Ulasan HFTrading: Gambaran Keseluruhan Lengkap

HFTrading adalah penyedia perkhidmatan kewangan terkawal yang terletak di New Zealand dan memberikan perkhidmatan kepada pengguna di negara itu dan juga Australia. Mereka menawarkan senarai aset yang mengagumkan kepada pelanggan mereka dalam bentuk CFD yang boleh diperdagangkan menggunakan platform perdagangan MetaTrader 4 yang popular.

Keadaan perdagangan yang ditawarkan oleh HFTrading cukup kompetitif, dan terdapat beberapa jenis akaun yang tersedia untuk memberikan fleksibiliti dan memenuhi keperluan pelanggan. Di atas segalanya adalah pusat pendidikan yang pasti dapat membantu setiap peringkat peniaga, dari pemula hingga profesional.

Walaupun kami meneliti ciri dan syarat yang ditawarkan oleh HFTrading dengan lebih terperinci semasa tinjauan berikut, kami juga akan menjawab soalan sama ada ia boleh dipercayai, dan jika anda boleh merasa aman mempercayakan wang dan perdagangan kepada mereka.

Gambaran keseluruhan

HFTrading adalah jenama yang cukup baru, telah dilancarkan pada tahun 2019 sebagai penyedia perkhidmatan kewangan yang inovatif. Dengan menawarkan perdagangan dalam talian pada sejumlah aset global melalui CFD, mereka berharap dapat menyediakan pasaran kewangan yang lebih mudah diakses untuk pelanggan mereka. CFD yang tersedia merangkumi aset pendasar yang merangkumi stok dan indeks, mata wang dan crypto, dan komoditi.

Pedagang akan menghargai pelbagai ciri yang ditawarkan di HFTrading, yang merangkumi platform perdagangan MetaTrader 4, pusat pendidikan terperinci, sokongan pelanggan khusus, tanpa bayaran dan caj tersembunyi, akaun perdagangan demo, dan pelbagai alat inovatif untuk membantu membuat perdagangan lebih berjaya.

Mata Jual HFTrading

Beberapa kelebihan utama HFTrading

Di samping itu, klien dapat memanfaatkan kecepatan pelaksanaan secepat 0,04 saat, spread yang bermula serendah 2,1, dan memanfaatkan setinggi 1: 500. Plus peniaga boleh menikmati ketenangan kerana mengetahui tidak ada manipulasi harga kerana semua perdagangan diserahkan terus kepada penyedia kecairan, tanpa campur tangan meja urus niaga.

Inovasi teknologi dan alat analisis yang disediakan oleh HFTrading memastikan bahawa pelanggan dapat menjamin keadaan perdagangan yang optimum setiap saat. Juga, data tetap selamat sepenuhnya melalui penggunaan teknologi SSL, peraturan firewall yang ketat, dan penyulitan semua transaksi.

Semua ini adalah sebahagian daripada falsafah HFTrading yang bertujuan untuk membebaskan pedagang dari semua gangguan luar dan kebimbangan yang mungkin memberi kesan negatif terhadap prestasi perdagangan, yang membolehkan mereka fokus sepenuhnya pada perdagangan mereka.

Keselamatan

Tidak kira apa yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan kewangan dari segi keadaan perdagangan, platform, dan aset yang tersedia, jika peniaga tidak dapat merasa aman maka ia tidak banyak berguna. Oleh itu, mari kita lihat keselamatan dan keselamatan perdagangan di HFTrading.

Peraturan:

HFTrading adalah nama dagang CTRL Investments Limited (“CTRL”). CTRL adalah syarikat diperbadankan di New Zealand (No. Syarikat 2446590, NZBN 9429031595070) dan syarikat asing berdaftar di Australia (ARBN 152 535 085).

CTRL dilesenkan dan dikawal selia oleh New Zealand Financial Markets Authority (FSPR No. FSP197465) dan Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia (AFSL No. 414198).

Logo ASIC

Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia. Imej melalui ASIC.gov.au

Keselamatan Dana Pelanggan:

HFTrading mengekalkan pemisahan dana pelanggan, menyimpan semua dana pelanggan dalam akaun bank yang terpisah dari dana operasi penyedia perkhidmatan kewangan.

Pengurusan Risiko:

Dari tinjauan kami, dinyatakan bahawa penyedia perkhidmatan kewangan melaksanakan perlindungan baki negatif yang sesuai dengan peraturan yang ditetapkan oleh ASIC sehingga Oktober 2020.

Keselamatan Komunikasi / Data:

HFTrading mempunyai semua ciri keselamatan yang diperlukan untuk melindungi data yang disimpan dan juga dalam perjalanan. Platform ini menggunakan teknologi SSL dan protokol enkripsi standard industri bersama dengan firewall yang selamat untuk memastikan keselamatan maklumat dan dana pengguna. Teknologi dan protokol ini membantu melindungi daripada penggodaman dan skema pancingan data.

Sijil SSL HFTrading

Sentiasa Pastikan anda dapat melihat sijil SSL Laman Web.

Perlu juga diperhatikan bahawa terdapat amaran yang jelas terlihat di laman web HFTrading mengenai amaran bahaya semasa bekerja dengan CFD dan dengan leverage dan margin. Anda boleh membaca pernyataan di footer laman web HFTrading di setiap halaman dan ia juga disertakan dalam Panduan Perkhidmatan Kewangan.

Perlindungan Aset / Instrumen

HFTrading mempunyai lebih dari 300 CFD, yang nampaknya cukup standard dalam industri CFD masa kini. Semua kelas aset asas yang diharapkan tersedia, termasuk stok dan indeks, mata wang dan crypto, dan komoditi. Tawaran ini dapat membantu mana-mana pedagang untuk terus mempelbagaikan perdagangan mereka, dan mempertahankan fleksibiliti di pasaran berdasarkan keadaan yang berubah.

Aset Perdagangan HF

Pilihan kecil lebih dari 350 aset. Imej melalui HFTrading.com.au

Nikmati perdagangan CFD di semua kelas aset ini:

 • Pasangan Mata Wang Forex (termasuk minor, utama & salib eksotik)
 • Cryptocurrency
 • Indeks
 • Logam
 • Tenaga
 • Stok
 • Komoditi

Dengan menawarkan perdagangan CFD, HFTrading memastikan bahawa pelanggan boleh pergi dengan cepat dan lama di mana-mana pasaran, sambil menikmati leverage hingga 1: 500 bergantung pada jenis akaun dan juga aset yang mendasari.

Akaun Perdagangan

Dengan tiga akaun berbeza untuk dipilih dari setiap peniaga harus dapat mencari sesuatu yang sesuai dengan tahap pengalaman mereka dalam perdagangan dan keperluan mereka. Akaun disiapkan sebagai tahap Perak, Emas, dan Platinum. Akaun perak adalah untuk pedagang pemula, akaun Emas untuk pedagang yang lebih maju, dan akaun Platinum tersedia untuk pedagang profesional dengan pengetahuan dan pengalaman yang luar biasa dalam perdagangan.

Anda akan mudah melihat bahawa perbezaan utama dalam pelbagai akaun adalah leverage dan spread yang ditawarkan. Yang mengatakan perbezaannya tidak begitu hebat, dengan leverage bermula pada 1: 200 untuk akaun Perak dan 1: 400 untuk Emas dan 1: 500 untuk akaun Platinum, sementara spread serendah 3.2 untuk Perak akaun, 2.6 untuk akaun Emas, dan 2.1 untuk akaun Platinum.

Terdapat syarat deposit minimum $ 250 untuk semua jenis akaun.

Jenis Akaun

Pilih dari akaun Perak, Emas, atau Platinum. Imej melalui HFTrading.com.au

Anda juga akan perhatikan bahawa akaun Emas mendapat diskaun 25% untuk pertukaran semalaman, dan akaun Platinum mendapat diskaun 50% untuk pertukaran semalaman. Itu adalah kelebihan yang sangat baik untuk peniaga swing yang biasanya memegang jawatan dalam semalam.

Ciri Akaun Lain

Terdapat dua ciri akaun lain yang perlu disebut. Salah satunya adalah adanya akaun perdagangan Islam (swap free account) untuk peniaga Muslim. Akaun-akaun ini dapat diminta dari pengelola akun dan mereka tidak memiliki pertukaran semalam sesuai dengan undang-undang Syariah. Yang kedua ialah ketersediaan akaun demo yang dapat digunakan untuk menguji keadaan perdagangan HFTrading, atau untuk menguji strategi perdagangan pedagang itu sendiri untuk memastikan keuntungan sebelum menggunakan wang sebenar.

Pendaftaran

Mudah untuk memulakan perdagangan di HFTrading. Imej melalui HFTrading.com.au

Kita juga harus perhatikan di sini bahawa bayaran dan caj boleh berubah pada bila-bila masa, jadi calon peniaga harus memeriksa dengan laman web HFTrading untuk melihat semua maklumat terkini mengenai jenis akaun, yuran, dan caj.

Sebagai contoh, pada 29 Maret 2021, tingkat leverage akan menurun sesuai dengan peraturan ASIC baru seperti yang dijelaskan dalam siaran ini.

Yuran Perdagangan

Bayaran selalu menjadi pertimbangan penting, kerana bayaran yang tinggi benar-benar dapat menghasilkan keuntungan. HFTrading tetap telus dengan semua yuran dan caj dan pelanggan tidak akan terpengaruh dengan bayaran dan caj tersembunyi. Spread bermula serendah 2.1 bergantung pada jenis akaun dan aset pendasarnya.

Mungkin baik untuk menjelaskan proses yang HFTrading ikuti ketika melaksanakan pesanan pelanggan untuk memahami bagaimana penyedia perkhidmatan kewangan beroperasi.

Sebut harga yang ditawarkan oleh HFTrading berasal dari suapan masa nyata dari CTRL Capital, penyedia kecairan HFTrading. Ini adalah petikan dua arah dan HFTrading menyiarkannya kepada pelanggannya tanpa menambah penyebaran.

Untuk memastikan penyedia perkhidmatan kewangan tidak mengambil risiko harga atau risiko pasaran, maka ia melindungi semua perdagangan yang dilakukan oleh pelanggannya dengan CTRL Capital. Itu mempelbagaikan pendedahan HFTrading berdasarkan parameter risiko yang telah ditentukan. HFTrading memperoleh komisen dari CTRL Capital berdasarkan jumlah perdagangan dan kedudukan lindung nilai.

Bayaran Pertukaran

Bayaran pertukaran yang kompetitif. Imej melalui HFTrading.com.au

Semua ini bermaksud pelanggan HFTrading dapat menikmati spread rendah dan tanpa bayaran dan caj tersembunyi. Bayaran ini merangkumi:

 • Pembiayaan semalam atau yuran pertukaran.
 • Ketidakaktifan& yuran aktiviti rendah sekiranya akaun tidak digunakan selama 60 hari atau lebih.

Pendaftaran / KYC

Mendaftar akaun dengan HFTrading adalah proses yang sangat mudah yang melibatkan mengisi borang permohonan pendek, termasuk beberapa maklumat asas seperti nama, e-mel, nombor telefon, alamat, dan tarikh lahir.

Pengesahan Pelaburan HF

Pengesahan akaun KYC untuk mematuhi peraturan. Imej melalui HFTrading.com.au

Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat memulakan perdagangan sehingga anda memberi mereka beberapa dokumen tambahan untuk mematuhi peraturan KYC dan AML. Dokumen tersebut merangkumi dokumen pengenalan diri seperti lesen memandu, dan dokumen kediaman, seperti bil utiliti atau yang serupa.

Setelah menyerahkan dokumen tersebut, pasukan akaun akan menyemaknya dan jika ia diterima, anda akan mendapat akses ke akaun langsung dan mula berdagang CFD. Sekiranya pada bila-bila masa anda memerlukan pertolongan, pasukan khidmat pelanggan bersedia menjawab sebarang pertanyaan anda.

Deposit / Pengeluaran

HFTrading menjadikan penyetoran dan pengeluaran dana lebih mudah dan senang dengan menyediakan sejumlah kaedah untuk membiayai akaun anda, atau mendapatkan dana anda. Dalam setiap kes tidak ada biaya deposit atau pengeluaran yang dikenakan oleh HFTrading dan pelanggan boleh memilih dari bank wire, kad kredit dan debit, dan sejumlah ewallet dalam talian seperti Skrill dan Neteller.

Walaupun HFTrading tidak mengenakan yuran, akan ada beberapa ketika pemproses pembayaran mengenakan yuran mereka sendiri. Bayaran ini di luar kawalan HFTrading.

Deposit dan Pengeluaran

Pilihan penyedia pembayaran. Imej melalui HFTrading.com.au

Pengeluaran diproses dalam 3 hari bekerja oleh HFTrading setelah diterima, walaupun memerlukan waktu hingga 7 hari kerja untuk dana tersedia bergantung pada kaedah dan penyedia yang digunakan. Kad kredit biasanya pantas untuk deposit, tetapi ewallet adalah yang terpantas semasa membuat pengeluaran. Oleh itu, pengeluaran perlu dibuat ke akaun yang sama dengan deposit bermula.

Dalam beberapa kes, mungkin ada had jumlah dana yang dapat dipindahkan. Pelanggan mesti merujuk kepada terma dan syarat penyedia pembayaran khusus untuk menentukan sama ada mereka meletakkan sekatan ke atas deposit atau pengeluaran. HFTrading tidak akan menerima pembayaran pihak ketiga. Semua deposit mesti dibuat dari akaun yang mempunyai nama yang sama dengan pemegang akaun perdagangan.

Platform Dagangan

Ramai pelanggan dengan senang hati mengetahui bahawa HFTrading menyediakan platform MetaTrader 4 yang memenangi anugerah untuk semua pelanggannya. Ini adalah salah satu platform perdagangan yang paling kuat, namun mesra pengguna di pasaran.

Ia dilengkapi dengan banyak alat perdagangan dan petunjuk yang akan memuaskan bahkan pedagang yang paling berpengalaman. Telah menjadi begitu terkenal dalam hampir dua dekad keberadaannya sehingga para pedagang di seluruh dunia mengenal MT4 dan menggunakannya dalam analisis dan perdagangan pasaran mereka.

Platform MetaTrader 4

Peniaga menyukai platform perdagangan MT4. Imej melalui MetaTrader4.com

Dengan 30 indikator dan pelbagai alat terpasang adalah mungkin untuk menganalisis beribu-ribu aset pasaran pada carta yang dapat disesuaikan dan memungkinkan hingga 9 jangka masa yang berbeza. Petunjuk teknikal yang disertakan memungkinkan untuk analisis pasaran terperinci yang membantu mencari idea perdagangan yang baik. Perdagangan boleh diletakkan langsung dari carta, dan perdagangan satu klik juga dapat dilakukan pada mana-mana variasi MT4.

Perisian ini tersedia sebagai unduhan desktop untuk PC Windows, atau dapat digunakan dalam penyemak imbas web sebagai WebTrader. Dan bagi mereka yang selalu dalam perjalanan terdapat versi mudah alih yang tersedia untuk kedua-dua peranti mudah alih iOS dan Android.

Beberapa ciri yang anda akan dapati di semua contoh MetaTrader 4 termasuk:

 • Ciri yang boleh disesuaikan sepenuhnya.
 • Penawaran harga / permintaan harga sebenar pada beratus-ratus aset melalui tingkap pasaran.
 • Tiga jenis carta: candlestick, bar, dan chart chart.
 • Pilihan untuk memilih dari 9 jangka masa perdagangan dari 1 minit hingga 1 tahun.
 • Antara muka mesra pengguna.
 • Terdapat banyak petunjuk teknikal untuk melakukan analisis pasaran secara menyeluruh.
 • Penyegerakan merentas platform.
 • MetaEditor antara muka untuk membuat penunjuk, skrip yang disesuaikan & EA.
 • Sokongan perdagangan automatik melalui penggunaan penasihat pakar (EA).
 • Komuniti MQL dalam talian yang besar untuk berkongsi idea & alat dengan peniaga lain.
 • Mahir, selamat & perdagangan telus dengan prestasi optimum sepanjang masa.
 • Pemberitahuan amaran harga melalui e-mel, SMS dan platform timbul.
 • Penguji strategi untuk menguji EA berbanding data sejarah.

Plugin Dagangan MT4

Tidak ada plugin atau alat tambahan yang disediakan oleh HFTrading untuk platform MetaTrader 4. Itu mungkin kerana alat yang sudah terbina dalam MT4 lebih dari cukup untuk mencari peluang perdagangan yang baik. Mereka yang merasa masih memerlukan lebih banyak alat selalu boleh pergi ke pasar MQL untuk memuat turun petunjuk pelanggan, skrip, dan banyak lagi yang telah dikodkan oleh ahli komuniti MT4.

Perdagangan Mudah Alih

Aplikasi mudah alih HFTrading juga merupakan aplikasi MetaTrader 4, dan ia mempunyai versi untuk kedua-dua peranti Android dan iOS. Ini memberi pelanggan kemampuan untuk berdagang di mana sahaja, yang bukan hanya sangat mudah, tetapi sangat diharapkan hari ini. Ia dilengkapi dengan semua indikator dan jangka waktu yang terdapat di versi lain, dan ia juga diselaraskan dengan versi lain, jadi anda tidak akan kehilangan data perdagangan anda.

Aplikasi Mudah Alih MT4

Tangkapan Skrin Aplikasi Mudah Alih MT4 di Kedai Google Play

Aplikasi ini mengandungi log masuk dan data yang sama, serta berita, sejarah akaun dan maklumat perdagangan, carta dan senarai tontonan, dan cara untuk berhubung dengan komuniti MQL. Ini benar-benar aplikasi mudah alih yang sangat kuat.

Di samping itu, anda akan mendapat data penstriman masa nyata dari dalam senarai tontonan anda, dan anda boleh membuat semua pesanan anda dengan satu klik terus dari carta. Juga disertakan pemberitahuan push dan amaran pasaran untuk memastikan anda tidak akan terlepas sebarang peristiwa yang berlaku yang memindahkan pasaran.

Sokongan pengguna

HFTrading mempunyai pasukan sokongan yang berdedikasi untuk menjawab sebarang pertanyaan umum, berdasarkan akaun, atau teknikal anda atau menyelesaikan sebarang masalah anda Isnin hingga Jumaat dari 22:00 hingga 10:00 GMT.

Sokongan HFTrading

Dapatkan sokongan yang anda perlukan. Imej melalui HFTrading.com.au

Sokongan tersedia melalui sesi sembang dalam talian, melalui e-mel di [email protected], melalui telefon di +61 391139456, atau melalui borang hubungan dalam talian. Pembekal perkhidmatan kewangan juga merangkumi kenalan dalam talian untuk terus ke mereka pasukan pengurusan apabila anda tidak mendapat sokongan yang tepat pada masanya.

Pendidikan & Sumber tambahan

HFTrading merangkumi pusat pendidikan yang komprehensif di laman web mereka yang merangkumi berbagai pilihan artikel, tutorial, panduan perdagangan, dan video, semuanya bertujuan untuk memastikan bahawa setiap pedagang yang bergabung dapat memperoleh pengalaman perdagangan yang optimum dan mengembangkan kemahiran perdagangan mereka..

Video HFTrading berdasarkan Permintaan

Video atas permintaan sesiapa? Imej melalui HFTrading.com.au

Sangat mudah bahawa bahan tersebut ditawarkan tepat di laman web, menjadikannya tersedia untuk sesiapa sahaja, kapan saja, dan dari mana-mana peranti yang tersambung ke internet. Ada masa semasa menaiki kereta api? Mengapa tidak membaca mengenai strategi perdagangan scalping, atau bagaimana membaca Bollinger Bands. Itu hanya dua daripada banyak subjek yang boleh anda pelajari di portal pendidikan yang komprehensif ini.

Di samping itu, anda juga boleh mengetahui lebih lanjut mengenai platform MetaTrader 4 dan cara menggunakannya, mencari perkenalan ke pasaran yang berbeza yang mungkin anda tidak biasa, mengasah kemahiran analisis teknikal anda, belajar psikologi perdagangan dan pengurusan wang, dan banyak lagi.

Alat Penyelidikan

Selain bahan pendidikan, ada juga sejumlah alat penelitian yang dapat diakses. Ini termasuk kalendar ekonomi yang memaparkan semua siaran berita ekonomi terkini, dan kemungkinan kesan berita tersebut di pasaran. Anda juga dapat melihat tarikh dan masa siaran data ekonomi yang akan datang untuk membantu merancang perdagangan anda.

Berita Harian HFTrading

Dapatkan berita pasaran anda. Imej melalui HFTrading.com.au

Sebagai tambahan kepada kalendar ekonomi, terdapat juga kalender laporan pendapatan korporat yang akan memberi anda pemberitahuan terlebih dahulu mengenai syarikat yang mempunyai laporan pendapatan, apa harapan untuk penghasilan tersebut, dan kapan pihak pengurusan syarikat akan mengadakan panggilan persidangan.

Di atasnya semua adalah bahagian berita harian yang dikemas kini berkali-kali sehari dan memberikan gambaran luas mengenai tindakan pasaran global, termasuk artikel yang diperincikan kepada emas dan minyak, pasangan forex, cryptocurrency, dan banyak lagi.

Kawasan untuk penambahbaikan

Tidak ada penyedia perkhidmatan kewangan yang sempurna, jadi perlu membincangkan potensi peningkatan bidang HFTrading. Salah satu yang segera terlintas di fikiran adalah untuk meningkatkan jam perkhidmatan pelanggan menjadi 24 jam sekurang-kurangnya pada minggu perdagangan. Mungkin tidak ada sokongan pada hujung minggu yang baik, tetapi pada minggu tersebut terdapat perdagangan pasar sepanjang masa sepanjang hari. Sekiranya peniaga ingin membuat spekulasi mengenai forex semasa sesi Amerika Utara harus ada sokongan yang tersedia sekiranya ada yang tidak kena.

Kami juga berpendapat bahawa menggunakan firma yang dimiliki oleh syarikat induk yang sama untuk memberikan sebut harga dan kecairan agak dipersoalkan. Walaupun HFTrading adalah broker meja tanpa urus niaga, hubungan rapatnya dengan CTRL Capital menimbulkan beberapa persoalan mengenai manipulasi harga yang berpotensi. Bukan bermaksud ini berlaku manipulasi, tetapi penggunaan firma yang berkait rapat menimbulkan persoalan tersebut.

Pada negatif, spread berubah tinggi, dan beberapa caj tambahan dalam bentuk yuran meningkatkan kos perdagangan pelanggan. HFTrading tidak menawarkan sokongan pelanggan 24/5; yang mesti dimiliki oleh penyedia CFD.

Satu keluhan terakhir ialah penyedia perkhidmatan kewangan harus memperluas geografi mereka dan menawarkan perkhidmatan mereka di luar kawasan terhad di Australia dan New Zealand, walaupun itu mungkin seperti yang mereka sukai.

Kesimpulannya

Penduduk New Zealand dan Australia yang mencari penyedia CFD dalam talian yang menawarkan keadaan perdagangan yang kompetitif benar-benar tidak perlu mencari lebih jauh daripada HFTrading, yang dilesenkan dan dikawal selia oleh ASIC dan FMA.

HFTrading menyediakan akses ke pasaran global dan aset yang disukai oleh kebanyakan pedagang melalui CFD dan mampu menawarkan tahap leverage yang lebih tinggi. Ini juga memberi kemampuan kepada peniaga untuk berjalan panjang atau pendek dengan kemudahan yang sama.

Akhir sekali, pelbagai jenis akaun sesuai untuk memenuhi keperluan pelbagai peniaga, dari pemula hingga profesional.

Secara keseluruhan kami rasa kami boleh mengesyorkan HFTrading kepada pedagang CFD Australia dan New Zealand untuk keadaan perdagangan mereka yang optimum dan pelbagai jenis CFD.

Amaran ⚡️: CFD adalah produk kewangan yang kompleks. Anda tidak memiliki atau mempunyai kepentingan dalam aset pendasar. Prestasi aset pendasar yang lalu tidak menjamin hasil yang akan datang.

Berdagang CFD membawa risiko yang tinggi kepada modal anda dan anda hanya boleh berdagang dengan wang yang anda mampu rugi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me