TerraGreen dalam Pencarian untuk Cryptocurrency Hijau

Di tengah-tengah gembar-gembur yang dibuat oleh dunia kripto terletak keprihatinan yang mendalam dan hasil dari faktor dalaman dan luaran kripto, Pemanasan Global. Menurut saintis, lebih daripada 90% pemanasan global adalah hasil peningkatan kepekatan gas rumah kaca dan CO2 dari pembakaran bahan bakar fosil, penebangan hutan dan aktiviti manusia yang lain.

Hasil langsung dari perubahan iklim bencana adalah pencairan glasier, kenaikan permukaan laut, hilangnya hutan dan hidupan liar. Untuk menambah kekacauan yang disebabkan oleh industri lain, perlombongan crypto juga telah menjejakkan kaki dalam sumbangan tersebut. Perlombongan, seperti yang diketahui oleh kebanyakan kita, adalah proses yang menggunakan komputer berkuasa tinggi dan sejumlah besar elektrik dan membayar banyak karbon dioksida sebagai sumbangan pemanasan global.

Ancaman yang meluas akibat pemanasan global menuntut tindakan tegas bukan hanya dari pemerintah tetapi juga dari setiap individu. Menghentikan pemancar bahan bakar fosil dengan infrastruktur pemancaran karbon sifar bukanlah kemungkinan besar. Oleh itu, dunia sangat memerlukan projek inovatif yang membawa kepada penciptaan dan sumber tenaga yang boleh diperbaharui. TerraGreen adalah salah satu inisiatif yang tidak hanya menyedari keperluan masa tetapi juga berkomitmen untuk melaksanakan strategi untuk menyelamatkan dunia dari bencana pemanasan global.

TerraGreen Menyokong Revolusi Hijau

TerraGreen adalah platform perdagangan tenaga boleh diperbaharui yang berdasarkan teknologi blockchain. Dalam industri tenaga boleh diperbaharui selama lebih dari dua dekad, fokus utama TerraGreen adalah mengembangkan platform yang menggunakan cryptocurrency penjimatan tenaga untuk ekosistem yang lestari. Ini bertujuan untuk mewujudkan peralihan tenaga dari pengeluaran berasaskan bahan bakar fosil ke sumber yang boleh diperbaharui.

Penjanaan sisa biojisim meningkat dengan kuat kerana pertambahan penduduk dan peningkatan pengeluaran pertanian, mengeluarkan kes-kes rumah hijau yang berbahaya. TerraGreen telah mengembangkan konsep untuk menguruskan mikro sisa biomas dari industri dan mengubahnya menjadi produk tenaga boleh diperbaharui. Pemangkin projek ini akan menjadi penghubung antara pembekal biomas, pengeluar tenaga boleh diperbaharui, pelabur dan pemaju teknologi tenaga boleh diperbaharui.

TerraGreen coin (TGN) akan berfungsi sebagai penghubung atau medium antara peserta. Oleh itu, orang tengah akan dihapuskan sepanjang proses memastikan desentralisasi, peningkatan keuntungan untuk pelabur dan pengeluar, teknologi unggul dan kemudahan bahan mentah.

Ciri Utama TerraGreen

Penciptaan TerraGreen, cryptocurrency yang dikenali sebagai TerraGreen coin (TGN), menjadikan dirinya sebagai ‘wang hijau untuk dunia digital’. Duit syiling TGN adalah duit syiling cekap tenaga yang disokong oleh kontrak pintar tenaga boleh diperbaharui. Model duit syiling memberikan kelebihan sistem kewangan yang terdesentralisasi berdasarkan teknologi blockchain yang memberikan privasi dan kepercayaan yang tinggi.

Nilai duit syiling itu didasarkan pada tenaga hijau, dengan itu, secara langsung menangani masalah sisa biomas yang dihasilkan oleh industri dan individu. Setiap duit syiling mengandungi maklumat mengenai jenis bahan buangan biomas, produk tenaga boleh diperbaharui, tarikh operasi loji dan MJ yang setara dan harga. Platform duit syiling akan menyediakan ciri-ciri berikut:

 • Platform ini adalah sumber terbuka dengan cryptocurrency terdesentralisasi dan disulitkan
 • Dompet TerraGreen akan tersedia di platform internet dan mudah alih untuk transaksi yang selamat
 • The Duit syiling TGN akan diedarkan di platform TerraGreen dan juga platform global
 • TerraGreen dApp dibina pada blockchain Algorithm SHA384
 • Seret & Fungsi drop adalah ciri eksklusif yang diperkenalkan dalam modul token
 • Mata wang yang diterima adalah BTC, ETH, LTC, BCH, BNB, dan TGN dengan kemungkinan penempatan lebih banyak mata wang pada masa akan datang
 • Pengguna akan mempunyai pilihan untuk menggunakan kombinasi fiat dan cryptocurrency untuk membayar bil dari dompet
 • Bayaran transaksi tetap 0.0001 TGN akan dikenakan untuk perkhidmatan di platform

Teknologi Blockchain

Tulang belakang dan sistem sokongan TerraGreen adalah teknologi blockchainnya yang merupakan lejar digital yang tidak boleh rosak. Pada blockchain platform, setiap fasa dari titik permulaan hingga pelaksanaan hingga alamat koin TGN dapat diperhatikan.

Tidak seperti blockchain Bitcoin yang digunakan dalam sebarang jenis transaksi atau perjanjian, TerraGreen telah membuat blockchain sendiri. Blockchain TGN pada dasarnya terdesentralisasi dan lejar umum yang melibatkan sifat yang berbeza seperti berikut:

 • Rangkaian Sekatan Awam: Blockchain ini membolehkan pengguna membaca, menulis atau berhubung dengan sesiapa sahaja di dunia. Desentralisasi menunjukkan bahawa tidak ada yang dapat mengendalikan rangkaian atau mengubah data yang telah disahkan pada blockchain. Oleh itu, pada TGN Public Blockchain pengguna dapat memasukkan transaksi dan data TGN.
 • Blockchain Peribadi: Jenis blockchain ini menyekat pengguna dari mengakses rangkaian tanpa kebenaran dengan meletakkan kawalan akses. Blockchain Swasta TGN juga meletakkan kawalan sedemikian di rangkaian ketika pihak ketiga bertransaksi.
 • Blockchain Berpusat: Ini dibina khas dan mempunyai kawalan penuh pada rangkaian, oleh itu ia dapat memutuskan peserta mana yang boleh bergabung dengan rangkaian. TGN Centralized Blockchain membolehkan sekumpulan pengguna untuk berhubung dengan pihak berkuasa terpusat yang mengawasi transaksi dan aktiviti antara nod yang disambungkan dalam rangkaian tertentu.

Dengan projek ini, TerraGreen bertujuan untuk mengubah dinamika industri pengurusan sisa Biomas dan pengeluaran tenaga boleh diperbaharui. TerraGreen tidak hanya mengakui cabaran dan masalah pemanasan global tetapi juga menerima cabaran untuk membuat perubahan.

Inisiatif ini diambil untuk melibatkan setiap individu yang prihatin terhadap isu-isu alam sekitar untuk secara langsung mengambil bahagian dalam setiap proses penciptaan tenaga boleh diperbaharui dan mewujudkan ruang hijau dan bersih untuk hidup. Dengan semua usaha ke arah yang benar, industri tenaga boleh diperbaharui akan ditakrifkan semula dan mengalami revolusi.

Gambar Pilihan melalui TerraGreen

Penerbitan siaran akhbar berbayar di halaman ini tidak boleh dianggap sebagai sokongan oleh Coin Bureau. Pembaca harus membuat kajian sendiri sebelum melaburkan dana di mana-mana syarikat atau perkhidmatan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me