Ulasan Syiling QASH: Menghidupkan Kecairan Pertukaran Global

QASH adalah contoh lain dari cryptocurrency yang menggerakkan pertukaran global.

Token ini yang diluncurkan kepada umum di ICO tahun lalu mula mendapat daya tarikan. Ini kerana token QASH sedang berusaha untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh kebanyakan pelabur crypto: kekurangan kecairan.

Dalam tinjauan QASH ini, kami akan menyelidiki teknologi yang mendasari, kes penggunaan, peta jalan dan prospek masa depan. Kami juga akan melihat halangan terpenting yang harus diatasi sekiranya token itu mencapai tahap tertinggi.

Mari selami sedikit kecairan crypto.

Apa itu QASH?

Anda mungkin tidak pernah mendengarnya QASH jika anda tidak berniaga di salah satu Quoine pertukaran yang dimiliki, tetapi ia adalah cryptocurrency yang dibuat oleh Quoine untuk membantu memberikan kecairan di bursa mereka dan untuk membayar perkhidmatan pertukaran.

Matlamat Quoine adalah untuk menyatukan semua pertukaran cryptocurrency dan membuat satu, buku pesanan tunggal dunia. Pada hakikatnya QASH berfungsi dengan Quoine dengan cara yang sama XRP berfungsi dengan Ripple, tetapi ia mempunyai lebih banyak utiliti dan dirancang untuk berfungsi lebih baik daripada XRP. Pertukaran fiat / crypto utama Quoine adalah Quoinex, dan mempunyai sokongan untuk sejumlah pasangan perdagangan yang mengagumkan.

Kelebihan Token QASH

Kelebihan Token QASH

Quoinex juga menyokong algoritma perdagangan margin, niaga hadapan, pinjaman dan perdagangan. Semua ciri ini menjadikannya salah satu platform perdagangan cryptocurrency paling maju. Ia juga merupakan salah satu pertukaran pertama yang diatur oleh Japan Financial Services Agency. Selain Quoinex, terdapat pertukaran kripto sahaja yang dipanggil Qryptos yang menyokong hampir 100 cryptocurrency berbeza dan baru-baru ini telah menambahkan pasaran ICO.

Akhirnya ada Platform Cecair, yang belum dilancarkan, tetapi akan menjadi platform generasi seterusnya dan permulaan buku pesanan dunia dibuat oleh Quoine.

Apa Masalahnya Penyelesaian QASH?

Belum ada masalah yang dapat diselesaikan secara langsung oleh QASH, tetapi akhirnya ia akan digunakan oleh pertukaran untuk menyelesaikan masalah kecairan yang menjadi beban yang semakin meningkat di pasaran crypto. Setiap pertukaran membawa buku pesanannya sendiri, yang bukan sahaja menyebabkan percanggahan harga, ini juga bermaksud bahawa mungkin ada yang ingin membeli duit syiling anda pada harga permintaan anda, tetapi jika pesanan itu dilakukan di bursa yang berbeza, anda tidak beruntung.

Ia juga akan memberikan kecairan kepada syiling kecil atau baru yang mempunyai jumlah dagangan yang sedikit. Dan bagi mereka yang berdagang secara eksklusif dalam mata wang kripto, pertukaran Qryptos memberikan ciri keselamatan yang lebih baik kepada pelabur, serta kecairan untuk ICO.

Bagaimana QASH Menyelesaikan Masalah Kecairan

Sejauh mana beberapa pertukaran terdesentralisasi berusaha mengatasi masalah kecairan, Quoine merancang untuk menyelesaikan masalah kecairan dengan membuat platform yang menghubungkan ke semua pertukaran cryptocurrency dunia, dan mereka menyebutnya sebagai Buku Dunia. The World Book akan menghilangkan ketidakupayaan untuk menandingi pesanan hanya kerana ia tidak disenaraikan di bursa yang anda sukai. Ia juga akan menggabungkan pesanan dari seluruh dunia, memberikan kecairan yang lebih besar kepada semua syiling.

World Book akan menjadi sebahagian daripada Platform Cair yang dirancang, begitu juga Prime Brokerage, yang akan memberikan pengguna pilihan alat perdagangan terlebih dahulu. The World Book berfungsi dengan teknologi yang disebut Matching Engine, yang dibina dari awal khusus untuk Platform Cecair.

Gambaran Keseluruhan Platform Cecair

Gambaran keseluruhan Platform Cecair

Mesin Pencocokan didasarkan pada pengetahuan perkhidmatan kewangan selama beberapa dekad dan akan dirancang untuk memproses berjuta-juta transaksi sesaat. Ini akan memberikan Skalabiliti Liquid Platform yang besar dan menjadikannya platform cryptocurrency paling maju di planet ini.

Salah satu kekangan utama untuk kecairan adalah pengurusan mata wang fiat, dan Quoine juga mempunyai jawapan untuk ini. Mereka telah menjalin hubungan dengan bank di seluruh dunia, dan akan menggunakan hubungan ini untuk membuat rangkaian yang menyelesaikan sekatan yang sering disebabkan oleh pengurusan fiat di platform cryptocurrency. Rangkaian ini akan merangkumi bank-bank dari seluruh Asia, seluruh Eropah dan dari A.S..

Mesin Pencocokan merangkumi sistem perutean pesanan pintar yang akan memberikan suapan harga dari semua bursa global utama. Matlamat sistem adalah untuk mencari padanan terbaik untuk setiap pesanan yang masuk ke dalam sistem. Sistem perutean pesanan pintar bahkan mampu membuat perlawanan antara pasangan. Ini bermakna anda mungkin melihat pesanan BTCSGD diisi dengan pesanan ETHJPY dengan menggabungkannya dengan transaksi ETHBTC dan SGDJPY di latar belakang.

Akhirnya, ada Prime Brokerage, yang akan memberikan kemudahan kredit kepada pelanggan, yang memberi mereka kemampuan untuk berdagang dengan margin atau mengambil bahagian dalam program pinjaman pertukaran. Pelanggan akan mempunyai kemampuan untuk menggunakan cryptocurrency atau fiat sebagai cagaran.

Bagaimana Platform Cecair akan unggul

Terdapat platform lain yang berusaha membuat buku pesanan global atau meningkatkan kecairan dengan cara lain, tetapi tidak ada yang kelihatan berjaya atau maju seperti Liquid. Sebilangan besar belum dapat membuat buku pesanan agregat, dan juga kehilangan penukaran mata wang masa nyata dan pembuatan pasaran.

Platform Cecair Dibandingkan

Peninggalan yang paling mencolok dari banyak platform adalah pengurusan fiat, terutamanya kerana kebanyakan platform yang cuba menyelesaikan masalah kecairan ini diciptakan sebagai platform yang terdesentralisasi, dan dengan itu merasa sukar untuk membina hubungan dengan bank. Liquid juga merupakan satu-satunya platform dengan sistem pencocokan enjin dan pesanan yang berfungsi.

Apa Yang QASH Lakukan?

QASH dibuat sebagai token utiliti untuk semua pertukaran di bawah payung Quoine. Ini akan memberi pengguna kaedah pembayaran potongan untuk setiap perkhidmatan dalam rangkaian pertukaran. Walaupun saat ini potongan harga hanya ditetapkan 5%, jumlah urus niaga yang besar akan meningkatkan nilai QASH. Seiring bertambahnya penggunaan pertukaran, begitu juga nilai QASH.

Quoine melihat QASH sebagai kaedah pembayaran pilihan masa depan untuk pelbagai perkhidmatan kewangan. Peningkatan penggunaan perkhidmatan rangkaian Quoine oleh syarikat fintech, institusi kewangan dan rakan lain akan memberi QASH utiliti yang lebih besar.

Itu akan tersedia untuk diperdagangkan di semua bursa utama, dan selain digunakan sebagai metode pembayaran di platform Quoine, ia juga dirancang untuk digunakan sebagai token pembayaran di berbagai institusi keuangan.

Pemusatan QASH

Platform Quoine tidak boleh terdesentralisasi, jadi tidak mengejutkan apabila mengetahui bahawa token QASH pada masa ini cukup berpusat. Satu alamat menyimpan hampir 65% dari semua token, dan empat alamat teratas memegang lebih dari 80% token yang ada.

Peruntukan Token QASH dari Crowd Sale

QASH Peruntukan Token Terancang dari Crowd Sale

Itu dirancang untuk berubah, dan sebenarnya ia berubah kerana enam bulan yang lalu satu alamat memegang hampir 80% bekalan syiling. Quoine agak berhati-hati ketika mereka mengeluarkan token, yang dapat difahami mengingat bahawa duit syiling itu diharapkan dapat digunakan secara meluas dalam industri perkhidmatan kewangan.

Perkongsian Quoine

Qryptos unik di dunia cryptocurrency sebagai satu-satunya pertukaran yang menggunakan Deloitte sebagai juruaudit luaran. Terdapat wawancara dengan CTO Quoine Andrew Pemmelar beberapa bulan yang lalu, dan sementara dia tidak menyebut nama tertentu, dia mengatakan bahawa perkongsian telah terbentuk dengan pertukaran terbesar Korea Selatan (Bithumb), dan 4 dari 5 pertukaran A.S. teratas.

Kita dapat meneka bahawa ini bermaksud Bittrex, Gemini, Kraken, Bitstamp, dan mungkin juga Coinbase Pro. Baru-baru ini perkongsian telah diumumkan dengan Bitfinex, Binance, CEX.io dan banyak lagi.

Pasukan Quoine

Sangat menggembirakan apabila anda melihat projek yang pasukannya mempunyai pengalaman yang signifikan dalam dunia fintech. Itu benar untuk Quoine. Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Mike Kayamori sebelumnya adalah naib presiden kanan di Softbank, sementara pengasas dan CTO yang lain Mario Gomez-Lozada sebelumnya adalah CIO Jepun dan ketua Fixed Income IT Asia di Credit Suisse.

Ahli Pasukan QASH

Mike Kayamori (Kiri) dan Mario Gomez-Lozada di Kanan

Bukan hanya pengasas yang mempunyai pengalaman fintech yang mendalam. Pasukan Quoine mempunyai gabungan pengalaman fintech selama 250 tahun. Para pengarah lembaga dan pelabur juga sangat mengagumkan. Membanggakan eksekutif dari syarikat siapa termasuk JAFCO (cap pasaran 200B), PWC, Softbank, Yahoo, Singapore Telecom Group (60 B), Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Paypal dan senarai itu terus berjalan. Tiada alasan untuk meragui QASH kerana pasukan.

Analisis Harga QASH

QASH telah jatuh sepanjang tahun 2018 dan pada masa ini agak murah sekitar $ 0.25 (27 Julai 2018). Itu adalah penurunan dari paras tertinggi sepanjang masa iaitu $ 2.33 pada pertengahan Januari 2018. Kembali pada bulan Januari QASH berada di kedudukan # 60 dari segi permodalan pasaran, tetapi pada akhir bulan Julai ia telah jatuh ke # 103.

Itu adalah di bawah syiling Ripple yang setanding, yang berada di kedudukan # 3 dalam pasaran. QASH mempunyai keupayaan yang serupa dengan XRP, tetapi telah menjalin lebih banyak perkongsian. Ujian sebenar akan dilancarkan apabila Platform Cecair dilancarkan.

Sekiranya pasukan Quoine benar-benar menggunakan Platform Cecair maka QASH boleh diterima pakai dengan cepat. Tidak pasti apakah itu akan berlaku, kerana Liquid Platform pada mulanya dijadualkan akan dikeluarkan pada suku pertama 2018, tetapi di sini kita masih menunggu pada suku ketiga.

Kesimpulannya

Platform Quoine sememangnya terdengar seperti pemenang, tetapi sehingga ada Platform Cair berfungsi yang melakukan apa yang dituntut oleh Quoine tidak akan ada cara untuk mengetahui. Sekiranya platform berfungsi seperti yang diiklankan, QASH boleh meledak nilainya. Sebilangan besar perkongsian menunjukkan terdapat banyak sokongan untuk koin dari dalam industri juga.

Walaupun secara peribadi saya lebih suka melihat salah satu penyelesaian yang terdesentralisasi ke permukaan masalah kecairan sebagai pemenang dalam perlumbaan ini, kenyataannya adalah bahawa satu-satunya cara untuk memajukan industri perkhidmatan kewangan adalah dengan pertukaran terpusat. Itulah yang mereka kenal, dan itulah yang mereka percayai.

Sejumlah besar modal yang akan dibawa oleh syarikat perkhidmatan kewangan yang ada dapat menyaksikan QASH mengatasi XRP.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me