Ulasan Coinbase Pro – Adakah Bayaran Terlalu Tinggi? (Kemas kini 2020)

>

Ulasan ini adalah sebahagian daripada siri tinjauan pertukaran crypto. Ulasan terakhir kami dinilai Kraken, Binance, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, Gemini, dan Setem bit.

Pembaca yang sudah berdagang dengan Coinbase Pro, mendaftar untuk Akaun udang untuk mula mengautomasikan strategi perdagangan anda. Hanya perlu 5 minit untuk menyiapkan dan dapat meningkatkan pulangan melalui strategi beli dan tahan yang sederhana sebanyak lebih dari 305%!

Coinbase Pro adalah platform perdagangan cryptocurrency maju yang dimiliki dan dikendalikan oleh Coinbase, Inc. dilancarkan pada tahun 2015 sebagai GDAX, platform perdagangan profesional untuk peniaga aktif individu dan kemudian dijenamakan semula pada bulan Julai 2018. Coinbase Pro membolehkan penyelesaian perdagangan cryptocurrency bervolume tinggi kepada peniaga di AS dan negara lain.

Tujuan tinjauan ini adalah untuk mendidik peniaga cryptocurrency mengenai kelebihan dan kekurangan penggunaan Coinbase Pro dalam konteks pertukaran crypto lain. Pasukan kami akan menerbitkan ulasan untuk setiap pertukaran utama, jadi jangan lewatkan penerbitan ini menjelang menyertai Telegram kami.

Tinjauan Umum

Beroperasi dari San Francisco, platform ini menawarkan alat perdagangan profesional dan perkhidmatan dompet, dihantar melalui antara muka yang diperbaharui sepenuhnya untuk pengalaman perdagangan yang lancar. Coinbase Pro menyokong perdagangan 0x, Augur, Token Perhatian Asas, Bitcoin, Bitcoin Cash, EOS, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Stellar, Ripple dan ZCash dan sejumlah token lain.

Selepas pelancaran Coinbase Pro pada awal tahun 2015, ia memperkenalkan banyak ciri menarik, di antaranya langkah keselamatan yang boleh dipercayai, jumlah dagangan yang tinggi, yuran rendah, mudah tunai yang mendalam dan kemudahan penggunaan. Yang dikatakan, Coinbase Pro memberi tumpuan kepada peniaga yang lebih berpengalaman dan berjumlah tinggi daripada pemula. Ini memungkinkan sejumlah besar pilihan perdagangan lanjutan, mulai dari pesanan berhenti dan had, untuk mengisi atau membunuh dan pesanan baik yang dibatalkan.

Pengalaman pengguna

Di bahagian ini, kami akan menguraikan pelbagai aspek pengalaman pengguna Coinbase Pro untuk memberikan pandangan menyeluruh mengenai cara pertukaran yang berkembang ini menyokong pangkalan pengguna mereka.

Sokongan pengguna

Pengguna Coinbase Pro menikmati sokongan pelanggan yang sangat baik, dengan pasukan kakitangan sokongan yang berdedikasi untuk menyelesaikan masalah dalam beberapa minit. Sokongan telefon juga tersedia untuk kes-kes yang lebih mendesak (misalnya, pelanggan dapat mengunci akaun mereka di telepon, jika merasa keamanan mereka mungkin terganggu) pada hari kerja.

Proses Pendaftaran

Proses pendaftaran agak mudah; hanya pergi ke https://pro.coinbase.com/ dan pilih Mendaftar. Berikan maklumat anda dan sahkan alamat e-mel dan nombor telefon anda. Akhirnya, anda akan diminta untuk memuat naik ID yang dikeluarkan oleh kerajaan untuk pengesahan sebelum anda dapat memautkan akaun bank (anda boleh melangkau langkah ini jika anda mahu).

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Coinbase, cukup gunakan alamat e-mel berdaftar anda untuk akaun Coinbase Pro anda. Selain kenyataan bahawa bertentangan dengan polisi untuk mengendalikan lebih dari satu akaun untuk Coinbase dan Coinbase Pro, ini menjadikan pengalaman perdagangan yang lancar, kerana kedua-dua akaun tersebut dihubungkan secara automatik dan anda boleh memindahkan dana antara akaun.

Pengesahan akaun

Selepas pendaftaran, anda akan diminta untuk mengesahkan akaun anda. Untuk berjaya disahkan, anda perlu memuat naik dokumen rasmi yang berkaitan. Pengguna dari Amerika Syarikat akan diminta memberikan lesen memandu atau kad pengenalan negeri. Anda mesti melengkapkan pengesahan alamat dan juga memberikan empat digit terakhir nombor Jaminan Sosial anda.

Pengguna dari UK dikehendaki memuat naik dokumen pengenalan diri yang dikeluarkan oleh kerajaan (mis., Lesen memandu, atau pasport) dan juga menjawab beberapa pertanyaan pengesahan sementara pengguna dari setiap negara lain diminta untuk memberikan dua dokumen pengenalan diri.

Negara yang Disokong

Coinbase Pro membolehkan pengguna dari 42 negara yang berbeza termasuk: Australia, Kanada, Singapura, UK, Eropah, dan AS (kecuali mereka yang tinggal di Hawaii, Minnesota, dan Wyoming, kerana mereka belum memiliki lesen operasi di sana). Setelah pengguna dari mana-mana negara yang dibenarkan didaftarkan dan mengesahkan identiti mereka, mereka dapat memulakan perdagangan dengan segera.

Berniaga

Satu lagi kelebihan Coinbase Pro ialah ia mempunyai yuran perdagangan yang agak rendah dan pada masa yang sama, mengenakan bayaran sifar untuk pengeluaran atau deposit cryptocurrency. Ciri ini secara khusus menjadikannya sebagai platform perdagangan cryptocurrency pro yang disukai. Walau bagaimanapun, ia tidak membenarkan perdagangan margin pada masa ini, yang mungkin menjadi kelemahan bagi peniaga cryptocurrency yang lebih maju.

Bayaran

Dengan menerapkan struktur yuran yang dinamik, Coinbase Pro memungkinkan anda berdagang dengan yuran hampir sifar, setelah anda mengetahui jalan keluarnya. Anda dibenarkan membuat pesanan sebagai pesanan pasaran, pesanan had, atau pesanan berhenti. Coinbase Pro tidak mengenakan sebarang bayaran pada tahap volume yang lebih tinggi apabila anda membuat pesanan terbuka pada buku ketika membeli atau menjual, dan ini berlaku untuk semua cryptocurrency yang disokong.

Walaupun Coinbase Pro adalah pertukaran yang baik untuk institusi yang dapat menjalankan perdagangan dengan jumlah yang tinggi, kenaikan yuran baru-baru ini telah merugikan para pelabur runcit. Melaksanakan kurang dari $ 10,000 dalam jumlah dagangan bulanan menjadikan anda berada di peringkat pertama yang mempunyai bayaran pembuat dan pengambil sebanyak 0.5%. Ini adalah salah satu bayaran tertinggi dalam industri.

Cryptocurrencies yang disokong

Untuk pasaran fiat (USD, GBP, EUR), Coinbase Pro menyokong cryptocurrency berikut: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Stellar Lumens, Ripple, EOS, ZCash, Basic Attention Token, REP dan 0x.

Anda boleh membina portfolio yang pelbagai dengan semua aset ini dengan membaca panduan kami mengenai cara membuat dana indeks cryptocurrency pertama anda di Coinbase Pro di sini.

Di pasaran stablecoin, cryptocurrency seperti BTC, ETH, ZEC, BAT, DAI, GNT, MANA, LOOM, CVC, DNT boleh diperdagangkan berbanding USDC stablecoin yang dipatuhi dolar.

Semua pengguna Coinbase Pro dapat melihat buku pesanan dan memeriksa maklumat yang berkaitan dengan mana-mana pasangan perdagangan, tetapi mereka hanya dapat memperdagangkan pasangan yang diizinkan sesuai dengan pengawal selia setempat di wilayah geografi mereka. Ketersediaan pasangan perdagangan yang berbeza bergantung sepenuhnya pada peraturan tempatan di negara ini. Sebagai contoh, di Singapura, Kanada, dan Australia, hanya pasangan perdagangan ETH / BTC, BCH / BTC, dan LTC / BTC yang tersedia.

Portofolio

Seperti banyak pertukaran lain, Coinbase Pro telah mula membenarkan pelanggan membahagikan dana mereka ke dalam beberapa portfolio. Ini membolehkan pedagang mengekalkan portfolio individu yang dapat digunakan untuk memisahkan strategi, dana, dan mengurus risiko.

Walaupun portfolio Coinbase Pro tidak sesuai untuk rata-rata pelabur, peniaga yang maju akan senang dengan peningkatan kawalan terhadap dana mereka.

Pengurusan API

Coinbase Pro mempunyai suapan WebSocket yang menjadikan mendapatkan data pasaran masa nyata agak mudah, dan API terkemuka industri platform adalah sebahagian dari Coinbase Pro. API perdagangan juga membolehkan penggunanya mengembangkan bot perdagangan terprogram dengan tahap keselamatan yang tinggi. Coinbase Pro mempunyai halaman khusus untuk API serta dokumentasi berkaitan yang mudah diakses dari bahagian bawah halaman mana pun di laman web atau anda pergi ke menu navigasi utama di bahagian atas halaman web.

Menghubungkan kunci API ini ke perkhidmatan bot bot adalah proses yang mudah. Kami telah memberikan panduan tentang cara menghubungkan Kunci API Coinbase Pro untuk menguruskan akaun Coinbase Pro anda di sini.

Keselamatan

Di atas segalanya, adalah penting bagi semua pertukaran cryptocurrency untuk meletakkan keselamatan di barisan hadapan perkembangan mereka. Coinbase Pro merangkumi idea-idea ini dengan memimpin pasaran dalam langkah-langkah keselamatan dan terus mendorong amalan keselamatan yang lebih baik.

Penyimpanan Sejuk

Sebagai platform perdagangan, Coinbase Pro dianggap sebagai tempat selamat. Salah satu amalan terbaiknya dari segi langkah keselamatan ialah 98 peratus aset digital pelanggannya terkunci dalam simpanan sejuk, sehingga mencegah kehilangan dana melalui pencurian, penggodaman atau cara lain. Selebihnya diinsuranskan secara peribadi.

Berkenaan dengan keselamatan data, Coinbase Pro memiliki beberapa langkah untuk memastikan perlindungan. Sebagai contoh, Bitcoin yang disimpan diedarkan secara geografi di seluruh dunia dalam peti simpanan dan peti besi. Daripada menyimpan data sensitif pada pelayan, platform ini menyimpan semua data tersebut di luar talian, jauh dari internet. Ini secara drastik mengurangkan risiko pelanggaran keselamatan.

Untuk keselamatan tambahan, data yang sama dibahagi dengan kelebihan dan diamankan menggunakan enkripsi AES-256 sebelum disalin ke sandaran perkakasan dan kertas FIPS-140. Sama seperti langkah keselamatan dana, sandaran perkakasan dan kertas FIPS-140 juga diedarkan secara geografi di seluruh dunia ke peti besi dan peti deposit keselamatan.

Pengesahan 2-faktor

Sebagai tambahan kepada keselamatan data, semua akaun pengguna diminta untuk mengaktifkan pengesahan dua langkah. Pengesahan ini menuntut pengguna mendapatkan kod dari telefon mereka untuk log masuk dan melakukan tindakan sensitif lain selain memasukkan kata laluan mereka.

Insurans FDIC

Mata wang digital bukan tender sah, tidak juga disokong pemerintah, dan dengan itu, ia tidak dapat dilindungi oleh perlindungan dari Federal Deposit Insurance Corporation atau Securities Investor Protection Corporation. Sebaliknya, seperti yang disebutkan sebelumnya, aset digital yang tidak terkunci dalam simpanan sejuk (kurang dari dua persen) diinsuranskan secara peribadi. Polisi insurans merangkumi keselamatan siber, pencurian pekerja, dan keselamatan fizikal, tetapi bukan pelanggaran keselamatan akaun individu.

Walaupun dana cryptocurrency diinsuranskan secara peribadi, pengguna Coinbase Pro mempunyai perlindungan insurans yang disokong oleh FDIC untuk baki USD mereka, sehingga $ 250,000 USD.

Enkripsi dan Kata Laluan

Coinbase Pro juga menerapkan amalan terbaik untuk industri pembayaran dengan menjalankan semua lalu lintas laman web melalui HTTPS. Semua dompet dan kunci peribadi juga disulitkan AES-256 sebelum disimpan. Walaupun sebagai organisasi, semasa mengambil pekerja, Coinbase memberikan langkah berjaga-jaga tambahan yang berkaitan dengan pekerja. Mereka harus lulus pemeriksaan latar belakang, dan cakera keras mereka harus dienkripsi, kunci skrin diaktifkan dan menggunakan kata laluan yang kuat.

Had dan Kecairan

Coinbase Pro menyokong deposit Bitcoin, Litecoin, Ethereum dan Bitcoin Cash tanpa had ke dompet anda serta deposit USD melalui pemindahan wang. Pengguna ditawarkan tahap kecairan yang tinggi, kerana pengguna dapat mengeluarkan wang sehingga $ 10,000 setiap hari dari akaun individu sementara dari akaun institusi hingga $ 50,000 sehari.

Namun, atas permintaan dan persetujuan, mereka membenarkan had pengeluaran yang lebih tinggi. Tetapi deposit dan pengeluaran mata wang fiat mereka terhad pada tahap tertentu, pengguna dibenarkan untuk mendeposit dan mengeluarkan semua cryptocurrency yang diperdagangkan di Coinbase Pro. Yang mereka perlukan hanyalah dompet luaran untuk setiap mata wang digital yang diperdagangkan. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai had dan kecairan di halaman peraturan perdagangan rasmi mereka di sini.

Kelebihan

  • Dengan antara muka perdagangan yang sangat intuitif, ia memberikan pengalaman perdagangan yang lebih lancar daripada kebanyakan pertukaran

  • Pilihan yang bagus untuk peniaga profesional

  • Disokong oleh syarikat terkemuka dan dikawal selia sepenuhnya di AS

  • Platform selamat dengan perlindungan insurans peribadi dan FDIC yang disokong

  • Kecairan yang tinggi bagi pasangan perdagangan mereka

Keburukan

  • Pemilihan cryptocurrency semakin meningkat, tetapi akhirnya mereka masih ketinggalan daripada pertukaran teratas yang lain

  • Belum ada aplikasi mudah alih tetapi platform mesra mudah alih

  • Pelanggan secara historis mengadu tentang masa menunggu yang lama untuk menghubungi pasukan sokongan pengguna Coinbase

  • Bayaran perdagangan untuk pelabur runcit lebih tinggi daripada bursa utama yang lain

Penarafan Coinbase Pro – 4.0

Jumlah Penilaian – 4

Coinbase Pro adalah pertukaran yang luar biasa, tetapi bayarannya terlalu tinggi. Oleh kerana pelabur runcit mempunyai banyak pilihan pertukaran lain untuk dipilih Binance, tidak ada alasan untuk membayar pembayaran perdagangan 0.5%.

Ringkasan

Coinbase Pro adalah salah satu platform perdagangan cryptocurrency terbaik untuk peniaga profesional, memandangkan semua ciri inovatif yang disokongnya. Ini adalah platform yang sangat selamat dengan banyak prosedur pengesahan untuk melindungi akaun pengguna. Antaramuka perdagangan intuitif dengan carta perdagangan yang lebih terperinci yang dikuasakan oleh suapan data masa nyata untuk pengalaman yang lancar. Dengan jumlah dan kecairan yang tinggi, ini adalah pilihan yang sangat baik untuk peniaga dengan jumlah tinggi kerana yuran transaksi yang rendah. Sama ada anda berniaga di laman web atau menggunakan API, Coinbase Pro membolehkan anda berniaga dengan selamat dan lancar.

Untuk memanfaatkan semua yang ditawarkan Coinbase Pro, pelajari cara membuat portfolio yang pelbagai dengan Coinbase Pro di sini.

Bacaan Tambahan

Coinbase vs Kraken – Pertukaran mana yang lebih baik?

Ulasan Binance – Ciri Pertukaran, Bayaran Dagangan, dan Keselamatan

Cara membuat bot perdagangan crypto menggunakan Python

Petua untuk Pemilihan Aset Portofolio

Bot Perdagangan Cryptocurrency – Panduan Lengkap

Udang adalah bot perdagangan cryptocurrency dan platform perdagangan sosial yang menyokong setiap pertukaran utama termasuk Coinbase Pro. Memautkan akaun Coinbase Pro anda ke Shrimpy membuka ciri perdagangan yang mudah yang dapat membantu anda mengautomasikan strategi perdagangan anda. Cubalah hari ini!

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me