Ulasan Dompet Keluaran: Semua yang Perlu Anda Ketahui

Dompet Keluaran adalah dompet cryptocurrency berbilang mata wang yang telah menghasilkan banyak kegembiraan sejak dilancarkan pada tahun 2016.

Ini adalah dompet yang direka dengan baik yang secara estetik menyenangkan dan penuh dengan banyak ciri. Lebih-lebih lagi, penyatuan pertukaran segera mereka bermaksud bahawa anda boleh menukar satu kripto dengan yang lain tanpa duit syiling meninggalkan dompet anda dengan mudah.

Namun, adakah dompetnya masih selamat dan boleh dipercayai?

Dalam tinjauan dompet Keluaran ini, saya akan memberikan semua yang perlu anda ketahui mengenai dompet itu dengan menggali keselamatan dan reputasi mereka. Saya juga akan memberi anda beberapa petua teratas semasa menggunakan Exodus dan menyimpan crypto anda.

Pengguna Wallet Keluaran yang Ideal

Keluaran dibina dengan mempertimbangkan pengguna cryptocurrency awal, tetapi juga sesuai untuk kebanyakan peminat cryptocurrency arus perdana yang mencari dompet yang selamat, mudah digunakan dan cantik. Ia juga merupakan pilihan terbaik bagi mereka yang memegang pelbagai duit syiling yang popular kerana menyokong hampir 100 cryptocurrency yang berbeza, dengan lebih banyak yang ditambah sepanjang masa.

Kelebihan Dompet Keluaran

Faedah dompet Keluaran

Terdapat beberapa pengguna yang tidak sesuai untuk Keluaran, dan mereka termasuk pengguna yang memerlukan dompet mudah alih atau mereka yang mempunyai sejumlah besar cryptocurrency dan memerlukan dompet yang lebih selamat seperti perkakasan atau dompet kertas. Ini akan segera berubah namun versi mudah alih dari Keluaran sedang dirancang untuk dilancarkan pada tahun 2019.

Dompet desktop Exodus kini tersedia untuk sistem operasi Windows, Linux dan OSX. Mereka juga mengembangkan versi mudah alih untuk pengguna iOS yang direncanakan akan dilancarkan pada tahun 2019. Semua versi yang tersedia boleh dimuat turun dari laman web Exodus.

Keselamatan Wallet Keluaran

Walaupun ada pengkritik menunjukkan kekurangan sokongan pengesahan dua faktor, dompet Exodus selamat dan terjamin. Dengan itu, dompet cryptocurrency desktop apa pun selamat seperti komputer yang dipasang.

Petua profesional: Pastikan anda mempunyai salah satu program antivirus teratas, dan tetap selamat semasa dalam talian, tidak mengklik pautan yang tidak diketahui atau tidak dipercayai atau memuat turun fail yang tidak dipercayai.

Dompet Keluaran itu sendiri diakses dengan kata laluan yang selamat, yang seharusnya cukup untuk kebanyakan pengguna. Seperti yang telah disebutkan di atas, jika anda mempunyai sejumlah besar cryptocurrency untuk menyimpannya, mestilah dalam dompet sejuk yang lebih selamat, bukan di dompet panas yang disambungkan ke internet.

Beberapa pengguna mungkin ditangguhkan oleh fakta bahawa kod untuk dompet Exodus bukan 100% sumber terbuka, tetapi salah satu pengasasnya (JP Richardson) dianggap sangat boleh dipercayai dalam komuniti pemaju, setelah menyumbang lebih dari 190 perpustakaan sumber.

Mereka telah menyatakan bahawa menyimpan beberapa “rahsia perdagangan” telah memungkinkan mereka untuk memastikan kejayaan jangka panjang syarikat dan meningkatkan keselamatan dompet. Dengan tidak membuka sumber komponen kritikal ini, semakin sukar bagi penggodam untuk membuat boot dompet dan mengembangkan versi pancingan data. Lebih-lebih lagi, banyak komponen fungsional dalam Keluaran adalah sumber terbuka dan tersedia di dalamnya Github.

Secara keseluruhannya, dompet Exodus cukup selamat. Ia pasti mengalahkan dompet dalam talian, dan banyak dompet desktop juga. Pengguna Exodus mengawal sepenuhnya kunci peribadi mereka, yang dihasilkan dan disimpan di dalam negara.

Privasi Wallet Keluaran

Dompet Keluaran boleh digunakan sepenuhnya tanpa nama kerana tidak diperlukan maklumat peribadi untuk memuat turun, memasang atau menggunakan dompet. Exodus tidak mengumpulkan sebarang maklumat peribadi, dan kunci peribadi juga tetap berada dalam kawalan pengguna. Yang mengatakan, Keluaran tidak tertumpu pada anonim.

Kunci dan transaksi awam yang dibuat dengan dompet dapat dilihat sepenuhnya pada blockchain dan tidak ada ciri untuk menyembunyikan jejak transaksi anda. Walaupun mereka menyokong koin privasi seperti Zcash (ZEC), mereka tidak dapat melakukan transaksi terlindung sepenuhnya.

Sekiranya privasi transaksi menjadi perhatian utama anda, maka anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan dompet teras ZCash atau koin privasi lain yang terkenal seperti Monero (XMR).

Keluaran yang Disokong oleh Keluaran

Semasa pertama kali dikeluarkan, Exodus hanya menyokong sebilangan kecil aset cryptocurrency, tetapi pada tahun 2019 ia mempunyai sokongan untuk hampir 100 cryptocurrency dan banyak lagi yang ditambahkan sepanjang masa. Sokongan berbilang mata wang adalah salah satu ciri kuat dari Exodus.

Sokongan Keluaran Keluaran

Sokongan Syiling yang Luas

Sebenarnya, anda boleh menyimpan sebarang token ERC-20 di Exodus, walaupun tidak disenaraikan sebagai disokong. Kelemahannya ialah anda tidak dapat melihat baki duit syiling ERC-20 yang tidak disokong ini di dompet Exodus. Sebaliknya anda perlu melihat baki menggunakan Ethereum peneroka blockchain.

Anda dapat melihat senarai penuh duit syiling yang mereka sokong di laman web mereka. Walaupun hebat kerana mereka mempunyai semua sokongan ini untuk aset ERC20, mereka masih kekurangan sokongan untuk beberapa syiling yang berada di 50 teratas dalam pasaran. Ini termasuk seperti Iota (MIOTA), Monero, Nem (XEM) dan Cardano (ADA).

Akhir sekali, jika anda ingin terus mengikuti sokongan duit syiling terkini dan sama ada semua fungsi duit syiling ini beroperasi maka anda boleh terus menggunakan koin mereka halaman status. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menghantar sejumlah besar duit syiling ke dompet, maka anda boleh menyemaknya sebelum memberikannya.

Dompet Keluaran & Trezor

Sesuatu yang mungkin meningkatkan keselamatan Keluaran adalah perkongsian mereka dengan Trezor. Ini akan menyaksikan pengguna Exodus mendapat keselamatan tahap dompet perkakasan.

Pada dasarnya, maksudnya ialah pengguna Trezor tidak lagi perlu menggunakan aplikasi lalai untuk menguruskan cryptocurrency mereka. Mereka dapat menggunakan antara muka Keluaran yang ramping dan canggih serta banyak lagi ciri lain yang disertakan dengan Keluaran.

Sebagai contoh, Exodus UX menjadikannya lebih mudah untuk menguruskan lebih daripada 90 syiling Trezor anda yang disokong di satu panel dompet. Anda juga boleh menggunakan pilihan pertukaran duit syiling terbina dalam yang pertama untuk mana-mana dompet perkakasan.

Integrasi Lejar Trezor

Kelebihan Trezor & Perkongsian lejar

Satu lagi faedah yang anda miliki dengan integrasi Keluaran dengan Trezor standard ialah anda dapat menguruskan beberapa peranti Trezor secara serentak. Tidak perlu menukarnya jika anda ingin melihat baki dompet yang lain.

Sokongan Peranti &# 128187 ;: Ini akan berfungsi dengan baik Trezor Model One (€ 69) dan Trezor Model T (149 €)

Sudah tentu, faedah utama dari ini adalah hakikat bahawa pengguna Exodus sekarang mempunyai pilihan untuk menyimpan kunci peribadi mereka di luar talian. Dengan peranti Trezor, semua pengesahan dan penandatanganan dilakukan pada peranti dan bukan pada PC anda.

Membuat Sandaran Dompet

Semasa dompet dipasang pertama kali pengguna diberi frasa pemulihan 12-kata yang boleh digunakan untuk memulihkan dompet jika komputer anda pernah dicuri, musnah atau hilang. Ini bermaksud sangat penting bagi pengguna untuk menulis frasa ini dan menyimpannya dengan selamat. Sekiranya anda perlu memulihkan dompet Exodus, anda hanya memuat turunnya ke peranti baru dan semasa memasangnya, klik pilihan “Pulihkan Dompet”.

Exodus digunakan untuk memberikan sokongan sandaran melalui e-mel dan ini masih merupakan pilihan jika anda membuat dompet sebelum Keluaran versi 19.2.1. Namun, memandangkan risiko yang timbul kerana mempunyai pautan ini dalam e-mel, mereka berhenti menyokong ini. Sekiranya dompet anda dibuat dalam versi sebelumnya, maka anda boleh mengikuti langkah-langkah ini untuk memulihkannya.

Pertukaran Cryptocurrency

Walaupun dompet itu sendiri bukan pertukaran, ia membolehkan anda menukar cryptocurrency yang disokong antara satu sama lain melalui integrasi ShapeShift terbina dalam. Keluaran adalah dompet pertama yang memasukkan ShapeShift, dan prosesnya tetap mudah dan lancar untuk pengguna.

Sekiranya anda mempunyai duit syiling di dompet dan ingin menukarnya, yang perlu anda lakukan ialah klik pada “tab pertukaran”. Di sini anda boleh memilih duit syiling yang anda inginkan dan juga yang mana anda mahu menukarnya.

Pemilihan duit syiling Exodus Exchange

Memilih duit syiling untuk ditukar. Imej melalui Keluaran

Setelah anda melakukan ini, anda perlu memilih jumlah yang anda tukar. Anda boleh memilih nilai yang telah ditetapkan seperti SEMUA, SETENGAH atau MIN. Anda juga boleh memilih jumlah duit syiling tertentu atau bahkan nilai dalam mata wang tempatan anda.

Keluaran Nombor Pertukaran Syiling

Memilih jumlah Pertukaran

Apabila anda yakin dengan syarat pembelian anda maka anda boleh menekan “pertukaran” dan transaksi harus dilakukan. Memandangkan anda perlu menunggu duit syiling dihantar ke dompet anda, sebahagian besar pertukaran ini akan memakan masa kurang dari 30 minit.

Setelah menyelesaikan pertukaran, anda boleh menutup dompet dan duit syiling akan ada ketika anda membukanya semula.

Bagaimana Keluaran Menjana Wang

Walaupun dompet Exodus bukan sumber terbuka, ia masih percuma untuk dimuat turun ke PC anda dan menyimpan duit syiling anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan pilihan pertukaran bawaan maka mereka akan mengenakan spread kecil pada kadar pertukaran syiling. Penyebaran ini akan berkisar antara 2-4% pada kebanyakan pasangan kripto tetapi jumlah yang tepat akan disenaraikan di bahagian pertukaran semasa anda melakukan pertukaran.

Penyebaran ini mungkin berbeza kerana pasaran mempunyai tahap kecairan yang berbeza. Contohnya, anda cenderung mendapat spread yang jauh lebih rendah pada BTC / ETH daripada ketika menukar altcoin cap pasaran yang lebih rendah antara satu sama lain.

Saya menyukai kenyataan bahawa mereka benar-benar telus mengenai penyebaran ini di sana semasa pembelian. Lebih-lebih lagi, mereka mendakwa bahawa mereka ingin menggunakan bayaran yang mereka hasilkan dari penyebaran untuk mengekalkan pengembangan dompet. Sekiranya ini benar-benar menuju ke mana yuran akan dikenakan maka mungkin adalah yang terbaik untuk dibelanjakan.

Sokongan Dompet

Memandangkan pasukan Exodus dapat menjana pendapatan untuk dompet, mereka dapat mendedikasikan beberapa sumber untuk sokongan dompet. Itu bermula dengan asas pengetahuan yang luas di Laman web keluaran, yang mengandungi lebih dari 100 artikel yang menjelaskan penggunaan, ciri, penyelesaian masalah, bayaran dan aspek lain dari dompet dan penggunaannya.

Sokongan Wallet Keluaran

Pangkalan Pengetahuan di Keluaran

Terdapat juga Soalan Lazim yang boleh dicari dan jika anda tidak menemui jawapan yang sesuai, anda boleh menghubungi kakitangan sokongan melalui e-mel dan saluran media sosial. Dalam industri di mana sokongan sering menjadi pemikiran kedua, sokongan untuk Keluaran hanya dapat digambarkan sebagai fenomenal.

Penting untuk diperhatikan bahawa Keluaran tidak menyediakan sokongan telefon. Oleh itu, sekiranya anda melihat nombor yang diposkan dalam talian sebagai nombor rasmi “rasmi”, hindarkan dari nombor ini. Mereka mungkin penipuan pancingan data dan pengendali berusaha mendapatkan rakus kunci peribadi anda.

Kesimpulannya

Untuk pengguna awal dan berpengalaman dengan jumlah cryptocurrency kecil hingga sederhana untuk disimpan, dompet Exodus adalah pilihan yang sangat baik. Reka bentuk yang indah dan kemudahan penggunaannya menjadikannya pilihan kegemaran di kalangan peminat cryptocurrency.

Penambahan pertukaran bawaan menjadikannya lebih mudah dan serba boleh, yang membolehkan pengguna membuat perdagangan dan mengurus portfolio cryptocurrency mereka dengan cepat tanpa bayaran transaksi yang berlebihan.

Dompet Keluaran tetap menjadi dompet perisian, dan dompet panas untuk kebanyakan pengguna yang komputernya disambungkan ke internet 24/7. Ini menjadikannya tidak aman seperti dompet perkakasan, tetapi jika pengguna mengikuti prosedur keselamatan yang baik untuk kehidupan PC dan dalam talian mereka, tidak perlu ada masalah.

Secara keseluruhan, dompet Exodus adalah pilihan terbaik bagi kebanyakan pengguna cryptocurrency yang ingin menghantar, menerima dan menyimpan sejumlah kecil cryptocurrency.

Gambar Pilihan melalui Exodus.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me