Trend yang Muncul: Lima Mata Wang untuk Ditonton pada 2018

Semasa memilih mata wang kripto mana yang akan dilaburkan pada tahun ini, penting untuk mempertimbangkan apa yang akan menjadi trend utama dan dari mana industri akan pergi dari sini.

Kami telah menggariskan beberapa tren yang kami lihat mempunyai kesan besar, dan beberapa projek yang menunjukkan pelaksanaan konsep ini dengan ideal. Oleh itu, baca untuk cadangan kami mengenai lima mata wang kripto yang perlu diperhatikan sepanjang tahun 2018.

Untuk senarai ini, kami akan mengelakkan mereka yang berada dalam top 10 pasaran teratas dan sebaliknya menumpukan perhatian kepada mereka yang mempunyai banyak ruang untuk berkembang.

Privasi dalam Dunia Blockchain

Oleh kerana IRS dan agensi kerajaan lain di seluruh dunia mengembangkan teknologi analisis blockchain, menjadi semakin penting bagi pelabur untuk memfokuskan privasi sebagai isu utama.

Bukan sahaja pegawai teksi menjadi perhatian, tetapi pencuri juga dapat menggunakan teknik serupa untuk mengenal pasti honeypots cryptocurrency yang besar. Dan dengan alasan yang sama bahawa kami menyimpan pintu di gerai bilik mandi, privasi hanyalah hak asasi manusia dan kerana semakin banyak orang memasuki pelaburan blockchain, mereka akan mencari pilihan privasi.

PIVX

Kajian Syiling Privasi PIVX

Sumber Imej: pivxmasternode.org

PIVX adalah blockchain yang agak baru berdasarkan teknologi X11 yang mapan dan sangat teruji. Ia juga merupakan cryptocurrency pertama, dan pada masa ini sahaja, yang secara serentak menyokong privasi mutlak dan perlombongan bukti kepentingan.

Bukan sahaja bersifat peribadi, tetapi menyokong dan sepenuhnya mematuhi protokol Zero Coin, yang merupakan satu set piawaian yang sangat spesifik yang menggariskan bagaimana mata wang privasi yang teoritis sempurna akan beroperasi.

PIVX bukan tanpa kekurangannya. Sebagai contoh, jika anda ingin melakukan perlombongan bukti-kepentingan, anda tidak akan dapat menggunakan ciri-ciri privasi, kerana kedua-duanya belum saling serasi.

Ciri privasi berfungsi dengan mencetak sub mata wang yang dipanggil ZPIV yang boleh dianggap seperti cip kasino. Apabila anda menghantar ZPIV, ia akan tiba di tempat tujuannya sebagai token PIVX biasa. Anda boleh menyimpan kedua-dua token PIVX dan ZPIV di dompet yang sama, tetapi pada masa ini token ZPIV tidak dapat disimpan.

Mata wang ini juga menawarkan nod utama. Namun pada harga semasa, mereka memerlukan pelaburan awal yang besar melebihi $ 100,000 untuk turut serta. Banyak laporan menunjukkan bahawa mengendalikan nod utama tidak memberikan lebih banyak ganjaran daripada sekadar meletakkan.

Ini selain masalah kecil yang diakui, PIVX mempunyai pengikut khusus dan rangkaian yang sangat selamat yang harus memenuhi keperluan sesiapa sahaja yang mencari privasi serta nilai kedai yang cukup baik.

Jalan raya ke Lebuhraya Crypto

Isu penting dalam tahun-tahun mendatang disebut sebagai jalan masuk ke mata wang kripto. Seperti yang dijelaskan oleh Andreas Antonopoulos, on-ramp adalah perkhidmatan yang membolehkan orang biasa menukar sesuatu seperti mata wang fiat menjadi cryptocurrency. Oleh kerana semakin banyak orang yang ingin memasuki ruang tersebut, tanjakan di jalan akan menjadi semakin kritikal.

Untuk kategori ini, kami telah memilih dua projek cryptocurrency yang menarik.

Celcius

Rangkaian Pinjaman Celcius

Sumber Imej: celsius.network

Celsius bertujuan untuk menyediakan semua perkhidmatan kewangan kepada generasi milenial dan anak muda lain yang sering tidak tersedia untuk mereka kerana kurangnya sejarah kredit atau sebaliknya hanya diabaikan oleh sistem perbankan tradisional.

Celsius akan membolehkan pengguna meminjam mata wang fiat dan meminjamkan cryptocurrency. Platform ini beroperasi secara telus. Tidak seperti bank, ia membolehkan penggunanya mendapat keuntungan paling banyak dari sistem ini melalui pinjaman dengan faedah rendah dan simpanan faedah tinggi.

Matlamat projek yang dinyatakan oleh ketua pelaburnya Alex Mashinsky, adalah untuk memasuki 100 juta orang seterusnya ke Ethereum (yang berdasarkan Celsius). Token Celsius diperlukan untuk mendapatkan keahlian dalam platform dan boleh menjadi sangat popular.

Permata

Permata Decentralized Mechanical Turk

Sumber Imej: gems.org

Selain menggunakan wang untuk membeli atau meminjam cryptocurrency, bagaimana jika ada orang di dunia yang dapat memperolehnya melalui tugas mudah di Internet? Itulah matlamat di sebalik Permata projek, yang bertujuan untuk menjadi pesaing program Amazon Mechanical Turk.

Cara kerjanya adalah pemohon yang memerlukan mikrotas siap manusia dapat menawarkan pekerjaan melalui Permata. Kemudian apabila pengguna menyelesaikan tugas, mereka diberi hadiah dengan cryptocurrency Permata.

Ini bukan sahaja dapat bertindak sebagai sumber pendapatan, tetapi juga terbukti menjadi jalan masuk dan pengantar yang sangat penting kerana ia membolehkan pengguna memperoleh token daripada membelinya.

Menciptakan Ekonomi Baru dengan Blockchain

Ekonomi baru sepenuhnya akan menjadi aspek cryptocurrency yang menarik dalam masa terdekat. Aset yang sebelumnya tidak dapat diperdagangkan dan kuasa yang tidak dapat disewa secara tiba-tiba dapat dijual di blockchain dan pada skala global.

Golem

Komputer Super Desentralisasi Golem

Sumber Imej: golem.network

Salah satu contoh yang sangat menarik ialah projek Golem. Golem adalah platform di mana orang boleh menjual kuasa pengkomputeran mereka yang tidak digunakan kepada rangkaian pemohon.

Sebagai contoh, sebuah studio Hollywood yang perlu menghasilkan berjuta-juta bingkai definisi tinggi animasi 3-D dapat, bukannya melaburkan banyak harta benda dalam perkakasan yang akan menjadi usang dengan cepat, menyewa kuasa pengkomputeran dari rangkaian Golem.

Kekuatan ini juga dapat digunakan untuk variasi proyek yang tidak terbatas. Contoh lain ialah penyelidikan perubatan, penyelidikan saintifik, dan juga perlombongan cryptocurrency.

Platform Golem akan dilancarkan pada akhir tahun ini, dan pangkalan peminatnya berdedikasi sedikit demi sedikit agar sistem mereka berjalan dan mula menjual atau menyewa kuasa pengkomputeran mereka.

Permintaan Pertukaran Fleksibel Akan Berkembang

Apabila bilangan cryptocurrency bertambah, keperluan untuk menukarnya juga akan bertambah. Laman web seperti Shape Shift dan Changelly telah hilang dan memperoleh banyak kekayaan bagi pemiliknya.

Ini kerana pelabur mahukan cara yang selamat dan pantas untuk menukar satu jenis cryptocurrency menjadi jenis lain tanpa risiko mendedahkan diri mereka kepada pertukaran. Pertukaran yang boleh menjadi sasaran penggodam seperti apa yang berlaku dengan penggodaman pertukaran Youbit di Korea Selatan.

Walaupun beberapa perkhidmatan seperti Shape Shift beroperasi dengan cara yang terus menaikkan yuran atau menukar yuran tanpa amaran, platform lain mulai muncul yang bukan hanya lebih mudah dalam peraturan pertukaran mereka, tetapi menawarkan cara bagi orang normal untuk melabur dan memperoleh apa intinya dividen hanya untuk memegang token mereka.

Flyp.Me

Platform Dagangan Flyp.me

Sumber Imej: flyp.me

Pertukaran yang ingin kita bicarakan hari ini disebut Flyp.Me. Perkhidmatan sejak dilancarkan telah menyaksikan peningkatan jumlah yang stabil ketika disiarkan di laman webnya dan dapat dilihat di blockchain. Laman web mempunyai bayaran dua peratus yang sangat sederhana dan memungkinkan pertukaran yang sangat kecil.

Pada masa ini ia menyokong 15 cryptocurrency termasuk PIVX yang disebutkan sebelumnya. Pemegang token FYP akan berhak mendapat dividen suku tahunan yang sama dengan 50 peratus daripada yuran pertukaran yang diperoleh oleh laman web ini. Dividen pertukaran dibayar di Ether dan secara automatik dihantar ke dompet yang memegang token.

Walaupun Flyp.Me mungkin tidak terbukti paling popular, model perniagaannya menarik kerana pemegang token akan lebih senang menggunakan Flyp.Me untuk pertukaran mereka sendiri kerana mereka pada dasarnya akan membayar sebahagian daripada yuran.

Penafian: Ini adalah pendapat penulis dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me