Tinjauan Paxful: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Paxful adalah salah satu pasaran peer-to-peer dalam talian terkemuka yang menghubungkan pembeli dan penjual Bitcoin. Platform ini dibina sejak tahun 2015, menjadikannya salah satu kaedah yang paling mantap untuk membeli atau menjual Bitcoin.

Persoalan besar ialah adakah Paxful layak digunakan.

Dalam ulasan ini, kami akan berusaha menjawabnya. Saya juga akan memberi anda beberapa petua dan trik bagaimana memanfaatkan Paxful sepenuhnya.

Gambaran Keseluruhan Menyenangkan

Paxful telah wujud sejak tahun 2015 dan kini mempekerjakan lebih dari 200 orang dengan pejabat yang berpusat di New York, Hong Kong, Tallinn (Estonia) dan Manila. Seperti Ebay, platform ini mempunyai dua sisi.

Seseorang memberi peluang kepada orang normal seperti anda dan saya untuk menjadi peniaga dengan membuat senarai anda sendiri dan menjual Bitcoin dalam talian. Sebaliknya membolehkan pembeli Bitcoin memilih tawaran yang mereka minati dan membeli Bitcoin dengan lebih daripada 300 kaedah pembayaran.

Jadi, apa nilai Paxful dan mengapa anda menggunakannya melalui pertukaran tradisional seperti Coinbase? Sekiranya anda berada dalam crypto untuk sementara waktu, anda akan tahu bahawa banyak pertukaran mempunyai sebilangan besar negara yang disekat dan jumlah pilihan pembayaran yang sangat terhad.

Dagangan Bitcoin P2P

Dagangan Crypto Peer to Peer Dengan Paxful

Memang, kebanyakan pertukaran kripto biasanya terhad kepada pilihan pembayaran seperti kad debit, akaun bank atau pindahan wang. Ini bermakna jika anda tidak mempunyai akses ke kaedah pembayaran ini atau anda ingin menggunakan pilihan pembayaran lain, anda akan sukar untuk membeli Bitcoin.

Di sinilah Paxful masuk dengan menawarkan beberapa pilihan yang benar-benar gila seperti kad hadiah untuk World of Warcraft dan Amazon, wang tunai melalui mel atau kad tambah nilai telefon! Lebih dari 100 e-wallet juga disokong, termasuk PayPal dan WechatPay.

Ya, pemindahan bank vanila biasa juga disokong. Walau bagaimanapun, di mana Paxful berbeza dengan orang ramai adalah dengan menawarkan kemampuan untuk membeli Bitcoin dengan kaedah pembayaran paling eksotik di luar sana.

Beli BTC Dengan PayPal & 300+ Kaedah Lain

300+ kaedah plus untuk membeli Bitcoin kedengaran membingungkan. Jadi, bagaimana sebenarnya anda boleh membeli Bitcoin di Paxful?

Kaedah Pembayaran yang Menyenangkan

Kaedah Pembayaran di Paxful

 1. Pemindahan bank: Terdapat lima pilihan pemindahan bank yang berbeza.
 2. Dompet Dalam Talian: Beli Bitcoin menggunakan 137 dompet dalam talian yang berbeza. Ini termasuk seperti Alipay, PayPal, ApplePay, Skrill, Neteller dan banyak lagi.
 3. Kad Hadiah: Dapatkan BTC anda menggunakan 117 kad hadiah yang berbeza. Tukar kad hadiah Krismas yang tidak diingini itu untuk hadiah Bitcoin sebenar. Sejumlah besar kad hadiah disokong seperti Starbucks, Amazon iTunes, ke kedai jalan raya seperti H & Kad tambah nilai M ke telefon bimbit.
 4. Pembayaran Tunai: 17 pilihan pembayaran tunai disokong oleh Paxful. Ini termasuk Wesern Money Union, MoneyGram atau bahkan simpanan tunai di bank.
 5. Debit & Kad kredit: Ya, pembayaran kad mungkin kelihatan biasa. Walau bagaimanapun, dua puluh pilihan pembayaran kad berbeza disokong dan ini termasuk American Express. Oleh itu, jika anda ingin memperoleh mata AmEx semasa membeli Bitcin, anda boleh melakukannya.
 6. Kripto: Beli Bitcoin di Paxful menggunakan mana-mana 26 cryptocurrency yang disokong.
 7. Aset: Akhirnya, anda boleh memperdagangkan aset atau barang untuk Bitcoin. Ini boleh jadi dari rumah anda hingga sebatang emas yang anda sembunyikan di sisi sofa anda.

Anda sekarang harus mendapat intinya. Paxful hanya menawarkan pelbagai kaedah untuk membeli Bitcoin di luar sana.

Selamat Menyenangkan?

Paxful dipercayai oleh lebih daripada tiga juta pengguna di seluruh dunia dan mempunyai reputasi yang sangat baik. Walau bagaimanapun, salah satu perkara yang perlu diperhatikan adalah, kerana Paxful adalah pasar, integriti penjual Bitcoin tidak boleh dikelirukan dengan integriti Paxful.

Paxful hanya menawarkan pasaran; ada kemungkinan ada beberapa pelakon jahat menggunakan platform itu. Ia seperti bagaimana ada orang jahat yang menggunakan platform seperti eBay. Ini tidak semestinya bermaksud bahawa eBay adalah penipuan.

Dengan adanya ketakutan itu, berikut adalah beberapa tip dan trik untuk memastikan anda selamat sambil menggunakan Paxful:

Reputasi Penjual

Perhatikan reputasi penjual dan letakkan di atas nilai tukar yang anda tawarkan. Ringkasnya, semakin senang pelanggan yang dimiliki penjual, semakin banyak kelebihan mereka.

Reputasi Penjual Kuat

Pastikan Reputasi Penjual adalah Kuat

Anda juga boleh mengklik profil penjual untuk melihat apa yang diperkatakan oleh pembeli masa lalu mengenai mereka. Sekiranya anda melihat sebilangan orang mengadu tentang penjual Bitcoin, maka lebih baik mengelakkannya. Walau bagaimanapun, jika anda melihat halaman pembeli Bitcoin yang senang dan sedikit, jika ada, maklum balas negatif maka kemungkinan anda melihat penjual Bitcoin terkemuka.

Maklum Balas Penjual Memuaskan

Menyemak Maklumbalas Penjual

Kekal di Paxful

Pastikan anda menyimpan semua komunikasi di Paxful dan jangan sekali-kali mengalihkan perbincangan dari platform. Sebabnya ialah sekiranya terdapat pertikaian, moderator Paxful akan membantu anda. Sekiranya anda memindahkan barang ke Telegram atau Whatsapp, maka anda akan kehilangan perlindungan ini.

Semak Status Dalam Talian

Elakkan kekecewaan dengan memastikan bahawa orang yang anda ingin berdagang dengannya dalam talian. Pesanan akan dibatalkan secara automatik dalam 15 minit dan jika pengguna di luar talian maka kemungkinan anda akan membuang masa anda.

Semak Status Dalam Talian

Elakkan kekecewaan dengan memastikan bahawa orang yang anda ingin berdagang dengannya dalam talian. Pesanan akan dibatalkan secara automatik dalam 15 minit dan jika pengguna di luar talian maka kemungkinan anda akan membuang masa anda.

Pastikan Bayaran Diterima

Lepaskan pembayaran dari escrow setelah pembayaran anda disahkan sepenuhnya. Pastikan anda tidak melepaskan Bitcoin dari escrow jika pembayaran belum selesai.

Cara Menyiapkan Akaun Paxful?

Untuk memulakan Paxful hanya:

&# 128074; Pergi ke Paxful menggunakan pautan di sini. Anda kemudian akan dibawa ke Paxful dan kemudian akan melihat butang ‘buat akaun’. Klik lelaki kecil itu.

Membuat Akaun di Paxful

Buat Akaun di Paxful

Masukkan e-mel anda dan pilih kata laluan.

Mendaftar Paxful

Mendaftar di Paxful

Anda kemudian akan dihantar e-mel pengesahan dengan pautan. Cukup hancurkan butang ‘sahkan e-mel’.

Sahkan Pendaftaran

Mengesahkan Pendaftaran di Paxful

Seterusnya anda akan dibawa ke halaman tetapan akaun anda di mana anda dapat mengisi butiran akaun anda. Perhatikan bahawa anda perlu mengesahkan nombor telefon dan identiti anda untuk berdagang di Paxful.

Maklumat Akaun Memuaskan

Mengisi maklumat Akaun

Seterusnya, klik tab ‘Pengesahan’ dan masukkan butiran anda untuk ID yang dikeluarkan oleh kerajaan anda.

Pengesahan ID Menarik

Pengesahan ID di Paxful

Itu sahaja. Anda sekarang mesti pandai mendapatkan Bitcoin anda di Paxful.

Cara Membeli Bitcoin Secara Paxful?

Membeli BTC di Paxful cukup maju. Pertama, pastikan kami di laman utama Paxful, pilih kaedah pembayaran yang ingin anda gunakan dan masukkan jumlah yang ingin anda belanjakan dan pastikan untuk memilih mata wang pilihan anda. Kemudian ketik butang ‘cari tawaran’.

Pencarian menawarkan Paxful

Mencari Tawaran di Paxful

Anda kemudian akan melihat semua tawaran yang tersedia di pasar Paxful yang sesuai dengan pertanyaan carian anda. Pilih penjual yang ingin anda beli dengan mengklik butang ‘Beli’.

Mencari Pengguna yang Menyenangkan

Mencari pengguna di Paxful Marketplace

Masukkan jumlah wang yang ingin anda belanjakan.

Jumlah Pembelian Memuaskan

Memilih jumlah pembelian di Paxful

Anda kemudian akan dibawa ke halaman sembang di mana arahan pembayaran akan diberikan.

Escrow dengan Paxful

Paxful menyediakan perkhidmatan escrow yang selamat untuk transaksi Bitcoin. Setelah anda memilih penjual yang ingin anda gunakan dan tawaran diterima oleh penjual Bitcoin, Bitcoin secara automatik akan dipindahkan ke escrow.

Ini bermaksud bahawa penjual tidak lagi dapat membatalkan perdagangan dan pembeli mempunyai jumlah masa yang ditetapkan untuk membuat pembayaran. Sekiranya pembayaran dibuat dalam jangka masa yang ditetapkan, maka Bitcoin akan dipindahkan kepada pembeli.

Kadang kala pembeli tidak menjalankan perdagangan dalam jangka masa. Sekiranya ini berlaku, maka semua yang berlaku adalah penjual mendapatkan Bitcoijn mereka kembali ke dompet mereka.

Sekiranya transaksi disahkan oleh pembeli dan penjual, maka pertukaran akan selesai. Juga, anda harus tahu bahawa anda boleh membuka sengketa jika anda merasakan ada sesuatu yang salah dan ini akan dilihat oleh Paxful, yang akan bertindak sebagai moderator dan memberikan bitcoin kepada sesiapa yang berada di sebelah kanan.

Bayaran Memuaskan

Perkara pertama yang perlu diketahui di sini ialah pembeli Bitcoin di Paxful sama sekali tidak membayar sebarang bayaran. Sebaliknya, bayaran dikenakan kepada penjual Bitcoin.

Bayaran Memuaskan

Bayaran Paxful. Imej melalui Shutterstock

 • Pindahan Bank: 0.5%
 • Kad Kredit / Debit: 1%
 • Crypto: 1%
 • Dompet Dalam Talian: 1%
 • Tunai: 1%
 • Kad Hadiah: 3% atau 5% untuk iTune dan Google Play.

Had Membeli di Paxful

Platform ini mempunyai empat tahap pengesahan yang berbeza dan masing-masing membuka had pembelian yang berbeza:

 • Tahap 1: Diperolehi melalui pengesahan e-mel dan telefon | Had $ 1.5K.
 • Tahap 2: Pengesahan ID + syarat tahap 1 | Hadkan $ 10K.
 • Tahap 3: Pengesahan alamat + syarat tahap 2 | Hadkan $ 10K setiap perdagangan.
 • Tahap 4: Ketekunan wajar ditingkatkan + syarat tahap 3 | Tiada had.

Menyenangkan & Penggunaan Kripto

Paxful nampaknya merupakan pasar dengan sejumlah kaedah pembayaran yang mengejutkan. Walau bagaimanapun, a Siaran akhbar yang menggembirakan pada akhir tahun 2019 mendedahkan bahawa 45% pengguna Paxful berpusat di Afrika. Itu mungkin mengejutkan banyak anda yang mungkin menyangka kebanyakan pengguna berpusat di pasaran maju.

Namun, tidak masuk akal apabila anda menganggap bahawa sebahagian besar orang di Afrika tidak mempunyai bank. Perkara penting di sini ialah kebanyakan orang ini masih boleh mengambil bahagian dalam e-dagang berkat telefon pintar yang murah dan peningkatan akses ke internet.

Masalah besar bagi banyak orang ialah bagaimana mereka dibayar untuk pekerjaan mereka jika mereka tidak mempunyai akaun bank? Seperti yang kita ketahui, jawapannya adalah Bitcoin dan perkara yang luar biasa mengenai Paxful adalah bahawa inilah yang sebenarnya berlaku di Paxful.

Ya, nampaknya keren anda boleh membeli bitcoin dengan kad hadiah, kad tambah nilai mudah alih atau banyak lagi. Walau bagaimanapun, jika anda menggaru permukaannya, maksudnya ialah orang yang tidak mempunyai akaun bank boleh masuk ke kedai dan membeli kad topup mudah alih, kemudian gunakan ini untuk membeli Bitcoin di Paxful. Dengan hampir semua pertukaran kripto lain, orang seperti ini tidak termasuk dalam membeli Bitcoin.

Adopsi yang Menyenangkan

Hyperinflasi dan Kedai Nilai Crypto. Imej melalui Shutterstock

Jadi, Paxful benar-benar dapat dilihat sebagai pendemokrasian crypto dan memperluas akses kepada bilangan orang yang semakin meningkat. Ya, kami menyukai idea menggunakan kad hadiah yang tidak diingini untuk mendapatkan Bitcoin, tetapi Paxful mempunyai potensi yang jauh lebih besar daripada itu.

Kami membayangkan bahawa ramai di antara anda akan bersetuju bahawa faedah bitcoin tidak seharusnya menjadi milik mereka yang mempunyai akses ke akaun bank. Untuk membawa pulang ini, Union Bank di Phillipines hanya akan membenarkan penduduk tempatan membuka akaun jika mereka mendepositkan sekurang-kurangnya 100,000 peso, iaitu sekitar $ 2,000.

Walau bagaimanapun, pendapatan bulanan purata kurang dari $ 500. Ini bermaksud bahawa akses ke perbankan di Filipina sangat rendah, dan pada masa yang sama menjadi rumah kepada tenaga kerja pembantu maya terbesar di dunia. Lihat sahaja OnlineJobs.PH dan anda akan melihat hampir 30,000 orang Filipina berusaha mencari pekerjaan dalam talian.

Sebilangan besar akhirnya akan bekerja untuk usahawan yang berlokasi di seluruh dunia dan pekerja bebas ini masih perlu dibayar walaupun ada yang tidak mempunyai akaun bank. Di situlah pasaran peer-to-peer seperti Paxful dapat membantu menjadikan Bitcoin lebih berguna sebagai pemindahan nilai antarabangsa dan membantu perniagaan dalam talian.

Satu lagi perkara yang sangat menggembirakan mengenai Paxful ialah syarikat menyedari bahawa banyak orang di negara-negara membangun tidak mempunyai akses kepada bentuk pengenalan diri konvensional. Itulah sebabnya platform ini sekarang menerima bentuk pengenalan alternatif seperti kod BVN Nigeria, yang merupakan bentuk ID biometrik.

Pemikiran Akhir

Ringkasnya, kami sangat menyukai pasaran peer-to-peer Paxful kerana pelbagai pilihan pembayaran yang disokongnya untuk membeli Bitcoin. Di negara maju, cadangan nilai teras adalah dapat membeli BTC dengan PayPal, Skrill atau menukar kad hadiah yang duduk di laci stoking menjadi Bitcoin.

Kami juga berpendapat bahawa pasarannya sangat mudah, mudah digunakan dan kami suka bagaimana platform ini juga menawarkan aplikasi intuitif untuk iOS dan Android untuk memudahkan pengiriman, penerimaan dan perdagangan Bitcoin di mana sahaja.

Satu kelemahan utama Paxful adalah bahawa mereka yang ingin menggunakan kaedah pembayaran yang sangat eksotik tidak mungkin memilih banyak penjual. Kami berharap segalanya bertambah baik apabila semakin ramai orang menggunakan pasaran.

Semua yang dinyatakan, jika anda mencari cara yang tidak masuk akal untuk membeli Bitcoin dengan kaedah pembayaran yang hampir sama, anda pasti mesti melihat Paxful dan melihat apakah itu adalah pilihan yang tepat untuk anda. Lagipun, bolehkah tiga juta pengguna menjadi salah?

&# 128073; Buat akaun Paxful sekarang!

Gambar Pilihan melalui Paxful

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me