Tradenostix: Ulasan Kami mengenai Alat Analisis Crypto Terkini

Tradenostix adalah syarikat yang akan datang yang mensasarkan sektor B2B dan institusi.

Mereka mengesan dan mengira portfolio cryptocurrency. Tidak seperti banyak pilihan aplikasi mudah alih percuma untuk mengesan perdagangan kripto, yang Platform Tradenostix jauh lebih mantap.

Walaupun mereka akan mengeluarkan produk runcit terakhir, yang saat ini dalam versi beta, syarikat mereka mempunyai fokus besar terhadap fungsi perusahaan, yang menarik perhatian kami. Satu contoh mudah ialah firma perakaunan akan dapat masuk ke satu portal, melihat semua pelanggan mereka, dan melayan mereka dengan lebih pantas.

Mereka berusaha menyelesaikan masalah kepala dengan mengesan asas kos, garpu keras, pendapatan perlombongan dan masalah lain, yang akhirnya membolehkan pengguna menghasilkan laporan kewangan yang lebih formal dan canggih dengan mudah.

Gambaran keseluruhan

Matlamat utama mereka adalah untuk mewujudkan jambatan antara industri cryptocurrency dan industri perkhidmatan kewangan tradisional, supaya perniagaan dan pelabur institusi merasa selesa memasuki pasaran crypto.

Ini juga memberi mereka keyakinan yang tinggi ketika melayan klien cryptocurrency mereka dengan mengetahui bahawa mereka mempunyai penyelesaian backend automatik yang boleh dipercayai untuk membebaskan lebar jalur mereka.

Kami berbincang dengan CEO dan pengasas bersama mereka, Michael Rosenblat untuk membincangkan tujuan mereka dan memahami di mana mereka berdiri sebagai syarikat.

Mari kita selami beberapa faedah utama platform Tradenostix.

Pasukan yang berpengalaman

Dari perbincangan kami dengan mereka, mereka nampaknya mempunyai pasukan berpengalaman yang mempunyai pemahaman mengenai kewangan tradisional, cryptocurrency dan teknologi. Nampaknya banyak penyelesaian yang ada di pasaran cryptocurrency dicipta oleh pemaju yang tidak mempunyai pemahaman mengenai kewangan.

Michael membawa pengetahuan kewangan. Dia memiliki latar belakang di ruang fintech bekerja dengan dana lindung nilai, pentadbir dana, broker utama dan pelanggan institusi lain. Hasilnya, dia memahami bagaimana portal pelaporan yang canggih harus berfungsi, dan pelbagai jenis laporan yang perlu dilihat oleh klien ini.

Pengasas bersama dan CTO, Aaron Pardes adalah pembangun berpengalaman yang telah menulis perisian selama 15 tahun. Dia telah bekerja dengan pelbagai syarikat dari penjagaan kesihatan hingga fintech dan memiliki kepakaran yang luas dalam bidang teknologi.

Data yang tepat dan boleh dipercayai

Kami memperoleh beberapa wawasan mengenai proses mereka mengenai integrasi pertukaran. Michael menyebut bahawa keutamaan nombor satu mereka adalah ketepatan data. Dengan setiap integrasi pertukaran, mereka membuat akaun mereka sendiri, dan melakukan setiap kemungkinan perdagangan (deposit, pengeluaran, pembelian dan penjualan di pasaran asas yang berbeza).

Mereka kemudian menarik data, menormalkannya dan mendamaikan apa yang dikira sistem mereka dengan baki sebenarnya di bursa. Sehingga proses pendamaian ini selesai dan diuji secara menyeluruh, adalah ketika mereka mendorong integrasi ini ke pengeluaran untuk pengguna mereka.

Perlu juga disebutkan bahawa mereka adalah satu-satunya platform yang ‘mengimbas pekerja keras’. Michael memberitahu kami:

Apabila anda mengimport data dari bursa ini, mereka tidak mempunyai jenis transaksi eksplisit untuk penghantaran garpu keras. Sebagai contoh, jika anda menyimpan Bitcoin Cash di Bittrex dari penghantaran hardfork, tidak ada sistem yang akan menunjukkan anda memegang Bitcoin Cash setelah mengimport data anda

Dia terus mengatakan bahawa mereka benar-benar mempunyai pangkalan data yang semakin berkembang yang melacak blok duit syiling yang berlainan, dan ketika pertukaran yang berbeza menyerahkan syiling bercabang itu kepada pengguna mereka. Kemudian, setelah mengira portfolio pengguna, mereka membuat transaksi yang menunjukkan penghantaran pekerja keras.

Jadi, sebagai contoh, anda sememangnya mempunyai baki Tunai Bitcoin pada tarikh yang tepat pada setiap pertukaran jika perlu.

Pengguna juga mempunyai kawalan penuh terhadap portfolio mereka. Mereka dapat mengedit, menghapus, atau membuat transaksi manual jika diperlukan.

Fungsi pelaporan yang canggih

Aspek yang unik untuk portal pelaporan mereka, adalah membolehkan laporan mereka dijalankan mengikut julat tarikh, dan menyesuaikan parameter tertentu sebelum membuat laporan. Ini serupa dengan cara pasaran kewangan tradisional berfungsi. Berikut adalah contoh pilihan parameter laporan transaksi mereka:

Papan Pemuka Tradenostix

Reka bentuk yang kemas dan UX

Reka bentuk dan pengalaman pengguna mereka sangat intuitif dan mudah diikuti. Sistem mereka memiliki laporan yang bersih, dengan jumlah keseluruhan, sehingga data dinyatakan dalam format yang sangat mudah difahami.

Kebimbangan Berpotensi

Kami cukup kagum dengan perbincangan kami dengan Michael di platform Tradenostix. Teknologi ini pasti akan menyediakan banyak perniagaan dengan alat yang lebih baik untuk analisis data.

Setelah mengatakan ini, ada satu atau dua kebimbangan yang pada awalnya kami bimbangkan dengan Tradenostix. Ini termasuk yang berikut.

Syarikat Muda

Perlu diingat bahawa mereka masih syarikat muda. Mereka kini bekerjasama dengan syarikat yang berbeza untuk memahami penyelesaian ideal mereka. Walaupun mereka masih dalam versi beta untuk pasaran runcit, waktu akan memberitahu apakah sisi industri B2B akan dapat dirujuk.

Ini bererti masih ada beberapa pengembangan besar yang diperlukan untuk melayani pelanggan perusahaan, salah satu contoh kecilnya adalah laporan cukai AS formal yang akan dieksport, dan bukannya laporan pemegangan umum dan laporan kerugian / nyata kerugian.

Lebih banyak jenis pesanan

Mulai sekarang, mereka sangat berorientasikan perdagangan, jadi anda belum dapat memasukkan pendapatan atau hadiah perlombongan sebagai jenis pesanan.

Pertukaran terhad dan integrasi dompet

Pada masa ini mereka disatukan dengan Bittrex, Poloniex, GDAX, dan Kraken Exchange. Kami memahami bahawa integrasi pertukaran adalah proses yang berterusan, tetapi kami ingin melihat lebih banyak hubungan ke pertukaran. Mereka juga tidak disatukan dengan dompet luar talian.

Kami bertanya kepada Michael mengenai perkara ini dan dia memberitahu kami bahawa mereka sedang dalam perkembangan aktif untuk lebih banyak integrasi pertukaran. Mereka berharap dapat melepaskan integrasi ini dalam beberapa bulan mendatang. Dia juga menjelaskan bahawa anda boleh memasukkan pegangan luar talian anda secara manual ke dalam sistem mereka sekiranya anda mempunyai dompet yang tidak disokong.

Kesimpulannya

Kami optimis dengan usaha B2B mereka daripada perbincangan kami dengan mereka. Mereka sangat serius dengan usaha ini, dan kami fikir ia akan mewujudkan jambatan bagi sektor kewangan tradisional untuk merasa selesa memasuki industri cryptocurrency.

Perlu diingat bahawa mereka mempunyai kerja yang harus dilakukan, tetapi produk yang mereka siapkan sejauh ini berfungsi dengan baik, dan kami akan mengikutinya ketika mereka maju. Ketahui lebih lanjut di mereka laman web.

Gambar Pilihan melalui Fotolia & Tradenostix

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me