Penerapan Cryptocurrency dalam Sistem Barter Moden

Selama berabad-abad, satu-satunya cara perdagangan adalah sistem barter kuno, di mana orang dapat menukar barang atau perkhidmatan tanpa menggunakan wang. Pertukaran pada masa itu memerlukan banyak masa untuk memenuhi keperluan dan kehendak kedua-dua pihak yang terlibat.

Dengan zaman baru muncul kaedah perdagangan baru dan ringkas, ‘wang’, yang diterima oleh orang sebagai alat pertukaran. Walaupun wang tidak sepenuhnya menolak pertukaran barang, ia melahirkan sistem yang lebih berpusat. Sejarah membuktikan bahawa setiap kali wang kehilangan nilainya, orang menggunakan sistem barter untuk bertahan dari pergolakan. Oleh itu, pertukaran terus wujud dengan wang.

Secara beransur-ansur, dengan permulaan teknologi perdagangan canggih yang dibantu melalui internet, barter telah mendapat kedudukan kembali. ShareMeAll, mengetahui pentingnya sistem barter, telah berusaha menggabungkan teknologi cryptocurrency dan blockchain sebagai teras bartering.

Sistem Barter Zaman Baru

KongsiMeAll adalah projek komuniti yang menyediakan platform untuk bertukar atau berkongsi apa sahaja dan semua yang dapat dibayangkan. Perkongsian ini bergerak melampaui batas yang memberi peluang kepada individu dari setiap pelosok dunia untuk berkongsi objek, perkhidmatan, kemahiran, pengalaman, dan tempat tinggal. Ini adalah projek yang telah mengambil inisiatif untuk menggabungkan barter tradisional dengan teknologi Blockchain moden untuk mewujudkan sistem barter zaman baru. ShareMeAll berfungsi sebagai pilihan untuk memanfaatkan atau menukar barang dan perkhidmatan.

Ini menasihatkan penggunaan barang secara optimum yang sebaliknya mungkin terbiar dan tidak berguna di rumah seseorang. Reka bentuk antara muka yang halus membolehkan pengguna memahami, mengendalikan dan menavigasi platform dengan mudah.

Platform ini menggabungkan dan mengintegrasikan teknologi blockchain dengan aspek kontrak pintar, menjadikan platform ini telus, selamat, dan langsung. Kontrak pintar diatur oleh kod komputer untuk menandatangani perjanjian dan kontrak dengan perincian yang dapat diakses oleh orang ramai. Projek ini cuba merancang idea yang membolehkan penggunaan blockchain dan cryptocurrency oleh semua golongan orang di seluruh dunia.

ESwitch

Ciri utama platform, eSwitch®, adalah mata wang ShareMeAll sendiri. ESwitch® adalah token berasaskan teknologi blockchain Ethereum, yang akan digunakan dalam perdagangan barang dan perkhidmatan di platform sharemeall.com. Setiap pertukaran di platform sharemeall.com dijamin oleh blockchain crypto eSwitch®, memberikan pertukaran kepercayaan. Token boleh digunakan di platform internet dan mudah alih, dan dieksport ke dompet cryptocurrency. Ciri dan kelebihan platform sharemeall.com adalah seperti berikut:

 • Token ESwitch®, dapat diperoleh dengan menawarkan objek, perkhidmatan atau malam kepada pengguna lain.
 • Token juga boleh dipindahkan ke dompet cryptocurrency dan ditukar menjadi mata wang crypto atau fiat.
 • Risiko pelaburan terhad kepada eSwitch® yang diperoleh atau dilaburkan melalui perkongsian dan pertukaran dengan ahli lain.
 • Pengguna mempunyai pilihan untuk berhubung secara bersemuka, dan berkongsi pengalaman di dunia nyata dan menawarkan penginapan.
 • Internet dan platform mudah alih akan dibuat untuk kemudahan penggunaan token.
 • Nilai token akan bergantung pada penggunaannya.
 • Pada fasa awal ICO, token akan dikreditkan ke akaun pengguna bergantung pada jumlah perkhidmatan atau barang yang ditawarkan. Token ini boleh dipindahkan ke dompet crypto setelah sebulan memperoleh eSwitch® untuk membendung aktiviti penipuan.
 • Perkhidmatan akan dikenakan percuma sepanjang tempoh pengembangan, setelah itu caj 1% dalam ESW akan dikenakan untuk setiap bahagian.

Mana-mana organisasi atau syarikat dapat dengan mudah mengakses platform dan menggunakan token dalam model perniagaannya dengan perjanjian sebelumnya dengan ShareMeAll. Platform ini berhasrat untuk bekerjasama dengan bursa kripto dan institusi kewangan terkenal untuk memudahkan pertukaran token dengan mata wang fiat atau kripto.

Maklumat ICO:

 • Pra-penjualan ICO bermula pada 15 Jan 2019 dan akan berakhir pada 14 Mac diikuti dengan fasa 2 penjualan yang berakhir pada 15 Mei 2019.
 • 15 juta token akan tersedia untuk dijual dalam fasa komersial ICO.
 • Mata wang yang diterima adalah ETH, BTC, USD dan EUR dengan Kanada, Singapura dan AS sebagai negara terhad.
 • Softcap adalah 2 juta Euro dan hardcap projek adalah 7.5 juta Euro.

ICO juga telah mengembangkan modul diskaun berdasarkan kuantiti eSwitch® yang dibeli. Tiada diskaun akan diberikan untuk nilai 199 Euro, tetapi diskaun 10% akan tersedia untuk pembelian ESW bernilai 200 € hingga 499 € 20% diskaun untuk 500 € hingga 4,999 € dan 30% diskaun untuk pembelian bernilai lebih dari 5,000 €. KongsiMeAll merancang untuk menggunakan dana yang terkumpul untuk pemasaran dan pengembangan teknikal, untuk platform mudah alih, API dan versi baru sharemeall.com.

ShareMeAll adalah konsep unik untuk merapatkan jurang antara orang yang berpikiran sama yang tersebar di seluruh dunia melalui platform maya, dan menghubungkan mereka dalam masa nyata. Selain mewujudkan rangkaian global untuk diperdagangkan orang, platform ini juga berupaya mengintegrasikan teknologi blockchain yang lancar dalam kehidupan harian berjuta-juta individu. Projek ini akan membawa revolusi dalam sistem barter tradisional dan menambah aspek baru dalam amalan kuno.

Gambar Pilihan melalui sharemeall.io

Penerbitan siaran akhbar berbayar di halaman ini tidak boleh dianggap sebagai sokongan oleh Coin Bureau. Pembaca harus membuat kajian sendiri sebelum melaburkan dana di mana-mana syarikat atau perkhidmatan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me