Ulasan KuMEX: Gambaran Keseluruhan Platform Hadapan KuCoin

Tidak dinafikan terdapat banyak pertukaran niaga hadapan crypto di pasaran. Salah satu yang terbaru ialah KuMEX.

KuMEX adalah pertukaran niaga hadapan yang dimiliki dan dikendalikan oleh pertukaran cryptocurrency KuCoin. Ia menawarkan perdagangan niaga hadapan Bitcoin leveraged sehingga 100x. Ini adalah salah satu daripada banyak produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh KuMEX.

Tetapi dengan begitu banyak pilihan, adakah ia benar-benar bernilai untuk masa anda?

Dalam tinjauan KuMEX ini saya akan cuba menjawabnya. Saya akan memberikan apa yang perlu anda ketahui mengenai platform mereka serta beberapa petua perdagangan teratas.

Gambaran Keseluruhan KuMEX

“KuMEX” adalah kependekan dari pertukaran Kucoin Mercentile dan dilancarkan pada pertengahan tahun 2019. Ia adalah pertukaran niaga hadapan Bitcoin yang menawarkan instrumen niaga hadapan standard dan kekal.

Ini bermaksud bahawa pedagang dapat mengambil posisi leverage pada harga Bitcoin hingga 100x dari kedudukan awal mereka. Ia cuba mengganggu landskap semasa dengan ByBit, BitMEX et al.

Bagi mereka yang tidak tahu, KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency besar yang berpusat di Singapura. Namun, sejak saat itu mereka telah berkembang ke sejumlah wilayah dan lini produk yang berlainan.

KuMEX telah meningkatkan jumlah perdagangan mereka sejak awal dan juga baru sahaja melancarkan platform perdagangan yang lebih mudah yang disebut KuMEX mereka “lite” (diliputi di bawah).

KuMEX terbuka untuk sejumlah pedagang di seluruh dunia dan platform / laman web telah diterjemahkan ke dalam lebih dari 13 bahasa yang berbeza. Walaupun begitu, ada beberapa negara yang dilarang, jadi anda digalakkan membaca senarai akses terhad.

Adakah KuMEX Selamat?

Ini mungkin salah satu soalan terpenting yang boleh anda tanyakan ketika memutuskan sama ada akan menggunakan pertukaran baru. Risiko ini bukan hanya dari luar tetapi juga dari perdagangan leverage.

Syukurlah, memandangkan KuMEX dikendalikan oleh KuCoin, ia menggunakan banyak protokol keselamatan yang sama di bursa dan pengguna.

Mari kita lihat beberapa perkara ini.

Penyimpanan Syiling

KuMEX menggunakan panas yang sama & prosedur penyimpanan koin sejuk yang sedang digunakan di KuCoin. Pada dasarnya, mereka menyimpan lebih dari 95% duit syiling mereka dalam persekitaran penyimpanan sejuk yang terputus dari internet.

Ini bermaksud bahawa tidak mungkin ada penggodam yang dapat mengakses kunci peribadi yang menyimpan sebahagian besar aset pertukaran. Ini akan mengelakkan sebarang keadaan kebangkrutan kerana pelanggaran.

Penyimpanan Sejuk KuMEX

Protokol Penyimpanan Syiling KuMEX

Untuk duit syiling yang disimpan “panas” di pelayan mereka, mereka mempunyai prosedur menandatangani kunci multisignature. Ini bermaksud bahawa lebih daripada satu individu di KuMEX perlu memberi kebenaran pengeluaran.

Mesin Dagangan

Sesuatu yang unik untuk KuMEX dan tidak semestinya bagi KuCoin adalah mesin perdagangan mereka. Enjin perdagangan yang sangat berkesan sangat penting untuk pertukaran yang harus memproses beribu-ribu transaksi sesaat.

Enjin KuMEX dapat memproses sehingga 1 juta transaksi setiap minit dan dapat memadankan pesanan dengan penundaan kurang dari 1 milisaat. Terdapat juga infrastruktur bertoleransi bencana bertingkat.

Apakah maksud ini?

Nah, waktu henti terhad kepada sifar. Ini penting untuk pertukaran leverage tinggi yang beroperasi di pasaran yang dibuka 24/7/365. Lebih-lebih lagi, bagi pedagang yang menggunakan BitMEX, anda pasti akan menyedari “overcharge” biasa mereka di mana mereka turun untuk penyelenggaraan.

Dana Insurans

Bagi mereka yang telah menggunakan bursa niaga hadapan yang lain, anda akan mengetahui konsep dana insurans. Ini pada dasarnya adalah dana simpanan yang dikendalikan oleh KuMEX yang akan menampung kerugian dan mencegah “kerugian sosialisasi”.

Baki di Dana Insurans KuMEX

Baki Semasa di Dana Insurans

Dana insurans ini diisi semula semasa pembubaran peniaga. Pada dasarnya, jika harga likuidasi perdagangan melebihi harga kemuflisan, perbezaan antara keduanya akan dihantar ke dana insurans.

Sekiranya ada keadaan di mana pembubaran tidak berlaku di atas harga kemuflisan maka kerugian tersebut dilindungi oleh dana insurans dan tidak perlu dikongsi bersama dengan peniaga lain.

Keselamatan Pengguna

Kadang-kadang keselamatan juga bermula dengan pengguna. Ini kerana kita sering menjadi pautan paling lemah ketika datang ke penipuan pancingan data dan peretasan peribadi yang lain.

Syukurlah, KuMEX menggunakan prosedur anti-phishing yang sama seperti yang digunakan di bursa utama Kucoin. Mungkin pertaruhan terbaik anda untuk mengamankan akaun anda adalah dengan menggunakan pengesahan dua faktor dengan telefon anda.

Terdapat dua cara untuk menubuhkan 2FA di KuMEX. Anda boleh menggunakan pengesahan SMS atau melalui Pengesah Google. Kami mengesyorkan yang terakhir kerana mencegah risiko serangan swap sim.

Google Authenticator KuMEX

Menyiapkan Google Authenticator

Setelah anda menyediakan Google anda Aplikasi pengesah dan menghubungkannya ke akaun anda maka ia akan menghasilkan pin selamat setiap kali anda mahu log masuk. Manfaat ini adalah walaupun penggodam mempunyai kata laluan anda, mereka tidak dapat masuk ke akaun anda.

Leverage KuMEX

Semasa anda berdagang di KuMEX anda berdagang dengan margin. Ini bermaksud bahawa anda hanya meletakkan sejumlah kecil modal untuk menutup kedudukan.

Kelebihannya ialah anda dapat memanfaatkan kedudukan anda. Bagi KuMEX, leverage ini boleh mencapai 100x. Ini bermaksud bahawa untuk pergerakan $ 1 dalam harga Bitcoin, kedudukan anda akan meningkat sebanyak $ 100.

Amaran ⚠️: Walaupun KuMEX membolehkan anda memperdagangkan leverage sehingga 100x, tidak ada alasan untuk menggunakan jumlah yang tinggi. Perkara ini berlaku terutamanya bagi mereka yang baru bermula.

Di KuMEX ini dilakukan melalui penggunaan instrumen Futures. Ini pada dasarnya adalah instrumen derivatif yang merupakan perjanjian untuk membeli atau menjual Bitcoin pada suatu masa nanti.

KuMEX mempunyai dua jenis instrumen niaga hadapan. Mereka mempunyai jenis tradisional yang mempunyai jangka masa yang tetap dan kemudian mereka mempunyai niaga hadapan yang mempunyai masa luput yang berterusan. Ini adalah instrumen yang sama yang terdapat di kebanyakan bursa niaga hadapan yang lain.

Perkara lain yang menurut kami cukup menarik mengenai instrumen niaga hadapan di KuMEX ialah kontrak tersebut adalah kontrak “mini”. Ini bermaksud bahawa asas kontrak ini bukan 1 Bitcoin tetapi 1 USD.

Masa Depan Kekal KuMEX

Gambaran Keseluruhan Masa Depan KuMEX

Untuk instrumen niaga hadapan biasa, ini adalah jangka masa tamat suku tahunan. Pada masa tinjauan ini, terdapat dua kontrak. Satu yang berakhir pada akhir suku pertama dan yang lain adalah akhir suku kedua.

Perkara lain yang sangat penting untuk diperhatikan ialah harga spot yang dirujuk oleh instrumen niaga hadapan ini. Ini adalah indeks spot Bitcoin dan ini adalah harga purata dolar AS bagi Bitcoin di 6 bursa termasuk Coinbase Pro, Bitstamp, Kraken, Gemini, Liquid dan Bittrex

Malangnya, KuMEX pada masa ini hanya mempunyai pilihan untuk memperdagangkan niaga hadapan Bitcoin. Orang akan berharap bahawa ketika mereka mulai memperluas perkhidmatan mereka akan ada lebih banyak peluang untuk aset tambahan.

Yuran KuMEX

Bayaran adalah aspek lain yang sangat penting bagi peniaga. Bayaran yang dikenakan akan memberi kesan langsung kepada keuntungan dalam jangka masa panjang.

Oleh itu, kami memutuskan untuk menyelidiki yuran di bursa KuMEX. Sebilangannya adalah yuran yang dikenakan di bursa sementara yang lain sistematik.

Yuran Perdagangan

Untuk kos perdagangan di KuMEX, mereka menggunakan model yuran pembuat-pembuat standard. Dengan model ini, anda mempunyai dua kadar yuran yang berbeza bergantung pada sama ada anda membuat kecairan atau mengeluarkannya dari buku.

Di KuMEX, jika anda memberikan kecairan kepada buku-buku maka anda adalah pembuatnya dan anda akan mendapat rebat pada perdagangan anda. Ini ditetapkan 0.025%. Walau bagaimanapun, jika anda mengambil mudah tunai maka anda adalah pengambil dan akan dikenakan bayaran 0.060%.

Yuran Perdagangan KuMEX

Struktur Bayaran Dagangan

Sekiranya kami membandingkannya dengan platform perdagangan lain, rebat pembuatnya sama dengan ByBit dan BitMEX tetapi anda mempunyai yuran pengambil yang lebih rendah. Oleh itu, ini bermakna bahawa semua yang sama dengan kos perdagangan anda dikurangkan di KuMEX.

Pembuat / Pengambil ❓: Secara amnya, apabila anda membuat pesanan had dari kadar pasaran maka anda adalah pembuat pasaran. Sekiranya anda membuat pesanan pasaran, anda adalah pengambil.

Bayaran Pembiayaan

Ini bukan yuran yang perlu anda bayar kepada KuMEX tetapi bayaran yang disesuaikan dengan kadar pembiayaan relatif. Mereka menggambarkan perbezaan kadar faedah antara kadar pendanaan Bitcoin dan kadar pendanaan USD.

Ini mungkin positif atau negatif bergantung pada apakah anda panjang atau pendek dan kadar pembiayaan relatif pada masa itu. Bayaran ini dibayar kepada pasaran untuk memastikan kedudukan anda tetap terbuka.

Di KuMEX, pendanaan berlaku setiap 8 jam pada pukul 04:00 UTC, 12:00 UTC dan 20:00 UTC. Anda hanya perlu membayar dana atau menerima dana jika anda memegang jawatan terbuka pada masa pembiayaan.

Deposit / Pengeluaran

Syukurlah, tidak ada bayaran yang dikenakan untuk pembayaran ke KuMEX dalam crypto. Sekiranya anda akan menggunakan fiat di KuCoin, maka anda mungkin perlu mempertimbangkan kos masuk. Anda dapat melihat lebih banyak lagi di sini.

Dalam hal pengeluaran cryptocurrency dari KuMEX, anda tidak akan dikenakan sebarang bayaran dari sisi pertukaran. Bagaimanapun, anda akan dikenakan bayaran pelombong nominal atau yuran rangkaian yang akan menanggung kos.

Pendaftaran KuMEX

Sekiranya anda ingin mencuba KuMEX maka anda perlu membuat akaun di KuCoin terlebih dahulu. Ini biasanya merupakan proses yang sangat mudah dan boleh dilakukan dengan e-mel atau telefon.

Mendaftar KuMEX

Mendaftar di Akaun di KuMEX

Sebelum melengkapkan pendaftaran, anda perlu menghantar kod pengesahan ke e-mel / telefon yang telah anda gunakan. Sekiranya anda telah bersetuju T mereka&C akaun anda dibuat.

Sekarang ada satu perkara penting yang perlu diberi perhatian mengenai KuMEX & KuCoin adalah bahawa mereka memerlukan beberapa bentuk KYC untuk mengangkat semua had perdagangan.

Oleh itu, jika privasi adalah salah satu masalah utama anda, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan pertukaran lain yang tidak mempunyai syarat ini.

Proses KYC

Sekarang walaupun mereka memerlukan KYC di KuCoin, prosesnya sungguh sukar. Ini boleh dilakukan sebagai individu atau sebagai entiti perniagaan.

Langkah pertama akan meminta anda memberikan maklumat seperti negara anda, nama penuh dan tarikh lahir serta jenis pengenalan yang ingin anda gunakan. Ia boleh berupa pasport, kad pengenalan atau lesen memandu.

Maklumat Diperlukan KYC

Maklumat yang Diperlukan Untuk KYC

Setelah selesai, anda perlu memuat naik salinan dokumen ini ke KuCoin. Anda tidak perlu bimbang tentang pelanggaran privasi kerana semua komunikasi dengan KuMEX dilakukan melalui sambungan SSL yang disulitkan..

Setelah anda memuat naik dokumen, dokumen tersebut akan dihantar kepada pasukan KYC di KuCoin. Berapa lama masa bergantung kepada seberapa jelas dokumen anda dan seberapa sibuk pertukarannya. Kadang-kadang ia boleh dibuat secara automatik dan yang lain mungkin perlu dihantar untuk semakan manual. Dalam kedua-dua keadaan, masa maksimum yang diperlukan tidak boleh melebihi 2-3 hari.

Deposit / Pengeluaran

Sebaik sahaja anda mempunyai akaun anda maka anda akan mahu membiayai dengan cryptocurrency. Ini boleh dilakukan secara langsung dengan menghasilkan alamat Bitcoin atau dengan memindahkan cryptocurrency anda dari KuCoin.

Ini adalah kelebihan berbeza daripada bursa perdagangan leveraj lain kerana ini bermaksud bahawa anda mempunyai pilihan untuk membiayai akaun anda secara tidak langsung dengan fiat. Dengan menggunakan salah satu kaedah deposit yang ditawarkan di KuCoin (wayar, kad dll) anda boleh membeli Bitcoin dengan USD dan mata wang lain.

Setelah membeli Bitcoin, anda perlu membenarkan pemindahan dari akaun KuCoin anda ke akaun KuMEX anda. Untuk melakukan ini, anda akan menuju ke tab “Aset” yang akan memberi anda perincian lengkap semua dana / PnL anda di platform.

Membiayai Akaun KuMEX

Membiayai Akaun KuMEX Anda

Di sini anda boleh memilih “deposit” yang akan menghasilkan alamat bitcoin untuk anda atau anda boleh memilih untuk “transfer”. Yang terakhir ini membolehkan anda berpindah dari KuCoin. Yang harus anda lakukan ialah memilih jumlah yang ingin anda pindahkan dan ia dapat dilakukan dengan serta-merta.

Catatan &# 128221 ;: Anda juga boleh melakukan pemindahan ketika anda masuk ke KuCoin. Terdapat pilihan untuk “pindah ke KuMEX” dari akaun utama anda.

Untuk pengeluaran, ini juga sangat mudah. Anda boleh menghantar dana kembali ke KuCoin dengan kemampuan pemindahan yang sama atau anda boleh mengeluarkannya ke alamat luar.

Sekiranya anda akan menarik diri ke alamat luaran, maka anda harus terlebih dahulu memasukkan label putih ke alamat tersebut. Ini menjaga keselamatan perkara kerana ini bermaksud bahawa dana hanya dapat dikirim ke alamat tertentu.

Platform Dagangan

Sudah tiba masanya untuk menyelam perut binatang itu. Semasa berdagang dengan kontrak niaga hadapan leveraged, kecekapan platform sangat penting bagi kami.

KuMEX sebenarnya mempunyai dua jenis platform yang ditawarkan. Mereka memiliki versi “Lite” dan juga versi yang lebih maju. Ini bermaksud bahawa mereka dapat menyediakan antara muka perdagangan yang setaraf dengan tahap kepakaran anda.

Platform “Lite”

Ini mungkin platform terbaik bagi mereka yang baru bermula. Kami juga tidak melihat tawaran yang serupa di bursa Bitcoin lain yang dimanfaatkan. UI dipermudahkan, bersih dan intuitif.

Di bahagian atas, anda mempunyai antara muka carta sederhana anda yang hanya memberi anda harga sejarah Bitcoin. Di sebelah kanan anda mempunyai borang pesanan ringkas anda. Di sini, tidak seperti dengan platform canggih, anda boleh memilih panjang (Panggilan) atau Pendek (Put).

Lite Platform KuMEX

Antara Muka Pengguna Platform “Lite”

Anda juga mempunyai pilihan yang dipermudah dalam hal leverage yang anda ambil serta ukuran pesanan. Akhirnya, di sebelah kiri borang pesanan anda mempunyai carta kedudukan yang berguna. Ini menunjukkan prestasi anda berbanding dengan beberapa peniaga lain di platform.

Ciri Hebat &# 128526 ;: Anda boleh mendapatkan idea mengenai sentimen pasaran berdasarkan jangka panjang. Ini hanya sentimen pasaran, jadi rawatlah dengan sedikit garam.

Anda juga mungkin ingin memperhatikan bahawa di platform Lite anda hanya boleh memperdagangkan kontrak niaga hadapan yang kekal. Oleh itu, jika anda ingin berdagang setiap suku tahun, anda perlu menggunakan platform lanjutan.

Akhirnya, bagi anda yang lebih suka UI cahaya, anda boleh beralih ke tema putih di kanan atas. Ini boleh memberi manfaat kepada peniaga yang lebih suka memantau pasar pada siang hari.

Platform Lanjutan

Platform perdagangan maju serupa dengan kebanyakan yang lain yang anda ada di pasaran. Terdapat sejumlah alat dan ciri yang boleh anda gunakan untuk membantu memperhalusi perdagangan anda.

Perkara pertama dan paling penting yang perlu diperhatikan mengenai platform ini ialah anda dapat menyesuaikan susun atur. Panel boleh dilepaskan dan dipindahkan agar sesuai dengan gaya perdagangan individu anda sendiri.

Platform Advokasi KuMEX

Platform Lanjutan di KuMEX

Ketika datang ke carta yang anda miliki, platform lanjutan menggunakan perisian Tradingview. Bagi peniaga yang mengetahui, ini adalah salah satu pakej charting terbaik dan menyediakan pelbagai petunjuk dan kajian perdagangan teknikal.

Anda juga mempunyai carta kedalaman pasaran yang berguna. Dengan ini anda dapat melihat dinding beli / jual di bursa dan bagaimana kedudukan pasaran lain. Ini dapat membantu meningkatkan analisis teknikal anda di carta utama.

Di bahagian bawah carta, anda mempunyai sejarah pesanan anda. Ini menunjukkan bukan sahaja pesanan terbaru anda tetapi juga semua pesanan yang lalu. Ini juga memberi anda pecahan keperluan PnL dan margin anda.

Jenis Pesanan

Mungkin salah satu ciri terbaik platform lanjutan adalah fungsi pesanan luas yang anda ada. Ini mungkin cara terbaik bagi peniaga untuk menguruskan risiko dan mengambil keuntungan.

Terdapat tiga jenis pesanan utama di platform KuMEX:

  • Pesanan Pasaran: Ini adalah pesanan yang ditempatkan pada tingkat pasar dan akan dilaksanakan pada “tawaran” jika itu adalah penjualan dan “tanya” jika itu adalah pembelian.
  • Perintah Had: Ini adalah pesanan yang dibuat pada harga tertentu dan tidak akan dilaksanakan sehingga pasar mencapai harga ini. Pesanan akan dibuka untuk waktu tertentu yang disebut “masa berlaku”. Kami merangkumi perkara di bawah.
  • Berhenti: Ini adalah pesanan yang akan membuat pesanan setelah harganya mencapai had tertentu. Anda akan menetapkan harga pencetus yang akan menjadikan pesanan itu disiarkan secara langsung. Anda juga boleh memilih sama ada anda ingin membuat pesanan yang dijadikan pesanan pasaran atau pesanan had. Sekiranya anda berfikir untuk meletakkan stop loss maka pesanan pasaran di hentian adalah pertaruhan terbaik anda. Perintah berhenti juga boleh digunakan untuk mengambil keuntungan setelah tahap tertentu tercapai.

Petua Pro &# 128175 ;: Anda harus selalu memilih tahap untung / henti rugi tertentu yang setanding dengan tahap teknikal anda. Berniaga dengan leverage yang tinggi dan tidak berhenti sama sekali tidak dinasihatkan!

Seperti yang telah disebutkan, ketika anda membuat pesanan had, Anda juga dapat memilih waktu yang berlaku. Ini adalah jangka masa yang anda inginkan agar pesanan tersebut tetap disiarkan. Terdapat dua jenis di KuMEX:

  • Baik Sehingga Batal: Pesanan ini akan terus disiarkan sehingga anda memilih untuk membatalkannya atau akhirnya ia dilaksanakan
  • Segera atau Batal: Ini adalah pesanan yang anda akan buat sekiranya anda mahu segera diisi dan dengan harga terbaik. Sekiranya terdapat bahagian yang tidak diisi, ia akan dibatalkan. Pada asasnya, pesanan ini memungkinkan pelaksanaan pesanan separa

Parameter pesanan terakhir yang anda miliki adalah sama ada anda ingin menjadikannya pesanan tersembunyi, hanya pos atau pengurangan sahaja. Pada dasarnya, siaran hanya akan memastikan bahawa anda mendapat harga pembuat, yang tersembunyi disimpan dari buku pesanan dan pengurangan hanya tidak akan menambah kedudukan anda (hanya mengurangkannya).

Kotak pasir

Perkara lain yang mungkin ingin anda gunakan sebelum anda membuat akaun langsung ialah kotak pasir. Ini serupa dengan akaun testnet dan demo yang anda ada di bursa dan broker lain.

Ini pada dasarnya adalah persekitaran ujian yang meniru sepenuhnya keadaan perdagangan di bursa langsung. Keuntungannya ialah anda dapat menguji strategi perdagangan anda tanpa mempertaruhkan modal awal.

Kotak pasir juga sesuai untuk peniaga yang ingin menguji KuMEX API (diliputi di bawah). Sekiranya anda ingin mencuba kotak pasir maka anda perlu terus menerus sandbox.kumex.com dan anda boleh mendaftarkan akaun di sana. Malangnya, anda tidak dapat menghantar akaun langsung.

Sokongan Pelanggan KuMEX

Pertimbangan lain yang sangat penting bagi mana-mana peniaga adalah sokongan pelanggan. Ini sangat mengecewakan apabila pertukaran menjadi lemah dan memerlukan masa beberapa hari untuk menjawab tiket.

Oleh itu, kami memutuskan untuk menguji fungsi sokongan pelanggan KuMEX / KuCoin. Syukurlah, kerana KuMEX dikendalikan oleh KuCoin, sudah ada komponen sokongan yang cukup besar yang dapat memanfaatkan peniaga.

Mungkin cara paling berkesan untuk menimbulkan masalah dengan pertukaran adalah melalui sistem sokongan tiket mereka. Ini memastikan bahawa tiket anda diarahkan ke bahagian yang betul dan dapat ditangani dengan tepat.

Sokongan Tiket KuMEX

Sistem Sokongan Tiket

Semasa kami menguji dengan pertanyaan tentang membiayai akaun kami, kami dibantu dalam masa kurang dari 4 jam. Ini adalah pemulihan yang cukup berkesan berbanding dengan pertukaran lain seperti Coinbase yang mempunyai 1 hari pertukaran.

Petua Pro &# 128175 ;: Sekiranya pertukaran memerlukan sedikit masa untuk mendapatkan kembali tiket anda, maka anda boleh mendapatkannya di media sosial mereka. Anda boleh mencuba mereka Twitter, Telegram atau Reddit. Pastikan untuk menyebut nombor tiket anda!

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan yang lebih umum, anda boleh melihat bahagian FAQ mereka. Ini cukup komprehensif dan akan merangkumi sebahagian besar persoalan yang ditimbulkan oleh peniaga lain.

API KuMEX

Bagi peniaga yang suka mengembangkan algoritma dan bot mereka sendiri, anda akan gembira mengetahui KuCoin telah memperluas fungsi API mereka untuk memasukkan pertukaran KuMEX.

Ini adalah API yang cukup mantap dengan sejumlah titik akhir serta SDK di PHP dan Java. Anda boleh membina bot perdagangan untuk dijalankan di akaun langsung atau anda boleh membuatnya untuk tujuan ujian di kotak pasir.

Kekunci API KuMEX

Menjana Kekunci API di KuMEX

Untuk menggunakan API, anda perlu membuat kunci API terlebih dahulu. Terdapat tiga jenis Kunci di bursa. Anda telah membaca, menulis dan menarik diri. Membaca membolehkan anda memerhatikan pasaran, menulis membolehkan anda melakukan perdagangan dan menarik diri bermakna anda boleh menghantar dana keluar.

Amaran ⚠️: Jangan berikan kunci API anda kepada sesiapa pun. Terdapat perkhidmatan dalam talian yang menawarkan bot perdagangan. Perkara ini harus dilihat dengan curiga kerana dapat digunakan dengan cara yang berniat jahat

Setelah kunci API anda dihasilkan, anda ingin membiasakan diri dengan titik akhir dan fungsi API. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara ini dalam dokumen API. Anda mungkin juga ingin memperhatikan had harga untuk memastikan bot anda beroperasi di dalamnya.

Bonus Rujukan

Sekiranya anda telah menggunakan pertukaran KuMEX dan terkejut dengan pengalaman anda, maka anda boleh mendapat bonus dengan merujuk rakan anda dll..

KuCoin mempunyai bonus rujukan khas yang telah mereka tetapkan khusus untuk pertukaran KuMEX. Sekiranya seseorang mendaftar di KuCoin dengan pautan rujukan anda, anda akan mendapat 0.005% daripada jumlah dagangan peniaga.

Ini adalah struktur rujukan yang berbeza dari pertukaran seperti BitMEX et al yang memberi anda bahagian komisen. Sekiranya kita menghitung komisen yang akan anda perolehi di salah satu bursa ini, maka kos rujukan KuMEX hampir sama.

Catatan &# 128221 ;: Ini bukan bonus rujukan seumur hidup. Ia hanya sah selama satu tahun. Selepas tempoh itu, anda tidak lagi mendapat komisen.

Sekiranya ini adalah sesuatu yang anda ingin lakukan, anda perlu membuat pautan rujukan. Ini dapat dilakukan di papan pemuka KuCoin anda dengan mengklik “rujukan” di profil akaun anda.

Rujukan KuMEX

Cara Merujuk Orang ke KuMEX

Penting untuk diperhatikan bahawa bonus rujukan ini dibayar dalam Saham KuCoin (KCS). Ini adalah token pertukaran hak milik di bursa yang serupa dengan BNB Binance. KuMEX akan mengira bonus rujukan ini dan menerbitkan jumlah bonus setiap hari.

Kawasan untuk Penambahbaikan

Terdapat banyak perkara yang sangat kami sukai mengenai pertukaran KuMEX baru. Namun, kami akan lalai sekiranya kami tidak melihat beberapa perkara yang menurut kami memerlukan peningkatan.

Pertama dan mungkin yang paling penting, mereka hanya menawarkan niaga hadapan Bitcoin. Bagi pedagang yang ingin memperdagangkan aset lain dengan leverage, anda mungkin ingin mempertimbangkan platform perdagangan leveraged yang lain.

Pertukaran juga boleh dilakukan dengan beberapa panduan dan sumber pendidikan yang lebih banyak. Perdagangan niaga hadapan bukanlah tugas yang mudah dan banyak peniaga masih baru di arena. Panduan ini dapat membantu melancarkan peniaga ini.

Akhirnya, KuMEX masih merupakan pertukaran niaga hadapan baru yang bermaksud bahawa ia tidak mempunyai rekod prestasi beberapa pemain yang lebih mapan. Ya, ini adalah sedikit senario ayam dan telur kerana pertukaran baru harus bermula di suatu tempat.

Walau bagaimanapun, jika mereka dapat mempertahankan tahap profesionalisme yang sama seperti yang digunakan oleh pertukaran KuCoin, maka reputasi akan sesuai.

Kesimpulannya

Secara ringkasnya, kami sangat menyukai pertukaran KuMEX. Nampaknya agak selamat. Bukan hanya mempunyai sokongan pertukaran utama KuCoin tetapi nampaknya mempunyai beberapa ciri pengurusan risiko yang cukup berkesan seperti dana insurans dll.

Anda juga mempunyai platform “lite” yang sangat disederhanakan yang sangat sesuai untuk mereka yang baru dalam perdagangan niaga hadapan. Sudah tentu, mereka mempunyai platform perdagangan maju yang mempunyai fungsi yang sama seperti yang anda harapkan di mana-mana pertukaran yang bersaing.

Kami juga menyukai kenyataan bahawa bayaran pengambil mereka lebih rendah daripada persaingan. Selain itu, anda mempunyai API yang mantap dengan banyak fungsi dan parameter perdagangan. Akhirnya, sokongan pelanggan berada di atas setara dan harus dipuji.

Sudah tentu, ada beberapa perkara yang memerlukan peningkatan tetapi ini masih merupakan pertukaran baru. Mudah-mudahan apabila mereka berkembang dari masa ke masa mereka akan memperkenalkan aset dan teknologi perdagangan baru.

Oleh itu, sekiranya anda menggunakan KuMEX?

Sekiranya anda mencari platform perdagangan leverage yang berfungsi dan selamat yang disokong oleh pertukaran yang terkenal, ia pasti perlu dipertimbangkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me