Ulasan Lengkap Cex.io – Pertukaran yang Tepat Untuk Anda?

Cex.io adalah salah satu pertukaran cryptocurrency tertua di dunia. Ia bermula sebagai penyedia pertukaran eksklusif dan penambangan awan bitcoin yang berfokus di UK. Ia juga pada satu ketika menawarkan kolam perlombongan yang sangat berjaya.

Hari ini, secara eksklusif adalah pertukaran cryptocurrency yang, serupa dengan Coinbase, menawarkan pintu masuk mata wang fiat yang kecuali kad kredit, kad debit, dan pindahan bank. memang ada kelemahannya, dan kita akan membahasnya juga dalam tinjauan Cex.io yang komprehensif hari ini.

Asas Cex.io

Logo Cex.io

Imej melalui Google Play

Cex.io mendakwa bahawa mereka menawarkan liputan di seluruh dunia dengan 99% dari semua negara tersedia untuk perkhidmatan. Laman web ini juga menyatakan bahawa hanya 24 negeri di AS yang disokong pada masa ini. Menurut artikel ini, keadaan berikut adalah tidak disokong oleh Cex.io:

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Colorado, Florida, Georgia, Guam, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Maryland, Michigan, Mississippi, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oregon, Tennessee, Texas, Kepulauan Virgin AS, Vermont, Virginia, dan Washington.

Anehnya, beberapa negara di mana laman web tidak membenarkan pembelian kad kredit termasuk Iceland dan Vietnam, yang merupakan pasaran cryptocurrency yang agak besar.

Di mana Cex.io berada, dan siapa yang menjalankannya? Laman web ini memberikan alamat berdaftar di London, tetapi laman web itu sendiri tidak memberikan perincian mengenai pasukan. Alamatnya juga boleh menjadi peti surat dan bukan pejabat yang sebenarnya.

Cepat cari di LinkedIn mendedahkan sejumlah 41 anggota pasukan Cex.io, termasuk Ketua Pegawai Eksekutif Oleksandr Lutskevych.

Profil untuk Lutskevych menyatakan bahawa dia adalah lulusan Kyiv National Taras Shevchenko University, dan mempunyai pengalaman lebih dari 15 tahun dalam bidang IT, termasuk pembangunan perisian, perundingan, dan pelaburan.

Pasukan Cex.io mempunyai pekerja yang berpusat kebanyakannya di Eropah tetapi dengan beberapa di AS, dan sebahagian besar pekerja nampaknya kini berada di Ukraine.

Bayaran Cex.io – beberapa yang tertinggi dalam industri


Ulasan Cex.io dalam talian sering mengeluh kerana bayarannya sangat tinggi, dan tidak selalu telus. Ini nampaknya telah berubah dalam beberapa bulan terakhir, sekurang-kurangnya dari segi ketelusan yuran. Walau bagaimanapun, bayarannya tetap antara yang tertinggi di dunia.

Bayarannya biasanya sekitar 3.5% ditambah komisen $ 0.25. Bayaran yang tinggi ini menyebabkan banyak bekas pelanggan Cex.io menghindar mereka mencari pilihan yang lebih menjimatkan.

Sejauh bayaran perdagangan, itu sedikit lebih sesuai dengan pertukaran utama yang lain. Bagi mereka yang mempunyai akaun dengan jumlah dagangan kurang dari lima bitcoin sebulan, yuran pertukaran adalah sekitar 0.25%.

Walaupun kadar ini tidak biasa, ia masih berada di tahap tinggi, dengan kebanyakan pertukaran China yang besar seperti Kucoin dan Binance mengenakan bayaran yang lebih rendah, dan pada dasarnya tidak mempunyai sekatan kewarganegaraan atau tempat tinggal (tetapi sering kali tidak mempunyai sokongan fiat).

Cex.io – musuh nombor satu?

Ulasan Cex.io mengenai Percontohan Kepercayaan

Imej melalui Trustpilot.com

Menurut Cex.io mengkaji semula ditulis di 99bitcoins.com awal tahun lalu, Cex.io sering menjadi sasaran banyak ulasan yang sangat kritikal dan negatif di seluruh Internet. Sebilangan besar ulasan negatif tersebut adalah dijumpai di laman web trustpilot.com

Banyak aduan terhadap Cex.io memberi nilai syarikat kepada 3.9 daripada 10 dengan lebih dari 1.543 ulasan

Rungutan tersebut terdiri dari respons permintaan sokongan yang sangat lambat, hingga masalah menarik dan mendepositkan dana, hingga akaun dikunci tanpa alasan yang jelas, hingga pengesahan pelanggan mengambil masa berbulan-bulan untuk diproses, bersamaan dengan beberapa tuduhan Cex.io sebagai penipuan sepenuhnya.

Walaupun tidak ada ulasan Cex.io ini yang benar-benar mendakwa bahawa mereka adalah syarikat penipuan, tindak balas semacam ini menyiratkan kehadiran pelanggan yang sangat kecewa dan tidak berpuas hati.

Walaupun jumlah komen negatif melebihi yang positif, ini diharapkan. Ini kerana orang biasanya tidak memberikan ulasan pada perkhidmatan yang mereka sukai. Selalunya hanya apabila orang marah, atau merasa seperti kehabisan pilihan untuk meminta mereka memberikan ulasan seperti ini.

Walau bagaimanapun, jumlah tinjauan negatif menunjukkan bahawa sebenarnya terdapat banyak pelanggan yang tidak berpuas hati yang menggunakan Cex.io secara berkala.

Cex.io – Bukan untuk orang Amerika

Bahagian ulasan Cex.io yang muncul di 99bitcoins.com menunjukkan bahawa hanya orang yang tinggal di negara-negara SEPA (pada dasarnya ini bermaksud Eropah) harus menggunakan Cex.io. Ini kerana terdapat sejumlah masalah yang berkaitan dengan penyetoran dan pengeluaran dolar AS dari negara lain.

Nampaknya, Cex.io sedang berusaha untuk mematuhi undang-undang kewangan Eropah yang sangat ketat. Akibatnya, berurusan dengan dolar AS yang masuk atau pergi ke luar Eropah adalah keadaan yang sangat menyusahkan dan ralat.

Artikel itu menunjukkan bahawa pada Januari tahun ini, pengeluaran dolar AS langsung tidak lagi disokong. Kami menghadapi masalah untuk mengesahkan maklumat ini, dan mungkin itu hanya keadaan sementara. Sekali lagi, kami tidak dapat mengesahkan perkara ini.

Siapa Cex.io sesuai untuk?

Secara umum, Cex.io mungkin merupakan alternatif yang boleh diterima untuk basis syiling sebagai mata wang fiat ke pintu masuk cryptocurrency. Cex.io boleh menjadi pilihan yang dapat diterima bagi mereka yang tinggal di Kesatuan Eropah kerana terdapat beberapa kelebihan menggunakan sistem mereka yang berfokus di Eropah.

Bagi mereka di majoriti AS, dan banyak negara lain, Cex.io mungkin tidak sepadan dengan usaha itu. Kemungkinan besar, pilihan yang berbeza mungkin lebih sesuai.

Imej Pilihan melalui Steemit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me