Pengembalian Semula Portfolio untuk Cryptocurrency (Kemas kini 2020)

>

Pengimbangan semula portfolio adalah strategi yang telah digunakan oleh pelabur selama beberapa dekad. Melaksanakan penyeimbangan semula sebagai strategi untuk portfolio bermaksud pelabur harus menentukan terlebih dahulu berapa banyak portfolio mereka yang ingin mereka peruntukkan untuk setiap aset. Dalam kes cryptocurrency, setiap aset adalah duit syiling atau token. Peruntukan ini hanyalah peratus dari setiap aset crypto yang harus ditunjukkan dalam jumlah nilai portfolio gabungan. Apabila tiba masanya untuk mengimbangkan semula portfolio, duit syiling diperdagangkan sehingga nilai yang dipegang dalam setiap aset sekali lagi sama dengan peratusan yang pada awalnya ditentukan.

Mari kita lihat contohnya. Katakan anda mempunyai portfolio di mana anda mempunyai 4 cryptocurrency berbeza: BTC, ETH, LTC, dan XMR. Anda telah menentukan bahawa anda ingin setiap empat cryptocurrency ini memiliki kepentingan 25% yang sama dalam portfolio anda. Ini bermakna, pada akhir keseimbangan, portfolio anda akan terdiri daripada 25% dalam setiap 4 aset ini. Oleh kerana duit syiling pada amnya tidak sama harganya bagi setiap duit syiling, nilainya harus dikira dalam fiat atau mata wang asas, jadi duit syiling yang berbeza tidak akan sama jumlahnya, tetapi nilainya. Oleh itu, jika anda mempunyai jumlah $ 100 di antara keempat aset ini, anda akan mempunyai $ 25 setiap satu setelah keseimbangan berlaku.

Imej ini menunjukkan gambaran visual tentang apa yang berlaku apabila portfolio dengan bobot yang sama diimbangi kembali.

Kelebihan Penyatuan Semula

Dengan trend pelaburan kripto pelabur “menyekat”, penyeimbangan semula memberi peluang untuk berpotensi meningkatkan pendapatan tertahan ini dengan memanfaatkan turun naik harga yang cepat. Apabila duit syiling mengalami keuntungan yang besar, pengimbangan semula akan mengagihkan keuntungan tersebut di antara aset lain. Ini bermaksud walaupun nilai duit syiling kembali ke harga asal sebelum kenaikan, pengimbangan semula membolehkan portfolio menjana keuntungan positif dalam tempoh ini.

Untuk menunjukkan potensi keuntungan daripada memegang syiling, kami melakukan analisis terperinci dengan data pasaran sebenar dalam tempoh 1 tahun terakhir. Berdasarkan penemuan kami, pengimbangan semula mengalahkan HODL dengan median 64%. Selepas cukai, ini mewakili 92% daripada semua portfolio cryptocurrency yang mungkin. Tanpa sebarang kerja yang terlibat dalam menguruskan syiling, melakukan perdagangan, atau mengubah peruntukan, pengimbangan semula memegang tahap yang sama sekali baru. Anda dapat melihat selebihnya analisis di sini:

Perbandingan Strategi Peningkatan Semula untuk portfolio Crypto

Anda dapat melihat sejauh mana prestasi portfolio lain sepanjang tahun lalu dengan menggunakan alat ujian belakang ringkas kami.

Strategi Pengimbangan Semula Biasa

Terdapat banyak strategi penyeimbangan semula, tetapi kita hanya akan membincangkan dua strategi yang paling biasa.

Berkala

Ilustrasi ringkas yang menggambarkan bagaimana pengimbangan semula berkala berlaku pada waktu-waktu tertentu. Selepas 24 jam, peruntukan tidak sama, jadi keseimbangan akan menjadikannya sama sekali lagi.

Yang paling mudah dari strategi ini adalah pengimbangan semula berkala, yang menggunakan jumlah masa yang tetap antara setiap keseimbangan semula. Jangka masa ini biasanya lebih pendek untuk mata wang kripto daripada kelas aset lain, kerana turun naik harga yang cepat. Sebagai contoh, adalah wajar untuk memilih masa pengimbangan semula portfolio 1 hari. Ini bermaksud bahawa pada masa yang sama setiap hari, portfolio anda akan seimbang.

Selami kajian terbaru kami mengenai pengimbangan semula frekuensi tinggi…

Ambang

Ini menunjukkan keseimbangan ambang apabila portfolio mencapai penyimpangan 20% dari peruntukan sasaran mereka. Perhatikan aset hijau dan biru berada 20% dari sasaran peruntukan 25%. Perbezaan antara sasaran dan peruntukan semasa mencetuskan keseimbangan semula.

Pengimbangan semula berdasarkan jalur toleransi peruntukan mengkaji peralihan peruntukan berbanding dengan sasaran, atau peruntukan yang diinginkan. Dengan menilai perbezaan ini, pergeseran setiap aset dikesan dari masa ke masa. Oleh kerana peratusan syiling individu semakin jauh dari peratusan yang diinginkan, keseimbangan berlaku apabila perbezaan antara peruntukan semasa dan sasaran melintasi ambang. Sebagai contoh, dengan ambang yang + -20% pada aset dengan peruntukan sasaran 25%, jika aset tersebut mewakili 5% lebih atau kurang dari keseluruhan portfolio daripada sasaran ini, portfolio akan diimbangi kembali. Bayangkan keadaan yang dibincangkan sebelumnya di mana kita mempunyai 4 syiling berbeza yang masing-masing memegang 25% daripada nilai portfolio. Dalam kaedah ini, keseimbangan akan berlaku sebaik sahaja salah satu aset tersebut menghabiskan kurang dari 20% atau lebih dari 30% dari nilai portfolio. Namun, ini juga bermaksud bahawa jika semua koin dalam portfolio meningkat atau menurun nilainya bersama-sama, tanpa mengubah perwakilan persen mereka dalam jumlah portfolio, maka tidak ada keseimbangan yang berlaku.

Jelajahi ambang pengimbangan semula lebih jauh…

Menambah semula udang

Dalam aplikasi Shrimpy, kami menggunakan strategi pengimbangan semula berkala dan ambang untuk membantu pelabur baru memasuki pelaburan cryptocurrency tanpa perlu bimbang tentang strategi perdagangan yang kompleks. Meramalkan pergerakan harian pasaran kripto sukar, jadi penyeimbangan semula menyediakan cara untuk menghilangkan keperluan untuk ramalan tersebut. Ini bermaksud anda boleh menentukan peruntukan untuk setiap mata wang yang anda ingin laburkan serta kekerapan portfolio ini akan diimbangi semula. Sekiranya anda memerlukan pertolongan untuk memulakan membuat portfolio, pastikan anda melihatnya jawatan sebelumnya yang memperincikan petua kami untuk memilih pelaburan yang kuat. Cuba Shrimpy sekarang!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me