Peniaga Crypto yang Mempelbagaikan Berprestasi Lebih Baik (Dikemas kini 2019)

>

Sepanjang dua tahun kebelakangan ini, pasukan kami telah menjalankan lebih daripada 1,000,000 ujian semula.

Itu banyak ujian belakang.

Ujian belakang ini telah membantu kami membina beberapa kajian paling lengkap yang terdapat di pasaran sekarang.

Berkali-kali, kami menemui tren yang banyak mengejutkan. Cara mudah ujian belakang kami secara pasti menunjukkan bahawa peningkatan prestasi dari segi sejarah.

Dalam usaha untuk membawa strategi sederhana ini ke publik, kami mengumpulkan sebuah studi yang akan menyoroti prestasi strategi.

Sepanjang kajian ini, kami akan membandingkan prestasi strategi beli dan tahan sederhana dengan penyeimbangan portfolio.

Walaupun penyeimbangan semula portfolio bukanlah strategi yang kami fokuskan dalam artikel ini, kami juga mendapati penyeimbangan semula portfolio berpotensi meningkatkan prestasi berdasarkan ujian sejarah kami.

Ketahui lebih lanjut dalam kajian kami sebelumnya di sini.

Strategi sebenar yang kami sasarkan dalam kajian ini adalah strategi mudah untuk menambahkan lebih banyak aset ke portfolio anda.

Betul, secara historis kami mendapati menambah lebih banyak aset ke portfolio anda meningkatkan pulangan.

Jadi, mari kita buktikan!

Persediaan

Dalam kajian ini, kami akan menguji portfolio dari ukuran dari 2 hingga 40 cryptocurrency. Itu bermakna pada akhirnya kita akan dapat 100,000 ujian belakang untuk mengetahui trend dalam data kami.

Hasil ujian-ujian tersebut akan dikelompokkan berdasarkan jenis strategi.

Kami juga akan menukar grafik menjadi grafik garis sederhana yang menunjukkan hubungan antara jumlah aset dalam portfolio dan nilai median portfolio pada akhir tempoh satu tahun.

Pelaburan awal untuk setiap ujian belakang ditetapkan kepada $ 5,000.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai persediaan dari kajian kami sebelumnya di sini.

HODL

Grafik ini menunjukkan hasil pelaburan awal $ 5,000 yang menggunakan strategi HODL selama satu tahun. Setiap titik data pada grafik adalah hasil median dari 1,000 ujian belakang yang dijalankan dengan memilih secara rawak jumlah aset pada paksi-x.

Plot ini menunjukkan bahawa HODLing menghampiri asymptote sekitar $ 45k setelah tempoh satu tahun.

Apabila jumlah aset meningkat setelah 16 tahun, terdapat perbezaan nilai minimum yang dapat dilihat.

REBALAN 1 BULAN

Grafik ini menunjukkan hasil pelaburan awal $ 5,000 yang menggunakan pengimbangan semula 1 bulan selama satu tahun. Setiap titik data pada grafik adalah hasil rata-rata 1,000 ujian belakang yang dijalankan dengan memilih secara rawak jumlah aset pada paksi-x.

Plot ini menunjukkan bahawa keseimbangan 1 bulan mempunyai asymptote yang jelas sekitar $ 60k setelah satu tahun.

Oleh kerana bilangan aset meningkat melebihi ~ 22, terdapat perbezaan nilai minimum yang dapat dilihat.

REBALAN MINGGU 1

Grafik ini menunjukkan hasil pelaburan awal $ 5,000 yang menggunakan pengimbangan semula 1 minggu selama satu tahun. Setiap titik data pada grafik adalah hasil rata-rata 1,000 ujian belakang yang dijalankan dengan memilih secara rawak jumlah aset pada paksi-x.

Plot ini menunjukkan bahawa keseimbangan 1 minggu mempunyai asymptote yang jelas sekitar $ 65k setelah satu tahun.

Oleh kerana jumlah aset meningkat ~ 16, terdapat perbezaan nilai yang dapat dilihat minimum.

REBALAN 1 HARI

Grafik ini menunjukkan hasil pelaburan awal $ 5.000 yang menggunakan pengimbangan semula 1 hari selama satu tahun. Setiap titik data pada grafik adalah hasil rata-rata 1,000 ujian belakang yang dijalankan dengan memilih secara rawak jumlah aset pada paksi-x.

Plot ini menunjukkan bahawa keseimbangan 1 hari mempunyai asimptot yang jelas sekitar ~ $ 73k setelah satu tahun.

Oleh kerana bilangan aset meningkat ~ 14, terdapat perbezaan nilai minimum yang dapat dilihat.

REBALAN 1 JAM

Grafik ini menunjukkan hasil pelaburan awal $ 5.000 yang menggunakan keseimbangan 1 jam selama satu tahun. Setiap titik data pada grafik adalah hasil rata-rata 1,000 ujian belakang yang dijalankan dengan memilih secara rawak jumlah aset pada paksi-x.

Plot ini menunjukkan bahawa keseimbangan 1 jam mempunyai asymptote yang jelas sekitar ~ $ 145k setelah satu tahun.

Oleh kerana bilangan aset meningkat setelah ~ 18, terdapat perbezaan nilai minimum yang dapat dilihat.

KEPUTUSAN BERGABUNG

Grafik ini menunjukkan hasil pelaburan awal $ 5,000 yang menggunakan strategi seperti yang dibincangkan di atas. Setiap titik data pada grafik adalah hasil rata-rata 1,000 ujian belakang yang dijalankan dengan memilih secara rawak jumlah aset pada paksi-x.

Plot ini membandingkan tempoh pengimbangan semula dan prestasi mereka sepanjang tahun lalu.

Kita dapat melihat bahawa strategi pengimbangan semula 1 jam mempunyai pulangan yang jauh lebih tinggi daripada tempoh lain.

Namun, tanpa mengira strategi, data ini menunjukkan bahawa portfolio bermula dari 14 hingga 22 aset mempunyai potensi prestasi per aset tertinggi sepanjang tahun lalu.

Di atas julat ini, menambahkan lebih banyak aset tidak memberikan peningkatan nilai yang besar, walaupun memberikan sedikit keuntungan.

Aset di bawah julat ini mengakibatkan penurunan nilai portfolio yang mendadak.

Kesimpulannya

Nilai portfolio rata-rata cenderung meningkat dengan jumlah cryptocurrency sepanjang tahun lalu.

Portofolio dengan jumlah aset yang lebih kecil biasanya mendapat keuntungan lebih banyak daripada menambahkan aset tambahan daripada yang mempunyai jumlah aset yang lebih besar.

Satu keprihatinan yang dinyatakan oleh beberapa orang adalah bahawa mungkin ada titik perubahan. Ini akan menjadi titik di mana menambahkan lebih banyak aset ke portfolio menurunkan nilai median.

Keputusan jangan nampaknya menunjukkan titik perubahan.

Sepanjang tahun lalu, portfolio yang memiliki lebih banyak aset cenderung mengungguli mereka yang memiliki lebih sedikit aset.

Hasil ini memberikan idea menarik bagi mereka yang memasuki pasaran. Kadang kala strategi terbaik bukanlah yang paling kompleks.

Kita dapat melihat dari hasil sejarah ini bahawa idea tradisional masih ada mengenai cara mendekati pengurusan aset.

Tinggalkan komen untuk memberi tahu kami pendapat anda mengenai strategi ini!

Mengimbangi semula dengan Udang

Sepanjang tahun lalu, kami telah melihat bahawa mengimbangi portfolio yang pelbagai dapat meningkatkan prestasi dengan ketara.

Laman web Shrimpy dapat membantu mengotomatisasi keseluruhan proses ini.

Dengan pantas pilih aset, sekelip mata memperuntukkan portfolio, dan keseimbangan semula pada jangka masa yang konsisten. Shrimpy adalah kaedah termudah untuk menguruskan portfolio anda.

Daftar dengan mengklik di sini.

Sekiranya anda masih tidak pasti, cubalah demo untuk melihat semua yang kami tawarkan!

Demo Udang

Bacaan Tambahan

Pengimbangan Semula Portfolio untuk Cryptocurrency

Alat Backtest Penyusunan Semula Portfolio Crypto

Kepelbagaian Portofolio: Analisis Teknikal

Rebalance vs HODL: Analisis Teknikal

Udang adalah aplikasi pengurusan portfolio crypto peribadi. Sambungkan setiap akaun pertukaran anda untuk mula mengotomatisasi strategi portfolio anda. Hanya memerlukan 5 minit untuk menyiapkannya cubalah hari ini!

API Pertukaran Crypto Universal Shrimpy adalah satu-satunya API gabungan untuk pertukaran crypto yang direka khusus untuk pembangun aplikasi. Kumpulkan data buku perdagangan atau pesanan masa nyata, urus akaun pertukaran pengguna, laksanakan strategi perdagangan, dan permudahkan cara anda menyambung ke setiap pertukaran.

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me