Ted O’Neill on Narrative: Wawancara Eksklusif kami dengan CEO dan Pengasas

Naratif, syarikat yang ingin mewujudkan ekonomi kandungan bertenaga blockchain akan mengumpulkan dana melalui Penawaran Syiling Permulaan. Apa yang menarik ialah mereka akan membina token mereka di atas blockchain NEO.

Mereka melakukan ini kerana mereka berpendapat bahawa NEO, Ethereum Cina, akan lebih sesuai untuk jangka masa panjang untuk platform ini. Sebagai contoh, terdapat yuran transaksi yang lebih rendah dan persekitaran pembangunan yang lebih fleksibel dengan protokol tahan pengkomputeran kuantum.

Menyelesaikan penjualan token Naratif (NRV) bermaksud bahawa pasukan akan mengikuti dua ICO yang berjaya baru-baru ini yang telah melakukan perkara yang sama. Ini adalah Red Pulse dan Deepbrain China.

Kami sangat berminat dengan pengumuman oleh pasukan Naratif dan memutuskan untuk menemu ramah pengasasnya, Ted O’Neill. Sebelum kita menjawab soalan, mari kita berikan gambaran ringkas mengenai Naratif.

Apa itu Naratif?

Naratif telah melabelkan dirinya sebagai “Ekonomi Kandungan” di mana ganjaran dihasilkan untuk pencipta kandungan, moderator dan pengulas di rangkaian. Mereka menggunakan sistem skor dan penilaian reputasi untuk memastikan bahawa kandungan buruk disingkirkan dengan berkesan.

Pengiklan akan membayar untuk mendapatkan akses ke rangkaian, 85% dari semua pendapatan akan dialirkan kepada mereka yang telah memberikan sumbangan. Semua pendapatan yang dihasilkan di rangkaian dicatat dan disimpan dengan berkesan menggunakan teknologi blockchain yang menjadikannya tidak berubah.

Token asli yang akan digunakan di Rangkaian Naratif adalah token NRV. Ini akan menggunakan standard token NEP-5 NEO berbanding standard ERC-20 semasa yang digunakan pada kebanyakan ICO Ethereum.

Rangkaian Naratif juga akan memanfaatkan peserta yang menarik seperti Narator, Pencipta Kandungan dan Tribunal. Pencerita adalah orang yang merupakan pengguna di rangkaian. Anda kemudian mempunyai pencipta kandungan yang akan menghasilkan kandungan untuk rangkaian. Terakhir, pengadilan akan bertindak sebagai semacam “mahkamah agung” dalam hal terjadi perselisihan.

Mereka juga membenarkan orang-orang yang menyumbang lebih daripada 60 token NEO ke platform sebagai status “pengasas”. Pengasas ini akan menerima sejumlah faedah dari penjualan token termasuk akses eksklusif ke bahan serta bonus “mata aktiviti” 10%.

Spesifik ICO

Akan ada 100 juta token NRV yang akan diedarkan di blok genesis yang dibuat melalui penjualan token. Daripada token ini, pengagihan akan diberikan kepada syarikat dalam bentuk simpanan sebanyak 30%, 20% kepada pasukan dan 50% kepada peserta jualan orang ramai.

Penjualan token akan bermula pada 13 Februari dan akan berterusan hingga 22 Mac. Dalam jadual ICO di bawah, anda dapat melihat perincian penjualan token. Pra-penjualan persendirian telah selesai dan habis dijual.

Garis Masa ICO Naratif

Garis Masa ICO – Gambar Sumber

Akan ada jumlah minimum yang diperlukan agar penjualan orang ramai dapat dilalui. Itu akan menjadi 30,000 token NEO. Sekiranya kurang daripada ini dijual, pasukan Naratif akan mengembalikan token. Terdapat juga topi keras sebanyak 166,667 token NEO.

Untuk memastikan kebertanggungjawaban, pemilik telah menetapkan tempoh peletakan hak selama 3 tahun untuk anggota pasukan. Ini akan menjadi 2 tahun untuk dana yang ada dalam simpanan syarikat.

Temu ramah kami dengan Ketua Pegawai Eksekutif Naratif

Naratif Ted O'Neil

Ted O’Neill. Imej melalui Narrative.network

Pasukan Naratif sangat membantu dalam pengertian bahawa pengasasnya, Ted O’Neill, sebenarnya meluangkan masa untuk menjawab soalan khusus yang kami ada mengenai pengumpulan modal dan syarikat Naratif itu sendiri.

Biro Syiling: Apa yang mendorong anda untuk memulakan ICO?

Ted O’Neill: Kami menyukai model penjualan token crowdfunding. Kami tahu bahawa kami boleh melancarkan MVP (minimum produk yang layak) tanpa dana, tetapi untuk melaksanakan projek dengan skop ini memerlukan perbelanjaan modal yang besar dari masa ke masa.

Kami percaya bahawa penjualan token selaras dengan kepentingan penyumbang / pelanggan dengan kepentingan kami. Kami tidak memerlukan dana untuk melancarkan alpha awal kami, tetapi dana yang kami kumpulkan pasti akan membantu mendorong pengembangan dan pemasaran projek di luar tahap alpha itu.

CB: Mengapa anda fikir ekonomi kandungan sudah masak untuk gangguan?

UNTUK: Faktanya ialah tidak ada ekonomi kandungan pada masa ini. Ini adalah sejenis sistem feudal di mana syarikat gergasi menuai semua penghargaan yang dihasilkan oleh kandungan yang dibuat oleh penggunanya.

Lebih teruk lagi, sementara mereka mengambil hampir semua pendapatan yang dihasilkan di rangkaian kandungan mereka, Big Social tidak memberikan penggunanya sama sekali dalam pengurusan kandungan. Mereka membuat keputusan dari atas, tanpa input ahli.

Sudah tiba masanya untuk memberi pengguna tanggungjawab, memberikan mereka autonomi, ketelusan, dan hampir semua pendapatan yang dihasilkan oleh rangkaian. Dan kami yakin bahawa model kami benar-benar dapat membalikkan skripnya.

CB: Bagaimana anda membezakan Naratif daripada isi kandungan ICO yang berfikiran sama (Tron misalnya)?

UNTUK: Keindahan Naratif adalah ruang lingkup ekonominya. Setiap aspek kandungan dipertimbangkan dalam model Naratif. Ini bukan hanya mengenai pencipta kandungan, tetapi juga mengenai penyederhanaan dan penyederhanaan manusia, maklum balas dan maklumat pengguna-ke-pengguna, dan yang paling penting reputasi pengguna.

Walaupun setiap tindakan dalam rangkaian mungkin memiliki nilai ekonomi, nilai itu dipengaruhi oleh reputasi yang diperoleh dalam masyarakat. Naratif juga mempunyai pendekatan yang benar-benar demokratik, yang membolehkan penggunanya memilih moderator dan pemimpin mereka sendiri … serta memilih mereka jika perlu.

Selain itu, Naratif bukan hanya untuk orang yang selesa dengan crypto. Ahli boleh menerima pembayaran ganjaran dalam mata wang fiat, jika mereka mahu. Perkara yang sama berlaku untuk pengiklan … kebanyakannya ingin membayar dalam mata wang fiat, sehingga disokong.

CB: Mengapa anda memutuskan untuk menaikkan pada rangkaian NEO dan bukan ETH?

UNTUK: Kami melihat banyak kelebihan dalam pemprosesan transaksi NEO yang lebih pantas, kos transaksi yang jauh lebih rendah, model konsensus yang lebih stabil, pilihan pengaturcaraan yang lebih fleksibel, dan komuniti yang sangat ramah.

CB: Dengan versi yang disesuaikan di China / India, bilakah anda merancang untuk melancarkannya?

UNTUK: Tidak ada jadual waktu yang ditetapkan untuk itu. Kami hanya fokus pada pelepasan awal kami pada masa ini, dan walaupun dengan rangkaian semasa kami, kami merancang untuk menyokong banyak bahasa lain dari masa ke masa – termasuk Sepanyol, Perancis, dan Jerman. Dan setiap bahasa akan mempunyai kandungan dan nisbah tersendiri.

CB: Kami menyukai sudut pengiklanan. Adakah anda dalam perbincangan dengan pengiklan atau adakah anda mempunyai strategi untuk menarik pengiklan setelah dilancarkan?

UNTUK: Belum lagi. Kami akan lebih fokus untuk menarik pencipta kandungan terlebih dahulu. Iklan tidak akan disokong pada siaran pertama. Itu akan ditambah dalam beberapa bulan dari pelancaran awal, bagaimanapun.

Kesimpulannya

Naratif tidak diragukan lagi merupakan konsep menarik yang ingin mengubah sepenuhnya cara kita berfikir tentang memberi penghargaan kepada penjana kandungan. Menciptakan keseluruhan sistem ekonomi di sekitar penjanaan kandungan yang tidak berubah dan terdesentralisasi adalah kaedah terbaik untuk mencapai tujuan tersebut.

Penggunaan platform NEO juga merupakan sudut menarik yang membezakannya dengan sebilangan syarikat blockchain lain. Walaupun platform Ethereum sedang berkembang, pergantungannya pada bahasa pengaturcaraannya sendiri menjadi penghalang kepada pasukan pembangunan yang fasih menggunakan bahasa pengaturcaraan lain.

Terdapat juga faedah lain yang dapat diperoleh selain daripada memiliki token NRV. Orang dapat mengambil bahagian secara aktif dalam ekosistem Naratif sekiranya mereka mempunyai sesuatu yang ditawarkan. Sebagai komuniti yang terdesentralisasi, ia akan mendapat kekuatannya dari mereka yang menjadi sebahagian daripadanya.

Oleh itu, sekiranya anda Melabur?

Kami tidak dapat memberikan nasihat pelaburan di Coin Bureau. Walau bagaimanapun, kita boleh mengatakan bahawa Naratif memang mempunyai model perniagaan yang menarik yang dapat mewujudkan ekonomi kandungan mini. Lebih-lebih lagi, memandangkan tahap NEO yang rendah pada masa ini, cukup berpatutan untuk mengambil bahagian dalam ICO berasaskan NEO pada masa ini.

Kami berharap dapat memantau perkembangan Naratif melalui penjualan orang ramai dan di wad.

Gambar Pilihan melalui Narrative.network

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me