Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 4

>

Pasaran telah mengalami kebangkitan secara tiba-tiba. Semasa Bitcoin terus meningkat, strategi seperti Nomics ML telah berubah dari panas dan sejuk.

Jangan tunggu sebentar. Berikut adalah hasil dari minggu terakhir dan apa yang harus kita jangkakan untuk minggu yang akan datang!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 3

Kajian ini hanya berjalan selama tiga minggu, tetapi setiap minggu sejauh ini amat mengejutkan! Walaupun minggu pertama menunjukkan pilihan yang kuat untuk Bitcoin, kebalikannya benar pada minggu lalu.

# 1 Bitcoin

Bitcoin mengalami beberapa peningkatan yang mengagumkan sepanjang minggu lalu. Ini adalah perubahan mendadak dari minggu sebelumnya di mana Bitcoin menyaksikan kerugian berterusan.

Selepas minggu ketiga kajian kami, Bitcoin mempunyai prestasi terendah dari strategi apa pun yang kami uji.


Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,186.71.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana keuntungan sederhana yang dialami oleh Bitcoin, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami kenaikan yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 77% dari nilai dalam portfolio.

Oleh kerana portfolio terus mengimbangi, kita akan dapat memahami dengan lebih baik bagaimana portfolio akan menyimpang dari portfolio Bitcoin HODL sederhana.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,194.99.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko menyaksikan pertumbuhan nilai yang stabil sepanjang minggu ketiga ini. Setiap aset yang dipilih oleh strategi Coin Gecko mengalami pulangan positif minggu ini.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko termasuk:

 • NEO (NEO): +27.68% 7 hari terakhir

 • Ethereum (ETH): +19.56% 7 hari terakhir

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,188.51.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomik telah mengekalkan kelebihan dalam persaingan. Unjuran keuntungan dari minggu lalu adalah +37.28% di semua aset yang dipilih. Dengan prestasi portfolio terakhir sebanyak +3.03%, portfolio menunjukkan unjuran yang rendah dengan margin yang ketara.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML termasuk:

 • VeChain (VET): +33.84% 7 hari terakhir

 • IOST (IOST): +13.03% 7 hari terakhir

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML termasuk:

 • Theta Token (THETA): -23.11% 7 hari terakhir

 • Ren (REN): -7.15% 7 hari terakhir

Secara keseluruhan, minggu ini adalah gabungan pilihan kuat dan buruk dari strategi Nomics ML.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 1,278.91

Kesimpulannya

Walaupun portfolio Nomics ML dapat mengekalkan kelebihan dalam persaingan, kami melihat sebilangan besar pilihan aset baik dan buruk dari Nomics minggu lalu. Sekiranya Nomics akan mempertahankan keunggulannya, kita perlu melihat lebih banyak pilihan kopling dari Nomics dalam beberapa minggu mendatang, jika tidak, petunjuk akan mulai merosot.

Catatan: Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini setelah hanya dua minggu. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam. Tidak kurang, ini adalah beberapa minggu pertama yang menarik!

Perubahan Strategi Minggu 4

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Zilliqa (ZIL)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +38.66%

2. Cardano (ADA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +31.08%

3. VeChain (VET)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +30.48%

4. Syiling Enjin (ENJ)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +17.73%

5. Chiliz (CHZ)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +13.2%

6. IOST (IOST)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +12.57%

7. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +11.31%

8. Ethereum (ETH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +10.53%

9. Ontologi (ONT)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +10.25%

10. Steem (LANGKAH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +10.23%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 18.6% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor: 87%

2. Ethereum (ETH) – Skor: 79%

3. XRP (XRP) – Skor: 71%

4. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor: 70%

5. TRON (TRX) – Skor: 69%

6. Stellar (XLM) – Skor: 68%

7. Litecoin (LTC) – Skor: 68%

8. NEO (NEO) – Skor: 67%

9. Monero (XMR) – Skor: 67%

10. EOS (EOS) – Skor: 67%

Catatan: Tidak ada perubahan pada portfolio dari minggu lalu, walaupun Skor Gecko memang berubah dari minggu sebelumnya. Ini bererti kita akan membiarkan peruntukan 10% untuk setiap aset di atas dan hanya mengimbangkan semula portfolio satu kali.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menjadi berikut pada minggu kedua.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 76.88%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 11.3%

3. XRP (XRP): Peruntukan 4%

4. Tunai Bitcoin (BCH): 1.94% Peruntukan

5. Litecoin (LTC): 1.28% Peruntukan

6. Binance Coin (BNB): 1.15% Peruntukan

7. EOS (EOS): Peruntukan 1.08%

8. Cardano (ADA): Peruntukan 0.87%

9. Tezos (XTZ): Peruntukan 0.86%

10. Stellar (XLM): Peruntukan 0.64% (* Baru dalam Indeks)

Catatan: Chainlink adalah satu-satunya aset yang ditambahkan ke indeks minggu ini. Stellar (XML) tersingkir dari sepuluh teratas dan digantikan oleh Chainlink. Kami juga akan menyesuaikan peruntukan agar sesuai dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Tahan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti nasihat undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau lain-lain. Tiada apa-apa yang terkandung di Laman kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang komprehensif atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman web sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me