Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 24

>

Selama 6 bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin Nomik, CoinGecko, pengindeksan kapitalisasi pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Minggu terakhir menyaksikan lebih banyak tanda masalah untuk strategi Nomics ML. Setelah beberapa minggu buruk berturut-turut, hasilnya mulai menaikkan kening. Bitcoin terus berjuang berbanding strategi portfolio lain yang sedang kita kaji. Teruskan membaca untuk sepanjang perbincangan!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 23

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu lalu tidak terkecuali. Walaupun aset bermodal besar mengalami turun naik, banyak aset berukuran kecil menyaksikan kejatuhan nilai. Hasil Minggu 22 baik untuk strategi pembelajaran mesin, tetapi setelah seminggu lagi prestasi yang buruk, sepertinya Nomics kembali beruntung untuk minggu ke-23.

Persoalannya tetap ada: adakah prestasi Bitcoin akan dapat mengikuti Kajian Nomics ML?

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan kenaikan yang wajar sepanjang minggu. Beberapa pam kecil memberikan momentum yang stabil untuk Bitcoin sepanjang separuh kedua minggu ini yang berpotensi untuk berterusan hingga minggu depan. Kenaikan harga hampir 2% minggu ini adalah perubahan kadar yang menyegarkan untuk Bitcoin dan semoga menandakan kenaikan harga baru.

Bitcoin kekal sebagai portfolio berprestasi terburuk dalam kajian ini.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 1,364.51.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana prestasi Bitcoin yang biasa-biasa saja, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 73% dari nilai dalam portfolio.

Setelah 6 bulan mengimbangkan semula portfolio berasaskan indeks, sangat menarik untuk melihat bagaimana perlahan-lahan mengungguli Bitcoin. Ini menunjukkan bahawa menyeimbangkan semula portfolio yang mempunyai peruntukan yang besar untuk Bitcoin masih bernilai.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 1,423.73.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami keputusan prestasi yang serupa dengan setiap portfolio lain minggu ini. Ini akhirnya menjadi portfolio berprestasi terburuk kedua dari 4 portfolio yang sedang dinilai.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko adalah:

 • Stellar (XLM): +10.02% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko minggu ini adalah:

 • TRON (TRX): -6.24% 7 hari terakhir

 • Pautan Rantai (LINK): -6.06% 7 hari terakhir

 • XRP (XRP): -3.98% 7 hari terakhir

 • EOS (EOS): -3.10% 7 hari terakhir

Coin Gecko kekal sebagai portfolio prestasi kedua terbaik sejak awal kajian. Minggu terakhir ini menyaksikan pemilihan aset yang agak basi. Ini mungkin disebabkan oleh kebanyakan aset berukuran besar yang hanya mengalami perubahan prestasi kecil sepanjang minggu lalu.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 1,557.54.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomik tetap memimpin, tetapi merupakan portfolio berprestasi terburuk minggu ini. Dengan unjuran keuntungan untuk minggu ini 18.57%, 7 hari terakhir menyaksikan orang miskin –8.15% perubahan prestasi. Minggu ini, ramalan harga gagal memenuhi jangkaan kami.

Tidak ada pemenang utama yang dipilih oleh strategi Nomics ML.

Kalah terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • Token Rangkaian Synthetix (SNX): -20.70% 7 hari terakhir

 • Ren (REN): -10.72% 7 hari terakhir

 • NEM (XEM): -9.36% 7 hari terakhir

 • Kosmos (ATOM): -9.13% 7 hari terakhir

 • Status (SNT): -7.02% 7 hari terakhir

 • THORChain (RUNE): -5.72% 7 hari terakhir

 • IOTA (IOTA): -5.49% 7 hari terakhir

 • Pautan Rantai (LINK): -4.94% 7 hari terakhir

 • Monero (XMR): -2.62% 7 hari terakhir

 • Cardano (ADA): -1.35% 7 hari terakhir

Setelah berminggu-minggu prestasi yang buruk, sangat disayangkan melihat Nomics meneruskan tren. Mudah-mudahan, Nomics dapat menarik diri dari rentak kekalahan ini dan sekali lagi mula naik.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 1,853.11.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah mengekalkan kelebihan berbanding strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Namun, satu tren yang muncul adalah strategi Nomics ML berkinerja sangat baik semasa bull bull, tetapi sangat buruk semasa pasar bear.

Ini berpotensi disebabkan aset yang berjalan lebih pendek semasa pasar beruang daripada ketika seluruh pasaran naik. Sebagai contoh, pada bulan Ogos, kami melihat beberapa minggu berturut-turut di mana aset yang sama akan menunjukkan prestasi yang sangat baik. Walau bagaimanapun, semasa pasaran beruang singkat ini, terdapat lebih sedikit aset yang berprestasi baik dalam beberapa minggu berturut-turut.

Walaupun minggu ini tidak melihat pergerakan besar dari aset besar, kami masih berjaya melihat Nomics berprestasi buruk. Kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu-minggu berikutnya.

Catatan: Kesimpulan yang dibuat di sini berdasarkan bukti anekdot. Sila ambil dengan sebutir garam.

Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Pemimpin terkenal

Kami sangat gembira melihat kajian kes Nomics ML telah mengilhami gelombang pemimpin yang memanfaatkan data Nomics untuk menerapkan strategi baru.

Minggu ini, kita akan menonjolkan XTSLabs, yang telah menyerahkan versi portfolio MLCaseStudy yang serupa ke Coinbase Pro, Bittrex, dan Binance US. Namun, dia telah menambahkan unsur-unsur penyeimbangan kembali dalam upaya memaksimalkan hasil strategi portfolio Nomics.

XTSLabs

XTSLabs kini menjalankan 4 profil pemimpin yang berbeza. Profil pemimpin ini merangkumi:

 • XTSLabsCBP – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Coinbase Pro.

 • XTSLabsBinUS – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance US.

 • XTSLabsBittrex – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Bittrex.

 • XTSLabsBin – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance.

Tidak seperti portfolio MLCaseStudy yang diuruskan oleh pasukan Shrimpy, portfolio ini memanfaatkan keseimbangan ambang 1%. Itu membolehkan setiap portfolio ini seimbang kembali sepanjang minggu kerana pasaran menjadi tidak stabil.

Dengan peningkatan portfolio sebanyak -8.22% untuk Coinbase Pro sejak 7 hari kebelakangan ini, XTSLabsCBP hanya mengungguli 4% pemimpin di Shrimpy.

XTSLabs juga cukup baik untuk memberikan perubahan keseimbangan untuk portfolio ini dari masa ke masa. Bermula dengan baki awal $ 1,000 untuk setiap portfolio, kita dapat melihat bagaimana prestasi menjalankan strategi pembelajaran mesin ini berubah berdasarkan pertukaran.

Sehingga hari ini, portfolio Coinbase Pro telah menunjukkan prestasi terbaik dari 4 pertukaran yang berbeza.

Ikuti XTSLabsCBP di Shrimpy.

Perubahan Strategi Minggu 24

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Gelombang (gelombang)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +14.69%

2. Hak Cadangan (RSR)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +12.97%

3. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +11.18%

4. Bintang (XLM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +8.92%

5. Bitcoin yang dibungkus (WBTC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +4.6%

6. Syiling Enjin (ENJ)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +2.51%

7. Bitcoin (BTC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +2.49%

8. Tunai Bitcoin (BCH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +2.28%

9. VeChain (VET)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +2.14%

10. Dash (DASH)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +1.57%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 6.34% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, beberapa minggu kebelakangan ini, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Markah Terakhir Terdapat: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 73.65%

2. Ethereum (ETH): 14.46% Peruntukan

3. XRP (XRP): 3.29% Peruntukan

4. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.55%

5. Binance Coin (BNB): 1.46% Peruntukan

6. Pautan Rantai (LINK): Peruntukan 1.41%

7. Polkadot (DOT): 1.17% Peruntukan

8. Cardano (ADA): 1.13% Peruntukan

9. Litecoin (LTC): Peruntukan 1.07%

10. EOS (EOS): Peruntukan 0.81%

Catatan: Tidak ada aset yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu ini. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan operasi keseimbangan tunggal.

Strategi Pegangan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat sahaja, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau nasihat lain. Tiada apa-apa yang terkandung di dalam Laman web kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa dalam Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang lengkap atau lengkap mengenai perkara-perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman ini sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me