajukan soalan sama ada Bitcoin akan mengikuti prestasi strategi pembelajaran mesin, kita dapat dengan pasti mengatakan: Ya. Bitcoin lebih daripada mampu menangkap dan bahkan mengatasi prestasi strategi lain dalam kajian ini. Walau bagaimanapun, kami masih tertanya-tanya apakah ia dapat mengekalkan lintasannya dan meneruskan pertumbuhan yang stabil.

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan kenaikan hebat sepanjang minggu. Prestasi yang stabil sepanjang minggu menghasilkan a 10.61% kenaikan harga akhir. Walaupun Bitcoin terhenti pada pertengahan minggu, ia memberikan sokongan untuk Bitcoin untuk terus naik menjelang akhir minggu. Pertumbuhan berterusan Bitcoin selama sebulan terakhir melambangkan masa depan yang penuh harapan untuk Bitcoin mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dalam beberapa bulan akan datang.

Bitcoin bukan lagi portfolio berprestasi terburuk dalam kajian ini.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,956.76.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang mantap, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 77% dari nilai dalam portfolio.

Setelah 6 bulan menyeimbangkan semula portfolio berdasarkan indeks, sangat menarik untuk melihat bagaimana prestasi dibandingkan dengan portfolio yang hanya terdiri daripada Bitcoin. Walaupun prestasinya setanding sekarang, kami telah melihat prestasi portfolio indeks mengungguli Bitcoin pada masa lalu.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,950.46.

# 3 Tokong Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami prestasi sederhana minggu ini, kerana prestasi Bitcoin yang kuat dan beberapa aset besar lain. Ini akhirnya menjadi portfolio berprestasi terburuk dari 4 portfolio yang sedang dinilai.

CoinGecko masih merupakan portfolio dengan prestasi terburuk daripada 4 portfolio yang dikaji.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko adalah:

 • XRP (XRP): +17.36% 7 hari terakhir

 • Bitcoin (BTC): +10.22% 7 hari terakhir

 • Stellar (XLM): +5.56% 7 hari terakhir

 • Ethereum (ETH): +5.25% 7 hari terakhir

 • EOS (EOS): +5.09% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko minggu ini adalah:

 • Tunai Bitcoin (BCH): -3.98% 7 hari terakhir

Coin Gecko kini merupakan portfolio berprestasi terburuk sejak awal kajian. Minggu lalu ini menyaksikan pemilihan aset yang wajar, tetapi portfolio lain masih berjaya mengungguli CoinGecko. Ini mungkin disebabkan oleh beberapa aset besar yang hanya mengalami perubahan prestasi kecil sepanjang minggu lalu.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,694.34.

# 4 Nomics ML

Strategi Mesin Pembelajaran Nomik tetap memimpin, tetapi merupakan portfolio prestasi terburuk kedua minggu ini. Dengan unjuran keuntungan untuk minggu ini 36.15%, 7 hari terakhir menunjukkan unjuran dengan a +8.80% perubahan prestasi. Minggu ini, ramalan harga tidak sesuai dengan jangkaan kami, walaupun hampir menyamai prestasi Bitcoin.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • THORChain (RUNE): +54.41% 7 hari terakhir

 • Aave (AAVE): +38.21% 7 hari terakhir

 • Hak Rizab (RSR): +22.60% 7 hari terakhir

 • Decred (DCR): +13.16% 7 hari terakhir

 • Solana (SOL): +14.76% 7 hari terakhir

 • NEM (XEM): +10.22% 7 hari terakhir

 • Token Rangkaian Synthetix (SNX): +9.87% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh strategi pembelajaran mesin minggu ini adalah:

 • Decentraland (MANA): -26.83% 7 hari terakhir

Setelah berminggu-minggu prestasi yang buruk, sangat bagus melihat Nomics membalikkan trend. Nomics dapat mengenal pasti 7 aset yang menunjukkan prestasi yang sangat baik. 5 daripada aset tersebut menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada Bitcoin, yang mempunyai minggu yang hebat. Mudah-mudahan, strategi pembelajaran mesin dapat meneruskan trend dan mengubah rentak kehilangan sebelumnya.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 2,032.43.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Namun, itu semua berubah minggu lalu apabila Bitcoin mengatasi strategi Nomics ML untuk pertama kalinya sejak minggu kedua kajian. Walaupun hanya untuk satu hari, itu adalah isyarat bahawa strategi pembelajaran mesin tidak lagi memiliki kedudukan yang kuat seperti dulu.

Kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu-minggu berikutnya.

Catatan: Kesimpulan yang dibuat di sini berdasarkan bukti anekdot. Sila ambil dengan sebutir garam.

Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Pemimpin terkenal

Kami sangat gembira melihat kajian kes Nomics ML telah mengilhami gelombang pemimpin yang memanfaatkan data Nomics untuk menerapkan strategi baru.

Minggu ini, kami akan menonjolkan XTSLabs, yang telah menyerahkan versi portfolio MLCaseStudy yang serupa ke Coinbase Pro, Bittrex, dan Binance US. Namun, dia telah menambahkan unsur-unsur pengimbangan kembali dalam upaya memaksimalkan hasil strategi portfolio Nomics.

XTSLabs

XTSLabs kini menjalankan 4 profil pemimpin yang berbeza. Profil pemimpin ini merangkumi:

 • XTSLabsCBP – Portofolio Nomics ML sedang automatik pada Coinbase Pro.

 • XTSLabsBinUS – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance US.

 • XTSLabsBittrex – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Bittrex.

 • XTSLabsBin – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance.

Tidak seperti portfolio MLCaseStudy yang dikendalikan oleh pasukan Shrimpy, portfolio ini memanfaatkan keseimbangan ambang 1%. Itu membolehkan setiap portfolio ini seimbang kembali sepanjang minggu kerana pasaran menjadi tidak stabil.

Dengan peningkatan portfolio sebanyak +2.60% untuk Binance US sejak 7 hari kebelakangan ini, XTSLabsBinUS mengungguli 43% pemimpin di Shrimpy. Ini adalah hasil yang munasabah untuk ramalan harga pembelajaran mesin, tetapi masih ada ruang untuk diperbaiki.

XTSLabs juga cukup baik untuk memberikan perubahan keseimbangan untuk portfolio ini dari masa ke masa. Bermula dengan baki $ 1,000 awal untuk setiap portfolio, kita dapat melihat bagaimana prestasi menjalankan strategi pembelajaran mesin ini berubah berdasarkan pertukaran.

Portofolio Bittrex baru saja mengalahkan Coinbase Pro sebagai portfolio berprestasi terbaik dari 4 bursa berbeza yang disokong oleh XTSLabs.

Ikuti XTSLabsCBP di Shrimpy.

Minggu 28 Strategi Perubahan

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Rantai THOR (LARI)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +46.36%

2. Blockstack (STX)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +20.49%

3. Gelombang (GELOMBANG)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +17.97%

4. Litecoin (LTC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +17.72%

5. Hak Cadangan (RSR)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +14.56%

6. Dash (DASH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +14.17%

7. Rangkaian Kyber (KNC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +12.11%

8. UMA (UMA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +9.28%

9. XRP (XRP)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +9.08%

10. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +8.47%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 17.02% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, beberapa minggu kebelakangan ini, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Skor Terkini: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 77.23%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 13.13%

3. XRP (XRP): 2.43% Peruntukan

4. Pautan Rantai (LINK): 1.26% Peruntukan

5. Litecoin (LTC): 1.22% Peruntukan

6. Tunai Bitcoin (BCH): 1.17% Peruntukan

7. Polkadot (DOT): Peruntukan 1.06%

8. Binance Coin (BNB): Peruntukan 1.03%

9. Cardano (ADA): Peruntukan 0.84%

10. EOS (EOS): Peruntukan 0.63%

Catatan: Tidak ada aset yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu ini. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Pegangan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat sahaja, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau nasihat lain. Tiada apa-apa yang terkandung di dalam Laman web kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang lengkap atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman ini sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me