Ulasan Dropil (DROP): Alat Dagangan Cryptocurrency Automatik

Melabur boleh menjadi pengalaman yang menakutkan secara umum, tetapi apabila pelaburan itu memasuki alam cryptocurrency, beberapa orang benar-benar ketakutan.

Mencuba untuk mengetahui duit syiling mana yang akan dilaburkan, pertukaran mana yang akan digunakan, dan mendengar kisah mereka yang salah mengurus pelaburan kripto dapat membuat rambut siapa saja yang tegak. Terdapat beberapa projek yang menangani pelaburan cryptocurrency, dan salah satunya adalah Dropil.

Dengan ungkapan ringkas “alat yang mudah, intuitif dan automatik untuk pasaran cryptocurrency” sepertinya Dropil mungkin menyukai sesuatu, tetapi adakah terlalu baik untuk menjadi kenyataan?

Dalam tinjauan Dropil ini, kami akan berusaha menjawab soalan itu dengan melihat prospek teknologi, peta jalan, pasukan dan token.

Mari masuk!

Gambaran Keseluruhan Dropil

Dropil menawarkan rangkaian pelaburan yang lengkap termasuk perancangan kewangan, simpanan persaraan, dan tentu saja perdagangan. Pasaran sasaran utama mereka adalah pelabur yang tidak berpengalaman yang mencari cara mudah untuk memasuki pasaran cryptocurrency, tetapi mereka juga mempunyai sesuatu untuk menawarkan pelabur, cryptocurrency yang lebih berpengalaman dan sebaliknya. Dan mereka mengaku dapat mengatur perancangan pelaburan untuk sesiapa sahaja, tanpa mengira toleransi risiko atau latar belakang mereka.

Gambaran Keseluruhan Dropil

Gambaran Keseluruhan Dropil. Sumber: Dropil.com

Sudah tentu titik penjualan utama Dropil adalah automasi proses perdagangan cryptocurrency. Platform ini memerlukan sedikit input daripada pelabur dan mendakwa ia akan memberikan margin keuntungan yang tinggi dan risiko kerugian yang minimum.

Pasukan ini berusaha untuk mencipta pengalaman pelaburan geseran rendah, mudah diakses, dan tekanan rendah. Platform ini dibina untuk mempermudah proses pelaburan dan menyampaikan maklumat yang anda perlukan, sambil menghapuskan analisis yang mungkin tidak anda pedulikan atau bahkan anda fahami sebagai pelabur cryptocurrency permulaan.

Dropil juga memerlukan banyak komitmen dari berdagang. Dengan menggunakan alat automatik, pelabur dapat mengelakkan keperluan untuk duduk di depan skrin komputer dan memerhatikan pasaran secara berterusan. Dan ini membuka dunia pelaburan dengan keperluan modal yang sangat kecil. Ini sangat penting bagi sesetengah pengguna, yang mungkin tidak memerlukan ribuan atau puluhan ribu untuk melabur dalam produk yang lebih tradisional.

Sistem Dropil

Terdapat tiga komponen utama sistem Dropil. Yang pertama adalah robot perdagangan, yang dikenal sebagai “Dex”. Bot ini melakukan semua pengangkatan berat di dalam platform. Kemudian ada bot pengurusan risiko yang dipanggil Arthur, yang tidak begitu kompleks seperti Dex.

Akhirnya ada token platform, kenali sebagai token DROP. Ini dikeluarkan untuk memastikan privasi pengguna dan untuk membantu pengembangan platform dan ekonomi Dropil dalaman.

Bot Dex

Dex adalah aspek utama dalam perkhidmatan Dropil. Walaupun anda mungkin menganggapnya adalah robot perdagangan, sebenarnya jauh lebih banyak. Ini adalah koleksi robot yang dibuat dengan teliti dan telah diuji secara meluas untuk memastikan keuntungan. Algoritma yang digunakan oleh bot Dex adalah hak milik dan dikembangkan secara dalaman oleh pasukan Dropil.

Sejak awal pelaksanaannya, Dex terus meningkatkan dan menyempurnakan kemampuannya untuk mengubah dan memperluas banyak strateginya untuk memanfaatkan setiap kondisi pasar. Ia dapat mengumpulkan data perdagangan baru secara real-time, dan terus mengemas kini dan menyesuaikan algoritma perdagangannya. Ia bukan robot yang mudah, tetapi lebih merupakan sistem kecerdasan buatan yang direka khusus untuk menguruskan perdagangan dan portfolio cryptocurrency untuk mencapai keuntungan yang kukuh dengan risiko minimum.

Antara Muka Pengguna Dex Bot

Antara Muka Pengguna Dex Bot

Terdapat beberapa mod yang menggabungkan pelbagai jenis logik dan membolehkan Dex menyelesaikan tugas pelaburan tertentu. Terdapat strategi yang ditetapkan untuk setiap mod, dan AI dapat menyesuaikan secara otomatis untuk beralih antara strategi berdasarkan keadaan pasar. Setiap mod adalah terpisah dan bebas, dan berdagang hanya satu pasangan pada satu pertukaran menggunakan satu akaun pada satu masa. Ini membolehkan AI mengumpulkan sejumlah besar data di pasar, yang disimpan di repositori pusat dan mengakses secara berterusan untuk menganalisis keadaan pasaran.

Dex menggunakan peraturan logik kumpulannya untuk memaksimumkan prestasi, tetapi juga dicampur dengan pengawasan manusia untuk memastikannya tidak tersasar. Salah satu kaedah yang digunakan untuk meminimumkan risiko bagi pelabur adalah kepelbagaian token yang diperdagangkan, dan pertukaran yang digunakan untuk berdagang. Sistem ini mengumpulkan sumber daya pelabur, dan perdagangan berdasarkan setiap profil risiko yang dipilih oleh pengguna. Ini memastikan keselamatan maksimum bagi setiap pelabur, walaupun pasaran berubah-ubah.

Platform ini juga menggunakan perlindungan terprogram dan manual yang berkaitan dengan pertukaran, penyambungan, dan penggunaan API untuk memastikan keselamatan dan kestabilan terbesar untuk platform.

Bot Arthur

Bahagian kedua dari platform Dropil adalah bot Arthur. Bot ini adalah bot pengurusan risiko, yang menguruskan portfolio pelabur dan juga memberikan analisis arbitraj. Walaupun kurang kompleks daripada Dex, ia masih penting kerana ia akan memantau hingga 13 pertukaran yang berbeza dan 10 syiling yang berbeza untuk mencari peluang arbitraj untuk anda.

Arbitraj Isyarat Arthur

Arthur Arbitrage Isyarat pada Dropil

Apa yang paling penting untuk diperhatikan ialah semua ini dapat dilakukan tanpa menggunakan API dan tidak memerlukan akaun pengguna. Rancangan masa depan merangkumi pengembangan fungsi ini.

Token DROP

Aspek terakhir dari ekosistem Dropil adalah token DROP, yang merupakan token ERC-20 yang dibuat untuk membantu memastikan privasi, dan juga memberi kekuatan ekonomi dalaman Dropil. Pasukan memilih untuk menggunakan protokol ERC20 untuk membantu memupuk keserasian dan pelaksanaan pertukaran cepat untuk memberi manfaat kepada seluruh masyarakat.

Token DROP mempunyai jumlah bekalan sebanyak 30 bilion syiling, yang ditentukan sebagai jumlah yang optimum untuk pengurusan aset oleh pemaju. Itu juga dipilih dengan mempertimbangkan basis pengguna yang optimal, serta perlunya syiling untuk diperdagangkan dan mencapai penggunaan yang meluas. Keperluan untuk menggunakan token DROP untuk mengakses ciri Dropil harus memastikan pelaksanaan dan permintaan token yang baik.

Gambaran keseluruhan Drop Token

Gambaran Keseluruhan Token DROP

30 bilion token dihasilkan pada 10 Januari 2018 dan dijual di ICO Dropil yang bermula pada 7 Februari 2018 dan berlangsung sehingga 7 Mac 2018. Hanya 15 bilion token diedarkan semasa ICO Dropil, dengan 60% dijual pada harga harga 0.0000036 ETH (kira-kira $ 0.005 pada masa itu). Selebihnya duit syiling diedarkan dengan 20% diserahkan kepada pengasas, 15% ke peti besi Dropil, dan 5% kepada pasukan Dropil.

Pembekalan token pengasas akan terkunci pada 50% token, tetapi dengan jelas disampaikan di laman web Dropil bahawa tidak ada token pengguna yang akan dikunci. Oleh kerana ini adalah token ERC-20 mereka boleh disimpan di dompet yang serasi. Pasukan Dropil merancang untuk melepaskan dompet pintar mudah alih untuk Android dan iOS, tetapi ia berada dalam peta jalan dengan tarikh pelepasan pada akhir suku kedua 2018, yang telah berlalu beberapa minggu yang lalu.

DROP boleh dibeli menggunakan Ether atau Bitcoin di bursa IDAX dan pertukaran Tidex. Oleh kerana ia ditambahkan ke lebih banyak pertukaran, kita mungkin menjangkakan nilai koin akan meningkat. Ia pada masa ini bernilai $ 0,005586, tetapi telah diperdagangkan berulang-ulang pada tahap $ 0,006 sejak April 2018.

Ini sebenarnya tidak terlalu buruk kerana pasaran kripto yang lebih luas menyaksikan penurunan pada jangka masa yang sama. Dengan had pasaran lebih dari $ 110 juta pada 6 Julai 2018, koin ini kini berada di kedudukan # 87 di laman web Coinmarketcap.com.

Peta Jalan Dropil

Seperti yang disebutkan di atas, peta jalan menunjukkan dompet pintar akan dikeluarkan untuk token DROP pada akhir Q2 2018, tetapi sayangnya itu belum berlaku. Salah satu item pertama dalam peta jalan yang mengikuti ICO Dropil adalah dengan memasukkan DROP di bursa awam sebanyak mungkin.

Saya juga mengatakan bahawa kegagalan kerana token disenaraikan di hanya 4 bursa yang sangat kecil, dan hampir keseluruhan volume berlaku hanya pada 2 dari itu. Pada akhir suku ketiga peta jalan mengatakan token DROP akan disenaraikan di bursa awam yang besar. Ini akan sangat baik untuk koin kerana penyenaraian di Binance, HitBTC atau sejenisnya mungkin akan memberi kenaikan harga token.

Akhirnya pasukan berusaha untuk mewujudkan platform pelaburan had tinggi untuk pengguna yang ingin melabur dalam jumlah yang lebih besar. Ia juga menjelajah untuk menjadi pilihan perancangan persaraan, dan mempunyai rancangan untuk menjadi rancangan persaraan generasi seterusnya. Ini termasuk berkomunikasi dengan semua pihak yang betul dan mendapat pengesahan untuk menawarkan rancangan jangka panjang dan persaraan untuk pengguna kami.

Pasukan Dropil

Pasukan di belakang Dropil kebanyakannya terdiri daripada orang muda yang mempunyai latar belakang teknologi blockchain atau syarikat kewangan. Mereka telah memasukkan pautan ke halaman linkin mereka di bios mereka di mengenai laman kami. Syarikat ini dibina di luar California yang merupakan tempat kebanyakan pengasas berada.

Ahli Pasukan Dropil

Ahli Pasukan Dropil

Menariknya, semua akaun Twitter hanya dibuat pada bulan April 2018, tetapi mungkin kerana ini adalah ketika fasa promosi platform bermula. Semua profil LinkedIn ahli pasukan agak lama.

Begitu juga, tidak ada pelabur luar dan mereka lebih suka dibiayai secara peribadi. Mereka mendakwa bahawa ini kerana mereka tidak mahu pengarah luar terlalu banyak bercakap dalam perniagaan dan pengasasnya harus dilaburkan sepenuhnya.

Kesimpulannya

Dropil kelihatan seperti projek menarik yang menangani kerumitan pelaburan dalam cryptocurrency. Idea perdagangan, pelaburan dan arbitraj automatik adalah idea yang menarik, tetapi memang tidak asing lagi. Saham, komoditi dan forex semuanya mempunyai jenis sistem automatik, atau robot, yang menjanjikan pulangan yang dijamin. Saya belum menemui yang boleh dipercayai dalam jangka masa panjang.

Mungkin algoritma kecerdasan buatan cukup maju untuk mengubahnya. Mungkin pergerakan pasaran cryptocurrency lebih mudah untuk dianalisis dan diramalkan. Atau mungkin tidak.

Tinjauan Dropil ini tidak dapat menemui laporan kekayaan dalam talian yang dibuat melalui platform, dan dalam melihat bahagian wawasan alat (yang hanya memberikan laporan selama satu bulan, satu minggu dan 24 jam), nampaknya seolah-olah prestasi sepanjang bulan lalu telah bercampur-campur, dengan kolam yang selamat dan agresif kalah, tetapi kumpulan yang sederhana memperoleh hampir 2%. Sepanjang bulan itu nampaknya Dex memenangi sekitar 65% perdagangannya. Bagus, tetapi tidak mengasyikkan.

Sudah tentu ini adalah platform yang menarik untuk ditonton, tetapi saya rasa tidak akan ada banyak peniaga maju yang akan bergabung dalam masa terdekat. Sebaliknya kumpulan sasaran Dropil, peniaga baru dan tidak berpengalaman, mungkin akan menjadi kumpulan pelabur terbesar pada peringkat awal projek ini.

Gambar Pilihan melalui Dropil.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me