Ulasan Coinsmart: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Coinsmart adalah pertukaran cryptocurrency Kanada yang agak baru yang dibuka pada bulan Julai 2018.

Mereka berusaha masuk ke pasar dengan memberikan penyelesaian pertukaran yang akan menangani banyak cabaran yang dihadapi para pedagang di Kanada. Ini termasuk perkara seperti penyelesaian pendanaan akaun kuno dan platform perdagangan yang rumit.

Namun, bolehkah anda mempercayai pertukaran baru itu?

Dalam tinjauan Coinsmart ini, kami akan berusaha menjawab soalan itu. Kami akan memberi anda semua yang perlu anda ketahui mengenai pertukaran tersebut termasuk protokol keselamatan, pendanaan, yuran, teknologi perdagangan dan sokongan pelanggan mereka.

Tinjauan Coinsmart

Coinsmart adalah pertukaran lain yang berpusat di Toronto dan mereka mempunyai pejabat di bandar. Ia diasaskan oleh Justin Hartzman dan Jeremy Koven. Mereka berdua bekerja di Needls dan WeSellYourSite.

WeSellYourSite adalah perkhidmatan pembrokeran laman web dan Needls adalah agensi pemasaran digital. Pasukan Coinsmart juga menggunakan otak Edmund Lau sebagai penasihat teknikal. Dia adalah CTO DealTap dan WorldGaming.

Coinsmart sebenarnya dikandung kerana kesukaran yang dihadapi oleh pengasas ini ketika mereka berdagang cryptocurrency di bursa lain. Ini termasuk perkara seperti komplikasi pendanaan Fiat dan masa pengesahan yang lambat.

Mereka juga mendapati bahawa pilihan pertukaran lain agak rumit dan tidak sesuai dengan yang baru dalam perdagangan cryptocurrency. Oleh itu, mereka memulakan pengembangan pertukaran pengguna yang mempunyai “sentuhan peribadi”.

Adakah Coinsmart Selamat?

Ini mungkin salah satu soalan paling penting yang ditanyakan oleh pelabur kripto Kanada kepada diri mereka sendiri. Baru-baru ini QuadrigaCX (sebelumnya terbesar di Kanada) mengalami kekurangan kerana kekurangan kecairan dan sejumlah faktor yang dipersoalkan.

Lebih-lebih lagi, sejarah baru-baru ini dipenuhi dengan contoh pertukaran yang telah diretas dan mencuri duit syiling / data pelanggan. Apabila anda memilih pertukaran untuk digunakan, anda harus memastikan bahawa mereka mempunyai protokol keselamatan yang betul.

Jadi, bagaimana Coinsmart menumpuk?

Lesen MSB

Coinsmart mempunyai lesen Perniagaan Perkhidmatan Wang (MSB) yang dikeluarkan oleh FINTRAC. FINTRAC adalah agensi kerajaan Kanada yang mengumpulkan, menganalisis, menilai, dan mendedahkan kecerdasan kewangan. Nombor lesen Coinsmart adalah M18755033.

Lesen MSB Coinsmart

Lesen Coinsmart MSB. Sumber gambar: FINTRAC

Ini bermanfaat kerana beberapa sebab.

Pertama, untuk mendapatkan lesen ini Coinsmart harus menyelesaikan beberapa langkah pematuhan yang diperlukan oleh FINTRAC. Ini bererti bahawa mereka harus mengungkapkan kepada regulator banyak aspek perniagaan mereka yang kemudiannya harus ditandatangani.

Kedua, ini bermaksud bahawa terdapat standard pelaporan berterusan yang harus dipatuhi oleh Coinsmart jika mereka ingin menyimpan lesen mereka. Ini termasuk perkara seperti pemeriksaan KYC yang konsisten dan pelaporan kewangan.

Terakhir, ini bermaksud bahawa Coinsmart dapat menjalin hubungan penting dengan bank dan pemproses pembayaran. Dengan lesen MSB, rakan kongsi ini lebih cenderung bekerjasama dengan pertukaran cryptocurrency.

Penyimpanan Syiling

Seperti biasa dengan kebanyakan pertukaran hari ini, Coinsmart mengendalikan protokol penyimpanan sejuk koin. Ini bermaksud bahawa sebahagian besar duit syiling mereka disimpan dalam simpanan luar talian yang menjadikan penggodam tidak dapat mengakses syiling tersebut.

Untuk mempermudah perniagaan harian di bursa, mereka akan menyimpan jumlah syiling minimum di “dompet panas” mereka. Mereka mungkin juga akan menggunakan teknologi pelbagai tandatangan untuk memindahkan duit syiling dari simpanan sejuk ke dompet panas dan belakang mereka.

Tanpa mengira protokol pengurusan duit syiling di Coinsmart, tidak digalakkan menyimpan simpanan syiling yang banyak di bursa mana pun. Penyelesaian yang optimum adalah dengan mengawal kunci peribadi anda sendiri.

Penyulitan Komunikasi

Seperti biasa dengan kebanyakan laman web kewangan hari ini, Coinsmart mempunyai enkripsi SSL penuh di laman web mereka. Ini bermaksud bahawa semua komunikasi yang anda kirimkan di laman web mereka serta maklumat kata laluan anda tidak dapat dipintas oleh pengintip dalam talian.

CoinsmartSSL

Padlock SSL untuk Platform Coinsmart

Lebih-lebih lagi, ini boleh menjadi alat yang sangat berguna bagi pengguna ketika mereka masuk ke laman web yang rentan terhadap serangan peretasan dan pancingan data. Penyulitan SSL penuh bermaksud bahawa anda akan diberi kunci dalam penyemak imbas.

Sekiranya anda log masuk ke laman web yang mempunyai domain yang sama dengan Coinsmart tetapi tidak ada gembok SSL, ini bermaksud bahawa penggodam cuba menipu anda untuk memberikan maklumat ke laman web pancingan data. Jadi berjaga jaga penunjuk ini.

Keselamatan Bahagian Pengguna

Sudah tentu, sebahagian besar keselamatan yang boleh diharapkan bermula dengan pengurusan akaun anda sendiri. Anda pasti ingin mendapatkan kata laluan yang kuat yang mana Coinsmart mempunyai penjana yang berguna. Sekiranya anda akan menggunakan ini, adalah bijak untuk membuat kata laluan dalam keadaan luar talian.

Walau bagaimanapun, walaupun kata laluan anda entah bagaimana bocor atau dipalsukan daripada anda, pengesahan dua faktor akan menghentikan akses tanpa kebenaran. Ini menggunakan aplikasi pengesah Google yang boleh anda muat turun dari Kedai iOS dan juga Google Play.

2FA adalah ciri keselamatan tambahan yang ditawarkan dan ia tidak diaktifkan secara lalai. Kami menasihati anda untuk mengaktifkannya pada saat anda membuat akaun dan berniaga dengan berhati-hati.

Aset Coinsmart

Nampaknya terdapat sebilangan besar aset cryptocurrency yang boleh didapati di Coinsmart yang kebanyakannya sesuai dengan pertukaran berasaskan Kanada yang lain.

Aset Crypto di Coinsmart

Aset tersedia di Coinsmart

Berikut adalah senarai penuh duit syiling yang boleh didapati semasa semakan:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Riak (XRP)
 • Bitcoin Tunai ABC (BCH)
 • Monero (XMR)
 • Sengkang (DASH)

Apa yang menarik ialah mereka adalah pertukaran berasaskan Kanada pertama yang menawarkan pasangan XMR / CAD. Walaupun Kraken menawarkan Monero di bursa mereka, pengguna harus terlebih dahulu membeli Bitcoin dengan Fiat CAD mereka untuk mendapatkannya.

Coinsmart telah menyatakan bahawa mereka akan segera menambah syiling lain termasuk EOS, Stellar, NEO, IOTA dan OMG. Menariknya mereka tidak mempertimbangkan Ethereum Classic (ETC) memandangkan persamaan teknikal dengan Ethereum. Mungkin ini adalah sesuatu yang mungkin mereka sertakan di kemudian hari.

Yuran Coinsmart

Bayaran sangat penting bagi peniaga crypto. Bukan sahaja bayaran utama yang dapat mempengaruhi keuntungan jangka panjang mereka tetapi juga jenis tersembunyi yang tidak anda ketahui dengan segera. Ketelusan bayaran adalah syarat yang sangat penting bagi kami.

Mari kita selami jadual bayaran di Coinsmart dengan lebih mendalam.

Yuran Perdagangan

Mereka mempunyai struktur yuran perdagangan sederhana yang ditetapkan pada kadar tetap 0.3% untuk semua perdagangan tunggal. Ini adalah perdagangan yang dilaksanakan antara Dolar Kanada dan cryptocurrency apa pun atau antara Bitcoin (BTC) dan cryptocurrency apa pun.

Jadi, dengan kata lain, semua perdagangan BTC dan CAD akan dikenakan 0.3%.

Untuk semua jenis perdagangan silang kripto lain, Coinsmart akan mengenakan caj 0.6%. Jadi, sebagai contoh, jika anda memperdagangkan ETH / LTC atau gabungan kripto lain yang tidak melibatkan Bitcoin, anda akan dikenakan bayaran 0.6%. Ini masuk akal kerana akan dikenakan bayaran yang sama dengan yang akan dikenakan jika anda menukar ETH anda ke BTC dan kemudian BTC anda ke LTC misalnya.

Bayaran ini kelihatan cukup berpatutan berbanding dengan pertukaran crypto Kanada yang lain. Walaupun sedikit lebih tinggi daripada yuran perdagangan lanjutan Coinsquare, ia lebih rendah daripada yuran tetap di bursa seperti BitBuy.

Bayaran Pembiayaan

Bayaran deposit yang anda kenakan bergantung pada jenis dana yang anda gunakan. Sekiranya anda membiayai akaun anda dalam mata wang kripto maka anda tidak akan dikenakan sebarang bayaran untuk transaksi masuk.

Sekiranya anda akan membiayai dengan CAD, anda akan dikenakan bayaran 2.5% untuk Draf Bank dan juga Interac. Walau bagaimanapun, jika anda melakukan bank wire, yurannya hanya 1%. Mereka juga akan memperkenalkan kad kredit dan pembiayaan Flexepin dengan bayaran 10% dan 3% masing-masing.

Walaupun bayaran 10% untuk kad kredit mungkin kelihatan terlalu tinggi, kemungkinannya akan dikenakan kepada bayaran yang dikenakan oleh pemproses pembayaran. Walaupun bayarannya jauh lebih tinggi daripada pertukaran antarabangsa seperti Bitstamp, ia sama dengan pertukaran Kanada lain yang menawarkan dana kad.

Bayaran Pengeluaran

Ketika mengeluarkan wang kripto anda, Coinsmart akan mengenakan sedikit bayaran kepada anda. Ini bukan bayaran yang diambil oleh bursa tetapi digunakan untuk membayar penambang melalui yuran transaksi. Walaupun pertukaran lain menyesuaikan bayaran ini berdasarkan keadaan rangkaian, Coinsmart telah menetapkannya.

Yuran Pengeluaran Crypto Coinsmart

Bayaran rangkaian Pengeluaran Cryptocurrency di Coinsmart

Sekiranya anda akan mengeluarkan CAD, maka anda akan membayar 2% yuran pemprosesan. Ini tanpa mengira pilihan pengeluaran yang anda pilih (EFT atau Bank Wire).

Jaminan Pintar

Sesuatu yang kami anggap menarik dari Coinsmart adalah “Smart Guarantee” mereka. Ini pada dasarnya adalah janji oleh bursa untuk memproses deposit dan pengesahan anda dalam jangka waktu tertentu. Ini adalah di bawah:

 • Akaun Kredit pada hari yang sama dengan dana diterima
 • Sekiranya menghantar Fiat ke bank mereka, untuk memproses deposit anda dalam 5 hari bekerja
 • Sahkan Akaun pada hari yang sama

Jaminan itu menarik kerana jika mereka tidak dapat menunaikannya, mereka akan mengembalikan yuran transaksi kepada anda. Sudah tentu, terdapat peringatan tertentu untuk ini. Anda harus memastikan bahawa anda memenuhi beberapa syarat lain seperti memberikan maklumat dan dokumen yang betul. Anda boleh membaca semua syarat di sini.

Sekiranya anda merasakan bahawa anda perlu membayar balik bayaran kerana mereka tidak memenuhi jaminan ini, anda perlu menghantar e-mel kepada mereka dalam masa 3 hari bekerja dari tuntutan tersebut. Anda boleh melakukan ini melalui e-mel sokongan mereka di [email protected]

Mendaftar & Pengesahan

Sekiranya anda telah memutuskan bahawa anda ingin mencuba Coinsmart maka anda perlu mendaftar dan membuat akaun. Mereka memerlukan nama penuh, e-mel, kata laluan dan juga kod promo anda (lebih lanjut mengenai ini di bahagian rujukan).

Borang pendaftaran di Coinsmart

Borang pendaftaran awal Coinsmart

Setelah anda mendaftar maka mereka akan meminta anda mengesahkan akaun anda dengan pautan yang mereka hantar ke e-mel anda. Setelah disahkan, anda bebas untuk masuk semula ke akaun anda dan menyelesaikan langkah-langkah pengesahan.

Pengesahan akaun

Memandangkan Coinsmart adalah MSB yang diatur oleh FINTRAC, mereka diminta untuk melengkapkan KYC wajib pada pengguna mereka. Ini bermaksud bahawa mereka perlu mengesahkan identiti dan alamat anda untuk membolehkan anda mula berniaga.

Walaupun ini mungkin mengganggu bagi pedagang yang suka berdagang tanpa nama, tidak ada pertukaran Kanada lain yang menawarkan akaun yang belum disahkan untuk diperdagangkan. Sekiranya ini adalah sesuatu yang anda tegaskan maka anda harus mempertimbangkan pertukaran luar pesisir seperti Binance.

Langkah pertama untuk pengesahan adalah mengesahkan nombor telefon anda. Mereka akan menghantar mesej teks kepada anda dengan kod pengesahan. Setelah ini selesai, anda boleh beralih ke pengesahan identiti.

Untuk mempercepat pengesahan, Coinsmart menggunakan perkhidmatan pihak ketiga yang disediakan oleh Equifax. Equifax adalah syarikat pelaporan kredit yang mungkin mempunyai maklumat kewangan mengenai anda yang dapat mereka gunakan untuk mengesahkan identiti anda.

Sekiranya mereka tidak dapat menarik identiti anda dari pangkalan data Equifax maka mereka akan meminta anda menyerahkan dokumen identiti anda secara manual. Mereka memerlukan beberapa borang pengenalan diri yang dikeluarkan oleh kerajaan dan juga bukti alamat (bil utiliti).

Dokumen Coinsmart KYC

Dokumen yang diperlukan untuk Pengesahan Coinsmart

Untuk mengesahkan bahawa memang anda yang berusaha menyerahkan dokumen-dokumen ini, mereka juga memerlukan anda mengambil gambar selfie dengan anda memegangnya di sebelah wajah anda dengan sehelai kertas bertuliskan “Coinsmart”. Ia juga mesti ditandatangani dengan tandatangan anda dan mempunyai tarikh hari ini.

Pembiayaan Coinsmart & Mengeluarkan

Sebaik sahaja anda mempunyai akaun yang siap digunakan, anda mungkin mahu membiayainya. Pembiayaan boleh dimulakan di bahagian dompet akaun anda. Anda akan memilih dompet bergantung pada bagaimana anda ingin membiayai akaun.

Pembayaran Crypto

Cara terpantas dan termudah untuk melakukannya adalah melalui pembiayaan crypto. Ini mungkin juga yang paling murah sekiranya anda mempunyai kripto. Dengan andaian bahawa anda membiayai Bitcoin, anda akan memukul dompet Bitcoin dan kemudian memilih butang Deposit.

Pembiayaan Bitcoin Coinsmart

Alamat Bitcoin di Coinsmart

Ini akan menghasilkan alamat yang sesuai serta kod QR yang boleh anda gunakan untuk membiayai akaun. Setelah anda menghantar urus niaga ke dompet maka anda dapat memantau di blockchain. Coinsmart akan mengkreditkan akaun anda pada masa yang ada 6 pengesahan.

Pengeluaran adalah semudah itu kecuali kali ini ia akan meminta alamat yang sesuai untuk menghantar duit syiling anda. Setelah anda memasukkannya ke dalam borang pengeluaran maka mereka akan meminta pengesahan melalui 2FA (jika diaktifkan) dan e-mel.

Bayaran Fiat

Sekiranya anda ingin memasukkan wang dalam fiat maka ia adalah sama mudahnya. Anda akan memasukkan “deposit” dalam baki CAD anda dan ia akan muncul dengan pilihan dana semasa. Mereka dinyatakan di bawah bersama dengan jumlah minimum / maksimum dan masa pemprosesan purata.

Kaedah Min Maks Menerima Menahan
Interac $ 100 $ 3,000 Hari yang sama 3 hari
Kawat Bank $ 10,000 $ 300,000 Hari yang sama 3 hari
Draf bank $ 500 $ 5,000 Hari yang sama 3 hari
Kad kredit $ 100 $ 5,000 Sekejap 7 hari
Flexepin $ 100 $ 3,000 Sekejap 1 hari

Setelah anda memilih salah satu perkara di atas, mereka akan meminta jumlah yang ingin anda depositkan dan kemudian memberi anda maklumat bank mereka atau membawa anda ke halaman pemprosesan pembayaran.

Pengeluaran CAD akan mengikuti proses yang sama. Anda kini hanya mempunyai pilihan EFT dan Wire yang memerlukan masa sekitar 1-5 hari bekerja untuk tiba. Had minimum / maksimum untuk pilihan EFT dan Wire masing-masing adalah $ 100 / $ 10,000 dan $ 10,000 / $ 250,000.

Setelah anda mengesahkan jumlah yang ingin anda keluarkan maka mereka akan meminta maklumat perbankan anda. Penting untuk menunjukkan bahawa mereka tidak akan melakukan pemindahan pihak ketiga jadi anda harus memastikan bahawa akaun bank adalah atas nama anda dan bukan milik orang lain.

Platform Dagangan Coinsmart

Mari masuk ke bahagian teknologi terpenting di Coinsmart – platform perdagangan mereka.

Terdapat dua antara muka yang boleh anda gunakan. Ini termasuk Beli / Jual / Perdagangan sederhana di mana anda boleh melakukan transaksi pantas dengan kadar pasaran semasa. Ini mungkin merupakan pilihan terbaik bagi mereka yang baru memulakan dan ingin menggunakan crypto dengan cepat.

Kemudian, bagi pedagang yang ingin lebih banyak fungsi dengan perdagangan mereka, anda mempunyai platform perdagangan yang maju.

Platform Dagangan Lanjutan

Ini mungkin yang biasa dilakukan oleh peniaga cryptocurrency berpengalaman. Ini adalah platform perdagangan standard dengan buku pasaran, charting, kedudukan langsung dan lebih banyak fungsi borang pesanan yang dipesan lebih awal.

Di bawah ini kami mempunyai antara muka pengguna platform dengan carta utama anda di tengah. Di tengah-tengah anda mempunyai buku pesanan pasaran dan di bawahnya anda mempunyai perdagangan terbaru. Di sebelah kanan kedudukan anda serta borang pesanan. Sayangnya, antara muka tidak “widgetized” yang bermaksud bahawa anda tidak dapat memindahkan susun atur.

Coinsmart Advanced

Platform perdagangan canggih Coinsmart

Dari segi charting, Coinsmart menggunakan teknologi tradingview. Ini adalah pakej charting terkenal yang telah digunakan oleh sejumlah pertukaran lain juga. Ia juga menjadi kegemaran bagi peniaga yang menggunakan banyak analisis teknikal dalam perdagangan mereka.

Di bahagian borang pesanan, anda boleh beralih antara pasaran yang berlainan di kiri atas. Di bawah ini, anda boleh memilih jenis pesanan yang ingin anda buat. Ini adalah kesalahan biasa dari sisi asas. Anda mempunyai perkara berikut:

 • Pesanan Pasaran: Pesanan ini akan melaksanakan perdagangan anda pada kadar pasaran terkini. Ini adalah pesanan yang anda buat jika anda ingin menjalankan perdagangan anda dengan cepat.
 • Perintah Had: Ini adalah pesanan yang akan anda buat pada tahap yang dipilih di atas / di bawah kadar pasaran. Buku itu akan kekal dalam buku pesanan sehingga anda membatalkannya secara manual. Sekiranya pasaran bergerak ke tahap ini maka ia harus menjalankan perdagangan anda
 • Hentikan Pesanan: Perintah berhenti pada amnya adalah perintah perlindungan yang digunakan sebagai teknik pengurusan risiko. Mereka diletakkan di suatu tempat di bawah tahap kemasukan anda dan menambah pesanan semasa. Setelah pasaran mencapai tahap berhenti, ia akan “menghentikan” anda dan mengehadkan kerugian lagi dari itu

Sokongan pengguna

Sesuatu yang sangat kami sukai mengenai Coinsmart adalah betapa terbuka dan senang dijangkau. Terdapat pelbagai pilihan kenalan di mana anda boleh mendapatkannya dan kebanyakannya tersedia 24/7.

Sebagai contoh, anda dapat menghubungi mereka melalui fungsi sembang yang mereka ada di platform. Ini serupa dengan sejumlah pertukaran lain dan ia dikuasakan oleh teknologi ZenDesk.

Mereka juga mempunyai rangkaian nomor sokongan pelanggan yang dapat Anda hubungi untuk berbagai wilayah di Kanada. Ini termasuk nombor bebas tol yang berguna. Perhatikan bahawa mereka hanya tersedia pada pukul 09:00 hingga 18:00 EST selama seminggu.

Sokongan Telefon Coinsmart

Nombor Sokongan Telefon

Terakhir, jika soalan anda lebih rutin dan anda lebih suka mencari jawapannya sendiri, maka anda boleh melihatnya Bahagian Soalan Lazim. Ini mempunyai sekumpulan soalan yang kemungkinan besar ditanyakan oleh pengguna, jadi kemungkinan anda akan menemui jawapan anda di sana.

Sumber tambahan

Sentiasa menyenangkan apabila pertukaran merangkumi sumber tambahan yang dapat membantu anda memahami pasaran cryptocurrency dengan lebih baik. Coinsmart telah memasukkan “BijakBahagian yang merupakan portal pendidikan mereka.

Sumber ini akan merangkumi sebilangan topik yang berbeza dan berada pada kedudukan yang baik untuk tahap pengguna cryptocurrency yang berlainan. Mereka memecah bahagian ini ke tahap “pintar”, “Savvy” dan “Genius” berdasarkan seberapa mendalam yang anda ingin bahas dalam topik.

Perkara lain yang kami dapati agak unik untuk pertukaran cryptocurrency adalah kalkulator perlombongan mereka. Ini adalah kalkulator dalam talian yang akan membantu anda menentukan keuntungan melombong Bitcoin.

Pulangan Perlombongan Coinsmart

Kira mengembalikan perlombongan di Coinsmart

Kalkulator ini serupa dengan beberapa kalkulator perlombongan dalam talian yang lain dan akan memerlukan sejumlah input untuk menentukan jangkaan Pulangan Hasil. Mereka juga telah memberikan sejumlah maklumat berguna mengenai perkara yang perlu anda pertimbangkan semasa melombong Bitcoin.

Walaupun kebanyakan peniaga tidak mungkin memanfaatkan ciri ini, ia tetap merupakan alat yang berguna. Sekiranya anda seorang pelombong, kadangkala membantu untuk memeriksa nombor anda dengan sumber lain untuk memastikan anda mempunyai penilaian yang betul.

Program Rujukan Coinsmart

Sekiranya anda merasakan pengalaman perdagangan Coinsmart anda adalah sesuatu yang menyenangkan maka anda boleh merujuknya kepada rakan, keluarga atau sesiapa sahaja. Ini dapat dilakukan melalui program rujukan mereka yang agak menarik.

Pada dasarnya, untuk setiap peniaga baru yang mendaftar dengan kod rujukan dan dana anda $ 100, anda berdua akan mendapat $ 25 dikreditkan ke akaun anda. Anda akan mengambil masa 5 hari bekerja dari tarikh pembiayaan komisen muncul di akaun anda. Ini juga hanya memerlukan deposit fiat dan bukan simpanan yang dibuat dengan crypto.

Sekiranya anda ingin memanfaatkan program ini, maka anda perlu mendapatkan kod rujukan anda sendiri. Anda boleh mengaksesnya di bahagian rujukan akaun anda.

Pautan Rujukan Coinsmart

Dapatkan pautan rujukan anda di Coinsmart

Di sana anda akan diberi pautan rujukan yang kemudian anda boleh kongsi secara dalam talian atau hantar kepada bakal pengadil anda. Anda juga boleh menavigasi ke tab komisen jika anda ingin memantau jumlah rujukan yang berjaya membuat akaun.

Kawasan untuk Penambahbaikan

Walaupun terdapat banyak perkara yang kami sukai mengenai Coinsmart, ada beberapa perkara yang kami fikir memerlukan peningkatan.

Pertama, mereka tidak mempunyai aplikasi mudah alih atau fungsi API apa pun. Ini bermaksud bahawa anda harus melakukan semua perdagangan anda melalui platform berasaskan web. Sebilangan pedagang mungkin ingin mengembangkan bot dan algoritma mereka sendiri yang berinteraksi dengan API Exchange. Yang lain mungkin berada jauh dari meja mereka dan ingin berdagang dengan aplikasi mudah alih.

Coinsmart mengatakan bahawa mereka akan memperkenalkan aplikasi mudah alih sehingga kita harus menunggu dan melihat bagaimana penampilannya sebelum membuat penilaian.

Kedua, platform perdagangan yang maju masih memerlukan sedikit peningkatan terutama yang berkaitan dengan fungsi borang pesanan. Hanya ada tiga jenis pesanan yang boleh anda buat dan tidak ada yang mempunyai pilihan sepanjang hayat pesanan.

Terakhir, ini hanya pertukaran Kanada. Walaupun mereka melakukan ini untuk melayani pasaran tempatan dengan lebih baik, ia mungkin memotong sebilangan peniaga global yang mencari alternatif menarik daripada status quo mereka.

Kesimpulannya

Coinsmart sememangnya pertukaran yang cukup mengagumkan. Setelah dilancarkan dalam masa kurang dari satu tahun, mereka telah berjaya membina perkhidmatan yang cukup menarik dengan teknologi canggih dan sejumlah ciri.

“Jaminan pintar” mereka dan operasi mereka yang telus tidak diragukan lagi akan lancar bagi sebilangan besar pengguna crypto Kanada. Mereka mungkin dapat menanamkan tahap kepercayaan tertentu ke pasar yang kadang-kadang legap.

Kami juga menyukai platform perdagangan mereka yang maju dan, tidak seperti banyak pertukaran baru yang lain, mereka nampaknya mempunyai tahap kecairan yang kuat di semua pasaran mereka. Ini bermaksud bahawa anda dapat menjalankan perdagangan yang lebih besar dengan selamat tanpa perlu risau tentang slip pesanan.

Walaupun ada beberapa perkara yang kami anggap memerlukan penambahbaikan, ini agak mudah dilaksanakan dan boleh terjadi ketika Coinsmart tumbuh. Bagaimanapun, mereka baru berusia beberapa bulan.

Jadi, adakah Coinsmart pertukaran untuk anda?

Baiklah, jika anda mencari pertukaran Kanada yang telus yang mempermudah crypto sambil masih mempunyai fungsi lanjutan, maka anda harus mempertimbangkannya.

Gambar Pilihan melalui Coinsmart

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me