Pembelajaran Mesin untuk Kajian Kes Pengurusan Portfolio Crypto: Minggu 32

>

Pengumuman: Binance akan menyekat mana-mana pelanggan AS yang tersisa daripada memasuki pertukaran Binance. Ini bermakna pasukan Shrimpy perlu memindahkan kajian ini ke pertukaran lain dalam beberapa minggu akan datang. Peralihan tidak akan berlaku minggu ini, tetapi kami akan terus mengemas kini semua orang dengan maklumat terkini mengenai penghijrahan semasa kami mengetahui lebih lanjut. Kami akan melakukan semua yang kami mampu untuk menjadikan peralihan sehalus mungkin.

Selama 8 bulan terakhir, pasukan kami telah mengesan prestasi 4 strategi portfolio yang berbeza. Ini termasuk portfolio yang dipilih menggunakan Pembelajaran Mesin, CoinGecko, pengindeksan cap pasaran, dan Bitcoin HODL sederhana.

Minggu terakhir kurang penting daripada minggu sebelumnya, tetapi masih banyak yang perlu dipelajari dari data tersebut. Walaupun beberapa aset jatuh, yang lain terus meningkat sejak beberapa minggu terakhir. Rasanya seperti peningkatan musim, jadi kami tidak sabar untuk melihat apa yang akan terjadi seterusnya. Teruskan membaca untuk hasilnya!

Peringatan: Metodologi untuk kajian ini pertama kali digariskan dalam artikel kami sebelumnya.

Ikuti perkembangan kajian ini mengenai Shrimpy.

Keputusan Minggu 31

Kajian setakat ini merupakan gabungan kejutan dan kekaguman. Minggu lalu tidak terkecuali. Bitcoin terhenti, tetapi masih bertahan di atas $ 19,000. Pada akhir minggu ini, Bitcoin menetap dengan keuntungan kecil 0.74%.

Setelah berbulan-bulan mengajukan soalan sama ada Bitcoin akan mengikuti prestasi strategi pembelajaran mesin, kita dapat dengan pasti mengatakan: Ya. Namun, itu tidak bermakna persembahannya sudah lama. Setelah hanya dua minggu menggoda kemungkinan mengatasi strategi lain beberapa minggu yang lalu, Bitcoin jatuh dalam kedudukan untuk sekali lagi menjadi portfolio berprestasi terburuk kedua. Namun, Bitcoin lebih daripada mampu menangkap dan bahkan mengatasi prestasi strategi lain dalam kajian ini. Kami masih tertanya-tanya apakah ia dapat mengekalkan lintasannya dan meneruskan pertumbuhan yang stabil.

# 1 Bitcoin

Bitcoin menyaksikan kenaikan kecil sepanjang minggu lalu. Pergerakan kecil sepanjang minggu mengakibatkan a 0.74% kenaikan harga akhir. Walaupun Bitcoin terhenti, ia tetap stabil sementara beberapa aset lain mengalami turun naik. Pertumbuhan berterusan untuk Bitcoin sepanjang bulan lalu melambangkan masa depan yang penuh harapan untuk Bitcoin dengan segera menembus $ 20,000.

Bitcoin kini merupakan portfolio berprestasi terburuk kedua dalam kajian ini.

Nilai portfolio Bitcoin akhir: $ 2,251.58.

# 2 Indeks 10 Teratas

Oleh kerana nilai Bitcoin yang stabil, diharapkan portfolio berdasarkan indeks berwajaran pasaran juga akan mengalami prestasi yang serupa sepanjang minggu lalu sejak Bitcoin memegang kira-kira 77% dari nilai dalam portfolio.

Setelah 8 bulan mengimbangkan semula portfolio berasaskan indeks, sangat menarik untuk melihat bagaimana prestasi dibandingkan dengan portfolio yang hanya terdiri daripada Bitcoin. Walaupun prestasinya setanding, kami melihat prestasi portfolio indeks mengungguli Bitcoin dengan stabil.

Nilai portfolio Indeks 10 Teratas Akhir: $ 2,306.89.

# 3 Gecko Syiling

Portofolio Coin Gecko mengalami kerugian kecil selama seminggu. Dengan kerugian akhir sebanyak -1.74%, Coin Gecko menjadi portfolio berprestasi terburuk, kehilangan Bitcoin.

CoinGecko adalah portfolio berprestasi terburuk daripada 4 portfolio yang dikaji.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Coin Gecko adalah:

 • Monero (XMR): +11.14% 7 hari terakhir

 • Stellar (XLM): +2.81% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh Coin Gecko Strategy minggu ini:

 • XRP (XRP): -17.15% 7 hari terakhir

 • TRON (TRX): -3.58% 7 hari terakhir

 • EOS (EOS): -3.39% 7 hari terakhir

Coin Gecko adalah portfolio berprestasi terburuk sejak awal kajian. Minggu terakhir ini menyaksikan pemilihan aset yang biasa-biasa saja. Ini mungkin disebabkan oleh beberapa aset besar yang hampir tidak mengalami perubahan prestasi pada minggu lalu.

Nilai portfolio Final Coin Gecko: $ 2,204.87.

# 4 Nomics ML

Strategi Pembelajaran Mesin Nomik tetap unggul tetapi merupakan portfolio prestasi terburuk kedua minggu ini. Dengan unjuran keuntungan untuk minggu ini 21.14%, 7 hari terakhir menunjukkan unjuran kurang baik dengan a -5.65% perubahan prestasi. Minggu ini, ramalan harga pasti tidak menepati jangkaan kami.

Pemenang terbesar yang dipilih oleh strategi Nomics ML adalah:

 • NEM (XEM): +4.73% 7 hari terakhir

 • Decred (DCR): +2.31% 7 hari terakhir

Kerugian terbesar yang dipilih oleh strategi pembelajaran mesin minggu ini adalah:

 • Hedera Hashgraph (HBAR): -11.00% 7 hari terakhir

 • VeChain (VET): -9.78% 7 hari terakhir

 • Protokol Band (BAND): -7.84% 7 hari terakhir

 • Terra (LUNA): -6.16% 7 hari terakhir

 • Zilliqa (ZIL): -5.15% 7 hari terakhir

 • Kusama (KSM): -5.02% 7 hari terakhir

 • Gelombang (GELOMBANG): -3.89% 7 hari terakhir

Setelah berminggu-minggu prestasi tidak stabil, sukar untuk mengetahui apa yang diharapkan dari Nomics minggu ke minggu. Nomics dapat mengenal pasti 2 aset yang menunjukkan prestasi positif. Mudah-mudahan, strategi pembelajaran mesin dapat meneruskan trend dan mengubah rentak kehilangan sebelumnya.

Nilai portfolio Final Nomics ML: $ 2,331.42.

Kesimpulannya

Strategi Nomics ML telah memimpin strategi lain sejak minggu kedua kajian ini. Walaupun strategi lain mulai menutup jurang dalam beberapa bulan terakhir, pertumbuhan baru-baru ini oleh Strategi Pembelajaran Mesin menunjukkan bahawa ini mungkin akan berubah.

Kami tidak sabar untuk melihat apa yang dibawa minggu-minggu berikutnya.

Catatan: Kesimpulan yang dibuat di sini berdasarkan bukti anekdot. Sila ambil dengan sebutir garam.

Tujuan kajian ini adalah untuk menilai setiap strategi ini dalam jangka masa panjang. Kami belum dapat membuat kesimpulan untuk potensi jangka panjang strategi ini hanya setelah beberapa bulan. Akibatnya, kita harus mengambil keputusan ini dengan sebutir garam.

Pemimpin terkenal

Kami sangat gembira melihat kajian kes Nomics ML telah mengilhami gelombang pemimpin yang memanfaatkan data Nomics untuk menerapkan strategi baru.

Pada minggu ini, kami akan menonjolkan XTSLabs, yang telah menyerahkan versi portfolio MLCaseStudy yang serupa ke Coinbase Pro, Bittrex, dan Binance US. Namun, dia telah menambahkan unsur-unsur pengimbangan kembali dalam upaya memaksimalkan hasil strategi portfolio Nomics.

XTSLabs

XTSLabs kini menjalankan 3 profil pemimpin yang berbeza. Profil pemimpin ini merangkumi:

 • XTSLabsCBP – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Coinbase Pro.

 • XTSLabsBinUS – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Binance US.

 • XTSLabsBittrex – Portofolio Nomics ML sedang automatik di Bittrex.

Tidak seperti portfolio MLCaseStudy yang dikendalikan oleh pasukan Shrimpy, portfolio ini memanfaatkan keseimbangan ambang 1%. Itu membolehkan setiap portfolio ini seimbang kembali sepanjang minggu kerana pasaran menjadi tidak stabil.

Dengan pertukaran portfolio sebanyak -3.87% untuk Bittrex sejak 7 hari kebelakangan ini, XTSLabsBittrex telah mengungguli 9% pemimpin di Shrimpy. Ini bukan minggu terkuat untuk ramalan harga pembelajaran mesin, tetapi masih ada ruang untuk diperbaiki.

XTSLabs juga cukup baik untuk memberikan perubahan keseimbangan untuk portfolio ini dari masa ke masa. Bermula dengan baki $ 1,000 awal untuk setiap portfolio, kita dapat melihat bagaimana prestasi menjalankan strategi pembelajaran mesin ini berubah berdasarkan pertukaran.

Portfolio Bittrex telah mengatasi Coinbase Pro sebagai portfolio berprestasi terbaik daripada 3 bursa berbeza yang disokong oleh XTSLabs.

Ikuti XTSLabsCBP di Shrimpy.

Minggu 32 Perubahan Strategi

Sekarang setelah kita membahas hasil dari minggu lalu, sudah tiba masanya untuk menguraikan bagaimana kita akan mengubah setiap portfolio ini untuk minggu yang akan datang.

Strategi ML Nomik

Strategi Nomics ML memanfaatkan ramalan harga 7 hari yang dihasilkan oleh mesin Nomics ML. Ramalan harga ini kemudian digunakan untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio kami untuk minggu ini. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu kedua kajian ini.

1. Blockstack (STX)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +22.14%

2. Kusama (KSM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +11.61%

3. Decentraland (MANA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +10.55%

4. Cardano (ADA)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +8.47%

5. Rantai THOR (LARI)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +7.49%

6. Loopring (LRC)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +7.45%

7. NEM (XEM)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +6.98%

8. Pautan Rantai (LINK)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +6.37%

9. Binance Coin (BNB)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +4.19%

10. Bancor (BNT)

 • Keuntungan 7 hari yang diunjurkan: +3.82%

Peringatan: Kami hanya memasukkan aset yang terdapat di Binance dalam portfolio ini.

Anggaran prestasi purata ialah 8.9% untuk 7 hari akan datang untuk portfolio ini.

Strategi Skor Tokoh Syiling

Strategi Skor Gecko Coin menggunakan skor “Gecko” yang dikira oleh laman web data popular “CoinGecko”. Skor aset ini digunakan untuk menentukan aset jangka panjang yang paling menjanjikan yang harus dimasukkan dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Kemas kini: Malangnya, beberapa minggu kebelakangan ini, Coin Gecko telah memutuskan untuk berhenti menerbitkan skor “Gecko”. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi ini akan memaksa kami untuk menggunakan skor “Gecko” terakhir yang dapat kami kumpulkan dari laman web mereka.

Peruntukan Portofolio

Aset berikut diperuntukkan tepat 10% dari nilai portfolio untuk minggu pertama kajian ini.

1. Bitcoin (BTC) – Skor Terkini: 82%

2. Ethereum (ETH) – Skor Terkini: 74%

3. EOS (EOS) – Skor Terkini: 68%

4. XRP (XRP) – Skor Terakhir Terdapat: 67%

5. Stellar (XLM) – Markah Terakhir Terdapat: 65%

6. Tunai Bitcoin (BCH) – Skor Terkini: 65%

7. TRON (TRX) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

8. Pautan Rantai (LINK) – Skor Terakhir Terdapat: 64%

9. NEO (NEO) – Skor Terakhir Terdapat: 63%

10. Monero (XMR) – Skor Terkini: 63%

Catatan: Mulai sekarang hingga akhir kajian, aset Coin Gecko akan tetap sama. Semua aset akan mengekalkan peruntukan 10% dan keseimbangan semula untuk menyelaraskan semula peruntukan semasa dengan peruntukan sasaran.

Strategi Indeks Cap Pasaran Syiling

Strategi Indeks Cap Pasaran Coin menggunakan had pasaran aset yang dikira oleh “CoinMarketCap” untuk menentukan aset mana yang harus dimasukkan ke dalam portfolio. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

Peruntukan untuk strategi portfolio Indeks 10 Teratas akan menyusul minggu ini.

1. Bitcoin (BTC): Peruntukan 76.56%

2. Ethereum (ETH): Peruntukan 14.3%

3. XRP (XRP): Peruntukan 2.09%

4. Litecoin (LTC): 1.16% Peruntukan

5. Tunai Bitcoin (BCH): Peruntukan 1.1%

6. Pautan Rantai (LINK): Peruntukan 1.08%

7. Cardano (ADA): Peruntukan 1.04%

8. Polkadot (DOT): Peruntukan 0.93%

9. Binance Coin (BNB): Peruntukan 0.93%

10. Stellar (XLM): Peruntukan 0.81%

Catatan: Tidak ada aset yang ditambahkan atau dikeluarkan dari indeks minggu ini. Kami hanya akan menyesuaikan peruntukan agar sepadan dengan peratusan baru dan melaksanakan satu operasi pengimbangan semula.

Strategi Tahan Bitcoin

Strategi yang paling mudah yang akan kami terokai adalah Bitcoin HODL yang mudah. Strategi Bitcoin HODL akan membolehkan kita menanda aras strategi lain ini terhadap prestasi harga Bitcoin. Maklumat tambahan mengenai metodologi boleh didapati dalam artikel kami sebelumnya.

Peruntukan Portofolio

100% Bitcoin

Catatan: Tidak akan ada perubahan atau keseimbangan semula untuk portfolio HODL Bitcoin.

Ikut Along dan Shrimpy

Semua orang dapat mengikuti kajian ini dengan mengesan perubahan portfolio dan prestasi di dalam aplikasi Shrimpy. Kami telah mencipta pemimpin di pertukaran Binance bernama MLCaseStudy. Pemimpin ini akan dikemas kini setiap minggu untuk memasukkan peruntukan portfolio terkini.

Ikuti MLCaseStudy on Shrimpy.

Penafian

Kandungan itu hanya untuk tujuan maklumat, anda tidak boleh menganggap maklumat atau bahan lain seperti nasihat undang-undang, cukai, pelaburan, kewangan, atau lain-lain. Tiada apa-apa yang terkandung di Laman kami yang merupakan permintaan, cadangan, sokongan, atau tawaran oleh Shrimpy atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membeli atau menjual sekuriti atau instrumen kewangan lain dalam ini atau dalam bidang kuasa lain di mana permintaan atau tawaran tersebut tidak sah di bawah undang-undang sekuriti bidang kuasa tersebut.

Semua Kandungan di laman web ini adalah maklumat yang bersifat umum dan tidak menangani keadaan individu atau entiti tertentu. Tidak ada apa-apa di Laman web yang merupakan nasihat profesional dan / atau kewangan, dan juga sebarang maklumat di Laman ini merupakan pernyataan yang komprehensif atau lengkap mengenai perkara yang dibincangkan atau undang-undang yang berkaitan dengannya. Anda sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai kebaikan dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan maklumat atau Kandungan lain di Laman ini sebelum membuat keputusan berdasarkan maklumat tersebut atau Kandungan lain. Sebagai pertukaran untuk menggunakan Laman web ini, anda bersetuju untuk tidak menanggung Shrimpy, sekutu atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang bertanggungjawab atas sebarang tuntutan ganti rugi yang timbul dari sebarang keputusan yang anda buat berdasarkan maklumat atau Kandungan lain yang disediakan kepada anda melalui Laman web ini..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me