Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu ke-14

>

Selama tiga bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin Nomik, CoinGecko, pengindeksan kapitalisasi pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Semasa Bitcoin terhenti minggu ini, Nomics meneruskan pemulihannya dengan penuh dendam kerana menyaksikan rali yang mengagumkan sepanjang minggu.

Bitcoin adalah portfolio berprestasi terburuk, sementara Nomics tetap berada di kedudukan teratas. Teruskan membaca untuk sepanjang perbincangan!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 13

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu terakhir ini terbukti menjadi contoh penting dari perintah Nomics kajian ini hingga kini. Kami terus melihat hasil yang luar biasa dari strategi pembelajaran mesin, tetapi jangan sampai mendahului diri kita sendiri.

Persoalannya tetap ada: adakah prestasi Bitcoin akan dapat mengikuti Kajian Nomics ML?

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan prestasi yang biasa-biasa saja minggu lalu kerana ia muncul pada awal minggu, tetapi kemudian berhenti sepanjang minggu ini. Turun naiknya beberapa minggu terakhir sangat mengujakan kerana kita mempunyai pergerakan harga yang tidak lama bagi Bitcoin pada bulan-bulan sebelumnya.

Bitcoin kekal sebagai portfolio berprestasi terburuk dalam kajian ini.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,383.88.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang biasa-biasa saja, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 72% dari nilai dalam portfolio.

Oleh kerana portfolio terus mengimbangi, kita akan dapat memahami dengan lebih baik bagaimana portfolio akan menyimpang dari portfolio Bitcoin HODL sederhana.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,485.75.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami keputusan prestasi yang agak baik sepanjang minggu lalu. Ini boleh dikaitkan dengan dua bintang pertunjukan – Chainlink dan NEO.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko:

 • Pautan Rantai (LINK): +39.50% 7 hari terakhir

 • NEO (NEO): +14.42% 7 hari terakhir

Tidak ada kerugian besar minggu ini untuk strategi Coin Gecko:

Tidak ada yang kalah minggu ini untuk strategi Coin Gecko. Semua aset positif atau hampir positif minggu lalu (XRP dan XLM hampir dengan prestasi 0% untuk minggu ini). Coin Gecko kini merupakan portfolio berprestasi kedua terbaik sejak awal kajian ini.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,589.83.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomik telah mengekalkan rentak yang hebat. Dengan unjuran keuntungan sebanyak 32.46% untuk minggu lalu dan keuntungan sebenar sebanyak 34.38%, kita hanya boleh mengatakan bahawa Nomics mencuba lagi minggu ini.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML termasuk:

 • Protokol Band (BAND): +243.34% 7 hari terakhir

 • Pautan Rantai (LINK): +46.09% 7 hari terakhir

 • Leret (SXP): +29.34% 7 hari terakhir

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • Tabut (ARK): -16.17% 7 hari terakhir

 • MCO (MCO): -7.56% 7 hari terakhir

 • XRP (XRP): -7.28% 7 hari terakhir

Secara keseluruhan, minggu ini menyaksikan pemilihan aset yang paling banyak. Tiga aset yang berprestasi negatif adalah Ark, MCO, dan XRP.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 3,019.57.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Minggu terakhir ini merupakan kesinambungan pemulihan daripada prestasi buruk yang kami alami tiga minggu lalu. Kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu-minggu berikutnya. Kami tidak dapat menggunakannya untuk meramalkan prestasi masa depan, tetapi hasilnya menarik.

Catatan: Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Minggu 14 Perubahan Strategi

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Band Protokol (BAND)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +232.14%

2. Decentraland (MANA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +120.22%

3. Kava (KAVA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +74.66%

4. Algorand (ALGO)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +54.45%

5. iExec RLC (RLC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +40.49%

6. Blockstack (STX)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +39.78%

7. Tezos (XTZ)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +37.78%

8. Pautan Rantai (LINK)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +37.35%

9. Kosmos (ATOM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +36.87%

10. Zilliqa (ZIL)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +34.97%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 70.871% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini. Ini adalah salah satu anggaran paling agresif yang kita ada setakat ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, beberapa minggu kebelakangan ini, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Markah Terakhir Terdapat: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 72.96%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 14.74%

3. XRP (XRP): 3.24% Peruntukan

4. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.86%

5. Pautan Rantai (LINK): Peruntukan 1.55%

6. Litecoin (LTC): 1.27% Peruntukan

7. Cardano (ADA): 1.24% Peruntukan

8. Binance Coin (BNB): Peruntukan 1.08%

9. Tezos (XTZ): Peruntukan 1.06%

10. EOS (EOS): Peruntukan 1.00%

Catatan: Tidak ada aset baru yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu lalu. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Pegangan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti nasihat undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau lain-lain. Tiada apa-apa yang terkandung di dalam Laman web kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga maklumat di Laman ini bukan merupakan penyataan yang lengkap atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman web sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me