Replikasi Geo dalam Pertukaran Crypto dan Integrasi Kewangan

Walaupun semakin banyak pelabur berminat untuk melabur dalam cryptocurrency, ruang perdagangan crypto penuh dengan kontroversi. Pertukaran kripto biasanya menghadapi cabaran dalam hal kecairan. Bayaran perdagangan yang tinggi sering menjadi penghalang utama kepada peniaga.

Lebih-lebih lagi, berdagang dengan fiat adalah tugas yang mustahak dan turun naik pasaran adalah kenyataan yang tidak menyenangkan. Sering kali, peniaga akhirnya kehilangan aset berharga mereka kerana kelewatan memprosesnya sama ada oleh pertukaran atau pemproses pembayaran.

Satu lagi pertikaian utama ialah kekurangan sokongan pelanggan. Kekurangan kakitangan pengurusan dan sokongan pelanggan yang tidak responsif di banyak bursa meningkatkan lagi negatif dalam ruang perdagangan crypto. Banyak pertukaran terdedah kepada serangan siber dan kejadian seperti itu menyebabkan kerugian bernilai berbilion dolar.

Pertukaran sering kali berlaku ketika mengikuti standard industri dan mengabaikan peraturan asas keselamatan siber sehingga meninggalkan ruang untuk serangan ini. Kurangnya kesedaran dan pendidikan umum mengenai Blockchain dan cryptocurrency menyebabkan kadar penggunaan rendah. Akibatnya, ekosistem terus dikuasai oleh beberapa pedagang berpengaruh yang memanipulasi pasaran sesuka hati mereka.

KuBitX membuka jalan untuk Integrasi Kewangan

Pasaran baru muncul di Afrika dan Asia mempunyai populasi yang besar yang masih belum ditempatkan di bank. Banyak negara, terutama di Afrika menderita kadar KDNK yang rendah, inflasi tinggi dan pertumbuhan ekonomi yang buruk. Keperluan masa ini adalah untuk mewujudkan platform yang memudahkan pertukaran pada kadar nominal. Di samping itu, ia harus sesuai untuk semua kumpulan penduduk. Salah satu platform tersebut ialah platform perdagangan pelbagai bahasa, pantas dan inovatif KuBitX. Platform ini diklaim dapat menyelesaikan kelemahan yang terdapat di ruang perdagangan.

Platform ini bekerjasama dengan pembuat pasaran untuk membantu membina jumlah yang mampan di bursa. Selain itu, platform telah memasukkan alat Anti Market Manipulation (AMM) di platform untuk mengesan dan mencegah perdagangan mencuci.

Replikasi GEO

KuBitX Exchange mempunyai latensi rendah, throughput tinggi dan waktu operasi maksimum. Penyertaan geo-replikasi dalam seni bina bursa memungkinkannya menjadi toleransi kesalahan. Ini seterusnya memberikan pengalaman perdagangan yang lancar dan tanpa gangguan untuk penggunanya. API lanjutan pertukaran akan membolehkan pengguna berhubung dengan API FIX, Rest, Binary, WebSocket, dan pihak ketiga. Selain itu, reka bentuk ini akan membolehkan penyatuan dengan pintu masuk perbankan dan pembayaran. Seni bina toleransi kesalahan akan memberikan 99% masa operasi. Mesin perdagangan itu diklaim mempunyai kelajuan 12 juta tps dengan kependaman 40-50 ns.

Pertukaran telah mengambil langkah-langkah keselamatan berikut untuk meningkatkan pengalaman pengguna:

 • Penyulitan data dengan AES-256 sebelum dimasukkan ke dalam pangkalan data.
 • Storan sejuk selamat dengan pengurusan dompet sejuk Cryptocurrency Security Standard (CCSS).
 • Talian keselamatan pihak ketiga dengan audit kod baris.
 • Sistem dompet / peti besi sejuk pelbagai tandatangan luar talian selamat.
 • Peruntukan untuk 3 – Pengesahan Faktor.
 • Sistem yang mematuhi sepenuhnya GDPR (Peraturan Perlindungan Data Umum).
 • Perlindungan Multi-Firewall.
 • Pencegahan serangan DDoS
 • Pematuhan 10 OWASP Teratas.

Bagaimana KuBitX akan mencapainya ?

KuBitX akan mencapai tahap uptime tertinggi dengan menerapkan proses terbaik industri IT. Ini termasuk:

Menggunakan Proses Pengurusan Perubahan Terbaik di Kelas

Pengurusan perubahan mengawal prosesnya dengan membawa perubahan yang ditingkatkan dengan gangguan minimum dalam perkhidmatan IT. Tujuan utama proses ini adalah untuk memastikan bahawa semua perubahan dievaluasi, diprioritaskan, diberi kuasa, dirancang, diuji, didokumentasikan dan dikaji tepat pada masanya dan terkawal.

Menyertakan Alat Pengurusan Masalah / Insiden

Pengurusan masalah bertujuan untuk mengurangkan masalah yang berpotensi untuk menghilangkan insiden berulang untuk meminimumkan kesan negatif yang masuk akal.

Memantau Infrastruktur IT dan Membentuk Pangkalan Pengguna yang Padu

KuBitX akan melaksanakan alat dan proses pemantauan infrastruktur untuk mencapai metrik yang diinginkan dalam penanda aras prestasi. Ini akan membolehkan mereka membandingkan dan membezakan keadaan semasa dan masa lalu pelayan dan perkhidmatan yang berbeza. Platform ini akan memberikan kemampuan memberi amaran dalam bentuk panggilan, e-mel dan SMS untuk mengenal pasti masalah awal, dan pemberitahuan kepada pelanggan.

Sokongan Pelanggan yang berdedikasi

Beberapa pertukaran gagal menangani masalah perdagangan asas melalui telefon kerana kekurangan tenaga kerja atau pekerja yang lengkap. Selain itu, pertukaran crypto juga dapat menangguhkan pendaftaran akaun baru tanpa memberitahu pelanggan mereka tepat pada masanya. Akibatnya, mereka kurang mendapat kepercayaan daripada pelanggan mereka. Keperluan sejam adalah mempunyai sistem penyampaian sokongan pelanggan yang lengkap dan berdedikasi.

KuBitX mempunyai fokus yang kuat untuk memberikan sokongan pelanggan yang kuat 24/7. Beberapa ciri dari KuBitX rancangan sokongan pelanggan merangkumi:

 • Maklum balas pelanggan mendorong peningkatan produk
 • Menyediakan sistem sokongan berbilang saluran
 • Bahagian FAQ dan tutorial terperinci
 • Membangun pusat sokongan profesional untuk pasukan Channel Ambassadors untuk menyediakan penglibatan pelanggan yang disesuaikan.
 • Meja pelanggan 24/7 khas

Pasukan ini terdiri daripada profesional yang berpengalaman dan memiliki kecerdasan perniagaan yang baik. Setelah pertimbangan yang mendalam, mereka telah mengenal pasti penerapan dan penyertaan sebagai tonggak kejayaan di ruang crypto. Produk ini adalah hasil dari beberapa sesi ideal yang seterusnya membuka jalan untuk persembahan yang unik. Dengan pertunangan yang meningkat dan suasana urus niaga yang lebih mudah di ruang kripto, organisasi ini bersiap untuk memanfaatkan potensinya di dunia kripto.

Platform ini selalu sesuai untuk ekonomi berasaskan pengguna yang dipertingkatkan yang akan membuka jalan untuk munculnya pasaran kewangan yang lebih baik dan lengkap dan matang. Oleh kerana pasaran kewangan terus menerapkan perubahan revolusi, ekonomi yang berkembang bukanlah visi yang jauh.

Imej Pilihan melalui KuBitX

Penerbitan siaran akhbar berbayar di halaman ini tidak boleh dianggap sebagai sokongan oleh Biro Koin. Pembaca harus membuat kajian sendiri sebelum melaburkan dana di mana-mana syarikat atau perkhidmatan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me