Pembiayaan Semula Crypto yang Dioptimumkan dengan Dagangan Pembuat

>

Pasukan Shrimpy sentiasa mendorong batasan pengurusan portfolio cryptocurrency. Walaupun pasaran masih belum matang, itu tidak bermaksud alat yang kita gunakan untuk mengurus portfolio kita harus primitif.

Sudah tiba masanya untuk melangkah maju dengan cara yang lebih bijak untuk membuat pesanan di bursa. Sehingga hari ini, Shrimpy hanya melaksanakan pesanan pengambil untuk setiap keseimbangan yang dilakukan melalui platform.

Pesanan Pengambil – Pesanan beli yang diletakkan pada harga yang sama atau melebihi pesanan laris semasa, atau pesanan jual yang diletakkan pada harga yang sama atau di bawah pesanan beli terbaik semasa. Dalam kedua-dua kes tersebut, pesanan tersebut segera dilaksanakan dan dikenakan biaya pengambil.

Hari ini, ini semua berubah. Setiap pengguna Shrimpy sekarang akan memiliki pilihan untuk mengaktifkan “Fee Optimization With Maker Trades” untuk strategi portfolio mereka. Pelaksanaan pesanan yang dioptimumkan untuk pembayaran membolehkan pengguna memprioritaskan pesanan pembuat daripada pesanan pengambil ketika melaksanakan strategi pengimbangan semula atau harga dolar.

Menyusun Semula Dengan Perintah Pengambil

Mengimbangi kembali dengan pesanan pengambil bermaksud orang yang melakukan pengimbangan semula adalah pengambil ketika pesanan dilaksanakan. Strategi ini dilakukan dengan menilai buku pesanan dan menentukan harga tawaran atau permintaan terbaik di seluruh spread. Kemudian, pesanan dibuat untuk segera melaksanakan pesanan dan bertindak sebagai pengambil perdagangan.

Pengimbangan semula pengambilalihan akan sentiasa melintasi pasaran. Mereka juga sering mengalami kenaikan yuran dari bursa kerana anda mengeluarkan kecairan dari buku pesanan. Dalam Shrimpy, pesanan pengambil dilaksanakan menggunakan pesanan had. Walaupun kadang-kadang lebih mudah untuk menggunakan pesanan pasar untuk melaksanakan pesanan pengambil, ini dapat menyebabkan tergelincir dan mengurangi kontrol yang Anda miliki terhadap penempatan pesanan yang tepat.

Kebaikan Menjadi Pengambil

 • Pelaksanaan pesanan / pengimbangan semula yang pantas

 • Peluang dapat ditangkap ketika berlaku

 • Strategi boleh tepat dan dapat diramalkan

Kekurangan Menjadi Pengambil

 • Boleh menjadi lebih mahal kerana kos spread dan pengambil

 • Mengambil buku pesanan boleh menyebabkan tergelincir

 • Pertukaran haram atau pasangan aset boleh mempunyai buku pesanan tipis

Menyeimbangkan Semula Dengan Perintah Pembuat

Pesanan pembuat serupa dengan pesanan pengambil kecuali daripada ditempatkan pada harga tawaran atau permintaan terbaik saat ini di seluruh spread, ia dibuat sebagai pesanan had terbuka (atau “pembuat”).

Pembuat Pesanan – Pesanan jual yang diletakkan di atas pesanan beli terbaik semasa, atau pesanan beli yang diletakkan di bawah pesanan laris terlaris semasa. Dalam kedua-dua kes, pesanan dibiarkan terbuka di bursa untuk diambil oleh orang lain. Perintah pembuat dikenakan bayaran pembuat.

Proses untuk menyelesaikan keseimbangan pembuat hanya boleh dilakukan dengan beberapa cara yang berbeza, tetapi cara yang paling mudah adalah dengan mengikuti langkah-langkah mudah ini:

 1. Nilai harga yang tersedia terbuka pada buku pesanan.

 2. Letakkan pesanan jual anda di atas pesanan beli terbaik semasa (tetapi masih dekat dengan bahagian atas buku pesanan sehingga dapat diambil dengan mudah), atau pesanan beli anda di bawah pesanan laris semasa (tetapi masih dekat bahagian atas buku pesanan sehingga ia akan diambil dalam masa yang munasabah).

 3. Semasa pasaran bergerak, teruskan mengemas kini pesanan untuk terus berada di bahagian atas buku pesanan. Apabila pasaran bergerak terlalu jauh ke arah yang berlawanan dari pesanan anda, ini akan mengurangkan kemungkinan pesanan anda diisi dalam jangka pendek.

 4. Pesanan terbuka ini di bursa kemudian boleh diambil oleh pengguna lain. Dalam kes tersebut, anda akan menjadi pembuat perdagangan dan akan dikenakan bayaran pembuat.

 5. Proses ini diteruskan sehingga semua pesanan diisi dan pengimbangan semula selesai.

Oleh kerana sifat keseimbangan khusus pembuat, jangka masa untuk menyelesaikan keseimbangan tidak tentu. Oleh kerana kami bergantung pada pelaku pasar lain untuk menggunakan pesanan kami, tidak ada jangka waktu untuk berapa lama masa ini berlaku. Walaupun hanya beberapa minit, ada kemungkinan bukan sifar, mungkin berjam-jam atau hari sebelum keseimbangan selesai.

Faedah Menjadi Pembuat

 • Bayar lebih rendah dan jangan melepasi spread

 • Boleh diletakkan dengan harga lebih rendah daripada harga pasaran

 • Tambahkan kecairan ke bursa dan jangan menyebabkan tergelincir

Kekurangan Menjadi Pembuat

 • Strategi boleh menjadi lambat dan tidak dapat diramalkan untuk dilaksanakan

 • Harga boleh bergerak ke arah yang berlawanan dengan pesanan anda

 • Memantau, mengurus, dan mengemas kini pesanan dari masa ke masa adalah kompleks

Pengoptimuman Bayaran Dengan Perdagangan Pembuat

Hari ini, Shrimpy memperkenalkan alternatif baru untuk kedua strategi berbeza ini. Pasukan kami telah mengembangkan cara pintar untuk mengimbangi portfolio cryptocurrency melalui gabungan perdagangan pembuat dan pengambil. Kami memanggil ciri baru ini “Pengoptimuman Bayaran Dengan Pembuat Dagangan”.

Untuk memberikan yuran yang dikurangkan dan kelajuan pelaksanaan pesanan yang berpatutan, kami telah menerapkan algoritma penempatan pesanan pintar baru yang akan membuat pesanan pembuat dan pengambil untuk mengoptimumkan manfaat kedua-duanya.

Hasilnya adalah strategi tunggal yang akan mengurangkan yuran sambil tetap memberikan jangka masa yang dapat diramalkan untuk penyelesaian keseimbangan semula.

Manfaat “Pengoptimuman Bayaran Dengan Perdagangan Pembuat”

 • Mengurangkan pengimbangan semula dari perdagangan dan spread

 • Kekangan masa untuk memberikan penyelesaian yang dapat diramalkan

 • Beraksi secara dinamik terhadap keadaan pasaran

Kelemahan “Pengoptimuman Yuran Dengan Perdagangan Pembuat”

 • Pengimbangan semula masih memerlukan masa lebih dari satu jam untuk diselesaikan (tetapi lebih sedikit masa daripada keseimbangan khusus pembuat)

Strategi Pengimbangan Semula Baru

Kerana masa yang lebih lama diperlukan untuk mengimbangi semula. Kami telah menambahkan cara untuk melihat kemajuan keseimbangan semasa ia berjalan. Anda juga dapat membatalkan keseimbangan kapan saja dengan memilih butang “BATAL”.

Imbangan duga yang dioptimumkan akan dilaksanakan dalam jangka masa yang panjang. Itu bermaksud memerlukan masa dari beberapa minit hingga lebih dari satu jam untuk melaksanakan keseluruhan keseimbangan. Walaupun mengambil masa selama beberapa jam adalah senario terburuk, ini menggambarkan berapa lama jangka masa yang harus anda harapkan ketika menggunakan keseimbangan yang dioptimumkan dengan Shrimpy. Walaupun keseimbangan hanya pengambil dapat diselesaikan dalam waktu satu minit, keseimbangan yang dioptimumkan dengan bayaran harus digunakan dengan pemahaman bahwa ia akan memakan waktu hingga selesai.

Perlu juga diperhatikan bahawa algoritma Penempatan Pesanan Pintar kami tidak akan terhad kepada hanya menggunakan pesanan pembuat. Walaupun kami akan berusaha menyelesaikan keseimbangan dengan hanya pesanan pembuat, Shrimpy akan melaksanakan pesanan pengambil ketika pesanan pembuat tidak terisi. Ini membatasi jumlah masa yang kita habiskan untuk menyelesaikan perdagangan untuk setiap keseimbangan semula.

Terdapat beberapa kemas kini kecil yang akan anda perhatikan yang disertakan dengan kemas kini ini. Itu termasuk bar kemajuan dalam dropdown keseimbangan semula. Bar kemajuan ini menunjukkan bagaimana keseimbangan berjalan. Anda boleh membatalkan keseimbangan pada bila-bila masa dengan memilih teks “BATAL” di atas bar kemajuan.

Mengenai Udang

Udang menerajui pasaran sebagai aplikasi pengurusan portfolio crypto utama. Pengguna dapat mengkonfigurasi portfolio kripto tersuai dan menerapkan strategi portfolio pasif, menghilangkan kerumitan kerana harus aktif memperdagangkan kripto.

Aplikasi Web Shrimpy: Shrimpy – Pengurusan Portfolio Cryptocurrency

API Dagangan Pembangun Shrimpy adalah kaedah bersatu untuk mengintegrasikan fungsi perdagangan di setiap bursa utama. Kumpulkan data pasaran sejarah, akses soket web masa nyata, laksanakan strategi perdagangan lanjutan, dan uruskan jumlah pengguna yang tidak terhad.

API Dagangan Crypto Shrimpy: Udang | API Dagangan Kripto untuk Pembangun

Jangan lupa untuk mengikuti kami Twitter dan Facebook untuk kemas kini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram.

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me