Ulasan STACK (STK): Mengaktifkan Cryptocurrency untuk Pembayaran Fiat

Walaupun dunia cryptocurrency telah berkembang dengan pesat sejak kemunculan Bitcoin pada tahun 2008, masih ada cara untuk pergi sebelum mata wang digital dilaksanakan sepenuhnya sebagai medium pertukaran masa kini.

Kad debit cryptocurrency memainkan peranan penting dalam membantu cryptocurrency memperoleh penggunaan besar-besaran dan membantu menjembatani infrastruktur kewangan yang lebih tradisional dengan teknologi canggih yang menyokong mata wang seperti Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum.

Kad Kredit Perdagangan Opsyen IQ

STACK berjanji akan membantu membolehkan peminat cryptocurrency menghabiskan dana digital mereka melalui penggunaan sistem pembayaran mudah alih mereka.

Apa itu STACK?

TIMBUNAN adalah platform kewangan peribadi yang menggabungkan fungsi tekan mudah alih untuk membayar dengan dompet pelbagai mata wang yang serasi dengan kedua-dua mata wang kripto dan mata wang tradisional. Dompet ini memberi pengguna akses kepada cryptocurrency yang lebih mantap seperti Bitcoin dan Ethereum sambil membenarkan pembayaran dibuat melalui token STK asli STACK, dan STK berfungsi dalam aplikasi STACK untuk membolehkan pembayaran cryptocurrency segera di tempat penjualan.

Contoh Bayaran Tumpukan

Bagaimana Stack akan berfungsi

Pasukan di belakang STACK fokus untuk menyediakan penyelesaian pembayaran perkhidmatan penuh yang membolehkan pengguna berbelanja, berkongsi, dan menyimpan wang mereka. Pasukan ini diketuai oleh CEO Miro Pavletic, dan menggabungkan banyak pengalaman khusus industri, dengan banyak anggota pasukan telah bekerja di sektor perkhidmatan kewangan, pemasaran, dan teknologi.

Ahli Pasukan Stack

Ahli Pasukan Stack

Sebilangan besar pasukan mempunyai pengalaman bekerja di syarikat seperti Deloitte, MasterCard, Sprint, TD Bank, dan Virgin Mobile. Syarikat Kanada kini melancarkan platform kewangannya di seluruh Kanada dan mempunyai rancangan untuk berkembang ke pasaran tambahan pada akhir tahun ini.


Apa yang menjadikan STACK menonjol?

Pasaran kad debit crypto penuh dengan persaingan; dan sesiapa sahaja yang mencari jalan untuk menghabiskan sebahagian daripada kripto mereka di kedai runcit tradisional mempunyai pilihan syarikat seperti Wirex, Zapo, dan Uquid, sebagai tambahan kepada pilihan yang disediakan oleh TenX, Monaco, TokenCard, dan Change.

Walau bagaimanapun, perubahan dasar oleh Visa baru-baru ini berkaitan dengan hubungan mereka dengan WaveCrest Holdings telah menyebabkan banyak syarikat kad debit crypto tidak dapat memberikan perkhidmatan kepada pengguna mereka di Eropah. Menjelang akhir tahun lalu, gergasi kad kredit mengarahkan WaveCrest untuk segera menutup semua akaun program kad debit Visa® prabayarnya yang menyebabkan syarikat seperti Wirex dan TenX berebut pilihan.

Ini menyusuli pengumuman yang dibuat pada bulan Ogos 2017 bahawa WaveCrest tidak lagi mengeluarkan dan mengekalkan kad prabayar Visa® kepada pemegang kad di luar wilayah Eropah (EEA). Akibatnya, sebilangan penyedia kad debit crypto telah dibatalkan sepenuhnya oleh perkembangan tersebut.

Tumpukan & amp; Pesaing

Timbunan & Pesaing

STACK memiliki kemampuan untuk melewati sekatan ini kerana telah mengadakan kerjasama unik dengan MasterCard yang melihat aplikasi mudah alih STK digabungkan dengan kad prabayar MasterCard chip-and-pin. Pemegang akaun STK mempunyai akses ke interaksi titik penjualan dengan peruncit selain perlindungan pembelian pada setiap transaksi.

Sebagai hasil daripada perkongsian MasterCard, pemegang kad STK mempunyai akses ke rangkaian ATM di seluruh dunia, di samping pengeluaran ATM percuma. Pasukan STACK juga bertujuan untuk menyediakan akses ke pelbagai perkhidmatan percuma yang merangkumi pengaktifan akaun, penghantaran kad prabayar, pembelian tanpa sentuhan, dan deposit gaji.

Betapa Berwujudnya Projek ini?

Sebagai syarikat Kanada, STACK adalah syarikat Fintech Amerika Utara pertama yang menyediakan pilihan ketuk-bayar untuk pengguna yang dilampirkan ke akaun wang digital kepada penggunanya. Walau bagaimanapun, pasukan STACK mendapati diri mereka berada dalam situasi unik yang beroperasi di segmen pasaran yang hampir tepu sementara juga tidak mempunyai persaingan langsung.

Hubungan mereka yang kuat dengan MasterCard telah memberi mereka kelebihan dalam persaingan mereka dan fokus mereka untuk memanfaatkan teknologi ketuk-bayar untuk telefon pintar bersama dengan menyediakan kad debit fizikal juga terbukti sangat menarik bagi calon pelanggan.

Ekosistem Stack

Ekosistem Stack

Walaupun projek STACK mempunyai faedah yang jelas sebagai perkhidmatan pembayaran, token STK asli juga memberikan kemampuan kepada pelabur crypto untuk merealisasikan keuntungan yang signifikan. Token STK STACK sangat dinanti-nantikan dan semasa ICO, pusingan tokenale awal dilanggan secara berlebihan.

Akibatnya, STACK mencecah $ 17 juta sebelum jualan ramai dan ini dibatalkan dan diganti dengan tayangan sehingga 1,250,000 token STK untuk anggota komuniti STK.

Walaupun minat yang jelas dalam projek ini, token STK memiliki cukup banyak peluang untuk menggunakan duit syiling yang ditawarkan oleh projek pesaing di sektor ini. TenX mendahului dengan kapitalisasi pasaran sekitar $ 170 juta dan token PAYnya kini diperdagangkan pada harga sekitar $ 1.60.

Token MCO Monaco pada masa ini mengekalkan had pasaran sekitar $ 96 juta dan diperdagangkan pada harga hanya di bawah $ 7,50, sementara token CTR Centra memegang had pasaran sekitar $ 56 juta. STK menikmati had pasaran lebih dari $ 44 juta kerana penawarannya yang beredar hanya lebih dari 325 juta perdagangan token dengan harga lebih kurang $ 0.13.

Angin Berpotensi

Bukan semua pelayaran biasa untuk token STK dan pasukan STACK mesti menunaikan janji awal mereka untuk mengejar dan mungkin mengatasi persaingan mereka. Penyedia kad debit crypto yang terjejas oleh keputusan Visa untuk menjatuhkan WaveCrest Holdings secara aktif mencari alternatif yang boleh dilaksanakan sementara TenX telah memutuskan untuk terus mendapatkan lesen perbankan penuh.

Di samping itu, ketika pasaran sedang mengalami kemerosotan, mudah bagi projek-projek yang lebih baru untuk diabaikan dengan cepat kerana pelabur cryptocurrency memilih untuk memberi tumpuan kepada syiling yang lebih dipercayai di pasaran.

Akibatnya, meskipun memiliki sejumlah kelebihan yang jelas, masih ada kemungkinan bahwa tanpa pelaksanaan tugas yang tepat dan fokus pada pemasaran, proyek dapat benar-benar stagnan dan menginjak air untuk jangka waktu yang lama..

Apa yang Harus Diharapkan

Apa yang Harus Diharapkan untuk Menumpuk

STACK mempunyai sejumlah acara yang disusun untuk tahun 2018, yang merangkumi pelancaran dompet crypto di Kanada semasa Q1, dan pelancaran gateway fiat komersial di AS semasa Q2.

Sepanjang tahun ini, platform pembayaran peribadi akan tersedia di Kanada, Amerika Syarikat, dan di seluruh Eropah. STACK juga diumumkan perkongsian rasmi dengan i2c, platform pemprosesan yang akan membantu memudahkan fungsi pembayaran yang selamat dalam aplikasi STACK.

Di samping itu, ciri-ciri seperti STACK UP Simpanan dan IQ Kewangan dijadualkan untuk dilaksanakan yang akan membolehkan pengguna membuat matlamat simpanan yang unik yang diselaraskan dengan pembundaran automatik yang membantu pengguna mengembangkan rancangan simpanan yang dapat dikategorikan dan menarik tawaran dan hadiah berdasarkan matlamat simpanan yang telah ditetapkan.

Alat yang diperibadikan juga membolehkan pengguna mengesan corak perbelanjaan mereka dan pengguna akan dapat mengindeks tabiat perbelanjaan mereka terhadap kumpulan rakan sebaya atau kumpulan sosial yang serupa.

Pelbagai kemungkinan ini dapat menyaksikan platform STK bersaing dengan bank tradisional dengan generasi yang lebih muda, lebih maju dari segi teknikal, senang menggabungkan kaedah pengurusan wang yang lebih moden.

Selain bertindak sebagai pesaing kepada syarikat seperti Wirex, TenX, dan Monaco, STK juga memiliki kemampuan untuk menggunakan aspek Virgin Galactic Rewards, Mobile Banking, dan Instagram. Platform kewangan peribadi STK mungkin terbukti menjadi alternatif yang sesuai untuk perkhidmatan seperti Apple Pay dan Android Pay.

Penafian: Ini adalah pendapat penulis dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan

Imej melalui getstack.ca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me