Ulasan Saham KuCoin: Token Bursa Pembayaran Dividen

Saham KuCoin (KCS) adalah mata wang asli pertukaran KuCoin, pertukaran kripto yang agak baru tetapi berkembang pesat.

Terdapat banyak minat terhadap token ini kerana struktur pembahagian keuntungan mereka yang unik yang membolehkan pengguna memperoleh pendapatan pasif. Duit syiling itu juga dipublikasikan pada tahun 2017 ketika pertukaran KuCoin melakukan ICO penjualan ramai.

Namun, dengan kejatuhan jumlah dagangan baru-baru ini, adakah syiling masih bernilai?

Dalam tinjauan Saham KuCoin ini kita akan melihat secara mendalam ekosistem, pembangunan dan peta jalan syiling. Kami juga akan menganalisis kes penggunaan jangka panjang dan potensi penggunaan massa token KCS.

Apa itu Saham KuCoin?

Saham KuCoin (ticker: KCS) dilancarkan oleh bursa KuCoin pada bulan Oktober 2017 dan merupakan syiling pembahagian keuntungan yang membolehkan pedagang memperoleh nilai dari pertukaran KuCoin.

Dividen harian dibayar kepada mereka yang memegang KuCoin, dengan dividen berasal dari yuran yang dikumpulkan oleh pertukaran. KCS telah menyaksikan pertumbuhan yang memberangsangkan kerana para pelabur berminat untuk melabur dalam cryptocurrency yang membayar mereka untuk menahannya.

Pertukaran KuCoin juga agak baru, tetapi penambahan Saham KuCoin telah membantu pertukaran berkembang pesat. Pertukaran itu sendiri bertujuan untuk menjadi salah satu pertukaran cryptocurrency teratas, dan ia sedang dalam perjalanan. KuCoin berpusat di Hong Kong, dan pertukaran kini mengendalikan kira-kira $ 10 juta dalam jumlah harian.

Apa itu Saham KuCoin

Gambaran Keseluruhan Saham KuCoin dalam Ekosistem Pertukaran. Sumber Gambar: KuCoin

Selain dibayar sebagai dividen, duit syiling KCS dapat digunakan di platform KuCoin untuk pelbagai fungsi. Apabila digunakan untuk membayar yuran perdagangan, ia menghasilkan potongan besar, tetapi kebanyakan pengguna nampaknya menikmati dividen harian yang mereka dapat ketika memegang koin di dompet pertukaran.

Bahagian duit syiling yang sangat menarik ini ialah apabila jumlah perdagangan di bursa meningkat, begitu juga yuran perdagangan, dan benefisiari terbesar akan menjadi pemegang KCS. Mereka yang melabur awal di KCS akan dapat mengawal sejumlah besar duit syiling ketika jumlah perdagangan meningkat.

Sekiranya KuCoin berjaya masuk ke dalam 10 bursa teratas, mereka yang memegang KCS akan melihat keuntungan harian yang signifikan, apatah lagi kenaikan harga token KCS yang tidak dapat dielakkan kerana dividennya menjadi semakin berharga dan melihat permintaan meningkat.

Dividen yang dibayar dibahagi sama rata antara jumlah KCS yang beredar, jadi seolah-olah anda memegang saham dividen, semakin besar jumlah yang anda pegang akan semakin besar dividen anda..

Bagaimana Saham Kucoin Berfungsi?

Pembahagian dividen dan potongan yang diperoleh oleh pemegang KCS semuanya bergantung pada berapa banyak syiling yang dipegang. Sebagai contoh, bayaran pembuat / pengambil berjenjang didiskaunkan kerana jumlah KCS yang dipegang meningkat sehingga maksimum 135,000 atau lebih KCS yang mempunyai bayaran minimum 0,0125% untuk pembuat dan 0,03% untuk pengambil. Diskaun berjenama ini baru-baru ini menggantikan program diskaun awal yang memberikan potongan 1% untuk setiap 1,000 KCS yang dipegang.

Manfaat lain untuk memegang KCS datang dari program pembelian balik dan pembakaran Saham KuCoin. Dalam program ini KuCoin menggunakan hingga 10% dari keuntungan suku tahunan mereka untuk membeli balik token KCS di pasaran terbuka dan kemudian membakarnya, sehingga mengurangkan penawaran dan secara teori menjadikan KCS yang tersisa lebih berharga.

Ini bertujuan untuk menjamin para pelabur bahawa bukan hanya pendapatan pasif mereka dari dividen akan terus meningkat, tetapi nilai KCS yang mereka pegang juga akan meningkat dari masa ke masa.

Dividen KCS dibayar setiap hari dan hasilnya dimasukkan terus ke alamat dompet KuCoin anda. Pemegang KCS juga mendapat faedah tambahan pada pegangan yang lebih tinggi seperti jalur perkhidmatan pelanggan yang cepat dan rundingan pelaburan peribadi.

Pembekalan dan Pengedaran Syiling KCS

Jumlah bekalan KCS adalah 180 juta, tetapi hanya sekitar separuh daripadanya yang sedang beredar. Bekalan awal KCS ditetapkan pada 200 juta, tetapi jumlahnya menurun karena kira-kira 10% dari semua keuntungan pertukaran setiap suku digunakan untuk membeli kembali KCS dan membakarnya untuk menyokong harga yang lebih tinggi. Pembelian semula dan pembakaran ini akan berterusan sehingga hanya tinggal 100 juta KCS. KuCoin secara logik menamakan ini sebagai program “Buy-back”.

Pengedaran awal KCS berlaku melalui penjualan peribadi, dan kemudiannya melalui penawaran syiling awal. Ini dilakukan dengan tujuan untuk membiayai pertumbuhan dan pengembangan pertukaran KuCoin dan dengan meluaskan koin KCS.

Pembahagian KuCoin

Pelan Pembahagian untuk KCS. Sumber gambar: Kertas putih

Pembahagian awal menyaksikan para pengasas KuCoin menerima 35% dari syiling KCS, 15% diberikan kepada para pelabur malaikat di bursa dan 50% selebihnya dijual kepada pelabur. Menurut kertas putih KCS, 35%, atau 70 juta KCS, yang diedarkan kepada pengasas dikurung hingga 2 September 2021.

Selain itu, 30 juta duit syiling yang diberikan kepada pelabur malaikat juga dikunci, tetapi hanya sehingga 2 September 2019.

KCS bukanlah cryptocurrency yang boleh dilombong, tetapi saham boleh dibeli melalui mana-mana pertukaran yang menawarkan perdagangan dalam syiling KCS. Majoriti jumlah dagangan adalah dalam BTC, dengan jumlah kedua terbesar ditukar untuk ETH dan pasangan ketiga terbesar dengan USDT.

Pasukan KuCoin

Memandangkan anda memperoleh kejayaan pertukaran dengan token KCS, anda pasti ingin memastikan bahawa ia dikendalikan oleh sekumpulan orang yang kompeten. Melihat pasukan KuCoin Exchange di pasukan mereka kertas putih, kami mempunyai kumpulan yang cukup pelbagai.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasasnya adalah Michael Gam yang pernah mempunyai kedudukan di Ant Financial yang dulu dikenali sebagai Ali Pay. Dia juga pernah memegang peranan sebelumnya di syarikat internet seperti MikeCRM dan KF5.com.

Dia disertai oleh Eric Don yang merupakan COO. Eric seharusnya menjadi “bintang industri internet” dan telah menjadi CTO di sejumlah syarikat internet lain termasuk youlin.COM, kiteme dan reinot. Kami tidak dapat mencari maklumat mengenai syarikat-syarikat ini secara dalam talian.

Duduk di kerusi CTO kita mempunyai Top Lan. Atas adalah “pakar teknikal komuniti sumber terbuka” yang menyumbang kepada sejumlah projek sumber terbuka. Dialah yang mengembangkan platform perdagangan KuCoin. Kami tidak menemui maklumat mengenai projeknya secara dalam talian.

Ahli Pasukan KuCoin

Pasukan Extended KuCoin

Walaupun terdapat persoalan seperti ini mengenai pasukan ICO awal, pertukaran telah berkembang pesat selama dua tahun terakhir. Mereka telah berkembang menjadi lebih dari 6 pejabat di seluruh dunia dan mereka masih berkembang dengan banyak posisi terbuka.

Prestasi Harga KCS

Pelancaran KuCoin kepada pelabur swasta bermula pada bulan Ogos 2017 dengan jumlah bekalan 200 juta syiling KCS. Selepas pusingan pembiayaan swasta, tawaran syiling awal awam diadakan di mana 100 juta syiling KCS dijual pada harga $ 0.197326 setiap satu, menjaringkan KuCoin hampir $ 20 juta.

Duit syiling KCS mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada $ 21.14 pada 7 Januari 2018. Ia melayang di sekitar tahap itu selama seminggu dan kemudian memulakan penurunan lebih rendah yang berterusan sepanjang 2018 dan akhirnya mencapai tahap rendah $ 0.354022 pada 7 Februari 2019, tepat 13 berbulan bulan kemudian. Pada 21 Februari 2019 harganya telah meningkat semula menjadi $ 0,466788

Oleh kerana KCS adalah dan token ERC-20, ia boleh disimpan di mana-mana dompet yang serasi dengan ERC-20 seperti MetaMask atau Mist, namun dalam hal ini sebenarnya disarankan agar anda menyimpan duit syiling tersebut di dompet pertukaran KuCoin. Sebabnya ialah anda hanya dapat menerima dividen harian anda untuk KCS yang disimpan di dompet pertukaran.

KuCoin belum menjadi mangsa percubaan penggodaman, dan keselamatannya sesuai dengan standard perbankan antarabangsa tradisional. Semua data pengguna dan data sensitif lain disulitkan dan pengesahan dinamik berbilang faktor memberikan keselamatan tambahan.

Pembangunan & Peta Jalan

Memandangkan Saham KuCoin sendiri melakukan fungsi yang sangat sederhana, tidak ada banyak pengembangan di sisi blockchain / protokol. Oleh itu, tidak ada repositori GitHub awam untuk mengumpulkan maklumat mengenai.

Walaupun begitu, perkembangan yang paling penting dari perspektif pemegang token adalah pertumbuhan pertukaran. KuCoin telah menambahkan banyak ciri selama dua tahun terakhir yang telah membantu meningkatkan jumlahnya dan dengan itu keuntungan. Di bawah ini adalah kemas kini terpenting di bursa yang bertepatan berikutan pelepasan v2.0.

  • Pelepasan platform KuCoin v2.0
  • Laksanakan mesin padanan pesanan Platform 2.0
  • Menambah bilangan jenis pesanan (pilihan hayat pesanan)
  • Lepaskan API websocket baru dan Rest API untuk platform 2.0
  • Lepaskan meja perdagangan OTC baru

Kemas kini ini telah membantu menjadikan platform perdagangan KuCoin lebih mantap dan berfungsi. Sementara kemas kini teknologi ini didorong, pertukaran telah memperkenalkan pelbagai koin crypto yang lebih luas untuk diperdagangkan. Semua yang lain sama, semakin banyak syiling yang disenaraikan di bursa, semakin banyak minat mereka dari peniaga.

Melihat ke arah tahun yang akan datang, terdapat beberapa perkara yang dinantikan di bursa. Berikut adalah perincian pencapaian penting suku tahunan yang paling penting untuk 2019 seperti yang dinyatakan dalam peta jalan mereka.

Peta Jalan Pertukaran KuCoin

Peta Jalan KuCoin untuk 2019

Yang paling menarik dari ini ialah testnet protokol blockchain KuCoin serta penggunaan ciri sosial KuCoin. Sekiranya anda ingin mengikuti perkembangan terbaru ini, anda harus memerhatikan projek ini blog rasmi.

Ujian KuCoin dan The Howey

Sesuatu yang mungkin tidak disedari oleh banyak orang mengenai saham KuCoin adalah kenyataan yang mungkin lulus “ujian Howey”. Ini adalah peraturan lama yang digunakan oleh SEC untuk menentukan sama ada aset adalah kontrak pelaburan.

Mengapa ini penting?

Nah, jika saham KCS lulus ujian Howey itu bermakna mereka boleh diklasifikasikan sebagai “sekuriti” oleh SEC. Terdapat banyak implikasi yang datang dengan aset diklasifikasikan sebagai sekuriti dengan yang utama di antaranya adalah kenyataan bahawa ICO akan menjadi penjualan sekuriti tidak berdaftar..

Howey Test KuCoin

Pembentangan ICO Macalo ke SEC. Sumber: Tayangan slaid

Ini adalah tidak-tidak besar di mata SEC.

Sebab utama saham KuCoin boleh lulus ujian Howey adalah kerana mereka memberikan hak dividen kepada pemegangnya. Ini berkaitan dengan prestasi pertukaran yang secara definisi kontrak pelaburan.

SEC telah memandang serius penjualan orang ramai tanpa izin dan mereka telah melaksanakan tindakan penguatkuasaan terhadap sejumlah projek lain. Sama ada mereka boleh datang selepas crowdsale KuCoin adalah sangkaan orang lain tetapi perkara asing telah berlaku di tanah kripto.

Kesimpulannya

Cryptocurrency yang menawarkan dividen adalah unik dan kerana semakin banyak pengguna memasuki pasaran, duit syiling ini akan memberi KuCoin pertukaran kelebihan berbanding pesaing. Dengan insentif untuk memegang duit syiling dan menggunakan pertukaran itu adalah kemenangan bagi peniaga dan pelabur.

Menambah polisi beli balik dan bakar akan memastikan duit syiling kekal dalam permintaan yang tinggi kerana ia semakin sukar. Ini juga membantu mengekang inflasi.

Memandangkan perputaran harian semasa di bursa jika dapat berkembang menjadi ukuran Binance, yang merupakan aspirasi pasukan, yuran (dan dividen) akan meningkat hampir 100 kali lipat, sementara jumlah KCS juga akan menurun, memberikan investor awal kejatuhan dividen yang besar.

Walaupun KuCoin tidak berkembang dengan ukuran Binance, selagi ia terus menikmati kadar pertumbuhan yang baik, dividen akan terus meningkat. Dan satu pengimejan nilai KCS juga akan meningkat seiring dengan kenaikan dividen yang memberi pelabur pendapatan pasif dan peningkatan modal.

Sudah tentu, ada pertanyaan yang berlanjutan di sekitar “Howey test” dan SEC tetapi belum ada indikasi mereka menjadi sasaran.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me